çocuğa ceza verilmelimidir?

Vurmak yok annem, hayvana da vurmuyoruz , cocuga da vurmuyoruz, burda herhangi bi çocuğa vuran falan olduğunu da sanmıyorum, oyle umuyorum. Dayak ayri bisey, evlerden irak

öteki türlüsü ebeveynin otoritesine değil, tiranlığına dönüşüyor.

Vurmak yok annem, hayvana da vurmuyoruz , cocuga da vurmuyoruz, burda herhangi bi çocuğa vuran falan olduğunu da sanmıyorum, oyle umuyorum. Dayak ayri bisey, evlerden irak
çok şükür bu konuda bilinç arttı neyse ki. ama devam edenler vardır muhakkak

Bu tür soruların tek cevabı olmaz ki.
Ceza evet genel olarak uygun değil, ama çocuk var işe yarar çocuk var ters teper.
Küçük yaşlarda işe yarayacağını da hiç sanmıyorum.

Siz fikir verdiğiniz annenin çocuğunun özelliklerine hakim miydiniz mesela?

Bana böyle ebeveynlerden dolayı yeni nesil çok tehlikeli olacakmış gibi geliyor. Çocuklar her şeye hakkı olduğunu düşünerek büyüyorlar, bu düşünce psikopatlarda da vardır.

Ceza değil ama kural öğrenmesi şart. Bunun için ceza vermeye gerek yok, anne ile baba kendi koyduğu kurallara uyarsa çocuk da uyar. Bazen çok fazla diretebiliyorlar. Çocuğun çocuk, kendinizin de yetişkin olduğunu unutmadan çocuk yetiştirilebilir. Ben cezanın ilkel olduğunu düşünüyorum. Ayrıca cezanın doğru verildiğini nereden bilebilirsiniz? İnsanımız çocuk psikolojisi konusunda çok yetersiz maalesef.
Ceza verirken ebeveynin niyeti çok önemlidir. Çocuğa üstünlük kurmak için mi ceza veriyor, gerçekten çocuk hatalı olduğu için mi bilemeyiz. Sonuçta anne babalar her şartta çocuklar onları dinlemek mecburiyetindeymiş gibi davranabiliyor. Bu konu çok hassas, çok denge isteyen bir konu. Doğru uygulanması da sanıldığı kadar kolay değil.

İste ben gördüm gozumle hayir demeyeni, anasi bulsa evlatlik verip kacacak simdi
Benimde var öyle bir tanıdığım. Aman mutlu ve özgür olsunlar diye her hareketini hosgormusler. Adam akıllı sınır konulmamış.su anda anneleri uyardığı an sen bize karisamazsin diyorlar. Annenin otorite sıfır. Hiç bir sözü dinlenmiyor. Belli bir yaşı geçtikleri için cezanın da karşılığı yok. Kadın kafasını duvarlara vuruyordu en son

Çok çocuk tecrübem yok ama evet verilmeli ben kazık kadar 14 yaşında kardeşime bile ceza veriyordum bence yaptığı kötü davranışların bir sonucu olmalı düşünmek öyle kötü bir ceza değil böyle şımarık dünyadan habersiz hayır bilmeyen çocuklar yetiştiriyorlar ceremesini ilerideki eşleri partnerleri çekiyor

Biri bana ceza olarak düşün dese psikopat filan olurdum
Bir vakitler “ düşünce suçlusu “ ilan edilen insanlar vardı hatırlar mısınız
Siz düşünüp bağlayın sonuca varın benden bu kadar

Düşünme cezasi nedir?

Git odana, bu olayi düşün, sonra gel konusalim.

Mi?

Bunu ben cokca yapiyorum. Hic bir işe yaramasa da karşılıklı sakinlesmis oluyoruz. Cezanın davranış degisikligine yol acacagini ama düşünmüyorum.

Ay bugün başıma geldi,
Oğlum ve ondan 3 yas büyük arkadaşı dün bizim evde bayağı oynadılar, sonra oğlumu eve davet etti gitti geldi oynadılar işte.

Bugün de dışarda durduk yere oğluma bağırıyor in traktorumden ben seni çağırdım sen dışarda oynamadin diye başladı.

