İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın kızlar,

Nasılsınız? Ben uykusuzum bugün hala açılmadı uykum akşam derslere biraz fazla gömülünce saati unutmuşum geç yattım haliyle sabah zorla uyandım bu hafta geçseydi önümüzdeki hafta dinlenicem inşallah...

Dün akşam ödevi yoktu oğluşun ama çok kızdırdı beni akşam...

Hafta sonu bitirdiğimiz hikaye haritasını ve kitabı değiştirmeyi unutmuş zaten haftada bir kitap ancak yapıyoruz hazır ödevde yokken dün okuyabilirdi boşu boşuna zaman kaybetti.

Babamız dün okula uğramıştı, sırasının altında öğretmenin yaptığı testler bulmuş orada depolamış sıpa, eve getirmemiş. Benim yedi sandığım sandviçlerden 2 tanesi yine sıranın altındaymış...

Cuma günü okulda Türkçe kitabından bir metin yazdırmış öğretmen ama bizimki yazmamış hatta yazmaya başlamamış bile normalde oradan anlıyordum yazdıklarını eksik kalanı evde yazıyorduk bu bize hiç söylemedi bu metni yazdık diye...

Neden yazmadın diyorum, yetişemiyorum hızlı yazıyorlar diyor. Bende dedim madem öyle aç kitabını yaz bari hiç yazmamaktan iyidir dedim. Öğretmen kızıyor diyor eee yazmayınca kızmıyor mu diyorum, görmüyor ki diyorrrr....

Delirdim akşam akşam ama bağırmamaya çalıştım çünkü aslında bunları yapmasına neden belki de bizden çekinmesi korkması olabilir diye düşündüm ama kızdım gerçekten kızdım konuştum....

Veee eğer bir daha yalan söylerse ceza vereceğimi söyledim, Bilmiyorum akşam canım oğluşa sıkıldı biraz ama mümkün olduğunca doğru davranmaya çalışıyoruz, eşimle de konuştuk biz nerde hata yapıyoruz diye...

Vurdum duymazlık var biraz oğluş da birde yavaş zaten, ben kalemlerimi çıkarana kadar onlar başlıyor diyor yaaa.... Dedim ki sende öğretmen zili çaldığında hemen yerine geçip defterini kalemini çıkar dedim ama bakalım...

Bakalım bakalımmmm

Sene başına göre bende daha sabırlı ve toleranslıyım bunu kendimde de fark ediyorum... Geçecek bu zamanlar ama bilmiyorum yaaa insanın evladı işte illa sıkıyorsun canını...

Sonrasında kendi derslerime gömüldüm gece geç yattım bu yüzden....

Yok canım 2.hamileliğim. Şöyle; ben ikizlere hamileydim bir tanesi 6 aylıkken karnımda öldü, diğeri yaşadı şükür ki...
Öyle işte....

canımcım..zor günler geçirmişsin belli...Allah evlatlarına , evlatlarımıza uzun uzun ömürler versin inşallah

bizim ödevleri babası kontrol etti.
test vermiş öğretmen..6 sayfa falan fotokopi...sanırım çalışma kitabından da vardı bi konu...baba kontrol edince ben bakmadım

yattık uyuduk ki sabah oldu.

yine işe geldik

ediz dün kulağım ağrıyor diye uykudan uyanmış kreşte..
saat 2 buçuk gibi gittim onu aldım..ama bi daha öyle ağrıyor falan demedi..

akşam da çabuk uyudu..öğlen uykusunu tam uyuyamadığı için...

yemeğim yok bu akşam için..ne yapsam bilemedim..

umarım fikriniz vardır..

benim aklımda kahvaltı var.:26:
hepimiz seviyoruz çünkü.

selam canım,
neden öyle yaptı ki, sıpa, dediğin gibi sizden saklamak amacıyla demekki getirmedi, neyseki sakin davranmışsın canım, alışkanlık haline getirmez umarım.
Sabret bakalım, inşallah kendini toparlar.

Akşama kahvaltı tabii ki güzel fikir, bazen ben de yaparım, patates-soğan-domates-biber yaparım bazen ben tavada böyle az su koyarım, salça-biber de koyarım az, böyle kızartma ile yemek arası güzel olur yani, biz seviyoruz.

