• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın kızlarrrrrr

Nasılsınızzz dünde uğrayamadımmm

Sayfalar ilerlemiş belki sonra dönüp okurum işlerden fırsat bulabilirsemmmm

Hafta sonuna 4 gün kaldı :60: 60: :60: :60:

Bitmez böyle sayarsam bu hafta ama napayım yaaaa bir an evvel bitsin önümüzdeki hafta çarşamba da tatil ohhh misss valla....

Dün akşam ödevi yoktu benden önce yapılmıştı sanırım yardımcı kitaptandı, ben gidince okuma yaptık biraz o kadar

Benim sınavım yaklaştı ya o yüzden kendim ders çalışayım biraz dedim eh işte biraz biraz çalışmaya çalıştım....

Hafta sonu çok keyifliydi gezdik yine bol bol hatta demiştim ya buradan arkadaşla buluştuk onunda oğlu var keyifliydi yeni, çocukları oyun parkına götürüp kendimiz atladık çarpışan arabalara :60: :60: :60: :60:

Çok da dersimiz vardı hafta sonu eve her girişimizde doğru masanın başına ödev yapmaya yollandık resmen...

Kızlar sizler neler yapıyorsunuz...

Dilekciğim oğlun düzeldimi, cumada yoktun tatil iyi gelmiştir size de...

Fadime kızlar nasıllll koçla ilgili çalışmalar nasıl gidiyor...
canım özlettin kendini.
derslerine çalış .haklısın az kaldı
oğluşum iyi canım..
23 nisana az kaldı ..onu iple çekiyoruz.
ediz kostüm giyecekmiş..yöresel kıyafet giyceklermiş..bi de fotografçı gelcekmiş..45 tl istediler..
daha 15 gün önce fotografçı gelmişti.para vermiştik oysa..ama bu günler de çabuk geçer hatıra diyorum bi yandan..:27: olmadı anneanne . babaannelere yollarız.
günaydın canım,
dün bizim de hayat bilgisi ve matematik üzerine yapılacak ödevler vardı, çabuk bitti. Bir de deneme testi çözdürdüm, güzel yaptı, 1-2 yanlışı vardı sadece.
maşallah kızçene
günaydınlar..
dün akşam çarpma ve bölmelerimiz vardı deftere yaptık..az da okuma..
sen nasılsın.işlerin yoğun mu.
ne yemek var sende akşama..yemege sana gelcez :27::27:

selam kızlar uzun zamandır topiğe uğrayamadım,iyisinizdir inşallah..sizlerle son zamanlarda duyduğum bir bilgiyi paylaşayım ve fikirlerinizi alayım..Menenjit salgını ile ilgili duyum alan varmı arkadaşlar..bu aralar yaygın olduğu söyleniyor..başakşehirde oturan görümcemin okulundaki velilerin çoğu bu aşıyı yaptırmışlar.görümcemde yaptırmış.kızı 7 yaşında..bende bebeklik aşılarını yaptırdığım dr una sordum özel ve isteğe bağlıymış yaptırabilirsiniz dedi.sonra doğduğu hastaneyi aradım oradaki çocuk dr uda kaç yaşında olduğunu sordu.8 yaşında dedim.daha küçük yaşta yapılıyor.gerek yok dedi.kafam karıştı şimdi siz yaptırdınız mı bu aşıyı.bu arada bebeklikte yaptırdığımız aşılarla ilgisi yokmuş..

hoşgeldin .nerlerdesin.
geçtiğimiz günlerde sporcu anne babanın kızları menenjitten vefat etti.sanıyorum daha 17 aylık falandı..ondan sonra herkes bu aşıyı yaptırmak için ayaklandı.
sanıyorum bu haber insanları harekete geçirdi..ben yaptırmadım canım..Allah esirgesin çocukları

canım özlettin kendini.
oğluşum iyi canım..
ediz kostüm giyecekmiş..yöresel kıyafet giyceklermiş..bi de fotografçı gelcekmiş..45 tl istediler..
daha 15 gün önce fotografçı gelmişti.para vermiştik oysa..ama bu günler de çabuk geçer hatıra diyorum bi yandan..:27: olmadı anneanne . babaannelere yollarız.

maşallah kızçene

hoşgeldin .nerlerdesin.
geçtiğimiz günlerde sporcu anne babanın kızları menenjitten vefat etti.sanıyorum daha 17 aylık falandı..ondan sonra herkes bu aşıyı yaptırmak için ayaklandı.
sanıyorum bu haber insanları harekete geçirdi..ben yaptırmadım canım..Allah esirgesin çocukları

