Çizgi film derdi

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.026
692
323
Selamlar herkese ne yapacağımı bilmiyorum umarım birilerini beni anlar 14 aylık ikiz kızlarım var korona çıkıp eşim evden çalışana kadar asla tv telefonla tanışmadılar şarkılar söyleyerek oyun oynayarak yedirirdim zaten iştahsız bebekler hep reddediyorlardı yemeği. Eşimden göre göre alıştılar ve tv olmadan ağızlarını bile açmıyorlar artık eşime sürekli kızıyorum ama alıştılar maalesef işin kötü yanı çok güzel yiyorlar bu şekilde ama artık yemek yemezkende izlemek istiyorlar. Aslında tv açıkken bakmıyorlar oyun oynuyorlar ara dönüp bakıyorlar o kadar yinede istemiyorum

tv benim kırmızı çizgimdi neye asla dediysem hepsi oldu nasıl unutturabilirim çok güzel eğitici oyuncak ve hareketli kitaplar aldım ilgileri çabuk kayboluyor ağlamaya başlıyorlar çok üzülüyorum yardımcı olacak kimsem yok ikisini birden oyalarken çok zorlanıyorum yemekleri bakımları saçlarımda bir sürü beyazlar çıktı ben mi abartıyorum kendimi üzüyorum bilmiyorum kuzenlerimin çocuklarımız hep televizyonla büyüdüler kendini yıpratıyorsun diyorlar ben onlar izlerken kendimi kahrediyorum resmen

14 ay, ekranla tanışmak için oldukça erken ama zamanı ve içeriği kontrol edebilirseniz, kitap gibi kullanabilirsiniz tvyi de.
Benim oğlan da erken başlamıştı televizyona-tablete ve fakat süresine-molasına dikkat ettik ve tavsiye edebileceğim kanal -Baby tv- olacak içerik için (Kitap gibi öğretici, küçük çocukların anlayabileceği türden, güzel içeriği var. Ara ara izletebilirsiniz), ya da sayıları-renkleri, hayvanları vb. şarkılarla, evde dans ederek öğrenebilecekleri internet videoları (Tabi sizin gözetiminizde olmalı mutlaka)... Tabi bu izleme esnasında ben de katılıyordum sorular sorarak-sohbetle; ekran karşısında tek taraflı kalmasın diye, diyalog kısmını ben üstleniyordum.

Kitapları yırtıyordu benim oğlan 2 yaşına kadar, eğitici kitaplara geçişimiz de masal kitapları ile akşam okumalarıyla alıştırarak başladı, oradan dikkatini çekti okuyup resimlerini göstermem... Sonradan geçtik etkinlik kitaplarına, elbette ara ara tvde çizgi film, tablette oyun zamanları da oldu kontrollü.

Süresine, ne izlettiğinize dikkat ederseniz, ekranları da çocuğunuz için kitap gibi kullanabilirsiniz, üzülmeyin öyle.
Tabi konunun uzmanı olmadığımı da ilave edeyim, çocuğumda böyle bir yol izledik, zaman kotasına alıştı tutturma vb. görmedik, kitapları da sevdi, ekranı da erken tanımış oldu.

Son düzenleme:
Bncede cok yıptarıtıyorsun kndını. Bnde asla dıyordum ama engel olamadım ıkı cocugumda ızlıyorlar trt cocuk dısı kanal acmıyrz zaten trt cocuk egıtıcı aslında benım kızım baya konusmayı ogrendı nıloyadan. Oglumda suan ızlıyr bı sıkıntısını yasamadık belırlı saatlerde dısardada oynuyoruz tvde ızlıyrz etkınlıkte yapıyrz. Masallah cocuklarımdada hıc bır anormalı durum yok zekı ve akıllılar.

Bnmde üçüzler var. Çok idealist başlamıştım bu işe. Şu an durum fecaat. Bazen de çok zorlamamk lazım. Hiçbir zaman tek çocuk gibi olmuyor. Psikolojisi sağlam olmayan anne tv (yaşlarına uygun prog.) den daha daha zararlı bence. İlk oğlumda başka memleketteydik o da yalnız diye açmıştık. Gerçi derslerinde başarılı merhametli örnek bir oğlum var zararını görmedim ama bu kadar uzman zararlı diyorsa tv iyidir sürekli açalım demenin de anlamı yok

