• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Evet canım anlaşıldı ki sizin bu ödevlerden kurtuluşunuz yok.
Senin elin hızlıdır canım sen bu yemeği yarım saate yaparsın.:56:

canım ya..biraz azaltsa iyi olur fotokopileri aslında..bilemiyourm..ama geç başlıyor sanırım ödevlere bu yüzden mi uzun sürmüş gibi geliyor bize..bir düzen oturtmak lazım..yoksa sıkıntı yaşayacak oğluşum..

7:30 gibi başlasa iyi olur...1 saatte biter ..hadi 1, 5 saat olsun..yine 9 da bitmiş olur..yatma vaktine kadar yani.

sen ne yapmayı düşünüyorsun akşam için..

diğer kızlar evde ne yemekleri var..:26::26:

canım ya..biraz azaltsa iyi olur fotokopileri aslında..bilemiyourm..ama geç başlıyor sanırım ödevlere bu yüzden mi uzun sürmüş gibi geliyor bize..bir düzen oturtmak lazım..yoksa sıkıntı yaşayacak oğluşum..

7:30 gibi başlasa iyi olur...1 saatte biter ..hadi 1, 5 saat olsun..yine 9 da bitmiş olur..yatma vaktine kadar yani.

Dünden tavuklu pilav var. Gidince de bi çorba yapacağım. Yanında salata ve yoğurt.Yeter herhalde.

Dünden tavuklu pilav var. Gidince de bi çorba yapacağım. Yanında salata ve yoğurt.Yeter herhalde.

yeter canım yetmez mi yoğurt bile olsa yeter..salata yapmayabilirsin..

Annem bugün dayımla birlikte bir iş için Sakarya ya gitti..sabah çıktılar yola..küçük bir miras kalmış anneannemin babasından..anneannem vefat ettiği için annem ve dayım gitti..ve diğer torunları ...çok kalabalıklar..

neyse annemi biz bu akşam dayımlardan alacaktık..işleri bitecekti..annemi aradım hastanedeyiz diyor..işlerimiz bitti fakat dayın kalp krizi geçirdi dedi..ambulans çağırmışlar..acildelermiş..çok üzüldüm kızlar ya..hay Allah "ım..

8-9 ay evvel de bir kriz geçirmişti..damarları tıkanıktı anjiyo olmuştu..ama işte böyle..:14::14::14::14::14:

Canııım seninde mi bu ay doğum günün benimde öyle kova burcuyum ben sen balıkmısın yoksa kova mı

şimdiden nice niceeee seneler inşallahhhh

doğum günümde bizde öyle yaptık çok ısrar etti eşim hediyeleri birlikte aldık hem oğluşum için hemde kendisi için alacakları hediye ben seçtim dediğin gibi aslında daha iyi oldu deneyerek beğenerek almak...

hediyemde geldi bu arada nihayet şimdi cumaya kadar bekletmek var:1::1::1::1::1:

Dediğin gibi ilk başlarda aslında evlilikleri yürütmek çok daha zor sonra sonra alışıyor insan....

sağolasın canım, Balık burcuyum ben. Evet yani kendi beğenmesi lazım, bugün ben kendi hediyemi sipariş verdim, nevresim takımı aldım Altınbaşaktan, ona da dedim git kendi hediyeni beğenerek al, akşam fırsatım olmadı çünkü.:52::52:
Kızımın akşam çok zor oldu, plak takmışlar ağzına üst dişleri komple kaplı, kullanamıcak, damakta metal bişeyler var ondan da nefes alamıyor, konuşamıyor çok zor, bişey yiyemiyor, dün öğlenden beri içtiği 1 bardak meyve suyu, telefon açıyom annem bişeyler içmeye bari çalış diye, tamam diyor, ne yaptı şimdi bilemiyom, Allah yardımcımız olsun da, akşam ağlamaktan bir hal oldu çocuğum, şu zamanları hayırlısıyla bir geçirsek.:ssz::ssz:

Annem bugün dayımla birlikte bir iş için Sakarya ya gitti..sabah çıktılar yola..küçük bir miras kalmış anneannemin babasından..anneannem vefat ettiği için annem ve dayım gitti..ve diğer torunları ...çok kalabalıklar..

neyse annemi biz bu akşam dayımlardan alacaktık..işleri bitecekti..annemi aradım hastanedeyiz diyor..işlerimiz bitti fakat dayın kalp krizi geçirdi dedi..ambulans çağırmışlar..acildelermiş..çok üzüldüm kızlar ya..hay Allah "ım..

