• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Kadın genlerimizden midir bilmem bende aynı senin gibi düşünüyorum ama gel de eşime anlat

hayır birde çok tv izleyen bir ailede değiliz salonu bekleyecek televizyon

haftada bir film ancak izleriz ama araştırmaya giriştikmi ay oda olsun buda olsun diye diye fiyat uçtu offf

kesin bunu alacak benimki yaa, hiç aldırmayabilirim ama öylede olmuyor ki...
Oyyy oy erkek ve kadınların ayrıcalık farkları işte.

Günaydın,puzzle seviyorlarsa güzel bir etkinlik benim oğlumda sever teyzesi alır onada genelde.Evde yer olması lazım onun içinde topla aç olmuyor çünkü sabit bir yerde duracak ama yerin müsaitse çok güzel bir uğraş.
Offf bizim de öyle evde boş yer yok aslında:26::26:

günaydın arkadaşım..
günaydın arkadaşlar..
herkes gelmiş nerdeyse birkaç kişi eksik..

canım ben hiç fen bilgisi araştırmadım ama eminim vardır..senin için ben araştırırım.

bak canım ya..kesin 30 alacağım demek 30 u kabullenmek aslında ama..
keşke böyle düşünmese..anlamadığı için böyle söylüyor eminim..fen derslerinde hangi konudalar..bir bakarım netten..kolay pratik bir şeyler.

canım biz puzzle aldık..1000 parça falan
atatürk portresi ..
yapmak için kolları sıvadı emir ve babası.
biraz yaptılar..harika olacaktı..hatta çerçeveleyip asmayı düşündüm odalarına..Atatürk de çok yakışıklı adammış vesselam ..:16::16::16:

ama bir gün ediz geldi ..puzzle nın bulunduğu köşeyi darma dağın etti..abisine kızmış..ve öcünü bu şekilde almış..ama babasından sağlam bi tokat yedi yani..biz görünce şok olduk..güzel gidiyordular..her akşam 1 saat kadar üzerinde baba oğul çalışıyordu..manyak ediz :27::27::27::27:
tavsiye ederim..ama puzzle yi kendisi mi seçse acaba.
bizim ediz de çok meraklı puzzle.
şimdilik 50 - 60 parça olanları yapıyor.
bazen 100 parçalık oluyor .onu da yapıyor ediz..yapboza çok meraklı..bir de arabalara..(bizde 30 çeşit yapboz var ) her gelen getirdi sağolsun..ben de aldım..

katılıyorum..:16::16::16::16:
günaydın canım,
Zaten benim kız bizden mi kaynaklandı ne oldu bilmiyorum tembelim diye kafaya yerleştirmiş, diyor ki ben hangi liseye gideceğim, ben de dedim 380 puanlı bir anadolu lisesi var burda, hedefin o olsun dedim,
kazanamam, kazanırsam zaten ben orda çalışkanların arasında ne yapacağım dedi:26::26::26: düşün artık kafasına yer etmiş çocuğun tembellik.
Kızım dedim sen tembel değilsin, geçen senelerde kaç puan alıyodun 360-380 alıyodun dedim, bu sene böyle oldun, artık onu da aşacağız, bitti, şimdi tekrar çalışıyorsun bak dedim, sen fen bilgisinden en az 70 alacaksın, yaparsın dedim, kendine yapabilirim de dedim.
Öyle işte canım, fen bilgisinden bir sürü ünite var diyordu akşam, bu metallar-ametaller, ondan sonra hidrojen-calsiyum vs. ortak onlar, vs.vs.
akşam oturdum başına, illa sen de gel diyo, yanında durmaya çalıuştım, sorular soruyo tabii bilemiyorum ama en azından yanında durdum, çalışmaya çalıştık:52::52: Hayırlısı bakalım.
emir peki 1000 lik puzzledan yapabiliyor muydu? Senin ufak da fenaymış yaniii, ama dayağı da yemiş, yazıkk, kapalı odanız olcak, orda duracak ama nerde mümkün mü?
Ben de boş boş tv izleyeceklerine, artık faydalı bişeyler yapsınlar istiyorum:26::29::29:
bu tabu -scrabblle gibi aile oyunları varya, onlardan alan-oynayan var mı arkadaşlar? monopoly vs...

Son düzenleme:
günaydın kızlar..
dün bir sayfa bölmeler vardı onları yaptık çok az da okuma.

Oyyy oy erkek ve kadınların ayrıcalık farkları işte.

