• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Clexan kullanip normal dogum yapan var mi?

Kizkardesim clexan kullanırken normal doğum yaptı. Yalnız doktorlar çok sıkı takip ettiler.

Ayrıca epidural sezaryen ile de ben yaptım hiç bir sorun yaşamadım.
Siz clexan kullaniyor muydunuz?

Selam... Bnde 9 aay 0.4 clexane ıgneyı kullananlardanım 40 haftalıkken normal dogum dıe gıttım hastaneye doktorum gebelıgım basından berı normal dogum dedı hep zaten yanı Bı zararı yok demıstı dogumdan 24 saat once yapma ıgne demıstı ama Bnım sancım geldi ıgneyı yaptıgım gun suyumda geldı 2 gun kendı sancım hem suni sancıyka doyurmaya calıstım sancım ve acılmam yeteri kadar olmadı ve sezaryenle dogum yapmak zorunda kaldım yanı doktorlar son ana kadar normal dogum olsun dıe ugrastı corasprını Bı hafta onceden kestikten sonra ıgneneın etkisi 24 saat saten etkili olan coraspin ınsalah senın kolay gecer dogumun alırsın yavrunu kucagına
Benim doktorum da normal dogum odakli konusuyor ama gercekten korkuyorum cok arastirdim bu konuyu normal dogumda ikinma esnasinda kilcal damar catlamasi yasandigi icin kan durdurulamiuor o yuzden normal dogum riskli diye biliyorum. Ya da igneyi 2-3 hafta once kesmek lazimmis ki bu bekleme suresi tabiki bebege giden kan akisi yonunden risk demek... doktoruma sordugumda su an bebek ters zaten 36 haftada geldiginde bakariz donmusse normal olur zaten dedi daha bunlari konusmak icin henuz erken dedi...

İğne kullanırken normal doğum büyük risk. Benim her şeyin en doğalından olması gerektiğine inanan bir doktorum var ama bana ilk gün söylediği şey sezeryanla doğurursun oldu. Sezeryanda her şey gözümüzün önünde kesilen yeri kananayı görüyoruz ama normal doğumda içerdeki kanamayı göremiyoruz durduramayız dedi. Peki sezeryanı epidural ya da spinal yapabilir miyim dedim omirilikte kanama olabilir ve biz onu göremeyiz dedi. İğneyi bir gün önceden bırakırız dedim öyle bir riski alamayız dedi. Zaten clexane in prospektüsünde yazıyor kızlar clexane kullanırken epidural spinal olmayacağı.
Ama bugün Türkiye nin en büyük doğum hastaneleri genel anesteziyle çok az doğum yaptırıyor. Hem epidural ve spinal. İğne kullananları da spinal yapıyorlar ama sanırım önceden iğneyi bıraktırıyorlar.
Benim anladığım bu doktorun risk almasına bağlı. Bir de anestezi uzmanının iyi olmasına.
Şahsen normal doğumu hiç istemem ama genel anestezi de istemem sırf bu yüzden kendi doktorumla doğum yapmak istemiyorum uyanma aşamasındaki ağrılar beni korkutuyor.

İğne kullanırken normal doğum büyük risk. Benim her şeyin en doğalından olması gerektiğine inanan bir doktorum var ama bana ilk gün söylediği şey sezeryanla doğurursun oldu. Sezeryanda her şey gözümüzün önünde kesilen yeri kananayı görüyoruz ama normal doğumda içerdeki kanamayı göremiyoruz durduramayız dedi. Peki sezeryanı epidural ya da spinal yapabilir miyim dedim omirilikte kanama olabilir ve biz onu göremeyiz dedi. İğneyi bir gün önceden bırakırız dedim öyle bir riski alamayız dedi. Zaten clexane in prospektüsünde yazıyor kızlar clexane kullanırken epidural spinal olmayacağı.
Ama bugün Türkiye nin en büyük doğum hastaneleri genel anesteziyle çok az doğum yaptırıyor. Hem epidural ve spinal. İğne kullananları da spinal yapıyorlar ama sanırım önceden iğneyi bıraktırıyorlar.
Benim anladığım bu doktorun risk almasına bağlı. Bir de anestezi uzmanının iyi olmasına.
Şahsen normal doğumu hiç istemem ama genel anestezi de istemem sırf bu yüzden kendi doktorumla doğum yapmak istemiyorum uyanma aşamasındaki ağrılar beni korkutuyor.
:KK57: suan çok sasirdm ya genel anestezi alerjm var bn napicam devlet hastanesinde doktor kesinlikle genel anestezi almicKsn bi daha demsti :110:

:KK57: suan çok sasirdm ya genel anestezi alerjm var bn napicam devlet hastanesinde doktor kesinlikle genel anestezi almicKsn bi daha demsti :110:
Normal doğum yapan da var genel anestezi olan da, spinal epidural olan da. Yani bunlar aslında hepsi olabilecek şeyler hepsinin kendince riskleri var. Doktorun bunu göze almasıyla ilgili. Kimi doktor da sezeryanla çok kanama olur deyip normal yaptırmak istiyormuş. Tıpkı doktorların bize iğne kullandırıp kullandırmama konusunda farklı görüşleri olduğu gibi doğumda da tamamen farklı görüşler var

Normal doğum yapan da var genel anestezi olan da, spinal epidural olan da. Yani bunlar aslında hepsi olabilecek şeyler hepsinin kendince riskleri var. Doktorun bunu göze almasıyla ilgili. Kimi doktor da sezeryanla çok kanama olur deyip normal yaptırmak istiyormuş. Tıpkı doktorların bize iğne kullandırıp kullandırmama konusunda farklı görüşleri olduğu gibi doğumda da tamamen farklı görüşler var
Evet bu farklı gorusler zaten insanın kafasini kurcalayan :/ her kafadan ayrı ses cikiyo..

