- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.588
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
O kadar alacak ne oyuncak buluyorsunuz? Ben de oyuncak konusunda kendime kızıyordum da ben üç ayda bir anca alıyordum. Şimdi onu da durdurdum. Oyuncak arttıkça oynama miktarı azalıyor. Kaldırıp saklamaya başladım.ben sadece oyuncağa belki de 500 harcıyorum ayda
bu kadar şey alacağına ileriye dönük yatırım yapsan daha iyi malum yarın ne olacağı belli değilfakir bir ailede büyüdüm. şimdi orta düzey memur ailesiyiz. küçükken jetonlu oyuncaklara bile bilemezdim paramız olmadığı için. kıyafetlerim pazardan alınırdı. şimdi ne görsem çocuğuma alır oldum. birşeyi görüp beğenince çocuğumda olsun istiyorum. bu beni çok mutlu ediyor ama sınırı aştığımı hissediyorum ve çocuğa zararı olmasından korkuyorum. kızım 2 yaşında neredeyse kreşi dolduracak oyuncağj var kaydırak salıncak at bisikletler eğitici oyuncaklar aktivite masaları bir kitaplık dolusu kitaplar bir dolap dolusu kıyafet. doğru düzgün dışarı çıktığımız yok 7 çift ayakkabısı var spor bot sandalet vs. bana bir dur diyin. maaş yattığı gibi başlıyorum bakmaya ya da birşey görüyorum kızım mutlu olur diyip alıyorum koskoca maaş anca bana ve çocuğa gidiyor
Harika tesbit. Ve bunu da yine dusuk gelirli,orta gelirliler yapiyor. Yuksek gelirli aileler asla cocuklarina ayda 500 liralik oyuncak almaz. Sınırlama koyarlar mutlaka.
Öncelikle Allah bağışlasın evladinizfakir bir ailede büyüdüm. şimdi orta düzey memur ailesiyiz. küçükken jetonlu oyuncaklara bile bilemezdim paramız olmadığı için. kıyafetlerim pazardan alınırdı. şimdi ne görsem çocuğuma alır oldum. birşeyi görüp beğenince çocuğumda olsun istiyorum. bu beni çok mutlu ediyor ama sınırı aştığımı hissediyorum ve çocuğa zararı olmasından korkuyorum. kızım 2 yaşında neredeyse kreşi dolduracak oyuncağj var kaydırak salıncak at bisikletler eğitici oyuncaklar aktivite masaları bir kitaplık dolusu kitaplar bir dolap dolusu kıyafet. doğru düzgün dışarı çıktığımız yok 7 çift ayakkabısı var spor bot sandalet vs. bana bir dur diyin. maaş yattığı gibi başlıyorum bakmaya ya da birşey görüyorum kızım mutlu olur diyip alıyorum koskoca maaş anca bana ve çocuğa gidiyor
parayı kenara altın vs yapıp koyamıyorum acil bir ihtiyaç olursa zor durumda kalmamak için hesapta da durdukça sürekli birşeyler alıp sıfırlıyorumÖncelikle Allah bağışlasın evladinizÇok fazla gerçekten o kadara hiç gerek yok.gerekli ve özel parçalar alın.
Maaşınız a gelince kızınız için birikim yapsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
ornegin 5bin se geliriniz.kira taksit fatura ödemeleriniz yoksa.
Direk 3bin TL ye fiziki altın yada dolar yapın.altin hesab da oluşturabilirsiniz.
Bes yapın oyleyseparayı kenara altın vs yapıp koyamıyorum acil bir ihtiyaç olursa zor durumda kalmamak için hesapta da durdukça sürekli birşeyler alıp sıfırlıyorum
Ne kadar güzel özetlemişsiniz. Böyle devam edin.Ben mi tuhafım acaba, varken yoklukta gibi yetiştiriyorum çocukları.
Her şeyi sınırlıdır, ikincisi yoktur.
Oyuncak istediğinde kumbarasını saydırıp, parasının daha yetmediğini biriktirmesi gerektiğini söylerim.
Eşyalarını kaliteli ama en ucuz şekilde alırım vs vs.
Çocukların doyumsuz, görgüsüz, hayatındakilere kıymetsiz olmalarını istemiyorum.
Para değerinden bahsetmiyorum, sahip oldukları her şeyin çok değerli ve bu dünyada birçok insanın ulaşamadığı seviyede şanslı olduklarının bilincinde olmasını istiyorum.
Şımarıklık lüksleri yok, olmamalı.
Bir çocuğun 3 spor ayakkabısı olmamalı!
Lütfen küçüklük halinizi hatırlayın, sizin yokken başka çocuklar için olan kıymetsizliği.
Sizin imrenerek baktığınıza burun kıvıranları hatırlayın.
Mutlu çocuk yetiştirmek bu değil.
Elindekiyle yetinmesini öğrenmekten başlar.
Ben de düşünüyorum aynı şeyi. Her şeyden bir ya da iki tane var. Cimrilik mi yapıyorum, herkes çeşit çeşit giydiriyor,benim çocuğum sönük mü kalıyor,başkaları ilkokul çocuğuna nike alıyor ,onlar mı yapıyor doğruyu diye tedirgin oluyorum. Ben kendim de dış görünüşe önem vermem zaten,mütevazi takılıyorum. çocuğum önem vermeli mi acaba görselliğe diye düşünüyorum. bazı kapıları açıyor çünküBen mi tuhafım acaba, varken yoklukta gibi yetiştiriyorum çocukları.
Her şeyi sınırlıdır, ikincisi yoktur.
Oyuncak istediğinde kumbarasını saydırıp, parasının daha yetmediğini biriktirmesi gerektiğini söylerim.
Eşyalarını kaliteli ama en ucuz şekilde alırım vs vs.
Para değerinden bahsetmiyorum, sahip oldukları her şeyin çok değerli ve bu dünyada birçok insanın ulaşamadığı seviyede şanslı olduklarının bilincinde olmasını istiyorum.
Bir çocuğun 3 spor ayakkabısı olmamalı!