canımmm ufak ufak sevdirerek anlat yani böle şunu de bunu demekle izah edebileceğim bi mesele değil sanki.yazı başlığını okuyunca aklıma ne geldi biliyomusun
bir buçuk sene önce izmir yada mersinde bi ailenin oğlu intihar etmiş.gazeteciler babayla konuşuyordu adam ağlıyarak şöle dedi hiç unutmuyorum.çok etkilenmiştim
Ben çocuğuma dinimizi anlatmadım yaşamasına sebep olmadım bilseydi yaşasaydı belki böyle yapmazdı burdan tüm ailelere söylüyorum evladınıza sahip çıkın sevin dertleşin islamın güzelliklerini anlatın yaşatın.
kızınızı alın karşınıza bi bardak süt alın içine kızınız görmeden bolca şekeri atıp karıştırın sonra kızınıza tattırın diyinki bu şekerlimi oda evet anne diyecektir muhtemelen.sizde diyinki nerden biliyosun şekerli olduğunu şekerleri görüyomusun içinde
oda anne görünmüyo tadından anladım der.Sizde diyinki bak nasıl şekeri görmediğin halde tadından şekerli olduğunu anlıyosun yada evin duvarları içinde kumvar çimento tuğla bilemem ne ama gözükmüyor yani gözümüzle herşeyi göremiyoruz ama meydana gelen olaydan tattan tesirlerden anlıyoruz .Allahu tealada öyle okadar büyük okadar nurani varlıkki bizim gözümüz onu görmek için yeterli değil.ama onun yarattıklarını dünyadaki herşeyi nasıl güzel bir şekilde yarattığını görüyoruz.Onun varlığını hissedebiliyoruz meydana getirdiği tesirleri anlıyoruz ama bunları kafa gözümüzle değil beyin gözümüzle görüyoruz diyin.
ama benim anlattığım şekilde değil oyunlarlaufak ufak.sen akıllı oyuncaklarını diğer çocuklarla paylaşan anne babanın sözünü dinleyen bi çocuk olursan Allah seni öyle çok severki falan diyin..ruh haline göre ayar yaparsınız.önemli ve hassas bi konu[/QUOTE
evet gerçekten hassas konu görüşleriniz çok mantıklı.