- 25 Nisan 2009
- 34.325
- 39.775
- 1.123
Bizde de dün 6 sayfa hayat bilgisi ödevi vardı. Hayat bilgisi biraz daha kolay olduğu için kendisi yaptı, yapamadığı sorularda beni çağırdı. Hep böyle olsa keşke, ben de arada diğer işlerimi hallettim.
Kızlar birşey soracağım. Hafta içi çocuklarınıza bilgisayar ve tv için ne kadar zaman veriyorsunuz? Bizim ki sömestirde alıştı ne zaman boş kalsa ya bilgisayarda ya tablette. Bizde eşimle karar aldık hafta içi asla bilgisayar, tablet yok diye. Ama bu sefer de şöyle bir sorun var. Sabahları anneme gidiyor, annem de tv yok. Okul saatine kadar canım çok sıkılıyor diyor. Kitap oku, resim yap, test çöz falan diyorum ama bunları 1 saat yapsa yine canım sıkılıyor diyor. Ne yapmalı?
canımcım ben şöyle yapıyorum..hafta içi pc nin kasasının arkasındaki açma kapama düğmesini kapatıyorum..fişini çekiyordum eskiden .onu öğrendiler artık..fişleri kontrol ediyorlar..ve ""türkktelleokkomm dan aradılar..bu evde çocukların olduğunu anlamışlar.ve hafta içi internetimizi kesiyorlar ...hafta sonu açık"" .dedim
alıştılar..şimdi birlikte vakit geçiriyorlar gündüzleri akşamları.hafta sonları ise sabah kahvaltı sonrası emir izin ister..eğer çok erken ise yine izin vermem..çünkü 7 gibi kalkıyorlar..saat 10 gibi falan tamam gidin derim..2 saat oynarlar..sonra ediz yatar uyur ..emir ödevlerinden yapar..ediz uyurken yine bir süre oynamasına izin veririm..sonra akşam yemeği..ben billmem eşimm bilir ..koşun gelin yarışma başladıııııı derim ..gelirler..cumartesi böyle geçer..
pazar da babamız izinlidir..kahvaltı sonrası yine pc ye gider çocuklar..sonra ise temizlik toparlanma.hazırlanıp çıkarız dışarı..dönüşte ediz yine uyur ..o ara emir yine az test çözer..çözmüşse pc serbest..oynar 2 saat kadar daha..veeee soonnn..hafta içi kaput..
bizde durum böylhe..
Son düzenleme: