- 16 Eylül 2008
- 414
- 1
- 47
Merhabalar,
Yazdıklarınızı okuyunca içimden yazmak geldi.
Ben sınıf öğretmeniyim ve son 3 yıldır 1. sınıf okuttum.Benim tavsiyem evde birşeyler öğretmeye çalışmamanız.Çünkü okulda da yaparken sıkılır aynı şeylerden.Ben bunu nasılsa biliyorum düşüncesine kapılır ve bu psikoloji uzun sürer.Bilmediği şeylerde de devam ettirme ihtimali olur çocuğun.
Çizgi falan da çalıştırmayın.Emin olun el yazısında da zorlanmayacaktır çocuğunuz.Tuvalet eğitimini de öğretmeni anlatır gösterir hatta ....Sınıf öğretmeninin anneden farkı yoktur bence.
Bir tavsiyem de 1. sınıf öğrencisi aile desteği olmazsa ışıldamaz.Yani sadece okulda öğrendikleriyle kalmamalı evde de tekrar ettirilmeli.Ödevlerini özenle yaptırmanız çocuğunuza yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.
Bunlar benim görüşlerim tabii.....
Bütün 1. sınıf velilerine hayırlı olsun diyorum şimdiden.
Merhaba,soyle ustun koru sayfalari dolastim.Ogretmen oldugunuzu gorunce birsey danismak istedim.Benim oglum birinci sinifa gidiyor ama yurt disinda.Dersleri mukemmel,yalniz ben ogluma ne ogretebilirim onu ogrenmek istiyorum.Yani ilkokul bir de Ataturk konusu ne kadar isleniyor?Tarihimizle ilgili konular var mi?Burada mufredat yok,okullarin kitaplari ayni bile degil.Cocuklar uygulayarak ve eglenerek ogreniyorlar.her hafta muhakkak bir geziye gidiyorlar.Oyle otobus kiralanip degil toplu tasima araclariyla (tramvay ile)hem daha akilda kalici oluyor.oglum istiklal marsinin iki kitasini ve andimizi ezbere biliyor,Ataturk ile ilgili bir siir biliyor..Daha ne ogretebilirim seviye ne olmali?Bana bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim.