- Konu Sahibi baloncuk13
-
Diğer arkadaş demiştiYo aynı şeyi yazmış baktım öğretmene söyleyin yönlendirsin sizi demiş.
Bilsem Alanlarını bilmiyorum açıkçası yanlış yorum yapmayayım alanım İngilizce. Okul Rehber Öğretmeni bir öğrencimizin dil alanında raporu olduğunu ona zep uygulanacağını söyledi. O şekilde iki yıl çalıştım o öğrenci ile bireysel .
Var ama uygulanmıyorBu sene ortaokula başlayacak ortaokulda da var mı bu uygulama?
Destek eğitim odası her okulda olmak zorunda. Zep yapılmak zorunda ama uygulamada zep henüz görmedim benSiz öğretmenmisiniz?
Her okulda olmuyor mu bu zep?
Ben evet diyorum normal sınıflarda maalesef genelde öğrendi profili daha düşük oluyor . Okul idaresi de yabancı dil uigunlukluya daha fazla önem veriyorAhaha ortaokul ingilizceci bulmuşken şunu da araya sıkıştırsam. Bazı ortaokullarda proje sınıfları oluyormuş yabancı dil yoğunluklu öyle bir okul tercih etmem mi gerekir?
Biz toplumca zeki çocukları üstün zekali saniyoruzBen 4 yasinda okuma yazma ogrenmistim, 5 yasinda 2’li carpma yapiyordum vs vs vs sonuc olarak normal bir insanim istesadece kafa biraz farkli calisiyor
İste ayni benim gibiBiz toplumca zeki çocukları üstün zekali saniyoruz
Ve genelde herkes kendi çocuğunu cok zeki sanıyor.
Halbuki üstün zekali çocuklar 2 yaşında okuma yazma ogrenebilir , 3 yaşında basit aritmetik hesaplama yapabilir ve yetişkin esprilerine gülebilir .
Sadece bizler üstün zekalı çocukları tanımıyoruz. Bi de çok heves ediyoruz üstün zekali çocuklara
Halbuki akranlarından farklılık gösteren her çocuk eğitim sistemi içinde zorluk yaratır.
Farkli ortam farkli öğretmen farklı mufredat ve ilgi ister
Bunlar daima daha fazla paradır.
Üstün zekali çocuğu tonlarca para dökerek okuturuz. O çocuk bu ulkede yaşanmayacağını anladıgı an artik üstün zeka değil, beyin göçüdür.
En iyisi daima akranları arasında bulunabilen ,akranları icinde yalniz kalmayan ögrencidir.
Aynen öyle tanımlamanız çok doğru .Parlak zeka ile karıştırılıyor çoğu zaman üstün zeka. Üstün zekalı çocuklar çok farklı zekanın yanında bazı sorunlar da barındırıyor. Ve aileler sizin yaşadığınız sorunlar ile boğuşuyor . Ders başarısı ile doğru orantılı da olmuyor. Hem sizin yaşadıklarınız hem de evladınızın yaşadıkları için çok üzgünüm. Aslında çok nadir yaşanan bir durum üstün zekalı öğrenci. 13. Yılımda yaşadım ben de . Çocukta bir farklılık olduğunu anladım ama ilk kez karşılaştığım için tanımlayamamıştım. Ben yönlendirdim Rehberlik servisine de. O raporu aldıktan sonra araştırıp öğrendim nasıl davranmalıyım , ne yapmalıyım vs. Öğretmenlerin de bilmemesi tuhaf değil aslında da .O açık kıyafet çizmişsin iletisini okudum o kadar da değil yani seçilmiş gibi olmuş sizin öğretmenler.hiperaktif dikkat eksikliği disleksi üstün zeka hepsi bir aradaydı
zaten sorunsuz zeka pek olmuyor maalesef
kimseyle işi olmazdı oturur resim yapardı
o bile battı neden dersle ilgilenmiyor diye
illa matematik bilmek zorundaydı çünkü akıllıysa
halbuki okuldaki öğretmenlerden kültürlüydü
Tüzdev e gideceğiz inşallah ram ı duymadım bilmiyorumKonu sahibi test için hangi merkeze başvurdunuz? Tüzdev var ben oraya düşünüyorum ama bilmiyorum.benimde anaokulu öğretmenimiz ram a yönlendirmek istedi ama herhangi bir adım atmadık.Ram daji uygulanan testin bir faydası olurmu acaba ??
Evet çocuğum tıpatıp anlattığınız gibi, bu yüzden çok tedirginiz topluma karışamıyorÇünkü çocuk çocuk gibi değil. Okuduğu kitaplar, izlediği belgeseller çocuğu tatmin etmiyor. Kafasında hep daha fazlasını sorguluyor, sürekli yeni ve detaylı sorular, aile de yetemiyor çocuğa.
Tabi yaşıtları da kendisine yetmiyor, sürekli büyüklerle sohbet etme isteği var çocukta. Yani bi yandan asosyalliğe doğru ilerliyor.
Üstün zekalı olunca aman okuduğunu hemen anlıyor, hiç unutmuyor, matematiği de çok iyi demek olmuyor. Kısaca üstün zekalı çocuk kolay değil.
İngilizce Hocası değilim ama bende Orta Okulda görev yapıyorum.Ahaha ortaokul ingilizceci bulmuşken şunu da araya sıkıştırsam. Bazı ortaokullarda proje sınıfları oluyormuş yabancı dil yoğunluklu öyle bir okul tercih etmem mi gerekir?
Üstün zeka çıkarsa akademik olarak desteklersiniz ancak şöyle önemli bi konu var her ne kadar akademik zekası yüksek olsa da bu durum onu duygusal açıdan akranlarından izole edebilir.bu çok riskli bi durum duygusal gelişimi açısından.ilerleyen dönemlerde okullarda başarılı ama sosyal olarak silik ve mutsuz bir çocuğunuz olabilir. Aynı zamanda bi pedegogla da eş zamanlı ilerlemeniz çok iyi olurMerhaba bayanlar sizlere bir konuda danışmak istiyorum. 7 yaşında bir oğlum var, 5 yaşında kendi kendine okuma yazmayı öğrendi, inanılmaz enteresan sorular soruyor ve verdiğimiz hiçbir cevaptan tatmin olmuyor, sürekli konuşuyor sürekli sorular soruyor, hafızası çok güçlü bi duyduğunu hemen aktarabiliyor falan, özel bir kurumda zeka testi yaptırmak istiyorum, eğer üstün zeka çıkarsa ona göre yönlendirilmek istiyorum. Çevrenizde varmı duyduğunuz üstün zeka olan ileride nasıl bir yol izlediler, genelde toplum kabul etmiyor bu tarz çocukları heder oluyor deniyor bir korku başladı bende. Gerçekten şuanda bile toplum yadırgıyor söylediği lafları davranışlarını. Haftaya yaotıracaz testi randevu aldık belki çıkmayabilir de üstün zeka bilmiyorum önden sizlere danışmak istedim. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
o da bir şey mi eline kendisi kalemle dövme çizdi diye parmaklarını bantlamış öğretmenAynen öyle tanımlamanız çok doğru .Parlak zeka ile karıştırılıyor çoğu zaman üstün zeka. Üstün zekalı çocuklar çok farklı zekanın yanında bazı sorunlar da barındırıyor. Ve aileler sizin yaşadığınız sorunlar ile boğuşuyor . Ders başarısı ile doğru orantılı da olmuyor. Hem sizin yaşadıklarınız hem de evladınızın yaşadıkları için çok üzgünüm. Aslında çok nadir yaşanan bir durum üstün zekalı öğrenci. 13. Yılımda yaşadım ben de . Çocukta bir farklılık olduğunu anladım ama ilk kez karşılaştığım için tanımlayamamıştım. Ben yönlendirdim Rehberlik servisine de. O raporu aldıktan sonra araştırıp öğrendim nasıl davranmalıyım , ne yapmalıyım vs. Öğretmenlerin de bilmemesi tuhaf değil aslında da .O açık kıyafet çizmişsin iletisini okudum o kadar da değil yani seçilmiş gibi olmuş sizin öğretmenler.
Anladım anladım .Çocuk apaçık şiddet görmüş ,kıyamamo da bir şey mi eline kendisi kalemle dövme çizdi diye parmaklarını bantlamış öğretmen
maalesef ki bunları bana sonra söylüyor korkudan
evet seçilmişlerdi
sonra da seçilip aynı okuldan 11 kişi birden şutlandı
bilmem anlatabildim mi
ay bu gidişle ifşa olacam ama çizdiği de şu
niye bunlarla uğraşıyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?