İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

ay üzüldüm ama ya..kız kendi aniden bıraksa etmedikleri kalmazdı.15 gün önceden neden haber vermedin diye..
bu kıza da 15 gün sonra çıkacağını söyleselermiş keşke.
kız da kendini ayarlardı ..yeni iş bakardı..özel sektör böyle insafsız işte..o yüzden sevmiyorum ben..

eşimi de öyle çıkarmışlardı bi işten..saçlarını süpürge etmişti eşim onlar için..ama çıkardılar..diğer veteriner arkadaşı ayağını kaydırmıştı eşimin..üstelik ediz 6 aylıktı.patron yeni bebeğin var demedi ..
ama daha iyi bir iş buldu arkasından..şimdi emre yi mumla arıyorlar..hala arar sorarlar..eşim de hala konuşur sinir oluyorum.
ayağını kaydıran veterineri de o patron anlamış..hata yaptım emreyi göndererek demiş..o veterineri yollayacakmış..iyi olsun.oh olsun..böyle konuşmayı sevmem ama çok ahımı aldı..eşim çok üzüldü çünkü..ben de çook üzüldüm..çocuklar küçük..nasıl yaptılar diye..insaf yok malesef canım işte..ama Allah büyük..daha iyi iş bulur inşallah arkadaşın.

canım benim geçmiş olsun..ilaç içip yatınca iyi oldun mu??nasılsın..

çocuklarının arası bayağı varmış kuzum senin..

evet saat 4 gibi tekrar ediz le işe geleceğim..mecbur..3 ay böyle olacak ediz alışırsa..zaten okulların kapanmasıyla anaokulu da kapanacak..milli eğitime bağlı.
işte böyle yüksekokul sekreterimiz çok iyi .anlayışlı..hep olumlu..inşallah birşeyler ters gitmez ...bir sorun çıkarmaz inşallah..
geçtiğimiz dönem burda bir arkadaşın hanımı halk eğitime kursa gitti 2 ay ..o da saat 4 den 5 e kadar oğlunu burda tutmuştu..hiç sorun olmamıştı..
hatta yüksekokul sekreteri için "oğlunu 4 de aldıktan sonra ordan bin eve git " bile diyebilir diyorlar burdaki memurlar.
çok anlayışlı bir insan..kendisi de memurluktan gelmiş..mutemetlik yapmış.ve halden anlayan insan..
4 den sonra eve git demese de olur..yeter ki benim oğluşu 4 ay idare etsin..

evet canımcım..zaten market işi onundur..ben o yüzden kızdım..markete gitmemiş ..ben yol yorgunu gelince markete gittim ya..ondan dellendim zaten

bizim çocuklar da neden sonuç ilişkisini geçen dönem işledi..

tekil çoğul yapıyorlar şu ara..aslında geçen dönem onu da yapmışlardı ama..

geçen sbs den 50 soruda 7 yanlış yapmış sıpa..

ama nasıl yapmış 7 yanlışı.

soruları kitapçıkta çözmüş işaretlemiş..kitapçık bittikten sonra cevap kağıdına kople aktarmış..aktarırken bazılarını yanlış kodlamış..

doğrusunu gösterdim..dedim bak önce soruyu çöz sonra kodla..yokhhhhh...bildiği gibi yapacakmış..bu doğru diyor..dedim nasıl istersen öyle yap o zaman..

matematikte hala verilmeyeni bulma ile ilgili fotokopi geliyor

farklı matematik 2 sayfa problem vardı ..onu çözdü..problemleri beğendim..

bir de öğretmeni her gün 60 soru çöz ve yapamadığını bana getir demiş..sbs den yanlışı çok çıkınca öğretmen bu yola gitti sanıyorum..çünkü daha önce 2 yada 3 yanlış çıkarırdı.. bu ara saldı kendini..ama arada o da lazım..hak veriyorum oğluşuma..

zeliş bak emir in öğretmeni bu seti aldırdı.
salı günleri 11.30 da gidecek..1 saat bu setten çözümler yapacaklar..ama içi resimlerle dolu ..eğlenceli geldi bana..

Son düzenleme:
Günaydınlarrrrrr

Nasılsınız bakalım herkeste herşey yolunda sanırsam rutin koşuşturmalarla geçiriyoruz günlerimizi

Dilekcim naptınız eşinle düzeldiniz mi?

Haribu canım üzüldüm arkadaşına yazık olmuş aslında işverenlerin karakteriyle ilgili doğrudan bu davranışlar birde dediğin gibi yeni girmiş tazminat hakkı filanda yok diye silmişler bir kalemde ama yazık gerçekten böyle işverenlere güvenip insan geleceğini dahi planlayamaz...

Fadime 6 yaş varmış aralarında kuzularının senin de az değilmiş. Büyük kız yardımcı olmuştur kardeşi gelince sana...

Bir kaç gündür oğluştan sürekli yardım istiyorum her işimde yapabileceği her şeyle ilgili halinden bir memnun ki sormayın dünyalar onun oluyor kuzum benim yaaa....

Dilekcim aldığınız set bizimkiyle aynı ancak sizinki çocukların yaşına uygun olduğu için herhalde 8 yaş için, biz geçen yıl aldığımız için 6 yaş için olanı turuncu renk 3 kitabımız var. içinde dikkati odaklamak için geliştirilmiş etkinlikler var ve inanılmaz zevkli zaten

Ama biz derslerden kafayı kaldırıp bitiremedik bu ara benimki eline alıyor zaman buldukça bakalım bitsin sonra 7 yaş için olanı alıcam kısmetse.

Dün akşam sadece yardımcı kitaptan problemler varmış deftere yazılıp çözülecek babası yaptırdı onları da...

Oğluş dün hikaye kitabını vermeyi unutmuş dolayısıyla yeni kitapta gelmedi okumada yapmadık bu nedenle...

Toplantıda öğretmen söylemişti zaten 5 martta genel sınav var demişti (hani şu sınıfın yarısını hazırladığı sınav) sanırım yine ona hazırlıyor çocuklarını

Zaten eve geç gittim doğum günü davetiyelerimizi aldım, rezervasyonu yaptırdım eve gitmeden.

Ben gidince de yine yardımcı kitaptan bir sayfa test çözdük, o çözdü ben kontrol ettim, zaten birlikte yemek hazırladık başka ödev anlamında bir şey yapmadık zaten...

Sonra oğluş uyudu bizde çay muhabbet faslına geçtik ama bende çok geçe kalmadım akşam sanırım 11:30 gibi yattımmm

Günaydın cnm ne zaman yapıyorsun doğum oğluşun doğum gününü?davetiyeler alındığına göre kalabalık olacaksınız herhalde,nasıl bir yer ayarladın pastanemi?

öyle tabi kimsenin ahı kimsede kalmıyo o bir gerçek,inşallah kısa zamanda çok daha iyi bir yerde iş bulur,kalbi temiz çok iyi bir insan çünkü..

İnşallah canım çok stress yaşadın bakıcı olayından dolayı inşallah herşey gönlüne göre olurda sende rahat bir nefes alırsın.Her sıkıntının arkası ferahlıkmış eminimki herşey rayına oturacak kısa zamanda

Günaydın cnm ne zaman yapıyorsun doğum oğluşun doğum gününü?davetiyeler alındığına göre kalabalık olacaksınız herhalde,nasıl bir yer ayarladın pastanemi?

2 hafta sonra yapacağız kısmetse canım

Burger kingde yapacağız bakalım aslında çok kalabalık değil ama pek de belli değil aslında çağırdıklarımızın hepsi gelmez diye düşünüyorum çünkü tanımıyoruz okulda, olurda gelirlerse cümbüş var demektir....

yoğun geçmiş dün senin..davetiyeleri sen mi yaptırdın.yoksa borger king mi yaptırıyor..
pastanız nasıl olacak..bir de kaç paraya mal olur yaklaşık..fikrimiz olsun..
canım evet 2. sınıf olduğu için 8 yaş aldırdı öğretmen..yoksa sınıfta herkes 8 yaşında değil .
benim oğluş 2006 eylül doğumlu.. 2014 eylül de 8 olacak inşallah.