Neden böyle yaptı sorusuna benim fikrim, bizden çekindiği için çünkü kızıyoruz, ama konuşmayı da denedim çünkü bu ilk değil... Umarım canım alışkanlık haline getirmez...

Birde şöyle bir durumda oldu haftasonu, hiç ağzından kötü kelime çıkmayan çocuk ki ben bunu üzerine basa basa vurgularım yani kötü olduğunu bildiği birşeyi söylemez, birde evde de duymadığı için belki bilmiyorum neyse hafta sonu salak dedi

Daha önce hiç kullanmamıştı böyle kelimeler yada ben duymamaıştım öyle bir bakışım vardı ki çocuğa bakıp kaldı bana oda... Ama dün akşam artık işin ceza boyutuna ulaşmasının nasıl olabileceğini düşündüm ve ona da söyledim eğer bir daha yalan söylersen ağzına biber sürücem dedim ki aslında ben böyle cezalara çok karşıyım cidden içim el vermez ama o kadar kızdım ki bağırmak yerine böyle söyledim bilmiyorum kızar yaaaa

ah canım tek çocuk olunca, argo kelimeler de duymuyorsun işte, biz neler neler duyuyoruz evde bir görsen, bazen kendilerini aşıyorlar, 2 kardeş bir başladılar mı.
Seninki de anlamıştır hatasını, okulda kullanıyodur çocuklar ondan söylemiştir o da, ne kadar sen söylemesen de, dışarda duyduklarından etkileniyor çocuklar.

bak sen akıllı sıpaya ya..

sıranın altından sandiviç çıkmış..test çıkmış..

ama yetişemiyorsa ne yapsın zelişçim..hızlı yazdırıyor öğretmeni belki..

o da hiç yazmayarak çare bulmuş demek ki..öğretmen de fark etmeyince ..napsınn

evet kızma hiç..sinirlenmemeye çalış..o isteyerek bilerek yapmıyor çünkü

haftasonu markette dolaşıyoruz sen geldin aklıma canım

2 kız kardeş anneler yanlarında alışveriş yapıyorlar tamam mı

ama sürekli didişiyorlar yazık kadıncağız bir ona bir ötekine laf anlatmaya çalışıyor

en son çileden çıktı kadın ikisini de azarladı

dediğin gibi tek olmasının sıkıntısı da var tabi, evet dışarda duyuyor duyacakta, belki oda onlarla söyleyecek ama söylenmemesi gerektiğini bunun uygun bir davranış olmadığını anlattım biraz aslında bunu öğrenmesi lazım...

Alışacağız belki daha nelere alışacağız, Allahım hepsini hayırlı birer olarak insan olarak yetiştirmemizi nasip eder inşallah...

Evet canım inan kendimi onun yerine koymaya çalışıyorum çoğu zaman ama işte her daim mümkün olmuyor ki, bizde gün içinde bir ton sorunla uğraşıyoruz bazen bende çok üzerine gidiyorum farkındayım ama her çocuk farklı eğer biz ipin ucunu sıkı tutmazsak benim oğluş temelli bırakır buyrun okulda şuan olan tamda bu, öğretmen ilgilenmiyor çocukda yapmıyor...

hımmmmm..fadimecim..hiç yapmadım bu tarif ettiğin yemeği...
yani biber ve domatesim yok şu an evde..
alıp deneyebilirim..

biz de soğan ve patatesi tavada yaparız..dediğin gibi az su koyup patatesler suyu çekince de kavururuz..çok çevirmeden , patatesler dağılmadan..ama ne zamandır yapmadım yani..çok olduuu

canımcım kızma bak çocuğa ..salak demesinde bana göre hiç bir şey yok...desin

çocukların ağzında öyle argo kelimeler var ki..salak çok masum kalır..

bizim oğlan da bi kelime duymuş..dün akşam bana soruyor..

kelime şöyle : si..ktir

ama emir ne anlamış sıktır.
_anne sıktır ne demek ..
_sıktır mı ???çamaşır sıkmak gibi mi ki ?
_bilmiyorum anne ..dün komşumuzun kızı video izliyordu .ondan duydum..

akşam survivoor izliyorduk..kızdı bi yarışmacıya . sıktır dedi...yani i ler yok..çamaşır sıkmak gibi ..sıktır..

doğrusunu bilmiyor şimdilik ..ama o kelime küfür dedim ben yine de..kullanma dedim..

