İğne kullanırken normal doğum büyük risk. Benim her şeyin en doğalından olması gerektiğine inanan bir doktorum var ama bana ilk gün söylediği şey sezeryanla doğurursun oldu. Sezeryanda her şey gözümüzün önünde kesilen yeri kananayı görüyoruz ama normal doğumda içerdeki kanamayı göremiyoruz durduramayız dedi. Peki sezeryanı epidural ya da spinal yapabilir miyim dedim omirilikte kanama olabilir ve biz onu göremeyiz dedi. İğneyi bir gün önceden bırakırız dedim öyle bir riski alamayız dedi. Zaten clexane in prospektüsünde yazıyor kızlar clexane kullanırken epidural spinal olmayacağı.
Ama bugün Türkiye nin en büyük doğum hastaneleri genel anesteziyle çok az doğum yaptırıyor. Hem epidural ve spinal. İğne kullananları da spinal yapıyorlar ama sanırım önceden iğneyi bıraktırıyorlar.
Benim anladığım bu doktorun risk almasına bağlı. Bir de anestezi uzmanının iyi olmasına.
Şahsen normal doğumu hiç istemem ama genel anestezi de istemem sırf bu yüzden kendi doktorumla doğum yapmak istemiyorum uyanma aşamasındaki ağrılar beni korkutuyor.