- Konu Sahibi neslihanulus
Merhaba biz de 6 aylıkken çok kustuğu için Dr a götürdük ve kan sonucuna göre karaciğer enzimleri yüksek çıktığını söyledi. Daha sonra ck bakıldı. Ck da yüksek çıkmış bize dememişlerdi. Daha sonra ben çıktı alıp kağıda baktım ve ck 10 bin. Hastanede yattık 4 gün. Daha sonra Merak edip ck yüksekliğini araştırdığımda sizin yazınızı okudum. Dmd olduğunu yazmıştınız. Dmd yi araştırdım ve o gün benim bittiğim gün oldu. Dr demeden hastalığını kendim öğrenmiş oldum. Ck yüksek olunca Dmd bakılıyor. Allah çocuklarımıza şifa versin.Merhabalar
biz bebeğimizi (daha 3 aylık ) yoğun ağlama nedeni ile hastaneye götürdüğümüzde doktor tetkikler için yatış verdi. yapılan tetkikler neticesine kanda enfeksiyon ve karaciğer enzimleri yüksek çıktı hastanede geçirdğimiz 3 gün bize serum ve antibiyotik tedavisi uyguladılar enfeksiyon nedeni ile. hastaneden birşeyiniz yok bu yükseklik kimi bebeklerde normal denilerek çıkışımız yapıldı. kafamız rahat olmadığı için 10 gün sonra tekrar bir kan tetkiki istedik doktorumuzdan enfeksiyon ve karaciğer enzim yüksekliği devam ediyordu. doktorumuz ZEYNEP KAMİL HASTANESİNİ tavsiye etti. aynı tetkikler oradada yapıldı ve aynı yükseklik devam edince doktorumuz KREATİN KİNAZ testi talebinde bulundu hastanede onuda yaptırdık bir hafta sonunda çıktı neticelerimiz ve CK (kreatin kinaz) 11789 ALT 205 AST 226 olarak çıktı karşımıza. nöroloji bölümüne sevk edildik yapılan kontrol neticesinde doktorun söylediği aynen şöyle oldu. bu durumu bu kadar kısa sürede fark etmeniz bir mucize. fakar bebeğin haraketleri refleksleri bu teslerle çok tezat bu test bu bebeğe ait olamaz dedi. ve bizi genetik bölümüne sevk etti oradaki uzmanlarda yaptığı incelemelerde MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNE sevk ettiler bir tahlil için. dün (24.06.2015) kan verdik ve 1 ay beklememiz söylendi.
bebeğimizde kas rahatsızlığı olabileceği hususunda çok şükür bir belirti yok hareket kısıtlaması yok refleks algılama problemi yok tepki problemi yok anlıyacağınız gözle tespit edicelek bir sıkıntımız yok.
şimdi benim sormak istedğim aramızda böyle bir problemle karşılan (inşallah yoktur) varmı acaba ve bir sonuç bir netice alabildinizmi neler ile karşılaştınız bunu anlatamsını rica edeceğim.