Ben hapı da iğneyi de 38de bıraktım. 38+2 de spinal sezaryen oldum. Doktorum kanama konusunda rahattı. Hatta ben ya erkenden suyum gelirse ya doğum birden olurda ilacı iğneyi kesemezsem dediğimde bile rahattı.

coraspini de iğneyi de hamile olmayan insanlar da kullanıyormuş, aniden kaza geçirebilir müdahalelik oldukları oluyormuş, onlar da bile sorun olmuyormuş.
İşin uzmanları olduktan sonra tıp da çok ilerledi zaten ama gene de her operasyonda risk var tabii.
Sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah.

Bende sol bacagımda toplar damar tıkandı ve ıkı haftadr 0.6 oksapar kullanıyorm.benımde kafamı kurcalıyo bu konu normal mı sezeryan mı dıye.kalp damar cerrahı ıkı gun onceden ıgneyı bırakırsn bırsey olnaz normal doguma engel degıl dedı ama dogum doktorumla konusmadm daha bu konuyu bayramdan sonra konusucam bakalm ne dıyecek

Kizkardesim kontrole gittiğinde 7 cm açılması vardı. Onun dr kesinlikle normal doğum taraftariydi ve sabahtan iğne vurmuş gitmisti dr.a .12 saat beklediler ve doguma aldılar.

Ben de clexan kullandım önce 4 luk donra 6 lik. Ben de yok yoktu sanırım 6 gen testi yapılmıştı 5 faktörde pıhtılaşma vardı. Sezaryen gitmeden 1 gün önce iğne bıraktım ertesi gün doğum oldu

Her ikimizde doğumdan 40 gun sonraya kadar 4 luk iğnemizı vurulduk

Ayrıca 38. Haftada aspirini kestim . Igne ise 1 gün önceden.

Kizkardesim kontrole gittiğinde 7 cm açılması vardı. Onun dr kesinlikle normal doğum taraftariydi ve sabahtan iğne vurmuş gitmisti dr.a .12 saat beklediler ve doguma aldılar.

Ben de clexan kullandım önce 4 luk donra 6 lik. Ben de yok yoktu sanırım 6 gen testi yapılmıştı 5 faktörde pıhtılaşma vardı. Sezaryen gitmeden 1 gün önce iğne bıraktım ertesi gün doğum oldu

Cok sagol canm bılgı verdıgın ıcın ıcım rahatladı.korkuyordum normal doguma engel olur mu dıye

Cok sagol canm bılgı verdıgın ıcın ıcım rahatladı.korkuyordum normal doguma engel olur mu dıye
Biz de çok araştırdık çok stres yaptık kendimize ama bu dr ların karar vereceği bir durum
Bazı dr lar sezaryeni öneriyor bazıları normali. Iki örnek var çok sukur sıkıntı yaşamadık. Siz de yasamazsiniz insalh

Kafam iyice karmakarisik oldu. Normal dogum da yapabiliyoruz epidurel de alabiliyoruz anladigim kadariyla. Ama neden peki o halde epidurel asla yapilamaz yaziyor clexan in icinde? İgneyi ne kadar once birakmak gerekiyor? Biraktigimiz sure icindeki bebege giden kan akisinin pihtilasmayacagi ne malum?

Kafamda deli sorular

Senin 5 geninde olduğundan mi sezeryan oldu? Doktorlar bu konuda ikiye bölünms bn normal istiyorm bakalm söyleyeceğim bunu ne diyecek merk ediyorum

Hayır sezaryen için bir kaç sebebim vardı. Tasikardiktim ve bebek doğum Pozisyonundan çıkmıştı. Sezaryen veya normal doğum bence pıhtılaşma ile alakali dehil tamamen dr ların tecrübe ve bilgisi ile alakali
Bazıları sezaryen de kanamayi durduramayiz illa normal diyor. Çoğu dr ise Hayır ilgisi yok diyor.

Hayır sezaryen için bir kaç sebebim vardı. Tasikardiktim ve bebek doğum Pozisyonundan çıkmıştı. Sezaryen veya normal doğum bence pıhtılaşma ile alakali dehil tamamen dr ların tecrübe ve bilgisi ile alakali
Bazıları sezaryen de kanamayi durduramayiz illa normal diyor. Çoğu dr ise Hayır ilgisi yok diyor.
Bilmiyorum ki ya çok karışık ama normal olanda çok bunu aratrdim iyice hayırlı olan neyse o olsun

Back