- 26 Şubat 2010
- 5.613
- 5.657
bizim öğretmen tüm harfleri bitireli neredeyse 1 ay olacak. 3 haftadır da okuma yarışları yapıyor. her gün en az 6 - 8 sayfa; hafta sonları 30 - 35 sayfa ödev geliyor. son 2 haftadır da her gün minik bir kitapla eve geliyor. akşam onu okuyor, sonra da hikaye haritası çıkarıyor. hafta sonları da 3-4 kitap oluyor.
çok ciddi şekilde bunaldık artık. acaba okulunu mu değiştirsem diye düşünmeye başladım. bu kadar fazla yüklenilmesi iyi midir arkadaşlar?nolur biri bir akıl versin?
okul zaten sabahtan başlıyor saat 15:30'da bitiyor. ödev yetiştiricez mahvoluyoruz. okuma yarışlarında 1 dakikada 20 -22 kelime civarlarında okuyor diye çocuğum resmen bunalıma girdi. sınıfta 30 kelimenin üzerinde okuyanlar varmış.
bir kaç haftaya kadar 2.sınıfın derslerine, 2.dönem de 3.sınıfın derslerine başlarız bu gidişle!
ödevleriniz çokmuş canım yaa...bizim dünkü ödevimiz matematik kitabından 5 sayfa,hayat bilgisinden 4 sayfa vardı...ama sayfada 3 soru oluyor zaten onlarda basit işaretle geç...okuma olarak seri kitaplarımızın sonuncusu tekerlemeler kitabı 2 kez okunacaktı...bir de her gün extra kitap okumalarını istiyor,kitabın adını yazıp imzalayıp gönderiyoruz...
dün aradım öğretmenimizi okuma hızıyla ilgili,ben yarış yapmalarını istemiyorum,ama demek ki onlar kendi aralarında konuşuyorlar dedi...ee önceden bilipte giden çocukta havasını atıyor tabi haliyle...çocuk onlar, yarıştırmamak lazım zamanı gelince seviyeleri aynı olacak...