Offf bizim de öyle evde boş yer yok aslında:26::26:

günaydın canım,
Zaten benim kız bizden mi kaynaklandı ne oldu bilmiyorum tembelim diye kafaya yerleştirmiş, diyor ki ben hangi liseye gideceğim, ben de dedim 380 puanlı bir anadolu lisesi var burda, hedefin o olsun dedim,
kazanamam, kazanırsam zaten ben orda çalışkanların arasında ne yapacağım dedi:26::26::26: düşün artık kafasına yer etmiş çocuğun tembellik.
Kızım dedim sen tembel değilsin, geçen senelerde kaç puan alıyodun 360-380 alıyodun dedim, bu sene böyle oldun, artık onu da aşacağız, bitti, şimdi tekrar çalışıyorsun bak dedim, sen fen bilgisinden en az 70 alacaksın, yaparsın dedim, kendine yapabilirim de dedim.
Öyle işte canım, fen bilgisinden bir sürü ünite var diyordu akşam, bu metallar-ametaller, ondan sonra hidrojen-calsiyum vs. ortak onlar, vs.vs.
akşam oturdum başına, illa sen de gel diyo, yanında durmaya çalıuştım, sorular soruyo tabii bilemiyorum ama en azından yanında durdum, çalışmaya çalıştık:52::52: Hayırlısı bakalım.
emir peki 1000 lik puzzledan yapabiliyor muydu? Senin ufak da fenaymış yaniii, ama dayağı da yemiş, yazıkk, kapalı odanız olcak, orda duracak ama nerde mümkün mü?
Ben de boş boş tv izleyeceklerine, artık faydalı bişeyler yapsınlar istiyorum:26::29::29:
bu tabu -scrabblle gibi aile oyunları varya, onlardan alan-oynayan var mı arkadaşlar? monopoly vs...
inşallah yapar kızın..başarır..neden yapamasın..diğerlerinden ne farkı var kı..onlar gibi düşünsün kendini..farklı hissetmesin keşke..

canım bizim emir babasıyla yapıyor zaten 1000 lik yapbozu ..tek başına çıkamaz işin içinden..
babası ayıklıyor önce..ama öyle şık şık takılmıyor tabi parçalar..araştırıp buluyorlar .zor çünkü. :53::53::53:

evet dayağı yedi ufak..yazık onca emek..Atatürk ün yüzü oluşmuştu çünkü.çok üzüldüler.. tv nin yanında halının olmadığı zeminde kurmuşlardı yapbozu..
arada tv izleyip yaptılar..kulakları tv deydi yani..:27::27::27::27:

bizde tabu yada benzer oyunlar yok..bi ara emir küçükken suçlu kim mi katil kim mi öyle bi oyun gelmişti akrabalardan..

ama onun da içindeki resimleri çıkardı ..sonra ediz ayaklandı o çıkardı..kayboldu vs..ama 2 sene kadar kaldı bizde..ara ara emirle o oyunu oynardık..

meraklı minik dergisinden her ay bir oyun çıkardı..onu oynardık..zar ile ..adım adım piyon oynatarak..o sayede saymayı öğrendi zaten..bi de kağıt ile pişti oynardık çok...

günaydın kızlar..
günaydın canım,
nasıl alıştı mı bölmelere?

inşallah yapar kızın..başarır..neden yapamasın..diğerlerinden ne farkı var kı..onlar gibi düşünsün kendini..farklı hissetmesin keşke..

canım bizim emir babasıyla yapıyor zaten 1000 lik yapbozu ..tek başına çıkamaz işin içinden..
babası ayıklıyor önce..ama öyle şık şık takılmıyor tabi parçalar..araştırıp buluyorlar .zor çünkü. :53::53::53:

evet dayağı yedi ufak..yazık onca emek..Atatürk ün yüzü oluşmuştu çünkü.çok üzüldüler.. tv nin yanında halının olmadığı zeminde kurmuşlardı yapbozu..
arada tv izleyip yaptılar..kulakları tv deydi yani..:27::27::27::27:

bizde tabu yada benzer oyunlar yok..bi ara emir küçükken suçlu kim mi katil kim mi öyle bi oyun gelmişti akrabalardan..

ama onun da içindeki resimleri çıkardı ..sonra ediz ayaklandı o çıkardı..kayboldu vs..ama 2 sene kadar kaldı bizde..ara ara emirle o oyunu oynardık..

meraklı minik dergisinden her ay bir oyun çıkardı..onu oynardık..zar ile ..adım adım piyon oynatarak..o sayede saymayı öğrendi zaten..bi de kağıt ile pişti oynardık çok...
ben de hep söylüyorum, sen zekisin, yaparsın başarırsın vs vs... inşallah atlatır bu dönemi.
anladım canım, sizde güzelmiş beraber oynamanız, ben de hem sevecekleri, hem böyle dikkatlerini açacak bişeyler alsam istiyorum ya, bakalım biraz daha araştırayım. Sağol canım:29::29:

günaydın kızlar..
canım hoş geldin..evet nasıl gidiyor bölmeler..kolay mı ..bizimkiler yoğun olarak çarpmalarda hala..

