• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğa Din Kavramini Anlatmak

meloxsx2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2007
66
0
86
49
Sakarya
Merhaba arkadaşlar. Benim beş yaşındaki kızım sürekli
allah nerede, niye görünmüyo, bana kızarmı, ..vb
sorular soruyo.
acaba ona bu konuyu nasıl anlatmalı veya anlatmalı mı?
tecrübesi olan yardım ederse sevinirim

:uhm: :uhm:

mrb cnm..
öncelikle bebişini Allah bağışlasın tatlım..
bebişinin sorularına; seni beni ewreni yartan Allah , o birdir. heryerdedir ama kimse göremezz..
eğer iyi bir kişi olursan seni çok sever ve her istediğini verir. olmassan seni cezalandırır şeklinde anlatabilirsin..
böylece de şimdiden Allah sevgisi aşılanır ve cezalandırılacağı korkusuyla iyi bir kişiliği olur diye düşünüyorum cnmm..

havayı görebiliyomusun diye sor.nefes alıp vermesinin nasıl olduğunu anlat.hava gibi bişey göremezssin,ama hissedersein her an yanında olduğunu de.

ona yaratılanlar göster harikaları ve bizlerin onları yapamayacağımızı.en güzeli doğumunu nasıl oluştuğunu anlat karnında nasıl büyüdüğünü bu tamamen sana kalmış öyle çok şey varki Allahın varlığını anlatacak onaa.s.

canımmm ufak ufak sevdirerek anlat yani böle şunu de bunu demekle izah edebileceğim bi mesele değil sanki.yazı başlığını okuyunca aklıma ne geldi biliyomusun
bir buçuk sene önce izmir yada mersinde bi ailenin oğlu intihar etmiş.gazeteciler babayla konuşuyordu adam ağlıyarak şöle dedi hiç unutmuyorum.çok etkilenmiştim
Ben çocuğuma dinimizi anlatmadım yaşamasına sebep olmadım bilseydi yaşasaydı belki böyle yapmazdı burdan tüm ailelere söylüyorum evladınıza sahip çıkın sevin dertleşin islamın güzelliklerini anlatın yaşatın.

kızınızı alın karşınıza bi bardak süt alın içine kızınız görmeden bolca şekeri atıp karıştırın sonra kızınıza tattırın diyinki bu şekerlimi oda evet anne diyecektir muhtemelen.sizde diyinki nerden biliyosun şekerli olduğunu şekerleri görüyomusun içinde
oda anne görünmüyo tadından anladım der.Sizde diyinki bak nasıl şekeri görmediğin halde tadından şekerli olduğunu anlıyosun yada evin duvarları içinde kumvar çimento tuğla bilemem ne ama gözükmüyor yani gözümüzle herşeyi göremiyoruz ama meydana gelen olaydan tattan tesirlerden anlıyoruz .Allahu tealada öyle okadar büyük okadar nurani varlıkki bizim gözümüz onu görmek için yeterli değil.ama onun yarattıklarını dünyadaki herşeyi nasıl güzel bir şekilde yarattığını görüyoruz.Onun varlığını hissedebiliyoruz meydana getirdiği tesirleri anlıyoruz ama bunları kafa gözümüzle değil beyin gözümüzle görüyoruz diyin.
ama benim anlattığım şekilde değil oyunlarlaufak ufak.sen akıllı oyuncaklarını diğer çocuklarla paylaşan anne babanın sözünü dinleyen bi çocuk olursan Allah seni öyle çok severki falan diyin..ruh haline göre ayar yaparsınız.önemli ve hassas bi konu

canımmm ufak ufak sevdirerek anlat yani böle şunu de bunu demekle izah edebileceğim bi mesele değil sanki.yazı başlığını okuyunca aklıma ne geldi biliyomusun
bir buçuk sene önce izmir yada mersinde bi ailenin oğlu intihar etmiş.gazeteciler babayla konuşuyordu adam ağlıyarak şöle dedi hiç unutmuyorum.çok etkilenmiştim
Ben çocuğuma dinimizi anlatmadım yaşamasına sebep olmadım bilseydi yaşasaydı belki böyle yapmazdı burdan tüm ailelere söylüyorum evladınıza sahip çıkın sevin dertleşin islamın güzelliklerini anlatın yaşatın.

kızınızı alın karşınıza bi bardak süt alın içine kızınız görmeden bolca şekeri atıp karıştırın sonra kızınıza tattırın diyinki bu şekerlimi oda evet anne diyecektir muhtemelen.sizde diyinki nerden biliyosun şekerli olduğunu şekerleri görüyomusun içinde
oda anne görünmüyo tadından anladım der.Sizde diyinki bak nasıl şekeri görmediğin halde tadından şekerli olduğunu anlıyosun yada evin duvarları içinde kumvar çimento tuğla bilemem ne ama gözükmüyor yani gözümüzle herşeyi göremiyoruz ama meydana gelen olaydan tattan tesirlerden anlıyoruz .Allahu tealada öyle okadar büyük okadar nurani varlıkki bizim gözümüz onu görmek için yeterli değil.ama onun yarattıklarını dünyadaki herşeyi nasıl güzel bir şekilde yarattığını görüyoruz.Onun varlığını hissedebiliyoruz meydana getirdiği tesirleri anlıyoruz ama bunları kafa gözümüzle değil beyin gözümüzle görüyoruz diyin.
ama benim anlattığım şekilde değil oyunlarlaufak ufak.sen akıllı oyuncaklarını diğer çocuklarla paylaşan anne babanın sözünü dinleyen bi çocuk olursan Allah seni öyle çok severki falan diyin..ruh haline göre ayar yaparsınız.önemli ve hassas bi konu[/QUOTE

evet gerçekten hassas konu görüşleriniz çok mantıklı.

benim oğullarım 4 yaşına girecek.Allah bizi çok sever diyorum hep.hiç korkutmadım.zamanı değil

Back