çok hoşuna gitti..ağzını kapattı eliyle..iki büklüm oldu ..kikir kikir gülüyor...:26::26::26::26:

bak sen bıcırığaaaa

işte en masum olanı da bu ya bilmiyorlar ve çekinmeden kullanıyorlar neyse öğrenmiş bu sayede

bak sen bıcırığaaaa

işte en masum olanı da bu ya bilmiyorlar ve çekinmeden kullanıyorlar neyse öğrenmiş bu sayede

çok saflar mı desem ..çok masumlar mı desem ..bilemedim..ama izlemek çok hoşuma gidyor böyle zamanlarında onu...

çok saflar mı desem ..çok masumlar mı desem ..bilemedim..ama izlemek çok hoşuma gidyor böyle zamanlarında onu...

Çcukları tabiki argodan veya küfürden korumaya çalışıyoruz ama çok yalıtım büyütmek de iyi değil maalesef.Mesela benimki hiç bir çocuğa zarar vermez aman sen büyüksün aman sen akıllısın sen şöylesin derken çocuğu aslında pasif büyütüyoruz sonra kalabalığın içine girince(özellikle okuldaki canavarların içinde) itilip kakılıyolar üzülüyolar.Bazı şeyleri bilmeleri ama yerine göre davranmalarını izah etmemiz şart.

evet bu konuda da çok haklısın..ben de yapıyorum ..aman sen büyüksün..aman o misafir..oynasın, sen sonra oynarsın.aman oyuncaklarımızı paylaşalım..arkadaşına da ver gibi

ama dışarıda bakıyorum da hiç bir anne bizim oğlanın oyuncağını alsın , ediz de geri istesin " ver oğlum arkadaşın oyuncağını " ya da " biraz oynasın verir " gibi şeyler söylemiyor..hiç öyle duruyor..istiyor ki vermesin oyuncağımızı ...
biz olsak hemen devreye gireriz..

millet kendi kendine bırakıyor..çakal oluyor çocukları sonra..
bizimkiler de pasif..

benim iki oğlum da oyuncak ve paylaşım konusunda verir...fakat kendi oyuncaklarını bile kaptırırlarsa geri alamazlar..almaya da gitmezler..bana gelirler , anne oyuncağımızı aldı geri vermiyor diye..

ya da bizim çocuklar oyun kurdu ..gelir bi çocuk bozar..dağıtır..annesi yanında ama "yapma oğlum " demez..dikilir bakar..çocuğunu böyle yetiştirmenin doğru olduğuna inanır ..o kadarını da yapamam..

böyle yaptıklarında ben söylüyorum kızlar ..annesi söylemedi diyelim..ben devreye giriyorum.."sakın böyle yapma ..arkadaşın oyun kurmuş bunu yapman doğru değil "diyerek..ters ters de bakıyorum yani..defolsun gitsinler diye...ne türlü insanlar var ya..bak cinlerim oynadı yine canım ya...

benim küçük oğlumun başına çok geliyor bu gibi şeyler..

Son düzenleme:
Aminnn canım inşallah.

ayyyy sıktır haaa, yavrucuklarım, ama gerçekten şimdiki gençliğin ağzı çok bozuk, heleki sanal alemdeee küfürlerin bini bir para, geçende benim kızı demniştimya yakalamış babası, yazdığı kelimeelre inanamazsınız, ahhh ah Allah çocuklarımızı korusun.

evet yaaa tamamen haklısın, maalesef herkes senin benim gibi duyarlı değil, doğru yapmışın işte, boşver, senin çocuğun üzüleceğine.

haklısın canım. maalesef toplumda çok var böyleleri.

evet canım benim amacım onun çocuğunu bozmak değil aslında asıl amacım annesini bozmak..
her kuşun eti yenmez. :26::26::44::44::44:
ne alakaysa

yani benim söylememe gerek kalmadan kendi çocuğunu kendisi uyarsın arkidişim..desin ki oğlum ya da kızım..yaptığın doğru değil..oyuncaklarına tekme atma, kumdan kalesine tekme atma , arkadaşının oyununu neden bozdun ?? gibi

ama o öyle bakıyor sade..hoşuna gitmiş gibi...anlayamadım yaa

ya senin kız küfür falan mı yazmış ki..

şimdiki gençler çok garip ya..

biz mi çok saftık , korkardık acep ya..

var burda da bi arkadaşın kızı..

okul dışından bi çocuk facesinden arkadaşlık yollamış..kız tanımadığı halde kabul etmiş..
işte resimlere yorum yapmış..şiişşt fıstık..ne güzelsin. çok tatlısın gibi.
sonra o çocuk 18 yaşında, arkadaşın kızı 14 yaşında

demiş ki sana bi arkadaşımı ayarlıycam ..çok iyi çocuk..
kız da kabul etmiş..halbuki kız akıllı bişey..okul çıkışı annesinin yanına gelir görürüm.ama nasıl böyle hatalar yapıyorlar bilmiyorum..bu 2 oğlan da çalışmıyor..et mangal lokantasında garson falan...

Allah akıl fikir versin..

Annesi geldi kızının facesinin şifresini kırdırmak istedi bize..biz bilmeyiz dedik..
neyse kızı şıkıştırmış şifreyi falan aldı..bize getirdi..biz facesine girip saçma arkadaşlarını temizledik..gerçi o söyledi . biz sildik..

kızın resimlerini falan gizledi..sadece kendim olarak işaretletti..

ama o ayarlayan çocuk ve ayarladğıı çocuğu silmedi..beklemede ...cep telefonuna da el koydu annesi..
babasına da söylemiş..
annesi halledemezse baba devreye girecek..fakat anne çok cevval..elinden kurtulmaz uçan da kaçan da..halletti işi..kızıyla da konuştu..

ay canım yaaaa, işte bizde de benzer durumlar yaşadık da, babası face yasakladı, bu gizli gizli sahte hesap açıp yazışıyor. En son yine telefonu aldık elinden, babasının eski bir telefonu vardı, onu verdik eline, sürekli kontrol et diyor babası da,
gençlik bozuluyor maalesef, birinin arkadaşı olmadı mı onu dışlıyolar herhalde ki, hepsi de arkadaş bulacağız diye böyle yollara mı bulaşıyor, işte bu tür benzer şeyler.
Allah çocuklarımızı kötülerin şerrinden korusun canım.

Zaten bu devirde cevval olmazsan işimiz zor.Çocuğu sürekli kontrol edip gözlemlemeliyiz.Benim annemde abimde böyleydi sanırım abim 18 yaşlarındaydı bende çok ufaktım o zaman,birde allahtan face de yok o zamanlar kızın birine sardı bu bizimki ama kız anasının gözü hoppa.Annem anlattıkça abime abim sinirden ağlıyor ben seviyorum diyor,bir keresinde annemin üstüne yürüdüde babam el attı duruma tabi.Sonra annem kızın ev adresini buldu gitti hemde uzakta,kızın ailesiyle konuştu bir güzel artık ne konuştuysa valla o oldu bir daha görmedi kızı..

En zor dönemleri cnm,bişekilde geçicek tabi en zoru kocayla evlat arasında kalmak,ikisinede laf geçirememek.Ama her çocuğun bu dönemi oluyor böyle bakmak lazım olaya tabi ki bu süreçte Allahım iyi insanlarla karşılaştırsın diyede dua etmemiz şart.Her geçen gün ortam bozuluyor çünkü.

aynen öyle canım, Allah çocuklarımızı kötülerin şerrinden korusun.

Bazen bize ters gelen şeyleri çocuklar için tehditkarvari olarak kullanıyoruz cnm bunu hepimiz zaman zaman yapıyoruz onun için vicdan azabı çekme.Onlar okulda arkadaşlarından neler neler öğreniyolar biz duymuyoruz çoğunlukla.Ama yeri geliyor çıkıyor işte ağzlarından.Geçen benimkide anne değerlendirmeden kötü alsaydım kağıdı eve getirmezdim direk çöpe atardım diyo sanki ben öğrenmicem,bi gülesim geldi ama gülmedim tabi aileden anne ve babadan bir şey saklanmaz diye sürekli telkinde bulunuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…