çocuğa ceza verilmelimidir?

Özgür Bolat ın "Beni Ödülle Cezalandırma" diye bir kitabi var. Ben bakis acisini cok begenmistim,tavsiye ederim herkese.Bana kalirsa ceza degil de sorumluluk verip, yaptigi davranisin sonuclarina katlanabilmeyi ogretmek daha kalici bi yontem. Basit bir ornek verecek olursam, yemegi secenek sundugumuz halde yemediyse ac kalir gibi. Tabii yaş, çocugun gelisimi gibi etkenler de onemli.

okul arkadaşlarına saldırıyormuş isteği olmayınca kendine zarar veriyormuş falan öyle dedi

Çocuğun düşünme cezasından önce , bir uzman görüşüne ihtiyacı var gibi duruyor. Arkadaşınız çocuğuna neden böyle davrandığını hiç sormamış mı ?

Ya bu cezayı çok tuttum ne yalan soylimyaptıklarını düşünme cezası

Geçen arkadaşım 4 yaşında kızını düşünme minderinde unutmuş 1 saat kadar. Çocuk aptal olmuştu gittiğimde

Çocuk neden minderden kalkmamış ; annesine hiç seslenmemiş mi ? Arkadaşınız çok sert ve otoriter bir kadın mıdır ?

Kayinvalidem 6 yasindaki cocugunun yaptiklarina ses cikarmiyor,susuyor geciyor ki yıllardır böyle.. abisinede öyleydi bir ortamda huzurluk oldugunda dur dendiginde soyleyene trip atiyor.. ama cocuk bunu yaptigim dogru olarak algiliyor.. ben oyle davranamıyorum yanlıs birsey yaptiysa uyariyorum baktim dinlemiyor sesimi yukselterek kiziyorum bunuda dinlemezse madem öyle cezalisin oyun yok yaptigin yanlis diyorum.. 3 yasinda kufure alismisti simdi herhangi biri su bilmem neyi soyle dediginde anne kötu birsey o söylemicem dimi diyor... yemisim cezasiz cocuk buyutmeyii

Çocuk neden minderden kalkmamış ; annesine hiç seslenmemiş mi ? Arkadaşınız çok sert ve otoriter bir kadın mıdır ?
Kalkmamış işte yavrum, sürem dolunca annem seslenir diye beklemiş, sesleniyormuş hep çünkü. Mutfakta işe dalıp unutmuş çocuğu orda, ben çat kapı gitmesem daha kalırdı muhtemelen. Hayır sert ve otoriter değil şapşaldır kendisi

okul arkadaşlarına saldırıyormuş isteği olmayınca kendine zarar veriyormuş falan öyle dedi
cezayla düzelecek bir durumdan ziyade bir pedagogla görüsmesi daha uygun olacak sanki arkadaşınizin.
ben ceza derken atiyorum disarda elini birakip firlayan cocuğu geri eve goturmekten falan bahsediyordum.
o cocugun durumu biraz daha farkli sanirim

şu sekilde sakinleşmesi için biraz alan tanıyoruz yaşına göre 3 dakika 5 dakika sonra hatasını anlatmasını istiyoruz bizde hatasının neden yanlış olduğunu anlatıyoruz özur diler ve çocuga sarılıp sevme bu kadar

çocuklara saldırıyormuş okuldan durmadan şikayet geliyormuş okul başka okula verin demiş bir yerw misafirliğe gidince bütün herseyi yere fırlatıyormuş hayvanlara zarar veriyormuş kim kızsa sen bana karışamazsın diyip kendini yerlere fırlatıyormuş

çocuk pek normal gelmedi bana, yani esya firlatmak falan onu gectim de hayvanlara zarar vermesi, cocuklara saldirmasi altta yatan pekde hafife alinmayacak ruhsal problemi var cocugun muhtemelen.
bizimde cocugumuz var evet misafirlige gidiyoruz bizi darliyo, yeri geliyo aglamayla vs ortami protesto ediyo vs ama hayvanlara ve arkadaslarina zarar vermeye calismak normal ruh sagligina sahip cocuk davranisi degil bence.
yaramazlik baska sey, sizin anlattiklaeiniz baska sey.
surdaki tum annelere cocugunuz ne yaramazlik yapiyo deseniz duvari boyadi, sokakta elimi birakti kacti, parktan eve gelmek istemedi bagira bagira agladi vs vs tarzi seyler soylerler.
cocugun yaramazlik disinda problemleri var umarim çozulebilir seylerdir.
yada insallah ben yaniliyorumdur

Belki eskiden olsa ben de derdim böyle bilemedim Fakat şimdi 2 çocuğum var ve bazen insan ne yapacağını şaşırıyor.
Oğlum okula gitmeden parka çıkıyor, evimizin önü. Pencereden hadi gel oğlum okula geç kalacaksın dedim, yok 5 dk anne yok 10 dk. Gittim aldım. O gün, ertesi gün çıkmayacaksın vs diye söylendim. Neyse ertesi gün unuttum yine çıkardım. 2 gün önce yine aynı şey oldu. Bu sefer kesinlikle park yok beni dinlemedin dedim.
Yani buna mecburum. Yoksa bir daha olacak bir daha olacak. En azından bu uzun süre götürür onu

Böyle çocuklar bizim okulda da var. Valla ben sevgi sevgi diye tutturan bir ailenin çocuğunun bu denli olacağını hiç düşünmüyorum, büyük konuşmayayım ama.
Bol bol internette tek başına zaman geçiren çocuklar böyle oluyor. Özellikle şiddet içerikli, yok siren kafa yok huggy wuggy izleyen çocuklar.
Psikatrist'e götürmeleri ve ilgilenmeleri lazım. Bu çocuğa ceza meza kesmez, ne düşünmesi.

Nasıl ya kızda mı orda olduğunu unutmuş kalkıp gitmemiş annesinin yanına bu cezadannda öte baskı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…