8-9 ay evvel de bir kriz geçirmişti..damarları tıkanıktı anjiyo olmuştu..ama işte böyle..:14::14::14::14::14:

ay canım yaaa, Allah yardımcısı olsun, inşallah atlatır, genç mi dayın kaç yaşında?

benim dünden karnıyarık-pilavım var rahatım o yüzden, ama kızıma ne yedircem-içircem hiç bilmiyom yaaa:26:

Günaydın diyecektim ama öğlen olmuş bile..
Zeliş maşallah sana eve geç gitme rağmen her işe yetişiyorsun.
Biz de zihinden toplama işlemlerindeyiz.

Sana da maşallah canım öğretmen ödev vermese de hiç boş bırakmıyorsun kuzuyu.Mutlaka birşeyler çalıştırıyorsun. Ben de mutlaka her akşam okuma yaptırmaya çalışıyorum.

Bizde de birkaç sayfa matematikten fotokopi ve 1 tane de hikaye kitabı vardı okunacak. Hikayeden bugün yazılı yapacakmış
.
Sizin giden öğretmen yeni öğretmene akıl mı verdi acaba, ben bunları böyle alıştırdım sen de devam et gibi. Ödev verme sitilleri aynı olunca aklıma takıldı canım.

Yemek konusunda senin değil de bizim senden tavsiye almamız lazım. Çünkü aramızda en düzenli sen yapıyorsun.
Ama bir fikir verebilirim. Ben arasıra yemek yapmaya üşendiğimde ya da işten geç çıkarsam zaman kalmadığında, iş çıkışı balıkçıya uğruyorum 1 kilo balık alıyorum. Balıkçı temizliyor bir de. Eve gidince bir salata, bir balık yetiyor.Bazen de yanında turşu.

boş bırakmaya gelmeyecek ki hemen unutmaya hazır..

geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin.

sağolasın canım, Balık burcuyum ben. Evet yani kendi beğenmesi lazım, bugün ben kendi hediyemi sipariş verdim, nevresim takımı aldım Altınbaşaktan, ona da dedim git kendi hediyeni beğenerek al, akşam fırsatım olmadı çünkü.:52::52:
Kızımın akşam çok zor oldu, plak takmışlar ağzına üst dişleri komple kaplı, kullanamıcak, damakta metal bişeyler var ondan da nefes alamıyor, konuşamıyor çok zor, bişey yiyemiyor, dün öğlenden beri içtiği 1 bardak meyve suyu, telefon açıyom annem bişeyler içmeye bari çalış diye, tamam diyor, ne yaptı şimdi bilemiyom, Allah yardımcımız olsun da, akşam ağlamaktan bir hal oldu çocuğum, şu zamanları hayırlısıyla bir geçirsek.:ssz::ssz:

canım benim ya.inşallah atlatırsınız bir an önce..

kızın zor zamanlardan geçiyor fadime ciğim..damaklığı takabilse keske ..ama yaraları iyileşmeden takması sakıncalı olabilir belki..yaraları hele bir iyileşsin sonra takar..şimdi takmaya çalışmasın bence ..yiyememiş de bir şey..nasıl olcak böyle ya..çabuk geçsin bu günler inşallah canım ..çok geçmiş olsun.
ay canım yaaa, Allah yardımcısı olsun, inşallah atlatır, genç mi dayın kaç yaşında?
dayım 48 yaşında..annemden çok çok küçük..2 kardeş annemler..onun da çok farklı bir hikayesi var .onu da anlatırım bir ara .bende hikayeler bitmiyor..

benim dünden karnıyarık-pilavım var rahatım o yüzden, ama kızıma ne yedircem-içircem hiç bilmiyom yaaa:26:
ılık bir çorba iyi gelebilir mi..ılık süt..meyve suyu asitli olduğu için yaralarını yakabilir canım..
geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin.
teşekkür ederim canımm.

Son düzenleme:
kızın zor zamanlardan geçiyor fadime ciğim..damaklığı takabilse keske ..ama yaraları iyileşmeden takması sakıncalı olabilir belki..yaraları hele bir iyileşsin sonra takar..şimdi takmaya çalışmasın bence ..yiyememiş de bir şey..nasıl olcak böyle ya..çabuk geçsin bu günler inşallah canım ..çok geçmiş olsun.

dayım 48 yaşında..annemden çok çok küçük..2 kardeş annemler..onun da çok farklı bir hikayesi var .onu da anlatırım bir ara .bende hikayeler bitmiyor..

