İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Koymasam olmuyor. Kucuk kardesi var , ya oyun oynuyorlar ya kavga ediyorlar. Boyle duzenli oluyor. Yavas Yavas aliskanlik halini aliyor. İlk zor geliyordu ,oyunu birakmak. Simdi okuyup geri donuyor.
Bende basak burcuyum kurali , duzeni severim.

ben koç
eşim terazi
büyük oğlum başak
küçük oğlum oğlak
kızım aslan.

akşam ödevlere baktamadım .

vatsaptan yazmıştı.
herkes 1 tekerleme deftere yazacak ve ezberleyecek .
fotokopi vermiş .
bir de teknoloji bi şeysi gelmiş .
1 kez 5 lira , 3 kez 10 lira . 6 kez 20 tl diye.
bilemedim nedir .
para vermiştir babası inşallah . ben erken çıkıyorum evden .

akşam ödevlere baktamadım .

vatsaptan yazmıştı.
herkes 1 tekerleme deftere yazacak ve ezberleyecek .
fotokopi vermiş .
bir de teknoloji bi şeysi gelmiş .
1 kez 5 lira , 3 kez 10 lira . 6 kez 20 tl diye.
bilemedim nedir .
para vermiştir babası inşallah . ben erken çıkıyorum evden .
Merhaba @demirleke biz matematikten ritmik saymalari yapiyoruz. Kitap okuyoruz. Turkcede sanirim sozluk , zit anlamli kelimeler .
Bu topigin bir yandan gecmisini okuyorum firsat buldukca :) bizden oncekiler neler yapmis diye.
Cocugu sikmamaya karar verdim. Her cocugun yetenegi farkli. Kimi sozele , kimi sayisala yatkin. Kimi resme ,kimi muzige. Bunu kesfetmek daha onemli.

Merhaba.Bu gün yine okula gidemedi kızım.Doktora gittik.İki ilaç daha ilave etti.Bakalım bu gün neler olacak :( Hala uğraşıyoruz.Korkuyor tuvaletini yapmaya.Ödevler eve geliyor da okuldan geri kalıyor diye üzülüyorum.İnşallah çok şey kaçırmaz :(

Merhaba.Bu gün yine okula gidemedi kızım.Doktora gittik.İki ilaç daha ilave etti.Bakalım bu gün neler olacak :KK43: Hala uğraşıyoruz.Korkuyor tuvaletini yapmaya.Ödevler eve geliyor da okuldan geri kalıyor diye üzülüyorum.İnşallah çok şey kaçırmaz :KK43:
olsun canım . kaçıracak önemli bi konu yok. yeni konuya geçseler bile senin takviyenle rahatlıkla yapabileceği şeyler .
önemli olan sağlığı ve bir an önce rahatlaması. inşallah .
ilacı ne gün başladınız . ne kadar zaman sonra çıkabilir ki tuvalete.

Bu gün yapması gerekiyor.Bu gün başladık...... Ben bunu yazarken azıcık yaptı :) Gerisi de gelir sanırım Oh ya :)

Bu gün yapması gerekiyor.Bu gün başladık...... Ben bunu yazarken azıcık yaptı :) Gerisi de gelir sanırım Oh ya :)
hadi bakalım . kuzucuk bi an önce eski hayatına geri dönsün . rahat rahat okuluna gitsin gelsin inşallah.

Merhaba.Bu gün yine okula gidemedi kızım.Doktora gittik.İki ilaç daha ilave etti.Bakalım bu gün neler olacak :KK43: Hala uğraşıyoruz.Korkuyor tuvaletini yapmaya.Ödevler eve geliyor da okuldan geri kalıyor diye üzülüyorum.İnşallah çok şey kaçırmaz :KK43:
Merhaba daha once bir yerde okumustum.cocuk yere comelerek 5 dk arada durucakmis. Bunu ozellike wc ye gitmeden once yaparsa iyi olur.gun icerisinde arada yapabilir. Birde alafranga wc icin , ayak altina tabure almak gerekiyormus. İns ilacta kullanmis fazydasi olur .