Aaa ne güzellll fotoğrafçı gelecekmişşşş

bizde son 3 yıldır her sene profesyonel fotoğraf çektiriyoruz okulda çok güzel oluyorrr

hatta kupa tişört gibi resim baskılı uygulamalarda yapıyorlar

hepsini saklıyorummm ilerde bakıp bakıppp duygusala bağlarız artık

menenjit aşısı ne zaman yapılıyormuş ki

yani bizimkilerin yaşlarında mı bak hiç haberim yokkk bundan

5 yaşına kadar sürekli hastaneye götürdüm aşıları için ücretli ücretsiz büyün aşılar yapıldııı

hatta doktorumuz okulda aşı yapılmayacak dedi, hepsini tamamladık dedi

menenjit de o zaman yapılmamışmıydıkii

kızlar biliyorsanız bir aydınlatıverinnn beni de

Son düzenleme:
doğru yaaa tatil bir sonraki haftaymışşşşş :50::50::50::50::50:

erken sevinmişim

fayda görmeye bşladımı kızın canım moticayon artışı varmı
Canım şimdilik pek de fayda yok gibi yaaa, geçen hafta program vermiş mesela, programda 45 dakika ders konu tekrarı diyorya, benim kız gidiyor 15-20 dakikada bitti deyip geliyor, çok işim var çok:ssz::ssz:

canım özlettin kendini.
oğluşum iyi canım..

maşallah kızçene
İyiyimiş canım, tabii ki ilerde hatıra olur, bence de yaptırın.
Sağol canım.

bizde son 3 yıldır her sene profesyonel fotoğraf çektiriyoruz okulda çok güzel oluyorrr

5 yaşına kadar sürekli hastaneye götürdüm aşıları için ücretli ücretsiz büyün aşılar yapıldııı

Oh ne güzel etkinlikleriniz varmış yaaa, kıskandım bak şimdi, bizde yok:52::52:
Menenjit ben de bilmiyorum canım yaa, okulda yapılan aşı neyse onu oluyor bizimkiler. Gerçi ufaklara okulda aşı yapıldı mı hiç, onu da hatırlamıyom da, genelde büyük kızım oluyor her sene.

canım bi ara nette okudum.
yani bu ölüm olduktan sonra
bizim büyük oğlanlara da yapılıyor biliyorum..
ama yaptırmadık biz ikisine de ..
büyük oğlan zamanında ponomokok paralıydı
küçük oğlan zamanında ücretsiz devlet yaptı..
ponomokok da menenjit hastalığı gibi bir hastalık için yapılan aşı
fakat bunlar çeşit çeşit..hangi birini yaptıracaksın ki..10 tane türü var bu aşıların..hepsi başka bir cins hastalık yaratıyor.
ponomokok menenjitten dolayı oluşan sağırlığı önlüyor diye hatırlıyorum..
reklamlarda da vardı. sen kork ponomokok diye..çocuk etrafındaki sesleri duymuyordu..menenjit geçirmişti..
ama dediğim gibi bu sadece bir çeşidi..

Canım şimdilik pek de fayda yok gibi yaaa, geçen hafta program vermiş mesela, programda 45 dakika ders konu tekrarı diyorya, benim kız gidiyor 15-20 dakikada bitti deyip geliyor, çok işim var çok:ssz::ssz:

Sağol canım.

Menenjit ben de bilmiyorum canım yaa, okulda yapılan aşı neyse onu oluyor bizimkiler. Gerçi ufaklara okulda aşı yapıldı mı hiç, onu da hatırlamıyom da, genelde büyük kızım oluyor her sene.

bu aşı özel ..devlet yapmıyor canım.
dediğim gibi nette bu ara yaptıracaklar okudum..
kaç para hatırlamıyorum..ama 2 doz 180 gibi bi rakamdı..yanlış olmasın .
11 yaşına kadar yapılıyormuş canım..
doktora danışmak lazım.

canım bi ara nette okudum.
yani bu ölüm olduktan sonra
bizim büyük oğlanlara da yapılıyor biliyorum..
ama yaptırmadık biz ikisine de ..
büyük oğlan zamanında ponomokok paralıydı
küçük oğlan zamanında ücretsiz devlet yaptı..
ponomokok da menenjit hastalığı gibi bir hastalık için yapılan aşı
fakat bunlar çeşit çeşit..hangi birini yaptıracaksın ki..10 tane türü var bu aşıların..hepsi başka bir cins hastalık yaratıyor.
ponomokok menenjitten dolayı oluşan sağırlığı önlüyor diye hatırlıyorum..
reklamlarda da vardı. sen kork ponomokok diye..çocuk etrafındaki sesleri duymuyordu..menenjit geçirmişti..
ama dediğim gibi bu sadece bir çeşidi..

heheeee bende hatırladım bu aşıyı

hemde ilk zamanlar baya pahalıydı yaa ordan kalmış aklımda hem de isminden herhalde :60: :60: :60: :60:

sonradan demek devlet karşılamaya başlamış iyi olmuş ne güzel

ee onu yaptırmıştık o zaman gerek yok mu kiii

yada olmadı bir doktora soralımm biz bu aşıyı

Sağol canım.

