Dört yaş altında mümkünse TV ile tanışmasın, dört yaştan sonra 15 dk, diyor pedagog Adem Güneş.
Siz biliyorsunuz zaten.
Ekleyeceğim şey, yaş küçük olduğu için dikkat süreleri kısadır onların, hemen sıkılırlar oyuncak, kitap vs'den.
Bir de mümkünse bulundukları ortama çok çeşitli uyaran (oyuncak, göz alıcı renkler,) koymayın. Bunlar odaklanma sorununa sebep olabilir
Tabii ki biz de öyleyiz. özellikle şu donemde evlere tıkılmısken zor. TV'den daha kötüsü telefon bence. Gizlice telefonu alıp YouTube videolarına bakıyor bizimki. O videolar daha tehlikeli.Aslında 4 yaş çok ideal bir yaş ama günümüz şartlarında çok zor. Tablet, telefon, tv dolu her yer.
Bizde tv yoktu, sonra aldık sayılı kanallar var ; bir kaç çizgi film, haber ve belgesel kanalı. 10 u gecmez.
Tabletimiz vardı , amacıni aşmaya başlayınca bozuldu dedik yok ettik. Telefonlarda zaten ortada kalmıyor.
Yine de bir şekilde ekrana maruz kalıyoruz hepimiz.
Yazın kolay , kışları zor oluyor.
Tabii ki biz de öyleyiz. özellikle şu donemde evlere tıkılmısken zor. TV'den daha kötüsü telefon bence. Gizlice telefonu alıp YouTube videolarına bakıyor bizimki. O videolar daha tehlikeli.
Bence abartıyorsunuz. Çocuklar sonuçta Mankurt gibi gözlerini belertip izlemiyormuş. Çok daha kötü durumda olan aileler varken böyle bir başlık açmak şımarıklık. Tv'ye öcü gibi de davranmayın ayrıca, sök at mı diyelim şimdi yani ne diyelim.Aslında tv açıkken bakmıyorlar oyun oynuyorlar ara dönüp bakıyorlar o kadar yinede istemiyorum
merhaba cızgı fılm olayı asla her cocugu olumsuz etkılemıyo bunun ıcın uzulme benm 4 yasında oglum var 1 yasından bu yana ızler youtube eskıden bızım actıklarımızı ızlerdı artık kendı secıyo o yuzden onu telefonlardan kaldırdık tvden bellı kanallara musade edıyoruz cok sukur ne zeka gerılıgı ne baska bısey hıcbır sorunu yok aksıne gayet zekı gayet pozıtıf bır cocuk.Selamlar herkese ne yapacağımı bilmiyorum umarım birilerini beni anlar 14 aylık ikiz kızlarım var korona çıkıp eşim evden çalışana kadar asla tv telefonla tanışmadılar şarkılar söyleyerek oyun oynayarak yedirirdim zaten iştahsız bebekler hep reddediyorlardı yemeği. Eşimden göre göre alıştılar ve tv olmadan ağızlarını bile açmıyorlar artık eşime sürekli kızıyorum ama alıştılar maalesef işin kötü yanı çok güzel yiyorlar bu şekilde ama artık yemek yemezkende izlemek istiyorlar. Aslında tv açıkken bakmıyorlar oyun oynuyorlar ara dönüp bakıyorlar o kadar yinede istemiyorum
tv benim kırmızı çizgimdi neye asla dediysem hepsi oldunasıl unutturabilirim çok güzel eğitici oyuncak ve hareketli kitaplar aldım ilgileri çabuk kayboluyor ağlamaya başlıyorlar çok üzülüyorum yardımcı olacak kimsem yok ikisini birden oyalarken çok zorlanıyorum yemekleri bakımları saçlarımda bir sürü beyazlar çıktı ben mi abartıyorum kendimi üzüyorum bilmiyorum kuzenlerimin çocuklarımız hep televizyonla büyüdüler kendini yıpratıyorsun diyorlar ben onlar izlerken kendimi kahrediyorum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?