ılık bir çorba iyi gelebilir mi..ılık süt..meyve suyu asitli olduğu için yaralarını yakabilir canım..

teşekkür ederim canımm.

canım takılıp çıkarılacak bişey değil ki, dün taktılar işte sabit bişey,, 21 marta kadar duracak, o zaman tekrar gideceğiz. Akşam gidince bakacağım artık, az önce aradım süt içti dedi.
Dayına da Allah yardım etsin, nasıl olmuş şimdi?
Anlatırsın vaktin olduğunda dinleriz biz, yaşı da gençmiş canım yaaa.

günaydın kızlarrr,
dün akşam matematikten kitaptan ve 1 sayfa da fotokopileri vardı. Onları yaptı. Büyük kızım da sonun da zorla 2 tas çorba içti çok şükür.

günaydın kızlarrr,
dün akşam matematikten kitaptan ve 1 sayfa da fotokopileri vardı. Onları yaptı. Büyük kızım da sonun da zorla 2 tas çorba içti çok şükür.

Kızın düzeliyor canım yaa Allah bir an önce eski günlerine dönmesi için yardımcısı olsun. İnsanın çocuğu acı çekeceğine kendisi çekse gerçekten daha kolay olur dayanması herhalde Allah sana da güç versin canım.

Günaydınlar...

Bugün sevgililer günümüydü ki :1::1::1::1::1::1:

Hadi bakalım güzel geçsin hepimizin bu günü :27::27::27::27::27:

Eee birde cuma zaten, daha ne olsun ki :16::16::16::16::16:

Akşam Türkçe çalışma kitabından dersleri vardı, matematik yardımcı kitaptan toplama işlemleri, biraz kitap okuma şeklinde atlattık ders maratonunu ağırlıklı babamız yardım etti.

Ben yemek yaptım yedik sonrasında eve iş götürmüştüm yemek sonrası 2 saat kadar çalışmak durumunda kaldım bugünkü toplantıya hazırlık için.

Sonra zaten saat olmuş 11 eşimle birer ıhlamur, ufaklığa meyve verip kısa bir muhabbet ve sonra bugün için oğluşun formasını ütüleyip kendimi yatağa attım :1::1::1::1::1:

Akşamım böyle geçti.....

Sizler nasılsınız bakalım :)

Kızın düzeliyor canım yaa Allah bir an önce eski günlerine dönmesi için yardımcısı olsun. İnsanın çocuğu acı çekeceğine kendisi çekse gerçekten daha kolay olur dayanması herhalde Allah sana da güç versin canım.

Günaydınlar...

Bugün sevgililer günümüydü ki :1::1::1::1::1::1:

Hadi bakalım güzel geçsin hepimizin bu günü :27::27::27::27::27:

Eee birde cuma zaten, daha ne olsun ki :16::16::16::16::16:

Akşam Türkçe çalışma kitabından dersleri vardı, matematik yardımcı kitaptan toplama işlemleri, biraz kitap okuma şeklinde atlattık ders maratonunu ağırlıklı babamız yardım etti.

Ben yemek yaptım yedik sonrasında eve iş götürmüştüm yemek sonrası 2 saat kadar çalışmak durumunda kaldım bugünkü toplantıya hazırlık için.

Sonra zaten saat olmuş 11 eşimle birer ıhlamur, ufaklığa meyve verip kısa bir muhabbet ve sonra bugün için oğluşun formasını ütüleyip kendimi yatağa attım :1::1::1::1::1:

Akşamım böyle geçti.....

Sizler nasılsınız bakalım :)
Sağol canım yaaa, hasta olacak diye korkuyorum hiçbişey yiyip içmeyince, yaşamak için yemek zorunda, Allah gerçekten yardımcımız olsun, boool sabır versin.
Evet sevgililer günü:16::16: İnşallah güzel olsun canım.
İş olmasa daha da güzel olurmuş ama ne yapacaksın arada oluyor demek ki, bizim öyle bir durumumuz yok şükür ki.

günaydın hayırlı cumalar kızlar..
dün yine ödev yoktu matematik ve yazma çalışması yaptık.
biraz da okuma yaptık.