Bu konu benim içimde kırmızı çizgiydi hep aslında hala öyle 20 ay hiç tv izlemedi kızım. 19,5 aylıkken kardeşi doğdu böyle olunca başladı yavaş yavaş hatta kendimi kahrettim ama kontrollü izledi hala da öyle şuan belli saatlerde eğitici bulduğun çizgide izliyor tv aç dediğinde ona kitap okumak istediğimi söylüyorum ya da ilgisini çekecek başka oyunlar yapıyorum çıkarıyorum ilgisi dağılıyor şuan ikiz oldukları için çok zorlanırsınız doğru ama insan neyi başarmak isterse başarıyor bazen o kadar yoruluyorum ki geceleri oturup ağlıyorum ama bu konularda içim rahat. Ben tv ile telefon ile tanışmasınlar derim şimdi çok eğitici hep ilettik diyenler olacaktır ama bireysel özellikler var bir bebekte sorun olmayan şey diğer bebekte sorun olabilir yemek yedirirken de 25 ay hiç izlemedi kızım şuan küçük kızım ek gıdaya geçtiği için ikisini beslemek zor oluyor eşim işten geç geldiği için ikisinide akşam yemeklerinde ben besliyorum büyük kızım bu yüzden izliyor o sırada diğeriyle uğraşmam gerektiği için ama dediğim gibi bu sürelere kadar hiç yapmadı küçük kızım 8 aylık şuan o hiç izlemedi arkası dönük bence yaşları daha küçük izlemesinler etkinlikler bulun hiçbir şey bulamazsanız evde saçma bir şekilde koşun ben tv istediğinde topu alıp atıyorum'' aaaa gitti acaba kim alacak' 'diyorum mesela ya da bağırarak şarkılar söylüyorum hemen o kadar gülüyor ki unutuyor alıyorum havaya atıyorum onu yani nebilim çaresi var gibi insam neyi başarmak isterse başarır bence iki küçük ihtiyaçları farklı bebekler için bunu yapamaya çalışıyorum dediğim gibi yorucu ama oluyor. Hıh birde zevkleri farklı olabilir kum oynasınlar mesela su ile oynasınlar belki koşmak iyi gelir ya da zıplamak birisi oturarak oynar diğeri çok hareket ister bilemiyorum siz gözlemleyip bulun derim

3 yaştan önce ekrana maruz kalmak tehlikeli çocuklarda. Ama konu ikizler olunca insan bir şey diyemiyor.
Herhangi bir çizgifilm kanalı izletmek yerine iyice araştırıp gelişimlerine zarar vermeyecek bir şeyler bulursanız izletin.
Trt çocuk asla, baby tv’nin çoğu programı sıkıntılı mesela. Daha çok pedagojik olarak geliştirilmiş videolara yönelmenizi tavsiye ederim.

Ayni anda iki cocuga bakmak inanilmaz zor olmali,o yuzden bir sey diyemiyorum. Ben olsam icerige dikkat ederdim yani cizgi film degil de muzik kanali acip ekran koruyucu gibi manzara gecisleri,hayvanlar alemi falan izletmeyi tercih ederdim. Biz evde ya Baris Manco klipleri ya da Erkin Koray klipleri aciyoruz,oglum onlarla beraber yemek yer cogu zaman,surekli arka planda bir muzik oluyor yani, 4 yas 9 aylik su anda. Ama tabi bizimki tek cocuk,ikizlerde de deneyebilirsiniz belki severler

Iki cocuk olunca mecbur acilir cunku sizin vaktiniz olmaz. Ev isi, yemek, kendinize de zaman ayirmaniz gerek tabi. Gun icinde belli saatlerde acin, kapali oldugu zaman birbirleriyle oynasinlar

