• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğa ceza verilmelimidir?

serentyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2021
1.480
2.475
63
bir tanıdığımın çocuğu çok yaramaz. bir platformda post acmis grubumuz var ne yapabilirim diye bende yaptığı yaramazlıklardan sonra yaptıklarinı düşunme cezası verebilirsiniz dedim vayy benden kötü anne yokmus ne hakaretler ne hakaretler cocuğa sadece sevgi verilmeliymiş sizce bir çocuğa yaşına uygun anlayabileceği bir ceza verilmelimidir? çok canimi sıktı bu konu

bir tanıdığımın çocuğu çok yaramaz. bir platformda post acmis grubumuz var ne yapabilirim diye bende yaptığı yaramazlıklardan sonra yaptıklarinı düşunme cezası verebilirsiniz dedim vayy benden kötü anne yokmus ne hakaretler ne hakaretler cocuğa sadece sevgi verilmeliymiş sizce bir çocuğa yaşına uygun anlayabileceği bir ceza verilmelimidir? çok canimi sıktı bu konu
Dusunme cezasi nedir bilmiyorum? Ama bu tepkileri hak edecek birseymis gibi de gelmedi acikcasi.

Ben bu sitede çocuğa 4 yaşına kadar asla hayır dememeniz gerektiğini bile okudum... Çocuğa ceza verilmeli çocuk yaptıklarının yanlış olduğunu anlamalı neticede. İnsanlar ay çocuğumda travma olur diye diye sıfır sorumluluk bilinciyle hayırı bilmeyen çocuklar yetiştiriyor sonra bu çocuk niye böyle oldu düzelir mi diyorlar

yaptiklarini düşünmesi icin verilen ceza sürecini, gerçekten yaptiklarini düşünerek geçiren bir çocuk var mı ?
ben en çok bunu merak ediyorum.
O yaptıklarını düşünme sürecinden sonra bir de düşündüklerini paylaşma, hatalarını konuşma aşaması olmalı. Ama düşünme cezası genellikle “düşündün mü, tamam cezan bitti özür dile git oyuncaklarınla oyna” şeklinde bittiği için pek bir işe yaramıyor. Çocuk neden orda durup beklediğini bile anlamıyor ki çoğu zaman.

yaptiklarini düşünmesi icin verilen ceza sürecini, gerçekten yaptiklarini düşünerek geçiren bir çocuk var mı ?
ben en çok bunu merak ediyorum.
vallaha baska cezalar önerecektimde linç yerim diye düşünme cezası dedim onada dünyanın en kötü kişisi oldum ☺

O yaptıklarını düşünme sürecinden sonra bir de düşündüklerini paylaşma, hatalarını konuşma aşaması olmalı. Ama düşünme cezası genellikle “düşündün mü, tamam cezan bitti özür dile git oyuncaklarınla oyna” şeklinde bittiği için pek bir işe yaramıyor. Çocuk neden orda durup beklediğini bile anlamıyor ki çoğu zaman.
aynen bu sekilde düsünüyorum hatasını yaptı 3 dakika falan düşundü gelecek hatan neydi diyeceksin oda açıklayacak ve özür dileyecek çocuğu oldür demedim ac bırak demedim hatalımıyım kafayı yedim yeminle

benim kiz daha düşünme aşamasinda yenilerini faaliyete koyuyoda 🤦

Ceza çok keskin bir bıçak. Bilinçsiz verilen cezalar çok hasar bırakabilir çocukta. O yüzden kimseye ceza verebilirsin ya da şöyle bir ceza verebilirsin demem.
Benim arkadaşım oglumu özgür yetistiricem diye cocuk ne yapsa cok sakin yaklasiyordu. Cocuk o sirada bi tepemize .cmiyodu ama. Sonunda gorusmeyi kestim tahammül edemedigim icin. Yazin karsilastik kafede. Kendi ektigini bicmis. Oglan 9 yasinda hepten simarmis cozutmus. Sokakta hamburgercide uzatmis ayaklarini masaya, annesi indir diyo, indirmiyo cocuk. Ben cezanin olmasi gerektigine inanıyorum. Her çocuğa degil ama laf anlamayan, dinlemeyen, insani insanliktan cikaran cocuga ceza lazim. Tv, ipad cezasi mi olur, sokaga cikma cezasi mi olur onu bilemem. Bazi çocuklar gercekten korku filmi ama.

Ben bu sitede çocuğa 4 yaşına kadar asla hayır dememeniz gerektiğini bile okudum... Çocuğa ceza verilmeli çocuk yaptıklarının yanlış olduğunu anlamalı neticede. İnsanlar ay çocuğumda travma olur diye diye sıfır sorumluluk bilinciyle hayırı bilmeyen çocuklar yetiştiriyor sonra bu çocuk niye böyle oldu düzelir mi diyorlar
İste ben gördüm gozumle hayir demeyeni, anasi bulsa evlatlik verip kacacak simdi

Cocuk kac yasinda? Yaramaz cocugun dusunmesi icin verilen vakitte hatasini dusunecegine inanmıyorum. Cocugun yaramazligi nedir? Altinda yatan sebepleri ogrenmek gerekiyor. Mesela bazi cocuklar annenin canina okur, babaanneye gider gıkı cikmaz. Annenin dikkatini cekmeye calisiyodur.
okul arkadaşlarına saldırıyormuş isteği olmayınca kendine zarar veriyormuş falan öyle dedi

vallaha baska cezalar önerecektimde linç yerim diye düşünme cezası dedim onada dünyanın en kötü kişisi oldum ☺
Aslında bir çocuğa yaptıklarını düşünmesi için fırsat tanımak ve sessiz bir alan sunmak ceza değildir. Belki oraya takılmışlardır.
Ayrıca üzgünüm ama bazı çocuklar öyle bir hal almış ki istediğiniz cezayı verin, istediği kadar düşünsün; yok yok yok..

Back