canım takılıp çıkarılacak bişey değil ki, dün taktılar işte sabit bişey,, 21 marta kadar duracak, o zaman tekrar gideceğiz. Akşam gidince bakacağım artık, az önce aradım süt içti dedi.
Dayına da Allah yardım etsin, nasıl olmuş şimdi?
Anlatırsın vaktin olduğunda dinleriz biz, yaşı da gençmiş canım yaaa.

canım takıyor o zaman..ne kadar zordur kimbilir .dişleri çok mu bozuktu ki fadimeciğim ..bu kadar eziyete değer mi yani..
kıyamam...sadece süt mü içti dün akşam..başka bir şey yiyemedi mi?

dayım bugün anjiyo olacak..nerde ne var bakacak doktorlar..neden olmuş ne yapmak gerekiyor diye..

dayım bundan önce bir kriz daha geçirdi..uzun zaman yattı hastanede ..2 damarı tıkalıymış..açtılar..2 tane de stent takılmıştı..ama yine tekrarları ..araştırma hastanesinde yatıyor..sakarya da ..yanında annem refakatçi..kadın üstüyle başıyla gitmişti..odada yatak varmış allahtan orda yattı falan..ilaçlarını da yanına almış annem..annem 1 poşet ilaç içiyor 1 günde..unutursa olmaz zaten..bakalım haber bekliyoruz.

biraz da okuma yaptık.

günaydın .hayırlı cuma'lar arkadaşım sana da.

bizim ödev yine çoktu bulgarcığım..öyle çoktu ki emir sonuna doğru azıcık ağladı yani..

babamız akşam 10 da geldi..o yüzden tv de film izledik..evde tek başına 4 .harici bellik midir nedir..eşim çocuk filmleri yüklemişti..emirin sevdiği tüm filmler..birini seçtik izledik..izlerken ödev yaptım..öyle olunca daha bir uzun geldi sıpama galiba..sandı ki 3 saat ders yaptım..öyle olunca sabır taşı çatladı tabi

ödevler söyleydi.

matematik 1 adet fotokopi önlü arkalı
türkçe fotokopi önlü arkalı 1 adet

fotokopilerdeki sorular oldukça sıktı..yani boşluksuz soru ..:14::14:

hayat bilgisi çalışma kitabından 2 sayfa yapıldı..onda da yazı yazılacak ..
mesela
-bir yerde yaşıyorsunuz güzelliklerini anlatın
-arkadaşınız okulunuza başka bir şehirden geldi.ona şehrinizle ilgili ne anlatırsınız
-yaşadığınız yerdeki doğal güzellikler

-çevrenizde beğendiğiniz yerler.

gibi fakat öğretmen öyle 1 cümleden hoşlanmıyor..uzun uzun yazacaklarmış..benim oğlan da kestirmeden yazar..kurulacak en kısa ccümleyi kurar..ama öyle istemiyor..benim oğlanın edebiyatçı yönü zayıf..matematik ver çözsün ama hikaye oku, hikayeyi kaleme dök dersen yapamaz..kestirmeden yazar..eli mi yoruluyor anlamadım..

sonra başka bir ödev.

ayasofya , boğaziçi köprüsü, anıtkabir, sultanAhmet camii vs gibi bir kaç yer adı vardı ..bu yerler hangi şehirlerdedir?

sonra birkaç sözcük yazdırmış..bunların anlamlarını sözlükten bulun.

yavşan

kent

burcu

çağ

kekik

....

bunlar gibi birkaç kelime..

farklı matematik soru bankasından 122 sayfa çözülecek.(hafıza dan toplama işlemi)

pazar günü toplantı yapılacakmış..ödevlerin çok olduğunu veliler birlik olup söyleyeceklermiş..bakıcım söyledi..onun oğlu da bizim sınıfta..tamam dedim..en azından fotokopileri azaltsın..fotokopi çoksa çalışma kitabından ödev vermesin yani..ağlattı oğluşumu...:27::27::27::27:

Son düzenleme:
biraz da okuma yaptık.
sana da günaydın canım.
Hayırlı cumalar.
Hiç ödev olmaması da düşündürücü ama:26::26:Niye vermiyor ki?

canım takıyor o zaman..ne kadar zordur kimbilir .dişleri çok mu bozuktu ki fadimeciğim ..bu kadar eziyete değer mi yani..
kıyamam...sadece süt mü içti dün akşam..başka bir şey yiyemedi mi?

dayım bugün anjiyo olacak..nerde ne var bakacak doktorlar..neden olmuş ne yapmak gerekiyor diye..

