• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

2 gündür bende mi sorun sitede mi anlamadım son mesajları göremiyorum arada çıkıyor arada yokoluyor:))
canım bende sorun yok

nasılsın bugün

canım canımmm kız malum dönemin mi yaklaşıyor yoksa yine çekeceği var senin adamın, her zamanki halleri işte de sen de yorulmuşun da, ondan oldu herhalde:52::52::52: İyi dinlenmişindir bu arada:27::27:

bu arada ingilizce kitabın adını söyleyecektin hangisi olduğunu, unuttun mu?

ha bu arada yemeğini bile dışarda yemişin, tatlını, yemek derdin de olmamış, adam demiştir yine yaranamadık:27::27::27:

canım yok malum dönem falan değil

daha yeni bitti

dün akşam yoğunluk oldu..erken de yattım..bak unuttum ..sabah otobuste aklıma geldi..dedim belki bugün sormazlar..yarın bakar yazarım..ama senden bişey kaçmıyor be şekerim..heheheheheh

günaydın..

evet zelişçim gelmez oldu artıkın...gemiyi terk etti..umarım yakında işleri biter ve gelir..
burda da hava açık ..

evettt..bizim de öyle..

günaydın canımcım

akşam dışarda yedik.ordan pastaneye geçtik..tatlılarımızı da yedik..kalktık..eve geldik..
çocuklar bakıcıda yemişler.pilav pişirmiş kadın ..yazık artık bi şey yemiyorlar diye pilav yaptı sanıyorum..

akşam eve geçtik..ediz çok uykuluydu..arabada uyuyacaktı neredeyse

eve vardık..saat 9 oldu..ediz i yatırayım dedim..
uyku iyce bastırdı ya..ağlaya ağlaya bi hal oldu..yatmıycammm diye..kalk hadi git dedim..

sonra emir geldi ..banyo yaptırmıştım onu..o da sabah 6 buçukta kalkmıştı..parkta yorulmuş..yattı yanıma..

eşime seslendim..ediz i yolla..

bağırıyor ediz e ..ediz de yanında halbuki..git yat..hadi yat..ağlama..git yatağında ağla falan..nasıl sinir oldum..çocuğu kucakla al getir işte..uyuz oldum ..
:53::53::53:

çocuklar çok sürmeden uyudu zaten..

gittim kocama kızdım..söylendim..geçtim annemin yatağına..annem bendeyken yatak açmıştım ona ..çekyatı açmıştım..toplama demişti..çocuklar bazen o yatakta yatmayı seviyorlar diye..

oraya gittim yattım..dinlenmek yalnız kalmak istedim..ama uyumuşum..sabaha kadar..sanıyorum dün 10 da yatmış oldum..zor kalktım sabah da..:53::53::53::53:

Sinir ediyolar bazen işte,sende erken yatıp dinlenmişsin iyi olmuş.Bizde akşam dışarda yedik şimdi oğlanda yok zaten hazır takılırız yapmıcam yemek falan yeter bende tatildeyim karpuz peynir yada nebilim menemen yeter...haftsonu zaten kaynanam yapar biz yeriz.Ramazana kadar tatile çektim kendimi:9::9::9:

günaydın canım,
umarım yorganlar ıslanmaz canım.
Ay kıyamam kız az kaldı, hafta sonu siz de gitmeyecek miydiniz?

Günaydın canım,
Burası da gayet güneşli ve de sıcak.

günaydın canım,
burası da aynen öyle.
akşam annemler vardı, ödevlerine bakamadım, bugüne ödev de vermedim, az sonra arayayım da söyleyeyim bari.

gitcez haftasonu kısmetse ama kaynanamın sülalesinin düğünleri bitmiyorki cumartesi sünnet varmış istanbulda gitmekde istiyor,cuma akşamı gidip cumartesi birlikte dönücez sanırım...

Sinir ediyolar bazen işte,sende erken yatıp dinlenmişsin iyi olmuş.Bizde akşam dışarda yedik şimdi oğlanda yok zaten hazır takılırız yapmıcam yemek falan yeter bende tatildeyim karpuz peynir yada nebilim menemen yeter...haftsonu zaten kaynanam yapar biz yeriz.Ramazana kadar tatile çektim kendimi:9::9::9:

ya işte canım..zaten tüm gün çocuklar babasını görmüyor..
akşam da böyle davranıca sinir oluyorum.
Ediz hassas bi çocuk..öyle bağırılınca "yatağına çabuk, git yatağındaağla" falan çocuk yatakta içini çeke çeke ağladı .daha çok küçük..
dedim ki kocam olacak adama : " Bak ikinci çocuğu büyütüyoruz sen yine aynısın, bi gelişme yok"

çok bozuldu..

tamirciye git dedim..:1::1:

şimdi de faceden güzel özlü sözler yazmış kendi sayfasına..ben de dil çıkaran kurbağa koydum yazısının altına..:19::19::19::19:

Son düzenleme:
canım bende sorun yok
nasılsın bugün
canım yok malum dönem falan değil
daha yeni bitti
dün akşam yoğunluk oldu..erken de yattım..bak unuttum ..sabah otobuste aklıma geldi..dedim belki bugün sormazlar..yarın bakar yazarım..ama senden bişey kaçmıyor be şekerim..heheheheheh
he he he kaçmaz benden yakaladım senii, sıkma canını kız olsun ne olacak, sanki biz de hemen almaya gidecek değilizya.:1::1:

Ohhhh sefam olsun diyon yani.
:46::46:
gitcez haftasonu kısmetse ama kaynanamın sülalesinin düğünleri bitmiyorki cumartesi sünnet varmış istanbulda gitmekde istiyor,cuma akşamı gidip cumartesi birlikte dönücez sanırım...
:27::27::27: ne güzel kız neşe dolu, hayat dolu bir kayınvaliden var şükret. Bizimkiler tevellüte ayrıldılar, kayınpeder ıhlaya-tıslaya kalkar, zorla wc falan gider. Kaynanam da desen birbirçeşit hastalık var, yazık kadına ,geceleri falan koltuk değneğiyle lavaboya gidebiliyor. Çok zor canım yaaa, yaşlanınca, bugünlerin değerini bil. Allah elden ayaktan düşürmesin de iyi kötü işlerini görsünler şükür diyoruz.

Ediz hassas bi çocuk..öyle bağırılınca "yatağına çabuk, git yatağındaağla" falan çocuk yatakta içini çeke çeke ağladı .daha çok küçük..
dedim ki kocam olacak adama : " Bak ikinci çocuğu büyütüyoruz sen yine aynısın, bi gelişme yok"

çok bozuldu..

şimdi de faceden güzel özlü sözler yazmış kendi sayfasına..ben de dil çıkaran kurbağa koydum yazısının altına..:19::19::19::19:
anladım canım da işte maalesef onlar bizim kadar düşünceli olamıyorlar.
sen de az değilsin heeee:1::1::1::1::1:

iyi ya yorgunum güya ev yerleştircem ordan al oraya koy bişey olmuyooooo

ya ben sürekli takip edemediğim için kim hangi şehirde karıştırıyorum bazen kusura bakmayın emi sen balıkesirdemiydin merkezmi

canımcım ben düzce deyim..

olsun ..sonra sonra insanın aklında oturuyor şehirler ki ..sen nerdeydin

taşınmak zor iş..yardım almalısın eşinden falan..annen de olur yani :6::6:

he he he kaçmaz benden yakaladım senii, sıkma canını kız olsun ne olacak, sanki biz de hemen almaya gidecek değilizya.:1::1:

Ohhhh sefam olsun diyon yani.
:46::46:
:27::27::27: ne güzel kız neşe dolu, hayat dolu bir kayınvaliden var şükret. Bizimkiler tevellüte ayrıldılar, kayınpeder ıhlaya-tıslaya kalkar, zorla wc falan gider. Kaynanam da desen birbirçeşit hastalık var, yazık kadına ,geceleri falan koltuk değneğiyle lavaboya gidebiliyor. Çok zor canım yaaa, yaşlanınca, bugünlerin değerini bil. Allah elden ayaktan düşürmesin de iyi kötü işlerini görsünler şükür diyoruz.

anladım canım da işte maalesef onlar bizim kadar düşünceli olamıyorlar.
sen de az değilsin heeee:1::1::1::1::1:

evet ya haribicum cok rahat edecek şimdi ..tatil ona da geldi

oğluşu rahat annesi rahat

diyor ya karpuz kavun keser yeriz..biz de öyle yemeyi severiz..yanında peynir oh mis gibi..

bu akşam taze fasülye pişirdim

siz ne pişirdiniz kızçeler.

evet ya haribicum cok rahat edecek şimdi ..tatil ona da geldi

oğluşu rahat annesi rahat

diyor ya karpuz kavun keser yeriz..biz de öyle yemeyi severiz..yanında peynir oh mis gibi..

bu akşam taze fasülye pişirdim

siz ne pişirdiniz kızçeler.
aynen öyle.
ben de dünden kalanlar var, az çorba-az taze fasulye+taze barbunya karışımı ve de pirinç pilavı.
yazın zaten öyle aman aman insanın iştahı da olmuyor ki, en güzeli karpuz+peynir ya da kahvaltı+çay.

aynen öyle.
ben de dünden kalanlar var, az çorba-az taze fasulye+taze barbunya karışımı ve de pirinç pilavı.
yazın zaten öyle aman aman insanın iştahı da olmuyor ki, en güzeli karpuz+peynir ya da kahvaltı+çay.

evet ya..
çocuklar için pişircez artık yemek..

biz de tırtıklarız artık onların mamalarından..yemezlerse bize kalıyor tabaklarındakiler..ziyan olmasın diye ya babası tabağını siler süpürür çocukların ya ben..

:10::10::10:

çok bozuldu..

:1::1::1::1::1::1::1:alemsin arkadaşım ya iyi yapmışsın ama bu face bazen iyi oluyor böyle durumlar için.Çocukların içli içli ağlamasına bende dayanamam o konuda çok kapışmışlığım vardır benimkide hassas çünkü sulugöz bazen kızıyorum sen erkeksin bu kadar olmaz diye ama tabi seninki çok küçük daha kuzum ya:)

:1::1::1::1::1::1::1:alemsin arkadaşım ya iyi yapmışsın ama bu face bazen iyi oluyor böyle durumlar için.Çocukların içli içli ağlamasına bende dayanamam o konuda çok kapışmışlığım vardır benimkide hassas çünkü sulugöz bazen kızıyorum sen erkeksin bu kadar olmaz diye ama tabi seninki çok küçük daha kuzum ya:)

yani ..haklısın..senin oğluş da küçük ki..

yani bizim küçük oğlan kadar sık ağlamıyordur ama yine de ağlamadan olur mu..daha çocuklar..bizim emir de ağlar ki üzüldüğü zaman..istediği bir şey olmadığı zaman gelir sarılır yüzünü kapatır...ağlar..babası kızar ..erkekler ağlamaz der..

yonta yonta bu kadar oldu benim koca..daha da yontamaycam yani..yoruldum..:19::19::19::19::19:

Bayanlar tatil kitabı olarak hangi kitabı aldınız .bızım ogretmenın verdigi kitap ınceydı iki gunde bitirdik.. önereceginiz,yada ögretmenınızın size verdigi kitap isimlerinı payrasırmısınız.

Bayanlar tatil kitabı olarak hangi kitabı aldınız .bızım ogretmenın verdigi kitap ınceydı iki gunde bitirdik.. önereceginiz,yada ögretmenınızın size verdigi kitap isimlerinı payrasırmısınız.

bizim verdiği kitap 2 fasikülden oluşuyor, hergün 2 sayfa yapıyoruz, ismini akşam gidince bakayım canım.
günaydın kızlarrr,
akşam yine ödev kontrolü yapamadık, ufaklık oralı olmadı, nasipse yarın da oteldeyiz artık, pazartesi tekrar başlarız.
Sürvivora baktım biraz, sonunda 2 kişi kaldılar finale, bakalım kim kazanacak?

biz tudem in tatil kitabını aldık
2. sınıfı bitirih 3. sınıfa geçenler için yazıyor üzerinde

bir de öğretmenimiz eksen yayınlarının kitabını verdi..tatil kitabı..kalın bayağı..

ingilizce olarak da summer time tatil kitabı aldık..ama hangi yayın evi bakamadım..fadime dövme beniii

dün akşam eve geçtik..telaşe yemek vs..

sonra eşim işe gitti tekrar..işleri varmış..

ben kaldım yemek sonrası sofrayla baş başa..topladım..ortalığı topladım..evden fırtına gibi çıktığımız için her yer her yerde..

sonra çocuklara kurabiye pişirdim..ama harika oldu..bloğumda paylaşacağım ..bugün olmaz yalnız..yarın ya da hafta sonu..

sonra çocukları banyoya girdi..yemek sonrası .sanıyorum 2 saat küvette oynadılar..şampuanlarımızı bitirmiş sıpalar..durulamaktan arındıramadım heee..o derece ...duruluyorum duruluyorum köpürüyorlar..:20::20::20::20::20:

derken saat 10 a yaklaştı ve ben çocukları yatırdım...uyuttum..ama çok yorgunum bu ara..ben de uyuycaktım az daha

sonra çocuklar uyudu..ben kendime bi türk kahvesi yaptım..içtim..ve saat 11 e geliyordu yattım..

yani bi aklıma gelipte ingilizce kitabının yayın evine bakmadım..

çok afedersin fadime...

inşallah bu akşam bakcammmmmm:16::16::16::16::16::16:

bizim verdiği kitap 2 fasikülden oluşuyor, hergün 2 sayfa yapıyoruz, ismini akşam gidince bakayım canım.
günaydın kızlarrr,
akşam yine ödev kontrolü yapamadık, ufaklık oralı olmadı, nasipse yarın da oteldeyiz artık, pazartesi tekrar başlarız.

ay ben sonuna bakamadım..yattım..zaten yorgundum

kim kaldı final e..

inşallah turabi vardır aralarında..o kazansın istiyorum da..

