Benim çocuğum yok henüz ama olduğunda asla iki isim koymayacağım. 33 senedir iki isim taşıyan bir insan olarak bence götürüsü çok fazla. Aşağıda listeledim:
1) sizinkinde de öyleymiş ilk isim değil ikinci isim asıl kullanılma niyeti olan isimse okul hayatı boyunca hep ilk gelen isim okunuyor yoklamadır odur budur çocuk başka isim kullanırken ilk ismi okunacak genelde her yerde, sürekli diğerini kullanıyorum demek zorunda.
2) kız çocuğu söz konusu olunca ilerde evlendiğinde kızlık soyadını da tutup eşinin soyadını alma şansı gene var ama iğrenç oluyor ispanyol ismi gibi. Hele bir de uzun soyadına denk gelirse iyice fena, ben sırf bu sebeple tutmadım kızlık soyadımı direkt eşimin soyadını aldım. Şöyle oldu şu an adım: ilk ismim (ki biri seslense asla üzerime alınmam o kadar kullanmıyorum), kullandığım ismim, kocamın soyadı. Yani %66 oranla hayatımın büyük çoğunluğunda aslında olmadığım bir insanım kağıt üzerinde.
3) iş hayatında mail adresi açılacağı zaman kendisine, bazen sormayıp iki ismini de açıyorlar. Ben hep girişlerde uyarıyorum bu arada lütfen ilk ismimle açılmasın diye. He maildir açılsa nolur demeyin gene ilk isim olarak geleceği için her kendisine gelen maili şöyle düşünün o ela diyecek, kendisine aylin hanım merhaba diye dönecekler. Yani ben uyardığım için olmadı bu durum şimdiye kadar ama hep bi özen hep bir aman bunu belirtiyim de atlanmasın derdi var.
Velhasılı; eğer ikisini de kullanmayacaksa boşuna bir yük çocuğa. Ben üşenmesem dava açıp ilkini sildirip kızlık soyadımı ekletmek istiyorum mesela ama bi ton iş kim uğraşacak onla bu saatten sonra.
Özetle; asla tavsiye etmem. Fake değilim tamamen kişisel deneyimlerimi paylaştım eniştenize okutabilirsiniz