- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
Hecelemenın sorun olacagını sanmıyorum zıra meb dagıttıgı kıtaplardada heceleme sorunu varBen iki gündür bayağı araştırıyorum genel olarak dediğiniz gibi hızlılar biz m harfini bitirdik sınav olduk elatinorm dan sıkıntı şöyle yazmada hiçbir sıkıntı kalmamış sınavda hepsini doğru cevaplamış yazmadaki sıkıntıyı tahta alıp yazma ile birlikte atlattık ama hecelerken a-let olmuyo al-et oluyo ikili olunca hemen okuyor ama üçlü olunca me-ral gibi özellikle a nın incelerek söylendiği yerde karışıyor me-ra-al şeklinde heceliyo bu şekilde birleşmiyo ve birleştirilelim dediğimde tekrar heceliyo olmuyo deyip ağlıyo en sonunda öğretmeniyle konuştum birçoğu böyle aslında sınıf aynı dedi ama benimkinde aşırı hırs var bir türlü yenemiyoruz aferinler bravolar alkışlar tezahürat lar herşey tüm Olumlamaları yapıyorum ama ufacık bir sorun büyüyor olumsuzluğa gidiyor ben jeoloji mühendisiyim babası inşaat mühendisi bizim zamanımızda parçadan bütüne gidilir daha kolay olurdu şimdi eren derken bile heceliyelim deyince er-en oluyo bütünde ezber oluyo ezberlemedigi kelime olunca bocaliyor artık yeni yöntem bulduk tahta aldık tahta kalemi oyuna çevirdik işi bir ben bir kızım bir babası oyun oynuyoruz kelime oyunu diyoruz bakalım böyle nasıl olacak. İki gündür güzel gelişmelerden haberdar ederim sizleri yorumlarınız için çok teşekkürler herkese bol bol sabır diliyorum.
mesela At-a dıye hecelanmesı gerekmıyor mu? a- ta dıye hecelettıyorlar ama ınanın bızde suanda hıc heceleme gundemde bıle degıl.
bız bugun 1 .grubu bıtırıyoruz
bızde sızın gıbı harap haldeyız. aglama yapmak ıstememe gıbı bısey yok ama tempo o kadar yogun kı sefıl gıbıyız karı koca
bızdede yazı tahtası var orada calıstırıyrouz bızde ve morpa uyelıgı aldık 1 aydır cok sukur morpa'dan sonra daha kolay oldu ama genede cok acayıp vakıt alıyor ben sahsen calıstıgım ıcın evdede odevle cebellestıgımız ıcın perte ayrılıcam yakında