:53::53::53::53::53::53::53:

ben bugün emir e tatil kitabı vermeyi unuttum..

daha doğrusu ingilizce tatil kitabı ve okulda işledikleri konularla ilgili unuttuğunu baksın diye ingilizce defteri ve ingilizce kitabını koymuştum yanına..

1 tane de hikaye kitabı..dedim bu gün de bunlarla oyalansın..ingilizceyi de unutmasın..baktığı kadar artık dedim..

ama çıkarken hepsini evde unuttum..

üstelik cep telefonumu da evde unutmuşum..:53::53::53::53::53::53:

bakıcı arayacak olsa yani...:22::22::22::22::22: tam sopalık kadınım ben..:53::53::53::53::53:

günaydın kızlarrr,

biz tudem in tatil kitabını aldık
2. sınıfı bitirih 3. sınıfa geçenler için yazıyor üzerinde

bir de öğretmenimiz eksen yayınlarının kitabını verdi..tatil kitabı..kalın bayağı..

ingilizce olarak da summer time tatil kitabı aldık..ama hangi yayın evi bakamadım..fadime dövme beniii

dün akşam eve geçtik..telaşe yemek vs..

sonra eşim işe gitti tekrar..işleri varmış..

ben kaldım yemek sonrası sofrayla baş başa..topladım..ortalığı topladım..evden fırtına gibi çıktığımız için her yer her yerde..

sonra çocuklara kurabiye pişirdim..ama harika oldu..bloğumda paylaşacağım ..bugün olmaz yalnız..yarın ya da hafta sonu..

sonra çocukları banyoya girdi..yemek sonrası .sanıyorum 2 saat küvette oynadılar..şampuanlarımızı bitirmiş sıpalar..durulamaktan arındıramadım heee..o derece ...duruluyorum duruluyorum köpürüyorlar..:20::20::20::20::20:

derken saat 10 a yaklaştı ve ben çocukları yatırdım...uyuttum..ama çok yorgunum bu ara..ben de uyuycaktım az daha

sonra çocuklar uyudu..ben kendime bi türk kahvesi yaptım..içtim..ve saat 11 e geliyordu yattım..

yani bi aklıma gelipte ingilizce kitabının yayın evine bakmadım..

çok afedersin fadime...

inşallah bu akşam bakcammmmmm:16::16::16::16::16::16:
günaydın kızlar..
tatil kitabından 3 sayfa yaptık.az sayfalı kitap okuduk akşam.daha sonra balkonda çay ve çekirdek keyfi yaptım.
dilek kurabiyeni merak ettim tarifini versene şekerim :23::23:

günaydın kızlar..
tatil kitabından 3 sayfa yaptık.az sayfalı kitap okuduk akşam.daha sonra balkonda çay ve çekirdek keyfi yaptım.

canımcım aferin oğluşuna..

bizim oğluş da çok sayfa test çözmüş..canım sıkılmış anlaşılan.yapacak bir iş bulamamış..o yüzden de test çözmüş..

bakıcının evinde olunca yer yeri karıştıramıyor tabi..oyuncakların da bir kısmından götürüyoruz her gün..oyuncak da kısıtlı ...neyse test çözmüş bol bol kardeşi uyurken yazıkk :53::53::53::53:

tarifi vereyim canım

1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr tereyağı
1 su bardağı buğday nişastası
aldğı kadar un(hamur çok sert olmayacak)
1 kabartma tozu
1 vanilya
kahverengi kısımlar için kakao
mavi kısımlar için mavi gıda boyası
beyaz kısma koyulmak için 1 çay kaşığı tarçın

resimler evde..ama netten sana ben ona benzer bir kurabiye bulayım..şekil olarak yani ..

resim de birazdan geliyor bekle canım:27:

günaydın kızlar..

$f6629ef20f90041b709c3adeafb21016 (1).jpg

canım resmin üstüne tıkla büyüyor o zaman

önce 3 ayrı renk hamur yaptım

kahverengi yaptım ben..kakao ile

mavi gıda boyasıyla mavi yaptım..

bi de sade yaptım..beyaz..ama o hamur in içine biraz tarçın attım ben..daha lezzet versin diye..

hamurları ayrı ayrı oklava ile açtım

sonra üst üste koydum rulo yaptım

sonra keskin bi bıcakla kestim

sonra tepsiye koydum pişirdim

kısa sürede pişiyor

bisküvi gibi oluyor..nişasta da olunca kıtır kıtır oldu..

benim kurabiyeler daha güzeldi bence ama.

kızlar f klavye de 10 parmak yazıyorum..klavyeye bakmadan..katiplik sınavlarına hazırlanmaştım bi dönem

o yüzden uzun uzun yazabiliyorum..bir kaç saniye içinde...kusura bakmayın..umarım uzun uzun yazıp sizi sıkmıyorumdur.

Son düzenleme:
Back