Çizgi film derdi

Bende çok direnmiştim ama yaklaşık aynı zamanlarda babadan göre göre başladı. Ah bu babalar Kuzenimin arkadaşı pedagog Almanyada, ona dert yanmıştım , sormuş arkadaşına. Pedagog demiş ki tek izlemesin , mümkün olduğunca müdahale etsin,işi varsa bile gelip 2 dakika bakıp yorum yapsın, dalmasına izin vermesin. Bende öyle yaptım. 27 aylık şu an , sorun yok çok şükür. Ben birde hep İngilizce açtım videoları ve yorumları ingilizce yaptım kulak doygunluğu olsun diye. Bugün buzdolabına gitmiş açayım diye ,mommy come open diyor ben no ,not opening diyorum içeri bağırıyor baba gel aç aç aç anne noo diye Valla iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum ama tuhaf olduğu kesin.

Yalan söyleyemicem benimki de 15 -16 aylıktan beri süresi artan şekilde tv tablet telefon kullanıyor. Önce 20 dk falandı şimdi allah ne verdiyse.
Cbeebies kanalını izliyor içeriklerin çoğunu beğeniyorum, yemekte de bizimle yabancı dizi reklam falan maruz kalıyor, kötü ebeveynler olarak biz de tv izliyoruz çünkü yemek yerken. Tvsiz de yemek yemiyodu tv ile de yiyiyor diyemem.
Benim yaptığımı yap doğrudur demiyorum değil ama tek başıma 20 aydır debeleniyorum çocuk bakıcam diye. Ev temizlerken yemek yaparken tuvalete giderken bile kucak isteyen bi bebek olunca biraz işin kolayına kaçtım ve verdim tablete yüklediğim şarkıları. Onlardan da bi sürü şey öğrendi ama şarkılara eşlik ediyor ve renkleri falan öğrendi. İnşallah otizm vs tetiklemiyorumdur ben de istemezdim böyle olsun.

Benimde 2,5 yaşında ikizlerim var. Mümkün mertebe tvsiz büyüttüm ama dış etkenler annemler vs geldiğinde “aç ne olacak ki, baksınlar ne olacak” diye diye arada açıldı izlendi. Ama ben yalnız bakarken tv açmazdım ısrarla. Alışmalarını istemedim. Şimdi kreşe başladılar korona dönemi evdeyken malesef aynı sizin gibi babamız baş edemedikçe onlar istedikçe açtı. Kızımın biri çok seviyor mesela devamlı açık olsun istiyor ama oturup baktığıda yoktur. Diğer kızımaa hiç bakmaz hiç ilgilenmez tv ile. Aslında ikizlerin bir avantajı kardeşiyle oynayabilmesi bu çok büyük artı tv den uzaklaştırmak için. Unutturmak içinde bu aylar yine uygun sonra çok daha bilmiş ve inat oluyorlar. Yemek yedirirken size tavsiyem bol bol sohbet edin onlarla. Şundan bundan alakasız konulardan, sorular, komiklikler..Hala aynı yöntemle yediriyoruz biz :)) kolaylıklar dilerim.

iştahsızlığın dibini görmüş, aylarca bununla mücadele etmiş ciddi anlamda acı çekmiş bir anne olarak şunu anladım. yemeye niyeti olan çocuk televizyonsuz da yiyor. iştahsızlık döneminde televizyonun hiç ama hiç yararı olmadı, neredeyse tüm gün çizgi film açıktı, seyrediyordu da, ama yemiyordu. Şu anda 16 aylık, o kara günler sona erdi, yemek yerken televizyona ihtiyaç duymuyor, genelde önünde bir oyuncağı ya da sesli kitabı oluyor, yerken kendisini onunla oyalıyor. Televizyonla yedirdiğim de oluyor ama biliyorum ki oğlum yemek istediği için yiyor, televizyonun bir etkisi olmuyor. Bizde durumlar böyle.. Haliyle televizyonun yemek yemelerini garanti ettiği fikrine katılamıyorum

Dört yaş altında mümkünse TV ile tanışmasın, dört yaştan sonra 15 dk, diyor pedagog Adem Güneş.
Siz biliyorsunuz zaten.
Ekleyeceğim şey, yaş küçük olduğu için dikkat süreleri kısadır onların, hemen sıkılırlar oyuncak, kitap vs'den.
Bir de mümkünse bulundukları ortama çok çeşitli uyaran (oyuncak, göz alıcı renkler,) koymayın. Bunlar odaklanma sorununa sebep olabilir

Bedeninizin , ruhunuzun yoruldugu anında zorlamayın kendinizi. Sizin de dinlenmeye ihtiyacınız var, siz iyi olursaniz onlarda olur.

İzledikleri yararli içeriklerse faydası da oluyor 2 yaş sonrası özellikle.

Yeter ki dalmasin, arada dikkatini dağıtın ve 20 dk. geçmesin diyor uzmanlar.

Birde minik bir tavsiye , siz yemek yedirirken tabakları önlerinde olsun ve onların da elinde kaşık olsun.

Yavaş yavaş kendileri yemek yemeğe alişmalilar.

Aslında 4 yaş çok ideal bir yaş ama günümüz şartlarında çok zor. Tablet, telefon, tv dolu her yer.

Bizde tv yoktu, sonra aldık sayılı kanallar var ; bir kaç çizgi film, haber ve belgesel kanalı. 10 u gecmez.