Benim de 14 aylık oğlum var. Çocuk doktorumuz 2 yaşından önce sıfır ekran istiyoruz, ekrana bakarkenki kısa dalıp gitme anlarını istemiyoruz dedi. Doktorun o netliğiyle bana da bir rahatlama ve netlik geldi; haftada bir, iki haftada bir beş dakikalık bebek şarkısı dışında ekranla hiçbir ilişkisi olmadı.
Uyanıkken televizyonu hiç açık tutmayız. Ailelerimize, yakınlarımıza gittiğimizde açık ekran varsa kapatmalarını rica ederiz. Bu yüzden televizyon ilgisini çekmiyor.
Bazen o şarkı izletme anlarında diyorum ki, her gün açsam ne kadar rahat ederim. Gün içinde bir saniye hareketsiz durmayan bebek başından sonuna kadar kilitlenip kalıyor.
Fakat direniyorum.
Sürekli açık havadayız. Asla kendimi eve kapatmıyorum.
İkiz bebekle mutlaka benimkinden çok çok daha zor oluyordur. Ama direnin, kararlı olun. Bebeklerimizin beyin gelişimi ve sağlığı her şeyden önemli. İştahsız değiller, yedikleri miktarlar aslında onlar için yeterli, sadece bize öyle gelmiyor. Üstelik bir yaşından sonra büyüme hızları yavaşladığı için vücutları daha az yemeğe ihtiyaç duyuyor ve gün içinde çok az yemeye başlıyorlar, bu gayet normal. Onlara güvenin onlar ne kadar yiyeceğini bilir. Ama televizyon ile ya da ısrar ile bu miktara müdahale edersek onların hayatta kalmak için doğal olarak var olan yeme içgüdüsüne zarar veririz ve bu hayatları boyunca devam eder.
Büyüklere ne bakıyorsunuz, onlar her şeye biz size yaptık bir şey olmadı diyor. Bize nasıl zarar verdiğini biz ölçümleyemeyiz, hem onca doktor boşa mı konuşuyor. Büyüklere kalsa kırkı çıkmamış bebeğe bal verirler. Otuz derece havada bebeği battaniyeye sararlar. Bunların ne kadar yanlış olduğunu bugün biliyoruz. Onların deneyimlerini tamamen çöpe atın demiyorum ama bu konuda söyledikleri açıkça yanlış işte.
Uzun oldu. Kısacası bebeklerinizin ekranla ilişkisini minimumda tutmaya çalışın ve özellikle de yemek yerken açmamaya çalışın derim ben. Fire verdiğiniz zamanlar olacaktır, yeter ki kontrolünüz altında olsun, mutlaka belirli bir kısltlamanız olsun ve hatta doktorunuza danışın şu kadar gösteriyoruz diye, ve zararlarını aklınızdan çıkarmayın.
Mutlaka çok yoruluyorsunuz tahmin edebiliyorum. Ama çocuk yetiştirmek de böyle bir şey işte, hakkıyla bakmak hem zor hem kıymetli, kolaylıklar diliyorum.
Az yazacaktım gene destan yazdım iyi mi.

sonuçta henüz küçükler

çekin fişi ya da anteni

çalışmıyor bozuldu

3 güne unuturlar

o üç gün stresli olur hatta yemez içmezler belki ama alternatif bulursunuz siz

evet ekrandan uzak tutmak zor günümüzde ama özellikle arka plan olmamalı bence

yani oyun oynarken birden dönüp bakmak algıyı bölmek daha kötü

komşuma gittik bir gün onun iki oğlu benimki ve iki anneyiz

çocuklar oynuyordu

neyse sofra kurdu oturduk yiyeceğiz

ay tv açayım dedi

çocukların tv falan istediği yoktu zaten arkadaş da vardı yiyeceklerdi

yine oğlumun bir arkadaşı 9 yaşında iken 4 çocuk 4 anne dışarı yemeğe gittik

kadın telefonu çocuğun eline verip kendi yemeğini yedirdi ilkokul 3 e giden çocuğun

benim oğlan garip garip baktı biz yemek yedirmeyi 3 yaşında bırakmıştık da

herkesin yaşam döngüsü farklı

kırmızı çizgiler çocuklar büyürken pembeleşebiliyor hele ikizlerde benccce daha da çabuk esneyebiir

sıkmayın canınızı

Bende kızıma çizgi film izleyerek yedirdim. Karşısında robot gibi donuk durmuyordu. Konuşuyorduk şarkı çıkınca oynuyorduk vs. Tv izlerken daha güzel yiyordu. Şimdi 9 yaşında. Yemek yerken izletmeyin diyorlar ama napalım

Bebek şarkıları açıyoruz genelde kukuli sayılar hayvanlar falan ordan hayvan seslerini öğrendiler kitaplardan x hayvan hangisi dediğimde mesela inek nerde diyince möö diyip gösteriyorlar otizmi tetikliyo falan diyorlar korkuyorum

Maşallah onlara şuan o çizgi filmlerin şarkılarını seviyorlar onsuz asla yemek yemiyorlar

İşte uzmanlar dikkat dağınıklığı otizm vs diyorlar korkutuyor bu durum beni birde tvye bakarken yemek yemeleri zararlıymış tek başıma gerçekten ne yapacağımı düşünüyorum kara kara. Her gece yarın açılmayacak unutacaklar diyorum onlar kazanıyor yine

Benimki de sürekli dışarıda oynamak istiyor oynuyoruz saatlerce ama yoruluyorum eve girdiğimiz an TV açmamı istiyor arada nefes almak için açıyorum. Sürekli evde olduğumuz zamanlarda akşamı yapmak çok zor oluyordu benim de içimde hep dert oluyordu bu. Şimdi kış gelecek yine aynı TV izletmeden günü bitirebilen anne varsa tebrik etmek istiyorum

Bende çok direndim ama artık büyüdüler beni zorlayan bedensel bir durumum var istesemde yetemiyorum onlara elimdn geleni yapıyorum çok üzülüyorum gece ağrılardan uyuyamıyorum bazen bu zamana kadar tek başıma direndim Allah bütün annelere yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…