Ben de bugün 5 cümlelik ( her cümle üç kelime) dikte sınavı yaptım.Epeyce sınav cidiyetinde oldu7.Aralara çanta koydular falan. Doğruı yazdı çoğu,yazamayanlardsan bir kızım vardı.Baktım sesleri sıralamış karman çorman.Elae falan yazmış.Tenefüste tesadüfen annesini gördüm,söyledim."Akşam çok çalıştırdım" dedi.Hepsiini doğru yazdı "dedi.Mümkün değil o zaman sınıfta da yazardı" dedim..Anne çokı ısrarcı.O zaman jeton düştü.Nasıl çalıştırdığını sordum ve tahminim doğru çıktıu.Kelime yazdırırken tek tek harfleri ses olarak veriyormuş.Yani çocuk lale yazacak yazamıyor anne diyor ki l yaz,a yaz,l yaz ,a yaz.Çocuk bu seslerin harfini doğru yazdığı için de doğru yaptı diyor.Ama istenen bu değil.Kelime bir kerede söylenir,Ela denir ,Talat denhir örneğin ve çocuk yazar bakmadan.Olması gereken budur.Bu yanlışa siz de düşmeyin.Çocuğunuza en büyük kötülüğü yapmış olursunuz.Asla sesleri tek tek söyleyip yazdırmayın. Okuma yazma dikteden geçer.Yazan çocuk okur.Evde bol bol dikte yapın,ses ses değil ama :))