Kısmet canım, belki bir gün biryerlerde görüşürüz, bu kadar muhabbetten sonra.ayyyyyy keşke gelseeennnnn kızzz
napçaz müzede gezer dolaşır muhabbet ederizzzz çok da güzel olur
Burada Forum İstanbul'da açılan bir akvaryum var. sanırım2 yıl önce gittik bizde 3 kişi girşimiz 90 lira filan tutuyordu bende yarı fiyatına fırsat sitesinden almıştım
ama çok güzeldi gerçekten çok fazla bölüm var yüzlerce belki binlerce canlı türü ama bir yer vardı ki bayıldıkk
bir tünelin içinde yürüyen zemin üzerinde ilerliyorsun ama üzerinde ve etrafında köpek balıkları yüzüyor
Bizim buradaki de büyük bir akvaryum canım, inşallah gideriz.yarı fiyatına iyi gezmişsiniz canım.
fırsatları iyi değerlendiriyorsun..
.fadime benim bir arkadaş var.antalya da oturuyor o da..facesinde görmüştüm zeliş in dediği gibi etraflarında üstlerinde falan köqek balıkları yüzüyordu..çok güzeldi..
Kısmet canım, belki bir gün biryerlerde görüşürüz, bu kadar muhabbetten sonra.
Bizim buradaki de büyük bir akvaryum canım, inşallah gideriz.
kızçeler rrrr nasılsınızz..nerdesiniz ..akşam oldu huuuhhuuuu
Merhaba canım yazmadan önce hazır buradayken ilk sana cevap yazayım istedim
Bizim evde televizyonu neredeyse hepimiz unuttuk gibiyiz zamanımız kalmıyor tv izlemeye akşam birlikte geçirdiğimiz bir kaç saati de
birlikte sohbet ederek, ders yaparak, oyun oynayarak geçiriyoruz (normal zamanlarda diyelim)
Oğlum ben eve gitmeden önce bir kaç saat dedesi ile birlikte kalıyor bu süre eğer kendi başına yapabileceği ödevi yoksa telefonla konuşuruz ya tv izler ya atari oynar ama bu 1 saati geçmez yada dedesi ile oyun oynar bilgisayarı komple bıraktık artık izin yok çook nadiren hafta sonu izin var o kadar...
Hafta içi böyle hafta sonu genelde yine beraber zaman geçiriyoruz ben iş yaparken o ödev yapar yada iş yapmıyorsam zaten birlikte bir şeyler yaparız.
Bizim birazda dikkat problemimiz nedeniyle bizde durumlar bu şekilde neredeyse yok denecek kadar az tv ve pc ye ayırdığımız zaman...
Ama çocuklar abartmamak kaydıyla zaman var ise düzenli planlayarak tv de izlemeli pc de oynamalı düşüncesindeyim. Çünkü birlikte yetiştikleri nesil bu şekilde büyüyor. Ve artık kesinlikle görmezden gelinmeyecek bir kavram var malumunuz "Bilgisayar Okur Yazarlığı" bu nesil bu anlamda çok fazla bilgi ile büyüyor bunun da dışında kalmamalı çocuklar.
canım ediz dün hasta oldu..nasıl huysuz anlatamam..evvelki gün burun akıntısı ve hapşuruk başladı..dün gece de uyumadı desem yeridir..ateş olmadı ..ama çok huysuzdu..zaten aramız kötü bu aralar..anneanne geldi beni unuttu biliyor musunuz..?
yanıma gelmiyor..bloğumda yazdım bazı yazılar..gece uyanınca anneanneye gidiyor..falan..
işte böyle..sabahları bana ters ters bakıyor..sarılıyorum biraz sarılıyor sonra itip gidiyor..
bakıcımız gelecek eğer biz başka bakıcı bulmazsak..zaten şu ara zor bulunur..bulunduğumuz toki konutları hep memur..öğretmen..karı koca çalışıyorlar..genellikle de bakıcıları var..çocuk çok burda..yaz tatilinde bulunursa bulunur diyorlar..çünkü öğretmenler evde yazın..bakıcılar boşta ..neyse iste böyle ..
bizim öğretmenin kulağına çok ödev verdiği gitmiş sanıyorum..dün akşam az ödev geldi..1 sayfa fotokopi..matematik..
farklıı matematik test kitabından 2 sayfa ..problem çözümleri
hayat bilgisi çalışma kitabı 3 sayfa yaptılar..
bir de bol test sorusu çözmenizi istiyorum yazdırmış ödev defterine..
o kadar..
ne çok yazdım kızlar ya..sürekli yazmışım..
bu sonnn..sözzz...
Bende ödevlerini yapıp kitabını okuduktan sonra istediği şeyleri yapması konusunda serbest bırakıyorum,pc ise pc tv izlemek istiyorsa izliyor.haftaiçide olsa görevlerini yaptıktan sonra sıkmıyorum cnm...
Evet canım, tek şirket olunca daha iyi tabii ki. Muhasebe bürosunda daha önceden çalıştım, bilirim o yoğunluğu. Allah kolaylık versin.
Kızım daha iyi şükür.
Hafta içi bizde de bilgisayar izni yok canım, hafta sonu ödevleri bitmişse o zaman veriyorum. Oturdu mu kesinlikle 1 saati geçiyor ama, 1,5-2 saati buluyor, hadi hadi diye diye zor kaldırıyorum. Ama tv için bişey diyemiyeceğim canım, akşam ödevlerini yapıyor, kalanları da sabah anneannede bitiriyor, orda karışmıyorum açıkçası, tv serbest.
Annende tv nasıl yok canım, bu devirde tvsiz ev mi var, bilerek mi almıyorlar?:26::26:
Bence de, çünkü sonuçta hep ders, hep kitap nereye kadar, sevdikleri etkinliklere de izin vermeli ki, ders çalışmaya motive olmalılar.
Görümcem mesela oğluna daha 1.sınıf gidiyor, tableT almış, evde laptop vardı zaten de, diyor ki, ders bitmeden oyanamazsın,
o sayede ders çalışıyor artık diyor. Onun oğlan da çok hiperaktif, oturup ders çalışacak bi tip değil yani, oyun için ders yapıyomuş artık.
kızçeler rrrr nasılsınızz..nerdesiniz ..akşam oldu huuuhhuuuu
evet yaa akşam oldu, üzerinizden ırak bugün gözlerimin üstünde başıma vuran bir ağrı varki, bir iş bile yapamadım doğru dürüst.
bugünlerde kafam karışık. Araba borcumuz vardı bitti şükür, mobilyaları yenileyecektik, oturduğum muhiti de sevmiyorum aslında, annemlere yakın bir ev bakıyorum ama fiyatlar o kadar yükselmiş ki, karışık duygular içerisindeyim. Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşallah.
Zeliş maşallah çok uyumlu bir oğlun var. Erkek olmasına rağmen çok haylaz değil anladığım kadarıyla.Senin sözünü çok güzel dinliyor. Benim pc ve tv yi tamamen devre dışı burakamam imkansız, isyan eder hemen.
Bizim küçük de geçen gün tam annemlerin kapısından çıkıyoruz eve gideceğiz, annem ona el sallayacaktı, annemi bir yakaladı bir sarıldı boynuna göreceksin.Bizimle eve gelmek istemedi resmen. İlk önce çok kötü oldum ben de. Sonra düşününce çok sevindim dedim demek ki sevgi ile büyüyor yavrum ben yanında olmasamda...
evet bugünü de bitirdik hakkaten...
benim yine yoğunluğum vardı ama iki kez dışarı çıkıp geldim hava da güzel yaaa iyi geldi
daha kolay akşam oldu sanki bugün :)
Geçmiş olsun canım, adaçayın varsa rahatlatır biraz gevşersin...
Araba borcunuzu bitirmişsiniz ne güzelll darısı başıma inşallah
Canım eğer ev değiştirmek gibi bir niyetin varsa bence eşyaları ertelemelisin, sen zaten çalışıyorsun borç olmadan ne yazık ki hiç bir şey sahibi olunamıyor, biriktirip almak artık pek mümkün değil o yüzden sen tabi en iyisini bilirsin ama evini değiştirirsen oda ödenir bite ve yeni evine göre mobilyalarını alırsın bu daha güzel olur...
Şuan kısmen bende aynı durumdayım o yüzden iyi anlıyorum seni... Ev değişecek diye çöp almıyorum tabiri caizse
Evet canım uyumludur kuzucuğum pek asilik yapmaz, konuşarak ikna edilebilir yani...
Okuyunca kızının annene sarılışını tuhaf oldum. Bende yaşadım çünkü ama çok doğru düşünüyorsun netice de çocuğun güvenilir ellerde bu bile yetiyor insanın kendini rahatlatmasına.
Dur kız ne otizmi düşünme öyle şeyler Allah korusun.Canım annemin televizyonu bozuldu bir kaç ay oldu. Ancak yaza alacaklar yenisini. Şu anda onlarda tv olmaması benim işime de geliyor canım. Büyük kız sıkılsa da tableti ile oynuyor ama en azında küçük bu yaşta tv ye alışmamış oluyor. Biliyorsun bebeklerde tv izlemek otizmi tetikliyormuş.O yüzden küçüğe reklam bile izletmiyorum.