günaydın canım,

ben de hep söylüyorum, sen zekisin, yaparsın başarırsın vs vs... inşallah atlatır bu dönemi.
anladım canım, sizde güzelmiş beraber oynamanız, ben de hem sevecekleri, hem böyle dikkatlerini açacak bişeyler alsam istiyorum ya, bakalım biraz daha araştırayım. Sağol canım:29::29:

canım benim inşallah atlatacak..ergenlik ile birleşti ..dersler yoğun..

sen rahat ol ..oyun konusunda ise inşallah gönlünüze göre seveceğiniz bi oyun bulursunuz..olmadı birlikte bakın

günaydın canım,

canım hoş geldin..evet nasıl gidiyor bölmeler..kolay mı ..bizimkiler yoğun olarak çarpmalarda hala..

sen rahat ol ..oyun konusunda ise inşallah gönlünüze göre seveceğiniz bi oyun bulursunuz..olmadı birlikte bakın

merhaba kızlar..
çok yoğun işlerim toparlayamadım daha yazamıyorum fazla..
alışmaya başladı..şimdilik severek yapıyor bölmeleri..

inşallah canım benim sağolasın, az önce aradı fenden 52 almış.:ssz::ssz:

merhaba kızlar..
çok yoğun işlerim toparlayamadım daha yazamıyorum fazla..
alışmaya başladı..şimdilik severek yapıyor bölmeleri..
Selam canım,
Kolay gelsin, ne zaman sakinleyecek senin işler, hep mi böyle olacak?
İyi barim sevmiş, maşallah.:nazar::nazar::nazar:

inşallah canım benim sağolasın, az önce aradı fenden 52 almış.:ssz::ssz:

Selam canım,
Kolay gelsin, ne zaman sakinleyecek senin işler, hep mi böyle olacak?
İyi barim sevmiş, maşallah.:nazar::nazar::nazar:
aaa canım ya..sevindim ..

geçer not almış şükür..

hadi bu ona bir gaz olur . bir daha ki sefere daha yükseğini alır eminim..
tebrik ederim kızçeni :16::16::16::16:

aaa canım ya..sevindim ..

geçer not almış şükür..

hadi bu ona bir gaz olur . bir daha ki sefere daha yükseğini alır eminim..
tebrik ederim kızçeni :16::16::16::16:

sağol canım da o çok üzülmüş, yarım saat ağladım diyor, yine de 70 istiyordu içinden. diliyle 30 dese de, inşallah canım bir dahaya daha sıkı çalışırız falan dedim. Aklını başına toplasın yeterki bir yerden başlasın değil mi? Bu bile önemli aslında.

sağol canım da o çok üzülmüş, yarım saat ağladım diyor, yine de 70 istiyordu içinden. diliyle 30 dese de, inşallah canım bir dahaya daha sıkı çalışırız falan dedim. Aklını başına toplasın yeterki bir yerden başlasın değil mi? Bu bile önemli aslında.

evet canım..ya .içinden 70 mi istemiş..bir daha ki sefere inşallah..başlamak lazım bir yerlerden..sen hep arkasında ol yalnız canım..hep destekle..iyi not aldığında sevindiğini belli et..:16::16::16::16::16: sarıl , kucakla..ona çok iyi gelir .tabi sana da ..:16::16:

evet canım..ya .içinden 70 mi istemiş..bir daha ki sefere inşallah..başlamak lazım bir yerlerden..sen hep arkasında ol yalnız canım..hep destekle..iyi not aldığında sevindiğini belli et..:16::16::16::16::16: sarıl , kucakla..ona çok iyi gelir .tabi sana da ..:16::16:

sağol canım, uyacağım tavsiyelerine, hep onun için uğraşıyorum zaten de, o da az-çok bunun farkında. korkusu da burada başlıyor sanırım zaten, başaramazsam anne-babama ne diyeceğim?

