Çizgi film.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
173
Kızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?

Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.

Benim çocuğum olursa İnşaAllah ayarında vereceğim telefon eline. Faydalı yanları çok fazla. Ablamın kullanamadığı bilgisayarı 3 yaşındaki yeğenim okuma yazma bilmemesine rağmen çok güzel kullanıyor. İstediğini açıp izliyor. Ayrıca abimin tel kodu çok karışık ama hiç zorlanmadan açıyor

abartmamak lazım
evinde televizyonu olmayan biri olarak yazıyorum
7 24 değil tabiki ama seçtiğiniz filmleri izlemeli
bu tavrınızın yemeği filmle telefonla veren anneden bir farkı yok ikiside abartılı ikiside tutarsız bana kalırsa
çocuk daha küçük ama ilerisi için daha esnek olabilirsiniz

Çocukların kaç yaşında olduğuna ve izledikleri çizgi filme bağlı olarak değişir. 4. Yabancı dilimin temelini çocukluğumda izlediğim çizgi filmler oluşturuyor.
Ama bana nedense o ortamda kadın kadına rahatça sohbet edebilmek için çocuklar en kolay şekilde susturulmuş gibi geldi. Çocukların yaş grubu aynı ise hazır beraberken oynamaları gerekirdi, çizgi filmlerini kendi evlerinde izletebilir herkes.

Bu bir tercih. Ne izlediği ve ne kadar izlediği ile alakalı.

Benim 3.5 yaşındaki yeğenim ingilizce kelimeleri biliyor , harfleri tanıyor hatta inanmayacaksınız belki ama 3 haneli sayıları okuyor.

İzlediği tek kanal da baby tv. Ve günde ortalama 2 saat max.

Yemek yesin, sırf büyükler kafa dinlesin diye ellerine tablet/telefon tutuşturulan çocuklara ben de karşıyım.

Kontrollü olduğu sürece problem olmaz bence. Bazı ebeveynler dozunu kaçırdığı için çocuklar geç konuşuyormuş
Ben bunu doktorumuza sorduğumda aynı sizin gibi dedi .bazı aileler çocuğun tüm vaktini tv ve tablette geçiriyor ,Hersey dozunda olduktan sonra bir zararı yok demişti .Susam sokağından çok fazla bilgi öğrenmiş bir nesiliz biz☺️

Benim çocuğum olursa İnşaAllah ayarında vereceğim telefon eline. Faydalı yanları çok fazla. Ablamın kullanamadığı bilgisayarı 3 yaşındaki yeğenim okuma yazma bilmemesine rağmen çok güzel kullanıyor. İstediğini açıp izliyor. Ayrıca abimin tel kodu çok karışık ama hiç zorlanmadan açıyor
Peki o ayar nasıl sağlanır? Yani bu yaşta bir bebeğe TV ile kural koymak garip geliyor içime sinmiyor. Yani bilgisayarı telefonu kullanmayı elbet nir gün öğrenmez mi zaten

Benim cocuk da izliyor, oyle seyler konusuyor ki, şaşirip kaliyorum.
Cok sey oyrendi. İzleyerek nasil ogreniyor diye sasiriyorum.
Zararli mi, bana gore tabii ki, zararli.

24 saat elinde telefon olmamali.

abartmamak lazım
evinde televizyonu olmayan biri olarak yazıyorum
7 24 değil tabiki ama seçtiğiniz filmleri izlemeli
bu tavrınızın yemeği filmle telefonla veren anneden bir farkı yok ikiside abartılı ikiside tutarsız bana kalırsa
çocuk daha küçük ama ilerisi için daha esnek olabilirsiniz
İleride istediğinde saatle izlemesi sorun olmaz benim için ama şimdi anlamıyor ya açıp izletmek bana garip geliyor. Yani isteği yokken ben al izle diye sunacağım ya bu nedense oturmuyor bende

Peki o ayar nasıl sağlanır? Yani bu yaşta bir bebeğe TV ile kural koymak garip geliyor içime sinmiyor. Yani bilgisayarı telefonu kullanmayı elbet nir gün öğrenmez mi zaten
Zaten telefon tablet kullanmayı öğretin demiyorlar
Baby tv diye bir kanal var ;gün içerisinde 15 dakika izlemesi ona zarar sağlamaz .

Kontrollü olduğu sürece problem olmaz bence. Bazı ebeveynler dozunu kaçırdığı için çocuklar geç konuşuyormuş
Aslında hep geç konuşmadan korktum ve hiperaktif vs olur diye korktum izletmedim. Haberleri izlerken açıyorum bazen. Genelde kitap okuma şarkı söyleme givi ilerliyor. O TV açık olunca bir kötü oluyorum sanki ben kızıma karşı fazla abartıyorum biliyorum ama bu konu üzerine ciddi düşünmem lazım

2 yaşına kadar ekranlardan uzak tutmak gerekiyor, sonrasında da sınırlı sürede.
Benimki daha bir yaşında yine de arada izlettiğim oldu ama bu ekstrem durumlarda. Hasta ve çok ağlıyor, susturamıyorsam gibi. Büyüdükçe de illa ki izletilir ama alışkanlık haline gelebilecek durumlarda izletmemeyi düşünüyorum. Yemekteyiz telefon ver, çocuk yemiyor tv aç yedir, misafir geldi eline tableti ver gibi olmamalı.
Faydaları çok fazla da ben deli miyim acaba bir yere gidince yanıma türlü aktiviteler alıp taş taşımış kadar yoruluyorum?

Katı bir şekilde keskin çizgilerle yasaklara karşıyım ve herseyde oldugu gibi bunda da abartıyoruz millet olarak
.kontrollü olmak üzere arkadaşları izlerken biraz izlemesinde sakınca görmüyorum ben .
Arkadaşları izlerken onu çekip almadım tabi. Bu çok daha yanlış olurdu. İçim gitti o izlerken kötü oldum ama ses etmedim. Bana sanki TV açarsam ona kötülük yapıyorum gibi hissediyorum bunu almam mı lazım çözüm arıyorum iyice değerlendireceğim yorumlarla

Çocukların kaç yaşında olduğuna ve izledikleri çizgi filme bağlı olarak değişir. 4. Yabancı dilimin temelini çocukluğumda izlediğim çizgi filmler oluşturuyor.
Ama bana nedense o ortamda kadın kadına rahatça sohbet edebilmek için çocuklar en kolay şekilde susturulmuş gibi geldi. Çocukların yaş grubu aynı ise hazır beraberken oynamaları gerekirdi, çizgi filmlerini kendi evlerinde izletebilir herkes.
Birisi 20 aylık kızım 21 aylık diğeri sanırım 4 yaşında. Aslında çok güzel oynadılar ama sonra iş ona geldi. İçimden geçen oydu aslında yani oynasalar paylaşsalar daha iyi olurdu kızımı bugğn götürme amacım oydu zaten

Bu bir tercih. Ne izlediği ve ne kadar izlediği ile alakalı.

Benim 3.5 yaşındaki yeğenim ingilizce kelimeleri biliyor , harfleri tanıyor hatta inanmayacaksınız belki ama 3 haneli sayıları okuyor.

İzlediği tek kanal da baby tv. Ve günde ortalama 2 saat max.

Yemek yesin, sırf büyükler kafa dinlesin diye ellerine tablet/telefon tutuşturulan çocuklara ben de karşıyım.
Bu dediklerinize ailenin şr katkısı olmadı mı peki? Yanş tvye baktı ve öğrendi öyle mi

Back
X