Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
maşallah hepimizin evlatlarına zor günleri atlattık artık daha rahatız bizimkide herşeyi okuyor gazeteleri okumaya çalışıyor yavaş yavaşta olsa .babamız pek yardımcı olmadı yorgunum deyip kenara çekiliyor.
bizde y sesindeyizz.ilk başlarda biraz zorlandım yazdırırken fakat şimdi zorlanmıyorummm...allah hemize kolaylık versin kızlar..babalar ne durumda ilgileniyorlarmı?
bizim öğretmen bütün sesli harfleri verdi 8 sinide biliyor kızım.sessiz harflerden de d ve s sesinide vermiş bu hafta onları çalıştırıyorum
bu arada hanımlar bazılarınız çocuğum görmediği harfleri okuyor demişsinizde bu nasıl oluyor merak ettim:44:
bir çocuk bilmediği harfi nasıl okuyabilir ki:26:
Mihriban'cım benim kız önceden ben göstermediğim halde kendisi bazı harfleri öğrenmişti zaten.Okul başlayıncada mesela gördüğü her yazıyı okumaya çalışmaya başladı,bilmediklerini bize soruyordu,evde cd var ondan açıp kendisi çalışıp öğreniyordu.Şu an gördüğü herşeyi tv de gazetede,kitaplarda okuyabiliyor çok rahat.Yani kendi ilgisiyle oldu tamamen..bizim öğretmen bütün sesli harfleri verdi 8 sinide biliyor kızım.sessiz harflerden de d ve s sesinide vermiş bu hafta onları çalıştırıyorum
bu arada hanımlar bazılarınız çocuğum görmediği harfleri okuyor demişsinizde bu nasıl oluyor merak ettim:44:
bir çocuk bilmediği harfi nasıl okuyabilir ki:26:
mihribancım bilmediği derken görmediği benim çocuğum kendisi bütün sesleri geçen senelerden zaten tv de vs öğrenmiş ben hiç ilgilenmedim o başka yaşıtlarıyla beraber öğrensin görsün diye....
matemetiği süper akıldan 4 basamaklı 5 basamaklı sayıları bile toplayıp çıkarabiliyor ...
akıldan bölme ve çarpma yapabiliyor ..
öğretmenimiz de dedi zeka seviyesini ölçtürmemizi fakat biz bulunduğumuz yer itibariyle düzen değiştiremeyiz o açıdan ölçtürmenin de pek anlamı yok yani...
ben öğretmenim eşim kimyager tekstil işletmemiz var fabrikayı başka bir yere taşıma gibi bir olanağımız olmayacağına göre gerek duymuyoruz. ama bu çocuğumuzla ilgilenmediniz anlamına gelmiyor elbette.. bu mevcut imkanlarda yetişmesi için elimizden geleni mutlaka yapacağız ve de büyüse iş çok daha kolay şimdi anne çocuğu yanımızda eğitip öğretmeye çalışacağız .. ilerlemesini sağlıyacağız hayırlısı bakalım... herkese kolay gelsin
Mihriban'cım benim kız önceden ben göstermediğim halde kendisi bazı harfleri öğrenmişti zaten.Okul başlayıncada mesela gördüğü her yazıyı okumaya çalışmaya başladı,bilmediklerini bize soruyordu,evde cd var ondan açıp kendisi çalışıp öğreniyordu.Şu an gördüğü herşeyi tv de gazetede,kitaplarda okuyabiliyor çok rahat.Yani kendi ilgisiyle oldu tamamen..
Teşekkürler teyzesi..Dediğin gibi kilit nokta 'ilgi'birazda hırs.Bende ve babada hırs yok,devamlı bu kime çekmiş diyoruz..:26:Ama uzun vadede başarılı olmak, çocuk ilgili olsun olmasın,hırslı olsun olmasın düzenli çalışmaya bağlı.Küçük cadılarımız öğrenim hayatları boyunca hep başarılı olurlar inşallah..işte kilit nokta bu belkide
çocuğun ilgisi ama benim kızda bu yok maaleaefhiç hırslı ve istekli değil ödevini bile üşenerek yapıyor
senin kızına da maşallah canım
anladım canım
maşallah oğluna zaten akranlarına göre daha zeki bir öğrenciymiş okuyabilmesi normaldir tabii
inşallah canımTeşekkürler teyzesi..Dediğin gibi kilit nokta 'ilgi'birazda hırs.Bende ve babada hırs yok,devamlı bu kime çekmiş diyoruz..:26:Ama uzun vadede başarılı olmak, çocuk ilgili olsun olmasın,hırslı olsun olmasın düzenli çalışmaya bağlı.Küçük cadılarımız öğrenim hayatları boyunca hep başarılı olurlar inşallah..
amin canım aminteşekkür ederim canım Allah hepimizin evladına zihin açıklığı versin canım.