İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

hay allah omega3 içmem lazım herhalde:KK53: kusura bakma canım,
evet benimkide girdi ama kazanamadı, bizim başlıktan farmasi nin oğlu kazandı ama o da yollamaktan vazgeçti
ya hareketli başlıktan kastın ne bilemiyorum tabii ama şu sabit başlıklardan en hareketlisi bizimki, bende istiyorum daha kalabalık olalım diye olmuyor işte, eminim onlarca üye vardır çocuğu 3 e gidecek olan
neler yaptı kızın yazın, bi hazırlığınız oldumu 4. sınıf için, bilseme ne kadar devam edeceksiniz, yeteneği belirleniyormuş galiba, herhalde o süreçleri geçmişsinizdir

4.sınıf için öğretmeninin verdiği iki kaynak kitabı bitirdi.
6 tanede hikaye kitabı vardı ve henüz birini okudu.15 gün içinde bitirmeye çalışacak.
Bilsemde yetenek belirlemekten ziyade,kendiler seçtiler ilgi alanlarını.

Benim bilseme devam ettirme amacım biraz farklı.6 sınıfta projelere ağırlık verecekler ve iyi bir proje yapabilirse istediğimiz okula girme şansı daha yüksek olacak.SBS den çok bu alanda eğitilmesini istiyorum.

Kızımı geçen sene sokmadım sınava,bu sene deneyeceğiz bakalım.

arkadaşlar demin 3 idiot diye bi film seyrettim, eğitimle alakalı, hint filmi diye önyargıyla bakmayın, eğlenceli bir filmdi, eee hint filmi olduğundan abartılı taraflarıda yok değildi tabii, yinede tavsiye ederim:13:

NOKTA..............

ÖMER DİNÇER NEDEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLDU???
Ses getiren ve tüm sosyal ağlarda yaklaşık 12 bin paylaşıma ulaşan haberimizi yeniden yayımlıyoruz.

Herkesin tepki gösterdiği bir konu; işletmeciden Milli Eğitim Bakanı olur mu? Koskoca hükümet tombala çekmemiştir elbette, vardır bir bildiği!

Fazla detaya girmeden, yüzeysel olarak anlatalım…

Ömer Dinçer, kamu yönetiminde yeniden yapılanmanın Türkiye’deki mimarıdır. Kamu personel rejimi çalışmalarında kilit isimlerden biridir.

Teorisi kısaca şudur; talep varsa satılacak şey de olmalıdır. Devlet sosyal alanlardan çekilmeli, özelleşmeli, rekabete yol açmalıdır. Devlet sırtındaki tüm yükü boşaltmalıdır. Rekabet ve performans belirleyici olmalıdır.

Bu, AKP Hükümeti’nin de temel görüşüdür.

Bu yaklaşım, hükümetin el attığı her alanda kolayca başarıldı. Sadece sağlık ve eğitimde bu iş “hemen” ol(a)madı.

Sağlıkçıların yüksek eğitimli olmaları, alternatifsiz ve vazgeçilemez bir hizmet veriyor olmaları bir süre için bu işi zorlaştırdı.

Eğitimde ise ne kadar eleştirilirse eleştirilsin ülkenin en örgütlü sendikalarının olduğu kesim eğitimciler idi.

İLK ADIM, İTİBARSIZLAŞTIRMA

Sağlıkta önce doktorların üzerine oynandı; paragöz doktor, bıçak parası, özel muayenehane gibi sorunlu noktalarla sağlıkçıların halk gözündeki itibarı zedelendi. Zamanla da hastane birlikleri, aile hekimliği, tam gün vb. uygulamalarla Genel Sağlık Sigortalı “paran kadar sağlık” dönemine geçildi.

Sağlıkta işlem tamam!

EĞİTİMDE HEMEN OLMADI

Eğitimde işler umulduğu gibi gitmedi. İki bakan “harcanmasına” rağmen tam anlamıyla başarılı olunamadı. Hatta en temel amaç olan sözleşmeli öğretmenlikte geri adım bile atıldı.

Yenilgi kabul edilemezdi. Madem olmuyordu, o zaman eğitimin başına bu işin teorisyenini getirmeyi akıl ettiler. Eğitimci olmamasına rağmen bizzat işin kitabını yazan kişiyi Milli Eğitim Bakanı yaptılar.

