İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

haklısın o zaman canım, krediler önemli, Allah yardımcınız olsun, tez zamanda ödeyip bitirmek nasip etsin inşallah.

amin canım bende hep öyle dua ediyorum Allahım hakkımızda hayırlısını nasip eder inşallah...

Günaydın kızlarr....

Hayret, bu sabah ilk ben gelmişim :)

Günaydın canım

evet açılışı sen yapmışsın....

Kuzuya bak canı sıkılmış demek ki :)

Bende dün soruyorum ama sinirli sinir oğlum neden yazmadın bunları okulda?

anne canım çoook sıkılıyor diyor yaaaa

Hızlı ilerliyorsunuz konularda, oğluşada aferin

günaydın canımmmmm

Ooo maşallah senin oğluşa, 1,5 sayfalık yazıyı benimki 1,5 saatte yazar herhalde:) Biz de hala çarpmalardayız, henüz bölmelere geçmedik.

Ya dimi bi de kendi karar veriyor ne kadar yazacağına. Allahım ya bi kızdım ki akşam. Sonra paşa paşa yazdı tabi.

Ben de bazen çok sinirleniyorum ödev yaptırırken. Ama hep ben ödev yaptırıyorum, babası bebekle ilgileniyor o sırada.
Yazarak mı ders çalışıyorsun, inşallh emeklerinin karşılığını alırsın canım.

günaydın canım..seni burda görmek , erkenden görmek, çok güzel..
bizim de performans ödevi geldi..son teslim24 mart..
Atatürk ün ülkemize kazandırdığı hak ve özgürlüklerle ilgili bir sunum hazırlanacak..kapak yapılacak..bunlarla ilgili resim bulunup altına 3-4 cümle ile bu hak ve özgürlük anlatılacak..çocuk anne babanın bulduğu kaynaklardan kendisi araştırıp yapacak..anne baba ödevi yapmayacak...

not böyle..

ödevlerimiz 2 sayfa fotokopi..matematik çalışma sayfasından 4 sayfa..hayat bilgisi çalışmadan 2 sayfa yapıldı..
bugün de 2 sayfa test çözecek okula gitmeden inşallah..bakıcıya bıraktım..

maşallah canım..senin oğlun yazmayı seviyor..benim oğlum yazmaktan hoşlanmıyor..ve hızlı yazıyor o yüzden çabuk bitsin diye .
canım bu sıpalara en güzel moral gaz vermek..sen süpersin..sen harikasın diye diye

canım benim..baba yaptırsın tabi biraz..yeter senin uğraştığın
ben de çok yorgundum..yatar yatmaz uyumuşum..senin gibi de çok dinç uyandım..

günaydınnnnnnnnnn..çok hızlı sıpalar..bazı arkadaşlar daha çarpmalara yeni geçmiş..kars ta oturuyor bu arkadaşım.

Canım teşekkür ederim. Bizim öğretmen ne zamandır performans ödevi vermiyor. Senin söylediğin konu hayat bilgisi kitabında soru olarak vardı. Biz yarım yamalak kitabın üzerinde yaptık.

Ay canım maşallah, o kadar yorgunluğun üstüne gidip 12 ye kadar ders çalışmışsın, süpersin vallahi Ay ben de denesem mi acaba şu KPSS olayını, çok kararsızım, hem çalışmak istemiyorum aslında, hem de çarem yok çalışacağım, bir de onca emek verip kazanamazsam da diye korkuyorum:26::26::26:

Canım teşekkür ederim. Bizim öğretmen ne zamandır performans ödevi vermiyor. Senin söylediğin konu hayat bilgisi kitabında soru olarak vardı. Biz yarım yamalak kitabın üzerinde yaptık.
performans ödevleri kalktı diye biliyorum ben:26::26:

günaydın kızlarr,
1 günlük aradan sonra kulübümüze kavuşmak çok güzel. Kızlar bugün büyük kızımı 4 de öğrenci koçuyla görüşmeye götüreceğim, inşallah faydalı olur, anlaşırız da, onlar bari kızıma motivasyon verirler de, şu seneyi sınavları süper geçer.
Dün ufak da deneme sınavı olmuşlar, önce 3 yanlış matematikte, 1 yanlış türkçede varmış, öğretmen kontrol ediyormuş aralarda, yanlış olanlara işaret atıyorumuş, onları düzeltmiş sonra hiçö yanlışı yokmuş sanırım, bu sefer tam puan alabilirmiş, ehh biraz hileli gibi olmuş bu iş ama, sonuçlar gelince göreceğiz. Sonuçta 4 yanlış da güzel bir sonuç bence.

Günaydın canım,

Evet ben yazarak çalışanlardanım Tüm kitapları okuyup özetlerini çıkarıyorum sınav önceside çıkardığım özetleri okuyorum, geçen dönem yapamamıştım çok zor geçti sınavlarım bu dönem başladım hayırlısıyla son dönemim uzasın istemiyorum...

KPSS için ise bence getirisi götürüsü iyi hesaplamak lazım, ben sene başında bu detayları hesaplamadan bir heves başladım sonra birde baktım ki hem onca emek verip aylarca ders çalışacağım, hem üzerine çok zaman ayıracağım, bir sürü para vereceğim, psikolojik olarak yıpranacağım, olacaktı, olmayacaktı, olmaması ayrı bir hüsran olacak çünkü inanılmaz efor sarf ediyorsun her şeyden önce. Eeee birde baktım meğer her şey iyi gitse ben atansam dahi şuan çalıştığım şartların çok altında bir iş hayatım olacak, Yöneticiyken yönetilen konumuna düşeceksin heee buna karşılık olarak belki iş garantisi olacak ama ben aynı yerden emekli olmayı istesem örneğin zaten şuan çalıştığım yerden emekli olabilirim. Önceki şirketimde öyleydi...

Yani bu detayları iyi analiz etmek lazım. Çocukların var onlara harcayacağın zamanı derse vereceksin ki sen zaten uğraşıp mali müşavir olmuşsun bu alanda mı atanmayı istiyorsun bilmediğim için soruyorum.

Peki eşinle konuştunuz mu hiç o ne düşünüyor...

Ben bir konuda çelişkideysem mutlaka konuşurum eşimle her zaman tarafsız olmasa da :))))))))) düşünceleri faydalı oluyor çoğu zaman çünkü neticede nasıl biz onları iyi tanıyorsak bizi de en iyi onlar tanıyor hayatta....

performans ödevleri kalktı diye biliyorum ben:26::26:

Bende öyle biliyorum,

Bu ödevi bizde kitaptan yapmıştık,

Atatürk'ün kazandırdığı hak ve özgürlükler ile ilgili resimler çıkarıp, araştırıp resim altlarına konuyla ilgili bilgiler yazmıştık vs. vs.

Canım inşallah faydası dokunur Yaşam Koçun'un zaten kızın ihtiyacı olan motivasyon değilmi, kaçta randevunuzz?

Küçük kızına da maşallah

Günaydın nihayet açıldı site bugün alışmışım artık ciddi eksikliği oldu dün giremeyince

Aslında burdan olmasa face den devam ediyoruz ama burası gibi olmuyor hani

Dün akşam Türkçeden ödevleri varmış 4-5 sayfa kadar babası yaptırmıştı onu, akşam siteye bir girdim benimki topunu alıp çıkmış dışarı dedesiyle eve zorla götürdüm, yarın akşam çıkarsın oynarsın geç oldu dedim. Bugünde şansına hava yağmurlu.

Ben gittikten sonra malum yemek, evi topla, ertesi güne hazırlık, bulaşık vs, kısmını hızlıca hellettim bu arada oğlanda yüksek sesle kitap okudu bir yandan da evde koştururken ona kulak kabarttım

Sonra babasıyla onu baş başa bırakıp ders çalışmaya başladım ama 11:30 gibi bıraktım akşam aynı zaman da diyetteyim akşamları yemiyorum enerji kalmıyor o yüzden

biz de aslında 1 hafta falan önce bu konuyu kitaptan yapmıştık..ama farklı bir fotokopi kağıdı geldi dün eve..onda madde madde sıralamış öğretmen..sunum yapacaklar...yaklaşık 3 er dakikalık sunumlar olacakmış..
canım ..çok çalışmak lazım..o zaman oluyor..ama tabi inat ve hırsla da istemek lazım...başlarsan çalışmaya kpss ye atanacağım diye başlarsan atanıyorsun..o hırsla zaten yalayıp yutuyorsun tüm kitapları , soru bankalarını.

günaydın canım..evet biz de yapmıştık..ama ayrıntılı geldi performans ödevi..daha önce performans ödevi hiç yapmamışlardı.

evet dün çok çok yazmıştım..tam cevap olarak yolladım..hata verdi..tüm gün açılmadı..sinir oldum ya..burasının eksikliği çok hissedildi dün..

neyse bu günlerden sonrası hava güzel olur..bahar geliyor resmen artık..

o yüzden üzülmesin kuzu..bol bol top oynar..
diyete ne zaman başladın..
akşamları hem iş yorgunu oluyoruz. hem yemek de yemeyince enerji çabuk bitiyor...
aöf nin sınavlarına yine az kaldı..burda da bi arkadaş var..ondan bililyorum ..çalışmaya başladı..boşluklarda çalışıyor..

akşam ödevler 3 fotokopi..1 çalışma kitabından ..
emir in arkadaşı 7 leri ezberlemiş..emir ben de ezberlemek istiyorum dedi..akşam 7 leri ezberlettik...meğer 6 ları biliyormuş sıpa..ben unutmuşum 6 ları öğrettiğimizi..
arkadaş gazıyla 7 leri öğrendik.