dayım bundan önce bir kriz daha geçirdi..uzun zaman yattı hastanede ..2 damarı tıkalıymış..açtılar..2 tane de stent takılmıştı..ama yine tekrarları ..araştırma hastanesinde yatıyor..sakarya da ..yanında annem refakatçi..kadın üstüyle başıyla gitmişti..odada yatak varmış allahtan orda yattı falan..ilaçlarını da yanına almış annem..annem 1 poşet ilaç içiyor 1 günde..unutursa olmaz zaten..bakalım haber bekliyoruz.
Evet canım, çok problemi var, ön dişleri açık kalıyor ağzı tam kapanmıyor. Bu nedenle de tam beslenemiyor, konuşmasına etki ediyor. Akşam ezogelin çorba yapmıştım, geç saatte 9,30 gibi 2 kase içti çok şükür canım. Gönül rahatıyla yattım sonra, yoksa çok canım sıkılıyordu.
Allah yardımcıları olsun canım.
Annen ne ilacı içiyor anlamadım canım, annen mi içiyor, dayın mı?

günaydın .hayırlı cuma'lar arkadaşım sana da.

bizim ödev yine çoktu bulgarcığım..öyle çoktu ki emir sonuna doğru azıcık ağladı yani..

babamız akşam 10 da geldi..o yüzden tv de film izledik..evde tek başına 4 .harici bellik midir nedir..eşim çocuk filmleri yüklemişti..emirin sevdiği tüm filmler..birini seçtik izledik..izlerken ödev yaptım..öyle olunca daha bir uzun geldi sıpama galiba..sandı ki 3 saat ders yaptım..öyle olunca sabır taşı çatladı tabi

ödevler söyleydi.

matematik 1 adet fotokopi önlü arkalı
türkçe fotokopi önlü arkalı 1 adet

fotokopilerdeki sorular oldukça sıktı..yani boşluksuz soru ..:14::14:

hayat bilgisi çalışma kitabından 2 sayfa yapıldı..onda da yazı yazılacak ..
mesela
-bir yerde yaşıyorsunuz güzelliklerini anlatın
-arkadaşınız okulunuza başka bir şehirden geldi.ona şehrinizle ilgili ne anlatırsınız
-yaşadığınız yerdeki doğal güzellikler

-çevrenizde beğendiğiniz yerler.

gibi fakat öğretmen öyle 1 cümleden hoşlanmıyor..uzun uzun yazacaklarmış..benim oğlan da kestirmeden yazar..kurulacak en kısa ccümleyi kurar..ama öyle istemiyor..benim oğlanın edebiyatçı yönü zayıf..matematik ver çözsün ama hikaye oku, hikayeyi kaleme dök dersen yapamaz..kestirmeden yazar..eli mi yoruluyor anlamadım..

sonra başka bir ödev.

ayasofya , boğaziçi köprüsü, anıtkabir, sultanAhmet camii vs gibi bir kaç yer adı vardı ..bu yerler hangi şehirlerdedir?

sonra birkaç sözcük yazdırmış..bunların anlamlarını sözlükten bulun.

yavşan

kent

burcu

çağ

kekik

....

bunlar gibi birkaç kelime..

farklı matematik soru bankasından 122 sayfa çözülecek.(hafıza dan toplama işlemi)

pazar günü toplantı yapılacakmış..ödevlerin çok olduğunu veliler birlik olup söyleyeceklermiş..bakıcım söyledi..onun oğlu da bizim sınıfta..tamam dedim..en azından fotokopileri azaltsın..fotokopi çoksa çalışma kitabından ödev vermesin yani..ağlattı oğluşumu...:27::27::27::27:
122 sayfa mı:26::26::26::26: Ay anlamıyorum yani nedir bu hırs? Konuşun canım yaaa çocuğu eğitim hayatından soğutacak:53:
Benim kız da sevmiyor okumayı, daha doğrusu ödev yapmayı sevmiyor, üşeniyor, bugün yazılı yapacakmış, neyden yapacakmış kızım dedim, bilmiyorum diyor:52::52: Daha hiçbişeyin farkında değil. Bir de yine deneme sınavı olacaklarmış, sanırım stres oluyor, neden yine biz giriyoruz, olmayanlar girsin diyor, daha önce hepsi girmemiştiya. Bakalım bugün neler olacak, akşama öğreniriz artık.

Back
X