Birsürüde para verdin bu koçaaa

işe yarasa aslında keşke yoksa üzülür insan yaaaa

malum kolay kazanmıyoruz ki

dur bakalım zaman ne gödterecekkk

bu aşı özel ..devlet yapmıyor canım.
dediğim gibi nette bu ara yaptıracaklar okudum..
kaç para hatırlamıyorum..ama 2 doz 180 gibi bi rakamdı..yanlış olmasın .
11 yaşına kadar yapılıyormuş canım..
doktora danışmak lazım.
oooo bayağı da paraymış canım, hayırlısı olsun.

Evet canım yaaa, inşallah zamanla fayda sağlar, sanki şimdilik çok bir fark yok ama. Faydası olduktan sonra hiç gözümde değil ama bir de dediğin gibi faydası olmazsa o zaman üzülürüm.

oooo bayağı da paraymış canım, hayırlısı olsun.

Evet canım yaaa, inşallah zamanla fayda sağlar, sanki şimdilik çok bir fark yok ama. Faydası olduktan sonra hiç gözümde değil ama bir de dediğin gibi faydası olmazsa o zaman üzülürüm.

inşallah olur canımcımmm

bu sürecide böylelikle atlatmış olursunuzzz

heheeee bende hatırladım bu aşıyı

hemde ilk zamanlar baya pahalıydı yaa ordan kalmış aklımda hem de isminden herhalde :60: :60: :60: :60:

sonradan demek devlet karşılamaya başlamış iyi olmuş ne güzel

ee onu yaptırmıştık o zaman gerek yok mu kiii

yada olmadı bir doktora soralımm biz bu aşıyı

canım bizim büyüklere yapılmadı bu ponomokok..
ediz zamanında devlet karşıladı..2011 doğumluları

büyük oğlan olmadı bu aşıdan

evet ya..ben de sinir oldum ya du bakalım...bu dünya para verdi kız yaaa:26::26:

canım bizim büyüklere yapılmadı bu ponomokok..
ediz zamanında devlet karşıladı..2011 doğumluları

büyük oğlan olmadı bu aşıdan

hımmmmm aladım canım

yaş sınırı var mı acaba olmadı şimdi yaptırın madem devlet karşılamaya başladı

2 doz vurulmuştu evet doğru hatırlamışsın 90-90 180 tutuyordu sen yazınca aklıma geldi

madem bu kadar önemli bir aşı neden en başta devlet karşılamaz ki

hımmmmm aladım canım

2 doz vurulmuştu evet doğru hatırlamışsın 90-90 180 tutuyordu sen yazınca aklıma geldi

canım yani dediğim gibi çeşidi çok fazla bu aşıların.hepsi menenjit hastalığının bıraktığı hasarlara karşı.

ben bakayım..bu son mevzu neymiş..yazarım..kaç yaşına kadar , kaç doz , kaç para

$1795502_644882195549594_3172347835025908069_n.jpg

bakın çok tatlı ....:27::27::27::27::27:

hımmmmm aladım canım

bak vefat eden çocuktan sonra bu aşı gündeme gelmiş...kopyalayıp yapıştırdım.
meningokok aşısı(Menactra) ülkemizde 11 yaşa kadar ruhsat almıştır.

aaaaaaa zeliş bak ne buldum ..
kopyalayıp yapıştırdım

Meningokok aşısı sağlık ocaklarında ücretsiz olarak yapılabilir . bazen de isteğe bağlı olarak eczanelerde 50 ve 100 lira gibi ücret ödeyerek başka bir marka meningokok aşısı alabilirsiniz. Ama sağlık bakanlığının aşıları yeterlice güvenli olduğundan buları tercih etmek daha akıllıca olabilir.

bak vefat eden çocuktan sonra bu aşı gündeme gelmiş...kopyalayıp yapıştırdım.
meningokok aşısı(Menactra) ülkemizde 11 yaşa kadar ruhsat almıştır.

aaaaaaa zeliş bak ne buldum ..
kopyalayıp yapıştırdım

Meningokok aşısı sağlık ocaklarında ücretsiz olarak yapılabilir . bazen de isteğe bağlı olarak eczanelerde 50 ve 100 lira gibi ücret ödeyerek başka bir marka meningokok aşısı alabilirsiniz. Ama sağlık bakanlığının aşıları yeterlice güvenli olduğundan buları tercih etmek daha akıllıca olabilir.

eee yaptırsakmı bu aşıyı acabaaaaa

bir doktor ziyereti göründü sanırım bizeee

olay ne ??* ne aşısı ??? neler kaçırmışım????

hoş geldin canımcım..bu sayfayı okursan anlaşılır canım..son zamanlarda konuşulan bi aşı bu..

nasılsın..iyi misin..kızın nasıl..özlettin kendini

Back