Tabletimiz vardı , amacıni aşmaya başlayınca bozuldu dedik yok ettik. Telefonlarda zaten ortada kalmıyor.

Yine de bir şekilde ekrana maruz kalıyoruz hepimiz.

Yazın kolay , kışları zor oluyor.

Tabii ki biz de öyleyiz. özellikle şu donemde evlere tıkılmısken zor. TV'den daha kötüsü telefon bence. Gizlice telefonu alıp YouTube videolarına bakıyor bizimki. O videolar daha tehlikeli.

Tabii ki biz de öyleyiz. özellikle şu donemde evlere tıkılmısken zor. TV'den daha kötüsü telefon bence. Gizlice telefonu alıp YouTube videolarına bakıyor bizimki. O videolar daha tehlikeli.

Bizim telefonlara dokunmuyor çocuklar.

Bizde onlar yokken elimize almagimiz ve onlara tlf.dan bir şey izletmedigimiz için istemiyorlar .

Tableti bu yüzden kaldirdik , evet Youtube bencede tehlikeli.

Otomatik izlemeyi kapatsak bile sağda solda saçma sapan videolar çıkıyor ki ebeveyn korumalı internet kullanmamıza rağmen.

Kesinlikle vicdan yapcak üzülcek bir durum değil.
Kendimden örnek vereyim,tv ye aşık bi çocuktum resmen yapışık büyüdüm , ama aptal ya da salak olmadım.gayette başarılı bir okul dönemi ünüverste ve iş hayatı...kendi çocugumada tv tablet kolik olmıcak şekilde izlettim valla birçok şeyi telefondan öğrendi 3.5yaşımda ama ingilizce renkler sayılar hayvanlar yiyecekler şarkılar hepsini öğrendi.
Biara daha küçükken tv izlerken yemek yiyodu sadece.bende yedirdim izlerken.
Dozunu kaçırmadığınız sürece hiçbir sakınca yok.
Emin olun burda çok zararlı izletmeyin diyenler bile bu çözüme başvurmuşlardır.

Kızım 15 aylık. Evde TV yok o yüzden öyle bir derdimiz yok ama internet var telefon var ... Benim de kızım çok iştahsız. Ben tek çocuk olmasına rağmen yemek yedirirken telefondan bir şeyler açıp izletmemek için öyle direniyorum ki... Çünkü açarsam çok güzel yiyor. Etrafı dağıtıp kirletmesi pahasına mutfak eşyaları ile oyun oynarken yedirmeye çalışıyorum ve zorlanıyorum açıkçası. Sizin ikiz üstelik. Eminim çok zorlanıyorsunuzdur. Ama bunun çözümü kesinlikle rahatsızlık duyduğunuz nesneyi ortadan kaldırmaktan geçiyor. Biz de TV yok evet kızımın da ilgisi yok ama evdeki sıradan bir oyuncağı bile telefon gibi kulağına götürüp telefonla konuşuyormuş gibi yapabiliyor. Sebebi yine biziz. Benim de telefonla olan münasebetimi gözden geçirmem gerekiyor. Bütün bunların yanında kendinizi çok yıpratmayın. Eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdur. Mükemmel annelik duygulari olan bizler için bir ütopya. Bilakis kusurlarimizla tamamız.

Aslında tv açıkken bakmıyorlar oyun oynuyorlar ara dönüp bakıyorlar o kadar yinede istemiyorum
Bence abartıyorsunuz. Çocuklar sonuçta Mankurt gibi gözlerini belertip izlemiyormuş. Çok daha kötü durumda olan aileler varken böyle bir başlık açmak şımarıklık. Tv'ye öcü gibi de davranmayın ayrıca, sök at mı diyelim şimdi yani ne diyelim.

merhaba cızgı fılm olayı asla her cocugu olumsuz etkılemıyo bunun ıcın uzulme benm 4 yasında oglum var 1 yasından bu yana ızler youtube eskıden bızım actıklarımızı ızlerdı artık kendı secıyo o yuzden onu telefonlardan kaldırdık tvden bellı kanallara musade edıyoruz cok sukur ne zeka gerılıgı ne baska bısey hıcbır sorunu yok aksıne gayet zekı gayet pozıtıf bır cocuk.
yemek yerkende fılm ızlemek ıstıyo sofrada onu baska yone cekıyoruz konusabılcegı bı konu acıyoruz mesela robotlara bayılır robotlar gezegenlerle alakalı soru soruyoruz konusurken dalıp yıyo sızde yemek yerken dıkkatını baska yone cekebılırsınız

Yaklaşık 2 yaşa kadar sıfır ekrandı, sonra babannesi kuzeninin videosunu gösterince sürekli istedi ben de aynı videoyu izleyeceğine eğitici video izlesin dedim sabah 10, akşam 10, günde toplam 20 dk pepe ve niloya falan. 3 yaşta aşırı iştahsızlığı ve iyi gelişmediği için yemek boyunca uzun uzun izler oldu birkaç ay tlf'dan bakmıştı şimdi telefon yerine tv'den çizgi filmle yedirmeye çalışıyoruz. Zararlarından çok korkuyorum ama elimden bu kadarı geldi. Örnek olmamak için yanında tlf'umla falan da oynamadım, şifreli zaten sıkılıp bırakıyor. İkiz daha zor tabi, Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…