öyle tabi kimsenin ahı kimsede kalmıyo o bir gerçek,inşallah kısa zamanda çok daha iyi bir yerde iş bulur,kalbi temiz çok iyi bir insan çünkü..
evet..eminim daha iyi olacak..

inşallah bakalım..sabah ediz i bırakınca bakıcımı aradım..dedim ediz i bıraktım..emir i de 11 30 da okula bırakır mısın ..dikkat güçlendirmesi var diye..tamam dedi.
öğlenden sonra gidebilirsin evine dedim..eğer ediz alışırsa yarım gün gelmek ister misin dedim.."eşimle konuşayım " dedi..ama çok durgundu sesi..çokk..
edizle sabah kreşe giderken konuştuk...
"sadiye teyzeni seviyor musun "
"hayırrr sevmiyorum"
" o seni seviyor mu"
"hayır .seni sevmiyorum dediii!!""

aramızda geçen konuşma...el kadar çocuğa denecek laf mı bu..

ediz "seni sevmiyorum giittt" dediyse sabah benden sonra ..o da ona demiş ben de seni sevmiyorum..
"sana vurdu mu "
"hayır"
sana kızdı mı"
biraz bekledikten sonra "evet"
sanırım 1 yada 2 kez kızmış..öyle her daim kızmamış ..ama o da ediz e yetmiş..abisi okula gittiği için öğlenden sonra onunla yalnız kaldığı için korkuyormuş sanırsam..

cahillik yaptığı ..
..yani el kadar bebe seni sevmiyorum dedi diye sen de altta kalmayıp bende seni sevmiyorum denir mi yaa...

umarım emir e iyi davranmıştır.

kaç kişilik rezervasyon yaptın canım.

Son düzenleme:
canım yaa, Allah yardımcısı olsun, daha güzel kapılar açsın o arkadaşına inşallah. Maalesef her zaman olduğu gibi özel sektör işte.

Sağol canım, bugün iyiyim şükür. Evet benim büyük kız 1.sınıfa gidiyordu canım, zaten bilerek, isteyerek o şekilde oldu, yani ben memnunum, sıkıntı yok, hiç o küçükken kardeş düşünmedim yani.
Oğluşun için inşallah artık güzel olur böyle canım, istemediği birisiyle kalmasından ve de senin aklının onda kalmasından çok daha iyi olacak bu durum.
Eşinle ne yaptınız, barıştın mı?

Bak sen kerataya, hiç kabullenmezler bir de senin dediğini ya, benim kız da öyle bazen, ben böyle yapıcam deyip çıkar, gel de dellenme ama ne yapacaksın, bir şekilde büyüyecekler işte. Her gün derslerinden hariç 60 soru mu çözecek?:26: Neyse senin oğlan alışkın, ben ekstradan bişey yaptıramıyorum ya,öğretmeni kitap dahi verse, o kitap okunuyor ama ben oku deyince 2 sayfa anca.

Şimdiden size iyi doğum günleri canım, ne kadara anlaştın, neler var içinde ?
Büyük kızım evet yardımcı oldu, en azından mama hazırlamaya gittiğinde başında durması bile yetiyor. Kendisi ufakken çok cadıydı, Allahım kucaktan indiremezdim, 5 dakika mama yapmaya gittiğimde zer zer ortalığı yıkardı
O yüzden sen de düşünüyorsan, biran önce harekete geç, kardeş candır, dün sayfana da gönderdim facete

barıştık canımcım..

Sen 2. ye doğumda ne kadar süre ara verdin işe canım. Hani hep derler ya yaşları yakın olsun birbirine birlikte büyüsün çocuklar diye aslında mantıklı çünkü diğer taraftan yaş ilerledikçe insanın tahammül sınırı da azalıyor.

Ama şu aralar kardeşler arasındaki yaş farkları ve etkilenme durumlarını araştırıyorum biraz bununla ilgili yazılmış çok sayıda makalede var. Kıskanma ve kabullenme bakımından 5 yaş sınırı çok önemliymiş yazmışımdır belki daha önce.

Yetişkinlik döneminde de arada ki yaş farkı 5 ve üzeri olana kardeşler birbirlerine daha yakın oluyorlarmış yönünde bilgiler edindim. Ama çalışmayan kadın ara vermeden yapmalı ki iler ki yaşlar zor olur muhtemelen..

Aslında daha önce hiç düşünmeme rağmen canım oğlum hayatta yalnız kalmasın diye bu yöne eğilim oldu bende de işte. Tek geçerli nedenim bu şuan için.

Bizim içinde Rabbim hakkımızda hayırlısı ne ise onu yaşamayı nasip eder inşallah...

Var ya gerçekten ben tee buradan yazdıklarını okudukça deli oluyorum senin bu bakıcıya

Allah inşallah bundan sonra gönlüne göre verir canım.

Ne demek bakımını üstlendiğin çocuğa seni sevmiyorum demek var mı böyle bir şer çocuk musun sen

Dikkat kitaplarını bizde 6 yaşı alırken 5,5 yaşındaydık zaten, rehber öğretmen yönlendirmişti bizi de...

Çok faydalı olur oyun gibi gelecek onlara, birde senin oğluş bitiriverir hemencecik zaten...

Canım ben 2. doğumda 2 ay izin kullandım, annem bakıyordu zaten, anneme bıraktım, sonra 10 aylık olana kadar da öğlenleri eve gidip geldim emzirme için, 13-14 aylık olana kadar da, sütümü sağıp eve bıraktım, o şekilde hallettik canım. Yaniii ben de böyle çok kardeş olup da, birbirlerine gidip gelenleri görünce ne yalan söyleyim kıskanıyorum. Sen de doğru düşünüyosun canım, ilerde kapısını çalabileceği bir canyoldaşı olur oğluşuna. Ya benim kızlar aradaki yaş farkına rağmen gayet de iyi anlaşırlar işlerine gelince, bizim yanımızdayken hep bir kavga halindeler ama.
Sonuçta eğriyi doğruyu sen bilirsin yine de ama birşeyleri paylaşmayı öğreniyorlar en azından kardeş olunca.

şiddetle katılıyorum..2. bebiş şart ..Allah versin .

yani ben şimdi sabah ediz i kaptım hazırlıyorum..emir in yüzünü görmeliydiniz..nasıl boynu bükük izliyor bizi..
Akşam söylemişti bize ediz kreşe gitmesin..ben kiminle oynayacağımm diye..kardeşi her çocuk tatmalı bana göre..Allah acılarını göstermesin..
eğer ediz kreşe devam ederse abi kardeş sadece akşamları görüşebilecek..

Tatlı kuzular..

benim çocukların arası 4 yaş 4 ay
gayet mutlular.
emir kardeşini kıskanmıyor.çünkü aradaki adalet sağlanınca, kardeşi gelince pabucu dama atılmayınca can ciğer oluyorlar.ve ediz de abisini çok sever..sarılır öper..kardeşi öyle yapınca emir de hiç kıyamaz zaten.

aynen öyle canım, kardeş gibisi var mı, Allah bahtlarını açık etsin, hep öyle güzel anlaşsınlar inşallah.
Benim büyükde kıskançlık var ama, had safhada, bilmiyorum nasıl kıracağız onu ama, çok da belli ediyor, bizim yanımızdayken hep kavga dövüş, ama sonra da sevesi gelir, bir bakarsın kedi-köpek, bir bakarsın can-ciğer. Biraz ergenlik de var, böyle böyle geçecek bugünler de elbet.

canım ya..ergenlikle birleşti ya ondan öyledir o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…