• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Clexane igne ve kan pihtilasmasi ??

Selam canim bebegin hayirlisiyla geldin dunyaya insallah benim tek gende heterozigot vardi dogumdan bir hafta oncesine kadar sadece igne kullandim son hafta onu da biraktik kan akisi doguma kadar gayet iyiydi problem yasamadim bende de aspirin kanama yapmisti o yuzden birakmistim muhtrmelen sende de sorun yasanmayacaktir igne saatine dikkat et yeter
sagol canim hergun sabah 10da vuruluyorum Allah bebisini sana bagislasin benimki de sorunsuz gelsin insallah demek ki aspirinle igne agir geldi kanama oldu o zmm tek igne mantikli doktoruma guvenmekten baska carem yok

Doktoruna normalde guvenir misin?
tup bebek doktorum kadin dogumcum ve dahiliye sadece igne yeterli diyor ama buradaki hemen hemen herkes aspirin ve igne kullaniyor icimde hep korku var ya yetmezse diye ama aspirin kullanmam da simdilik riskli 3 hafta once kanamam oldu cnku aspirini kestim ve kesildi sali gunu kontrole gidecem insallah hersey yolundadir doktorumu bilgili buluyorum guveniyorum ama icimde kuruntu var iste

tup bebek doktorum kadin dogumcum ve dahiliye sadece igne yeterli diyor ama buradaki hemen hemen herkes aspirin ve igne kullaniyor icimde hep korku var ya yetmezse diye ama aspirin kullanmam da simdilik riskli 3 hafta once kanamam oldu cnku aspirini kestim ve kesildi sali gunu kontrole gidecem insallah hersey yolundadir doktorumu bilgili buluyorum guveniyorum ama icimde kuruntu var iste
Ben sadece igne kullanan cok kisi gordum, bende oyleydim cok tereddut etmistim ama iyi ki oyle olmus diyorum simdi.

İciniz bence rahat olsun sonuc olarak kderimizde ne varsa onu yasiyoruz

Ben sadece igne kullanan cok kisi gordum, bende oyleydim cok tereddut etmistim ama iyi ki oyle olmus diyorum simdi.

İciniz bence rahat olsun sonuc olarak kderimizde ne varsa onu yasiyoruz
evet Allaha emanet bebegim ben cok ariyorum tek igne kullanan varmı diye tek tük görüyorum hemeb soruyorum son durum ne diye benim bebegim doğsun dogduktan sonra da girecem yazacm heryere maalesef çoğu kisi dogum yaaptiktan sonra buradakileri unutuyor

evet Allaha emanet bebegim ben cok ariyorum tek igne kullanan varmı diye tek tük görüyorum hemeb soruyorum son durum ne diye benim bebegim doğsun dogduktan sonra da girecem yazacm heryere maalesef çoğu kisi dogum yaaptiktan sonra buradakileri unutuyor
:) merak etme ben benim gibi sadece igneyle cok kisi gordum hatta homozigot olanlar bile vardi iclerinde.

Cor aspin zararli bir ilaç özellikle ilk 12 hafta ve 32.haftadadan sonrasi zararli.iğne tek başina yeterli olur.bende de pihtilasma var hatta faktor 5 leiden geni homozigot doktorlarin en fazla ciddiye aldigi gen bana bile cor aspin vermediler iğne yetiyor tek basina..
merhaba canim yeniden mi hamilesin allah kucagina almayi nasip etsin insallah bu seferde sadece ignemi kullaniyorsun

Yok canm bende sordum.gerek yok dedi progestan kullaniyorm ama gunde 3 kez vajinadan.. heterezigotla homozigot farki ne acaba ?

Progestani rahminiz gebelige uygun hale gelsin diye kullaniyorsunuz.. pihtilasma ile ilgisi yok onun... homozigot cok yuksek riskili heteroya gore 80 kat falan daha fazla .

Faktor 5 de mutasyon olmadigi surece cok ciddi kabul edilmiyor onlem amacli ilac kullaniliyor genelde.

Ben faktor 5 ve mthfr homozigotum maalesef.

Cor aspin zararli bir ilaç özellikle ilk 12 hafta ve 32.haftadadan sonrasi zararli.iğne tek başina yeterli olur.bende de pihtilasma var hatta faktor 5 leiden geni homozigot doktorlarin en fazla ciddiye aldigi gen bana bile cor aspin vermediler iğne yetiyor tek basina..
Zararli olan comadin.. aspirin degil.. ikisinin yapisi dozaji farkli...

Zararli olan comadin.. aspirin degil.. ikisinin yapisi dozaji farkli...
ikisi ayri ilaclar ama cor aspirin de zararlidir ilk 3 ay özellikle .en iyisi kullanmamak. bizim trdeki doktorlar pihtilaşma varsa ilaci banko yaziyorlar . yeni gelişmelerden bi haberler.benim oncesinde 3kaybim var sonrasinda 2 tane saglikli hamilelik gecirdim. kesinlikle coraspirin kullanmadim. acibademdeki doktorum prof melih atahan kesinlikle ilaci icmemi yasakladi .halbuki pihtilasmam ciddi seviyedeydi.

ikisi ayri ilaclar ama cor aspirin de zararlidir ilk 3 ay özellikle .en iyisi kullanmamak. bizim trdeki doktorlar pihtilaşma varsa ilaci banko yaziyorlar . yeni gelişmelerden bi haberler.benim oncesinde 3kaybim var sonrasinda 2 tane saglikli hamilelik gecirdim. kesinlikle coraspirin kullanmadim. acibademdeki doktorum prof melih atahan kesinlikle ilaci icmemi yasakladi .halbuki pihtilasmam ciddi seviyedeydi.

Ben 3 profla gorustum onun disinda gorustugum doktorlarin haddi hesabi yok ayrica esim doktor. Zaten gebelikten ziyade kendim icin kullaniyorum. Kullaniyimda dusuk olmasin kaygisi degil emboli atagi gecirmeyim diye..

Peki neler içtiniz kayıplarınızı nasıl önlediniz düşüklerinizin nedeni neydi? Çok soru sordum kusura bakmayın

Aslinda ilaci banko yazmiyolar bizim insanlarimiz ilaci yazacak doktor bulana kadar kapi kapi geziyor malesef. Burda o kadar cok varki bana niye yuksek doz igne yazmadi bana niye hap vermedi diyen. Ben en en dusuk dozlarla gittim.

Ben yuksek riskliydim kullanmak zorunda kaldim ilaci kestigim anda da pre eklemsiye dogru gitmeye basladim hemen mudahale ettiler.

Gebeliğin hayırlı olsun öncelikle. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Aynı durumdayız. Benim artık 5.ayım ve hala da kullanıyorum. Benim iğneye rağmen pıhtılaşmam vardı doktorum ilaveten hap da yazdı durulaşma için. Sanırım doğuma kadar böyle gidecek inşallah. Sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil

Merhaba üzerindrn çok zaman geçmiş dize 0.4 iğne yeterli geldimi? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Back