Hiç sorma canım yaaa, 7-8 senedir de borç ödüyoruz zaten, bir yandan da borca girmek istemiyor bir yanım, diğer yanım da burda oturma diyor, yani şöyle kapısına gidivericeğin kimse yok, 1 komşum var sadece, ne bileyim yaaa, doluya koysam olmuyor, boşa koysam dolmuyor dersinya aynen öyle. Hayırlısı ne ise onu nasip etsin Rabbim.evet bugünü de bitirdik hakkaten...
benim yine yoğunluğum vardı ama iki kez dışarı çıkıp geldim hava da güzel yaaa iyi geldi
daha kolay akşam oldu sanki bugün :)
Geçmiş olsun canım, adaçayın varsa rahatlatır biraz gevşersin...
Araba borcunuzu bitirmişsiniz ne güzelll darısı başıma inşallah
Canım eğer ev değiştirmek gibi bir niyetin varsa bence eşyaları ertelemelisin, sen zaten çalışıyorsun borç olmadan ne yazık ki hiç bir şey sahibi olunamıyor, biriktirip almak artık pek mümkün değil o yüzden sen tabi en iyisini bilirsin ama evini değiştirirsen oda ödenir bite ve yeni evine göre mobilyalarını alırsın bu daha güzel olur...
Şuan kısmen bende aynı durumdayım o yüzden iyi anlıyorum seni... Ev değişecek diye çöp almıyorum tabiri caizse
.
Evet tek tesellim emin ellerde olması canım. Bu arada küçüğüm erkek.Kızım büyük.
Zeliş ev mi alacaksınız, yine aynı semtten mi? Bizde ev değiştirme düşüncesi var, bakalım nasıl olacak ev fiyatları çok artmış çünkü. Kredi faizleri de yükseldi.
Dur kız ne otizmi düşünme öyle şeyler Allah korusun.
Hiç sorma canım yaaa, 7-8 senedir de borç ödüyoruz zaten, bir yandan da borca girmek istemiyor bir yanım, diğer yanım da burda oturma diyor, yani şöyle kapısına gidivericeğin kimse yok, 1 komşum var sadece, ne bileyim yaaa, doluya koysam olmuyor, boşa koysam dolmuyor dersinya aynen öyle. Hayırlısı ne ise onu nasip etsin Rabbim.
Siz de mi ev değiştirecek misiniz, yoksa kiradasın ev mi alacaksın?
Evet tek tesellim emin ellerde olması canım. Bu arada küçüğüm erkek.Kızım büyük.
Zeliş ev mi alacaksınız, yine aynı semtten mi? Bizde ev değiştirme düşüncesi var, bakalım nasıl olacak ev fiyatları çok artmış çünkü. Kredi faizleri de yükseldi.
Dur kız ne otizmi düşünme öyle şeyler Allah korusun.
Hiç sorma canım yaaa, 7-8 senedir de borç ödüyoruz zaten, bir yandan da borca girmek istemiyor bir yanım, diğer yanım da burda oturma diyor, yani şöyle kapısına gidivericeğin kimse yok, 1 komşum var sadece, ne bileyim yaaa, doluya koysam olmuyor, boşa koysam dolmuyor dersinya aynen öyle. Hayırlısı ne ise onu nasip etsin Rabbim.
Siz de mi ev değiştirecek misiniz, yoksa kiradasın ev mi alacaksın?
Boncuğum bizim oturduğumuz site ve çevremizdeki sitelerde kentsel dönüşüme giriyor. Biliyorsundur konuyu sizin oturduğunuz yerde yok mu?
Evlerimiz yıkılacak ama ne olacak daha hiç bir şey belli değil. O yüzden belirsizlik varr.
Amin canım Allah inşallah hakkında hayırlısını nasip eder...
Evet canım bizim burası da giriyor kentsel dönüşüme ama bizim sokak dahil değilmiş. Benim evim küçük biraz, 3+1 istiyorum ama fiyatlar uçuk. Ama şimdi 2 kişi çalışırken alabiliriz ilerde çocuklar büyüyünce zor.Hayırlısı...
şuan oturduğunuz ev kendinizin mi canım?
benim evim 3+1 ama küçük 100 m2 bende yeni evi kısmet olursa büyük istiyorum inşallah üzerini ödeyerek...
Doğru düşünüyorsun çocuklar büyüdükçe ihtiyaçları da artacak ondan sonra çok daha zor olacak bir şeylere sahip olmak...
kızlar sabahtan beri muhabbet ilerlemiş. benim işim çok..
kızlar sabahtan beri muhabbet ilerlemiş. benim işim çok..
Evet canım kendimizin.Bunu satıp biraz büyüğünü almak istiyorum ama şu faizler biraz inse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?