Okulu hic dusunme yetisir . Matematikte bizimkiler yavastan aritmetik saymalara gecti. Evde 2 serli 100e kadar ileri geri. 3 ve 4 lerde, 30 ve 40 ileri geri yaptirabilirsin.

Dün tamamen rahatladı.İnşallah geçmiştir bir daha olmaz.Doktor bir sebebi yok her insan zaman zaman kabız olur normaldir dedi. Sağolun arkadaşlar.

Günaydın.Güzel bir güne uyandım bu gün.Artık bir şair annesiyim diyebilirim :KK54: Kızım dün bir şiir yazmış.Şair olmak için okuma yazmayı öğrenmeyi bekliyormuş sanki.Döktürmüş hemencik :KK48: Kafiyeden bihaberken nasıl da uydurmuş kelimeleri.Henüz şiirle hiç tanışmamışken .. Şimdiden böyle yazıyor bir de aşkla tanışsa , özlemle .. başka başka duygularla .. Neler yazacak neler diye düşünmekten alamadım kendimi..Çok şaşırdım , çok beğendim.Ey genetik sen ne güzel bir şeysin :KK68:
Cuma günü öğretmenimiz bir tekerleme vermiş ezberlenmesi için.Taaa dün akşam saat 21.30 da farkettik.İki üç kere okudu hemen ezberledi.Çok sevindim.Abimize saatlerce uğraşırdım iki kelimeyi aklında tutamazdı.Bir de kötü okurdu duygusuz duygusuz :KK48: Çok uğraşırdım fayda etmezdi ezber sıfırdı çocukta.Kızım nasıl vurgulu vurgulu , yutkuna yutkuna okudu görseniz :KK52:Çok hoşuma gitti .İnsanın çocuğunda kendini görmesi güzel şeymiş :rolleyes:

Haftaya herşey yolunda ve güzel başladık.İnşallah sizin de öyle olmuştur.Bol keyifli bir hafta olsun herkese iyi haftalar :KK54:

Günaydın.Güzel bir güne uyandım bu gün.Artık bir şair annesiyim diyebilirim :KK54: Kızım dün bir şiir yazmış.Şair olmak için okuma yazmayı öğrenmeyi bekliyormuş sanki.Döktürmüş hemencik :KK48: Kafiyeden bihaberken nasıl da uydurmuş kelimeleri.Henüz şiirle hiç tanışmamışken .. Şimdiden böyle yazıyor bir de aşkla tanışsa , özlemle .. başka başka duygularla .. Neler yazacak neler diye düşünmekten alamadım kendimi..Çok şaşırdım , çok beğendim.Ey genetik sen ne güzel bir şeysin :KK68:
Cuma günü öğretmenimiz bir tekerleme vermiş ezberlenmesi için.Taaa dün akşam saat 21.30 da farkettik.İki üç kere okudu hemen ezberledi.Çok sevindim.Abimize saatlerce uğraşırdım iki kelimeyi aklında tutamazdı.Bir de kötü okurdu duygusuz duygusuz :KK48: Çok uğraşırdım fayda etmezdi ezber sıfırdı çocukta.Kızım nasıl vurgulu vurgulu , yutkuna yutkuna okudu görseniz :KK52:Çok hoşuma gitti .İnsanın çocuğunda kendini görmesi güzel şeymiş :rolleyes:

Haftaya herşey yolunda ve güzel başladık.İnşallah sizin de öyle olmuştur.Bol keyifli bir hafta olsun herkese iyi haftalar :KK54:
merhaba canım . maşallah kızımıza. güzelce okumuş . annesi gibi mi . kendini onda gördüğüne göre.

biz de hafta sonu öğretmenin istediği ingilizce soru kitabını aldık kırtasiyeden
gezdik . ödevleri yaptık.
ritmik sayma. 3 er , 2 şer . boşluk doldurma şeklinde.
bulmaca vardı yine.