günaydın millet:16::16::16::16::16:
kimseler uğramamış, nerdesiniz ayol, herkesin işi çok mu yoğun, ben de yoğunum bir selam vereyim dedim.
herkese Allah kolaylık versin.
dün bizim kızın bol bol ödevi vardı, hepsi de deftere yazılacak, uzun zamandan sonra ilk defa fazla ödev vermiş, söylenip duruyordu, yarısını akşam yaptı, kalanını da anneannede yapacak.
görüşürz yine uğrarım, kendinize iyi bakın kızlarr:16::16::16::16:

kimseler uğramamış, nerdesiniz ayol, herkesin işi çok mu yoğun, ben de yoğunum bir selam vereyim dedim.
dün bizim kızın bol bol ödevi vardı, hepsi de deftere yazılacak, uzun zamandan sonra ilk defa fazla ödev vermiş, söylenip duruyordu, yarısını akşam yaptı, kalanını da anneannede yapacak.

günaydın canımcım..evet kimseler uğraamamış..

ben yine sabah işlerim vardı..
sonra muhasebe hocası kahveye çağırdı..odasına gittim..doğum günüm için küçük bir hediye almış..çay kahve..sonra odama geldim..

dün akşam ödevleri yine çoktu emir in..
yaptı kendisi..artık kontrol işini bile bıraktık diyebilirim..
çünkü çarpmalarda hala bol bol fotokopi var..emir dün bakıcının evinde bilgisayardan 8 leri öğrenmiş..artık sınıfın ilerisinde..o yüzden de eve gelen fotokopiler 6 lara kadar olunca rahat rahat yapıyor..kontrol etmedim..

artık temelli ona devretti k ödevlerini..
gündüzleri bakıcıda bilgisayar açmadan evvel 3-4 sayfa test yaprağı koydum..onlar çözülmeden pc açmama şartı koydum..oyun oynuyor çoğunlukla çünkü..
bi tek onları kontrol ediyor babamız.
işte böyle..

senin kız ne yapıyor fadimecim..büyük kız..morali nasıll.:26::26:

Günaydın kızlar,

Nasılsınız, kuzular nasıl?

Dün bizim öğretmen iki tane deney vermiş, biri bardağın içine kağıt koyup, bardağı suya daldırıyoruz, bardağa su girmiyor, diğeri de bir şişeye kabartama tozu ve sirke koyuyoruz, şişeyenin ucuna da balon takıyoruz, balon kendi kendine şişiyor. Neyse işten bi geldim baktım bizimki teyzesiyle deney yapıyor. Öyle sevindim ki, kız kardeşim gelmiş, ki kendisi fen bilgisi öğretmeni, ben işteyken yapmışlar deneyi.

Günaydın canım, fazla ödev çocuğa da bize de sıkıntı oluyor. Ama küçük kızın maşallah yapıyor ödevlerini. Büyük kızın nasıl?

sonra muhasebe hocası kahveye çağırdı..odasına gittim..doğum günüm için küçük bir hediye almış..çay kahve..sonra odama geldim..

çünkü çarpmalarda hala bol bol fotokopi var..emir dün bakıcının evinde bilgisayardan 8 leri öğrenmiş..artık sınıfın ilerisinde..o yüzden de eve gelen fotokopiler 6 lara kadar olunca rahat rahat yapıyor..kontrol etmedim..

gündüzleri bakıcıda bilgisayar açmadan evvel 3-4 sayfa test yaprağı koydum..onlar çözülmeden pc açmama şartı koydum..oyun oynuyor çoğunlukla çünkü..
işte böyle..

Canım iş ortamın iyi galiba, hediyeler, pastalar falan, ne güzel, Allah bozmasın.
Emire maşallah diyorum sadece, darısı bizmkilere inşallah.

işte böyle..

Oh iyiymiş, düşünceli hocan, mutlu olmuşundur sen de.
Maşallah oğluşa canım, ama çok da başıboş bırakmazsın değil mi, zamanla gevşemesin çocuk.
Büyük kızımın bugün türkçe sınavı var, türkçesine güveniyor, yaparım ederim diye gittiya bakalım. Morali de orta halli işte, koçumuzdan kendisi dün aradı randevu aldı, pazartesi gidecek. İnşallah faydası olur da, 1000 tl boşa gitmez, bana o gün 2,5-3 ay gibi bir sürede toparlarız dedi, içeri sözleşme imzalamaya gidince sekreter 10 seans dedi, bilmiyom yani açıkçası, 10 seans olunca 10 saat oluyor, gerçekten faydası olacak mı acaba, süre çok kısa değil mi diye düşiünüyorum? Olmazsa hafta sonu falan gidip açık açık konuşsam mı, kadın işte ilk gittiğimde seansları uzatırım, 1,30 saat yaparım falan demişti ama 2 dir gidiyo, tam 1 saatte yeter ediyor, bilemiyorum yani bu kkonuda endişeliyim:26::26:

Günaydın kızlar,

Dün bizim öğretmen iki tane deney vermiş, biri bardağın içine kağıt koyup, bardağı suya daldırıyoruz, bardağa su girmiyor, diğeri de bir şişeye kabartama tozu ve sirke koyuyoruz, şişeyenin ucuna da balon takıyoruz, balon kendi kendine şişiyor. Neyse işten bi geldim baktım bizimki teyzesiyle deney yapıyor. Öyle sevindim ki, kız kardeşim gelmiş, ki kendisi fen bilgisi öğretmeni, ben işteyken yapmışlar deneyi.
Günaydın canım,
ne güzel uygulamalı eğitim en güzeli, aslında hep bu şekilde ders işleseler, hiç sorunları olmaz. ayyy ne güzel kardeşin fen bilgisi öğretmeni mi, çok şanslı kızın, benim büyük hiç sevmiyor işte feni ve öğretmenini de:26::26:

Günaydın canım, fazla ödev çocuğa da bize de sıkıntı oluyor. Ama küçük kızın maşallah yapıyor ödevlerini. Büyük kızın nasıl?

Canım iş ortamın iyi galiba, hediyeler, pastalar falan, ne güzel, Allah bozmasın.
Emire maşallah diyorum sadece, darısı bizmkilere inşallah.
evet çok şükür ufak sorumluluğunun farkında. Büyük de anlattım yukarda canım.:16:

işte böyle..

Dilekcim sen bakıcımı buldun yeni,oğlanı komşuya bırakmıyormuydun?ben bişeylermi kaçırdım acep:27::27:

Günaydın kızlar,

ooo aferin kızçene..deneyleri yapmış teyzesiyle..ne zevkli ya..
bizim öğretmen deney falan vermedi..pazartesi günü atatürk ün bize kattığı hak ve hürriyetlerle ilgili sunum hazırladılar..resimler yapıştırdılar..bir de sınıfta anlattılar..bu kadar..
dediğin deneyleri ben yumurcaak tv de arka bahçede bilimde görmüştüm..çok eğlenceli deneyler yapılıyor o programda..tavsiye ederim..ama tam saatini bilemiyorum..çocuklar evde değil..akşam da erken yatıyorlar..bu ara izlemiyoruz ..yaklaşık 5 -6 aydır...ama güzel ve kaçırılmaması gereken bi program ..

evet canım iş yerim güzel..dün pasta kestik..
kola vs ..3 kişinin doğum günüydü arka arkaya..o yüzden 3 kişi mum üflettiler..ama çok utandım ve sıkıldım o sürede..oturup pastayı yemek güzeldi ama ..bir de bayan olduğum için pastayı bana kestirdiler..fotograf çektiler vs..ay hatırlamak istemiyorum..çok utandım onca insanın içinde..kıpkırmızıydım pancar gibi..hehehe:27::27::27:
Oh iyiymiş, düşünceli hocan, mutlu olmuşundur sen de.
Maşallah oğluşa canım, ama çok da başıboş bırakmazsın değil mi, zamanla gevşemesin çocuk.
Büyük kızımın bugün türkçe sınavı var, türkçesine güveniyor, yaparım ederim diye gittiya bakalım. Morali de orta halli işte, koçumuzdan kendisi dün aradı randevu aldı, pazartesi gidecek. İnşallah faydası olur da, 1000 tl boşa gitmez, bana o gün 2,5-3 ay gibi bir sürede toparlarız dedi, içeri sözleşme imzalamaya gidince sekreter 10 seans dedi, bilmiyom yani açıkçası, 10 seans olunca 10 saat oluyor, gerçekten faydası olacak mı acaba, süre çok kısa değil mi diye düşiünüyorum? Olmazsa hafta sonu falan gidip açık açık konuşsam mı, kadın işte ilk gittiğimde seansları uzatırım, 1,30 saat yaparım falan demişti ama 2 dir gidiyo, tam 1 saatte yeter ediyor, bilemiyorum yani bu kkonuda endişeliyim:26::26:

Günaydın canım,
ne güzel uygulamalı eğitim en güzeli, aslında hep bu şekilde ders işleseler, hiç sorunları olmaz. ayyy ne güzel kardeşin fen bilgisi öğretmeni mi, çok şanslı kızın, benim büyük hiç sevmiyor işte feni ve öğretmenini de:26::26:

evet çok şükür ufak sorumluluğunun farkında. Büyük de anlattım yukarda canım.:16:
saati 100 tl o zaman..ay yazık ya..inşallah faydasını çok çok görür..

aslında işin özünü biliyorsa kadın ona 1 saat yeter..konuşması anlatması vereceğini vermesi 1 saate yetebilir diye düşünüyorum..
belki de çok yoğun..parayı kırıyor resmen heee...

Back