Günaydın cnm,ay dün alışkanlıktan sürekli girip baktım ama nafile şükür kavuştuk.Öğrenci koçu iyi fikir inşallah faydasını görürsünüz belki senin kızın biraz silkelenmesine yardımcı olur çocukların öyle bir evreleri oluyor anlatmıştım sana yeğenimi ama önemli olan farkına varmaları ve toparlanmaları bazen bizlerde ne kadar konuşsakta anlatsakta yetersiz kalıyoruz...Ufaklığada aferin

Günaydın cnm,benim oğlanda güzel havalarda okul çıkışı arkadaşlarıyla parkta takılıyomuş tabi dedesini asker ediyor,babam hiç kıyamaz ona nereye derse oraya.Hatta bizim veliler benden iyi babamı tanıyolar amca çok şeker hiç kırmıyo oğlanı diyolar:))
Akşam iş güç ten sonra birde ders çok zor Allah kolaylık versin sana neticesinide güzelce alıcan inşallah:)

çok şanslı oğluşun ya..iyi ki dedeniz var.

fadimecim..canım öğrenci koçu her okulda var mı ki..nerden buldun koç u

küçük kızına maşallah..hep böyle olsun inşallah.

Canım eşimle maalesef bu konularda hiçbir zaman anlaşamayız, o sadece ne gerek var diyecek bu saatten sonra, hiçbir zaman pozitifi olmamıştır zaten, o yüzden ona sormam anlamsız. Diğer yandan düşününce 10 sene daha en az çalışırsam ki bu az bir zaman değil, ben 2 yıllık önlisans mezunuyum canım, mali müşavirlik belgem var aam 4 yıllık mezun olmayınca, onun herhangi bir etkisi olmaz sanırım, önce lisans tamamlamam gerekir, offffffff dediğin gibi çok karışık şeyler bunlar, insan göze alamıyor, bazen bir heves diyosun ama onca genç yeni mezun, bilgileri taze insan varken, çooooooooook zor zaten:26::26::26:Neyse Allah tan hayırlısı ne ise o olsun canım, Rabbim herşeyin en iyisini versin bizlere.

Canım inşallah faydası dokunur Yaşam Koçun'un zaten kızın ihtiyacı olan motivasyon değilmi, kaçta randevunuzz?

Küçük kızına da maşallah
Saat 4 te canım, 3 te sınavdan çıkacak, hemen otobüse bin gel dedim, işyerine yakın sayılır, burdan götüreceim.

Dün biz ödev falan yapmadık, bugün tatilye, kendi anneannede yapacak. Abooow akşam dışarı çıkma işleri başladıysa işin zor. Ohh kitap okmuş maşallah Önceki gün de bizim hikayemiz vardı, o da yüksek sesle okuyor, ablası sessiz oku diyor, o olmaz, ben biriniz gidin öbür odada okuyun diyorum, ikisi de gitmiyor, ablası bana bişey anlatacak , ya bi susun diye bize bağırıyor, bir görseniz halimi, kısacası ikisi de ilgi istiyor, e benim de vaktim kısıtlı, birine evet anlat dedim mi, hemen öbürü atılıyor, akşamları bir keşmekeş yanii
Kız akşam hiç mi yemiyorsun, o kadar katı diyet yapma, hasta falan olursun.

Bilemiorum canım KPSS çok zor bir süreç, bende de o güç yok:26::26::26: Ama hep içimde bir acaba kalacak işte böyle de:26:
Biz geçen sene Atatürk albümü yapmıştık, 1 defter dolusu Atatürk fotoğrafları ve o fotoğrafların açıklamaları.

Ohhhh maşallah hadi aradan 7 ler de çıktı desene

Evet canım inşallah olur. Ben artık yetemiyorum gerçekten. Sağol canım.

çok şanslı oğluşun ya..iyi ki dedeniz var.

fadimecim..canım öğrenci koçu her okulda var mı ki..nerden buldun koç u

küçük kızına maşallah..hep böyle olsun inşallah.
Dışardan canım, özelden araştırdım, ön görüşme yapalım dediler.
Küçük de dediğin gibi inşallah böyle gider, birinden bari yüzümüz gülsün

ohh maşallah sizde bu sene bitirirsiniz çarpım tablosunu iyi olur çocukta istiyorsa öğrensin ne güzel....

Sorma o dededen bir tane de bizde var ne derse tamam diyor, yaşlı bide bizimki baya ama oğlanın peşinde dört dönüyor, allah sağlık versin olara da.... Gözümüz arkada kalmıyor en azından...

Canım görüşmeden sonra yaz bana da olur mu nasıl geçtiğini, neler yaptığınızı çok merak ediyorum, bu aralar bizde bir aile terapisine gidebiliriz ama bilemiyorum bende hala araştırıyorum.

öyle ya anneanne ya da babaannelere bırakmak gibisi var mı..?

biz bakıcıya bırakıyoruz..üstüne para veriyoruz..bi de acaba kalıyor aklımızda..
ama üst komşum iyi , güzel..memnunuz..emir yarım gün onda..ama emir memnun..kadın zaten şeker ..öncesinde de seviyordum..yine seviyorum o komşumu.

demek özelden tuttunuz..şu ergenlik neler yaptırıyor anne babaya..
kaç para ..sorması ayıptır..bilelim başımıza neler gelecek

evet bize yaz görüşmeden sonra bakalım..faydası olur inşallah

tamam canım yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…