Oğlum da ben de seninle oynamam dedi.
Ben de o çocuğun bakıcısına dedim ki "bak kinleniyorlar birbirlerine benimki de gıcıklik yapıyor dedim

Çocuk döndü sensin gıcık sizi babama soylicem diye başladı ben de saygısızlık yapma dedim döndü sen saygısızlık yapma terbiyesiz dedi bana. Çocuğa müdahale eden yok ağız ucuyla oğlum yapma diyen bile yok.

Yani akıl alır gibi değil, geçen annesiyle kardeşini eve almadı annesi de birşey diyemedi

Aşırı ters ve gerçekten saygısız bir çocuk her istediği yapılmış. Kendileri kabul ediyor zaten ve gayet memnunlar.

İnsan bazen çatlıyor. Cidden çatlıyor yani çocukla uğraşırken. Bak o kadar eğitim geçmişim var, bazen bam telime basıyor ya. Bir de gözlerime bakıp gülerek yapıyor yapacağını sıpa.
Dün mama sandalyenden almayacağım cezalısın dedim (2 haftadır uyumuyor neredeyse, ınun verdiği gerginlik var bende)

Ne diyorsun anne ya ben daha 14 aylık bebeğim der gibi baktı yüzüme.
Üstüne güldü şirinlikler vs
Aldım hemen. 15 saniyelik ceza

Konu sahibi ceza var ceza var. Ceza verin derim tutar biri döver ceza diye. O yüzden evet keskin bıçak

Çocuk gelişimci ve öğretmenim. Asla ama asla ceza konusunda yumuşak olamam. Bunlar masum varlıklar nice bizim iğrenç ceza yöntemimizle bilinçaltlarını kirletmeye hiç gerek yok. Her ceza değersizlik duygusu aşılar onlara, halbuki cezasız tüm öğrencilerimi o kadar güzel idare ediyorum ki… velilerimiz okumaya öğrenmeye uygulamaya üşeniyorlar biraz. Süper dadı programını izleyip uygulasanız bile yeter. Yıllardır hiçbir öğrencime ceza vermedim vermeyeceğim, ha eylemlerinin sonucunu göstermek ayrı bir olay. Mesela hatalı bir davranış yaptığında eyleminin sonucu tüm odasını temizlemek olabilir. Veya etrafı sokakta ağladıysa birkaç gün hatanı düşün dışarı çıkmayacağız. Eylemin buna sebep oldu ama hatanı anladığında hep çıkabileceğiz denebilir. Bunlar sana ceza veriyorum diyerek değil sarılarak ve tasdik ederek yapılır. Eylemlerinin yaptırımlarını görür çocuk böylece

Yeğenimle aynı gün içinde 10-15 kez parka diye çıkıp apartmanın önünden geri eve döndüğümüzü bilirim. Parka gidene kadar elimi bırakmayacaksın diyordum, kapıdan çıkar çıkmaz fırlayıp kaçıyordu bebe. Eve dönüyorduk konuşuyorduk tekrar çıkıyorduk tekrar aynı hooop geri dön. Yürüyeceğimiz yol da 50 metre 30 saniye sabretse ben bırakacam zaten. Bir haftada falan öğrettim bunu. Ceza mı, bence değil. Başkası için bunun adı ceza olabilir. Bir başkası elini bıraktı diye üç gün park cezası verebilir, öbürü söz dinlemiyor diye döver. O yüzden kimseye ceza algısını bilmeden ceza verebilirsin demem.

Geçen arkadaşım 4 yaşında kızını düşünme minderinde unutmuş 1 saat kadar. Çocuk aptal olmuştu gittiğimde

Ben sesimi yükseltiyorum henüz mükemmel olamadım

Benim icin ceza bu iste, ceza deyince cocugu tavanarasina kitleyip arada kirbaclaiycaz gibi bi algi mi oluyo ne oluyo bilmiyorum ki, ama iste sozumu dinlemez, uygun davranmazsan parka gidemeyiz, geri donmek ceza cocuga, benim acimdan en azindan

Bir kere çocuğa yaramaz demekten başlayalım bence. Neye yaramaz? Nedir yaramazlık yapmak? Kime yaramıyor çocuğun davranışları onu konuşmak lazım. Cezaya karşıyım, kızımı da hem cezasız hem ödülsüz büyütüyorum. İletişim en güzel kanal. Ödüle cezaya başvurmadan önce bunu denemelerini öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…