çocuklara ezber yaptırmıyorum ben duru cum.
çünkü ben de ezber yapamayan biriydim .

kendimce çözüm geliştirmiştim büyük oğlanda.

ezberleme sadece 2-3 kez oku . ben dinleyeceğim . öyle öyle. günde 1-2 saat arayla 3 kez böyle yapsam zaten ezberliyordu.
ikinci çocukta da aynını yaptık. anasınıfında da ezber geliyordu . önemli gün ve haftalarda.
ben 3-4 kez okuyordum . sadece dinle . tekrar yapma dedim
günde 3 kez falan böyle okudum . dinledi.
ertesi gün de aynı.
sonra bir bakmışsın ki kendisi söylüyor .
ezberden nefret ettiğim için böyle bi yöntem geliştirdim .
dua ya da sure de aynı mantıkla öğrettim. sadece dinleyin dedim .
akşam yatarken okudum . her akşam aynı sureyi . ettihiyyatü mesela.
bir bakmışsın ki ezberlemiş.
yoksa ben söyleyyeim sen tekrarla . o mantığıma hiç yatmadı. zaten benim küçüklüğümde işe hiçç yaramadı. ben yapamadım . böyle çok kolay tavsiye ederim.

bügün büyük oğlumuzun okulun matematik olimpiyatları seçmeleri olacak .
bakalım hayırlısı.
matematik ortalaması 95 üstü olanlar katılabiliyormuş .
eğer seçilirse özel kurs gibi olacak . bizim için iyi olur . ekstra bi şeyler katar inşallah oğlana.
tabi sınavı geçerse.
okullar arası olimpitalar yapılıyor .

Ya masallah ne guzel hic yapamiyacagim bir sey siir yazmak. Benim kizimda okulda cok guzel akrostis yazmis.

QUOTE="demirleke, post: 57520655, member: 687489"]bügün büyük oğlumuzun okulun matematik olimpiyatları seçmeleri olacak .
bakalım hayırlısı.
eğer seçilirse özel kurs gibi olacak . bizim için iyi olur . ekstra bi şeyler katar inşallah oğlana.
tabi sınavı geçerse.
okullar arası olimpitalar yapılıyor .[/QUOTE]

İns oglun kazanir canim. Basarilar dilerim.

Kizina aldigin ingilizce kitabinin ismini ogrenebilir miyim.
Ben de ingilizce icin internetten videolar izletiyorum. Kursa mi gondersem acaba diye dusunuyorum

Ya masallah ne guzel hic yapamiyacagim bir sey siir yazmak. Benim kizimda okulda cok guzel akrostis yazmis.

QUOTE="demirleke, post: 57520655, member: 687489"]bügün büyük oğlumuzun okulun matematik olimpiyatları seçmeleri olacak .
bakalım hayırlısı.
tabi sınavı geçerse.
okullar arası olimpitalar yapılıyor .

İns oglun kazanir canim. Basarilar dilerim.

Kizina aldigin ingilizce kitabinin ismini ogrenebilir miyim.
Ben de ingilizce icin internetten videolar izletiyorum. Kursa mi gondersem acaba diye dusunuyorum[/QUOTE]sağ ol. insallah kazanir diyr düsünüyorum. ama cok zormuş sinav. 20 soru varmis. okuldan toplam 30 -40 kisı katilmiş.
7. sınıflar katildi.
ing kitabi resmini cektim. icerigine de bakmis odum sayende. cok da beğendim.

Eklentiler

• IMG-20181008-WA0006.jpg
    IMG-20181008-WA0006.jpg
    51,7 KB · Görüntüleme: 130
  • IMG-20181008-WA0005.jpg
    IMG-20181008-WA0005.jpg
    49,1 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG-20181008-WA0004.jpg
    IMG-20181008-WA0004.jpg
    41,9 KB · Görüntüleme: 23
yatmadan kitap okuyalım biraz dedik , daha 2. sayfada kaydı gitti :D bende attım kendimi buraya.eşimle oğlum çukur seyrediyor :)
demirleke oğluna başarılar.inşallah kazanır güzel olur tabii.
ingilizce devlet okullarında bu yıl var değil mi ?
bizim ritmik saymalar devam. türkçeden bi metin geliyor , altında sorular.hayat bilgisi adres bilgisine de devam.neyse ki hergün yeni konuyla gelmiyorlar :) bu gün hava çok güzeldi bahçede oynadı arkadaşlarıyla okul çıkışı.allahtan ödevi de azdı güneşi değerlendirdik.

Back