Ardından sağlıktaki taktikle işe başlandı.

Önce mesleki itibarsızlaştırma; başarısızlar, yatıyorlar, maaşları haketmiyorlar, tatilleri uzun, çalışmıyorlar…

Başarıldı.

İkinci adım şimdi devam etmekte. Çalışma alanında kaos (4+4+4, norm fazlası, il emri vb.), işleyişin tıkanması ve halkın gözünde eğitime olan inancın yitirilmesi… Mesleki yıldırma/bıktırma…

Son adımda öğretmenlerin yerel yönetimlerce/belediyelerce (el sıkışarak, sözleşme yaparak) işe alınması, çeşitli performans kriterleriyle de!!! gerekirse işlerine son verilmesi noktasına gelinecek.

AMAÇ EĞİTİMSİZ BİR TOPLUM MU?

Elbette amaçsız bir iş olmaz.

Devlet okulları dağ gibi birikmiş sorunlarla başbaşa bırakılırken, bir taraftan da başarısız olan/olacak devlet okullarına alternatif yaratılmakta.

Bir yanda 4+4+4 ile darmadağın bir eğitim sistemi ve okullar, diğer yanda herşeyiyle sistemli, tıkır tıkır işleyen özel okullar.

Halkçı söylemlerle süslenen dershaneleri kapatacağız meselesi ise şundan ibaret; yeşil sermayenin büyük dershanelerine (dershaneler kapatılacağı için) özel okul olma yolu açılacak, tabii belli kriterlerle de küçük rakipler önce piyasadan temizlenecek.

ÖZEL OKULA MÜŞTERİ GEREK

Onca özel okula müşteri gerektiği için başta başarılı öğrenciler “sosyal devlet” tarafından ücretleri karşılanarak özel okullarda okutulacak. Özel okullara müşteri yaratılmış olunacak ve kontenjanlar zaten başarılı olan öğrencilerle doldurulacak.

Bir süre sonra devlet okulları ile özel okulların başarıları kıyaslanacak ve sistemsiz, darmadağın, sorun yumağı olmuş başarısız devlet okullarının artık gereksiz bir “yük” olduğu sonucuna varılacak.

Eeee, bunca öğretmen ne olacak?

Sokağa atacak halleri yok ya!

Onu da Tekel işçilerinin akıbetini araştırarak öğrenebilirsiniz.

Olmaz demeyin…

Son yıllarda olmaz dediğiniz neler olmadı ki bunlar olmasın!

aynen öyle seyyahalemi olmaz denilen neler oldu, bu yazının içeriği zaten aşikardı, artık en son, neyi ördün ve çocuğa rapor alan çocuğuna ihanet eder ona gerizekalı der olayından sonra ben artık hiç bişeye şok olmuyorum, uyuşturuyolar alıştırıyolar işte. :KK53:

sen başladınmı canım bu gün okula

Son düzenleme:
Selam kızlar yogun geçecek bir donem başlıyor Allah sonumuzu hayır etsin bizim okulda maalesef ikili egitim sistemine geçecek cuma gunu sınıflar kura ile belirlenecek benim korkum aldığım duyumlara göre sinimevcudu 25 e kadar inecek öğretmenimizden ayrilmaktan çok korkuyoruz öğretmenimiz harika bir kadın inşallah böyle birşey olmaz yavrulara zihin açıklığı biz velilerede sabırlar diliyorum

Selam kızlar yogun geçecek bir donem başlıyor Allah sonumuzu hayır etsin bizim okulda maalesef ikili egitim sistemine geçecek cuma gunu sınıflar kura ile belirlenecek benim korkum aldığım duyumlara göre sinimevcudu 25 e kadar inecek öğretmenimizden ayrilmaktan çok korkuyoruz öğretmenimiz harika bir kadın inşallah böyle birşey olmaz yavrulara zihin açıklığı biz velilerede sabırlar diliyorum

hayırlısı olsun canım, o kuralar pek kura olmaz gerçi ama tabii endişe yaratmak istemem,
ne zaman çekilecekmiş kura
umarım ayrılmazsınız öğretmeninizden
bu hafta belli olması lazım
e okulda yazar herhalde cumaya kadar, hangi öğretmenin olduğu

yarın yeni eğitim ve öğretim yılı başlıyor, haydi hayırlısı:KK6:
hayırlısı :KK14::KK14::KK14::KK31::KK31::KK31:
kızlar gittikçe okulların açılması yaklaşıyor ben de dün alışverişlere başladım

sadece okul önlükleri ve öğretmenlerinin verecekleri kırtasiye ihtiyaç listesi kaldı

geri bütün alışverişler çok şükür tamamlandı :KK34:

Allah kuzucuklarımıza zihin açıklığı versin inşaallah , hepimiz için hayırlı uğurlu bir okul yılı olması dileğiyle canlar:KK16:

hayırlı olur umarımm.bizde erkenden bitirdik alışverişi okul listemiz kaldı sadece:KK31::KK31::KK31::KK31:

parkon hoşgeldin aramıza :KK34::KK34::KK34::KK34:
seyyah alemi bu ülkede hiç birşeye şaşırmıyoruz artık :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

zeliş82 hakkınızda hayırlısı olur inşallah.4+4+4 sistemine umarım hepimiz hasarsız başlarız.zaman daraldıkça geriliyoruz :KK14::KK14:

bizim önlükte almamız lazım ya, 1. sınıftayken yakışıyodu şirinler gibi sevimli oluyolardı:KK1: ama artık büyüdükçe yakışmıyor 2. kademenin kıyafetlerine izin verilse keşke

bizim önlükte almamız lazım ya, 1. sınıftayken yakışıyodu şirinler gibi sevimli oluyolardı:KK1: ama artık büyüdükçe yakışmıyor 2. kademenin kıyafetlerine izin verilse keşke

sizin önlükler nasıl canım? boğazlı badi pantolon,tşhört şort şeklinde değil mi :KK31::KK31:

yok canım ya klasik mavi önlük, bizim giydiğimiz siyah önlüğün mavisi, beyaz yakalı falan:KK1:

aa kaldı mı onlardan
inan daha iyi onlar
küçücük çocuklar kat kat kıyafet içinde hareket edemiyor
tuvalete bile gidemiyorlar
önlüğü giydir tamam tek kat

aa kaldı mı onlardan
inan daha iyi onlar
küçücük çocuklar kat kat kıyafet içinde hareket edemiyor
tuvalete bile gidemiyorlar
önlüğü giydir tamam tek kat

burda tüm devlet ilkokulları bunu kullanıyor, orası öyle canım, pratiklik açısından pek rahat:13:

merhaba kızlar bugün önlüklerimizi de aldık
geriye bir tek kırtasiye listelerinde yazılanlacak olanlar kaldı :KK34:

Okullar açılıyo beni de heyecan sardı..kızım 3 e gidicek..beni en çok korkutan yeni sistemle okul ne hale gelcek..2. ve 3. sınıfları kendi aralarında birleştirip 1.sınıflara derslik ve öğretmen ayarlancak diye duydum umarım doğru değildir..sınıflar kalabalıklaşırsa mahfolduk :26:

öylemi dersin canım, ben hiç sevmezdim:KK1:
O dönemde bende sevmezdim.Ne zamanki önlükleri mavi yapıp,rengarenk formalar çıkarttışlar,siyah önlüğün kıymetini anladım

Okullar açılıyo beni de heyecan sardı..kızım 3 e gidicek..beni en çok korkutan yeni sistemle okul ne hale gelcek..2. ve 3. sınıfları kendi aralarında birleştirip 1.sınıflara derslik ve öğretmen ayarlancak diye duydum umarım doğru değildir..sınıflar kalabalıklaşırsa mahfolduk :26:

Sanırım boşurna panik yapıyorsunuz.
Aksine okullarda boş sınıf ve öğretmen artar heralde diye düşünüyorum.
Bu sene hem 4. sınıflar,hemde 5. sınflar mezun oldu ilkokuldan.
Ve norm fazlası öğretmenler ve boş sınıflar arttı.

sanmam canım ya, düşük bi ihtimal, hoşgeldin bu arada konumuza:13:

Son düzenleme:
X