ben bu konu hakkında sizin gibi düşünüyorum ama bana yapacak bişi kalmadı çocuk bu yarış ortamının içinde öğretmenimiz otoriter derken sert değil olmadık yerde bağırmıyor ama kuralları uygulatma gibi bir yeteneği var velilerlede çok ilgili devlet okulundayız ama 24 saat ulaşabiliyorum telefonda büyük bir memnuniyetle 1 saat kadar konuşabiliyor öğrencileri için çok özverili yani öğretmenimiz işini seviyor neyse biz memnunuz aslında yarışmaları çokta sık yapmıyor ama çocuklara hızlı okuyun düşüncesini aşılamış hızlı okuyan en çalışkan demek çocuk için ve kızım en çalışkan olmak istiyor bende çözümü konuşarak her zaman her istediğinin olamayacağını anlatıyorum ve başarılı olmanın sadece hızlı okumaktan geçmediğini dünyada en önemli olanın iyi insan olmak olduğunu çalışırsa herşeyi başaracağını her insanın yeteneklerinin farklı olabileceğini ve benim ona her konuda güvendiğimi kendine güvenmesi gerektiğini anlatıyorum hemen hemen hergün bu konuşmaları yapıyorum umarım faydası olur içindeki azmide öldürmek istemiyorum ama benim için önemli olan kızımın psikolojisi kendi duygularımın hepsini bastırmaya çalışıyorum...