Bebek Şarkılarını dinliyolar aslında normal çizgi filme ilgi göstermiyolar henğzYararlı geliştirici çizgi film izletseniz ve belirli saatleri olsa daha küçükler ama bilemiyorum
Eğitici şarkılar da dinletebilirsinizBebek Şarkılarını dinliyolar aslında normal çizgi filme ilgi göstermiyolar henğz
Bebek şarkıları açıyoruz genelde kukuli sayılar hayvanlar falan ordan hayvan seslerini öğrendiler kitaplardan x hayvan hangisi dediğimde mesela inek nerde diyince möö diyip gösteriyorlar otizmi tetikliyo falan diyorlar korkuyorum14 ay, ekranla tanışmak için oldukça erken ama zamanı ve içeriği kontrol edebilirseniz, kitap gibi kullanabilirsiniz tvyi de.
Benim oğlan da erken başlamıştı televizyona-tablete ve fakat süresine-molasına dikkat ettik ve tavsiye edebileceğim kanal -Baby tv- olacak içerik için (Kitap gibi öğretici, küçük çocukların anlayabileceği türden, güzel içeriği var. Ara ara izletebilirsiniz), ya da sayıları-renkleri, hayvanları vb. şarkılarla, evde dans ederek öğrenebilecekleri internet videoları (Tabi sizin gözetiminizde olmalı mutlaka)... Tabi bu izleme esnasında ben de katılıyordum sorular sorarak-sohbetle; ekran karşısında tek taraflı kalmasın diye, diyalog kısmını ben üstleniyordum.
Kitapları yırtıyordu benim oğlan 2 yaşına kadar, eğitici kitaplara geçişimiz de masal kitapları ile akşam okumalarıyla alıştırarak başladı, oradan dikkatini çekti okuyup resimlerini göstermem... Sonradan geçtik etkinlik kitaplarına, elbette ara ara tvde çizgi film, tablette oyun zamanları da oldu kontrollü.
Süresine, ne izlettiğinize dikkat ederseniz, ekranları da çocuğunuz için kitap gibi kullanabilirsiniz, üzülmeyin öyle.
Tabi konunun uzmanı olmadığımı da ilave edeyim, çocuğumda böyle bir yol izledik, zaman kotasına alıştı tutturma vb. görmedik, kitapları da sevdi, ekranı da erken tanımış oldu.
Maşallah onlara şuan o çizgi filmlerin şarkılarını seviyorlar onsuz asla yemek yemiyorlarBncede cok yıptarıtıyorsun kndını. Bnde asla dıyordum ama engel olamadım ıkı cocugumda ızlıyorlar trt cocuk dısı kanal acmıyrz zaten trt cocuk egıtıcı aslında benım kızım baya konusmayı ogrendı nıloyadan. Oglumda suan ızlıyr bı sıkıntısını yasamadık belırlı saatlerde dısardada oynuyoruz tvde ızlıyrz etkınlıkte yapıyrz. Masallah cocuklarımdada hıc bır anormalı durum yok zekı ve akıllılar.
İşte uzmanlar dikkat dağınıklığı otizm vs diyorlar korkutuyor bu durum beni birde tvye bakarken yemek yemeleri zararlıymış tek başıma gerçekten ne yapacağımı düşünüyorum kara kara. Her gece yarın açılmayacak unutacaklar diyorum onlar kazanıyor yineBnmde üçüzler var. Çok idealist başlamıştım bu işe. Şu an durum fecaat. Bazen de çok zorlamamk lazım. Hiçbir zaman tek çocuk gibi olmuyor. Psikolojisi sağlam olmayan anne tv (yaşlarına uygun prog.) den daha daha zararlı bence. İlk oğlumda başka memleketteydik o da yalnız diye açmıştık. Gerçi derslerinde başarılı merhametli örnek bir oğlum var zararını görmedim ama bu kadar uzman zararlı diyorsa tv iyidir sürekli açalım demenin de anlamı yok
Bende çok direndim ama artık büyüdüler beni zorlayan bedensel bir durumum var istesemde yetemiyorum onlara elimdn geleni yapıyorum çok üzülüyorum gece ağrılardan uyuyamıyorum bazen bu zamana kadar tek başıma direndim Allah bütün annelere yardım etsinBu konu benim içimde kırmızı çizgiydi hep aslında hala öyle 20 ay hiç tv izlemedi kızım. 19,5 aylıkken kardeşi doğdu böyle olunca başladı yavaş yavaş hatta kendimi kahrettim ama kontrollü izledi hala da öyle şuan belli saatlerde eğitici bulduğun çizgide izliyor tv aç dediğinde ona kitap okumak istediğimi söylüyorum ya da ilgisini çekecek başka oyunlar yapıyorum çıkarıyorum ilgisi dağılıyor şuan ikiz oldukları için çok zorlanırsınız doğru ama insan neyi başarmak isterse başarıyor bazen o kadar yoruluyorum ki geceleri oturup ağlıyorum ama bu konularda içim rahat. Ben tv ile telefon ile tanışmasınlar derim şimdi çok eğitici hep ilettik diyenler olacaktır ama bireysel özellikler var bir bebekte sorun olmayan şey diğer bebekte sorun olabilir yemek yedirirken de 25 ay hiç izlemedi kızım şuan küçük kızım ek gıdaya geçtiği için ikisini beslemek zor oluyor eşim işten geç geldiği için ikisinide akşam yemeklerinde ben besliyorum büyük kızım bu yüzden izliyor o sırada diğeriyle uğraşmam gerektiği için ama dediğim gibi bu sürelere kadar hiç yapmadı küçük kızım 8 aylık şuan o hiç izlemedi arkası dönük bence yaşları daha küçük izlemesinler etkinlikler bulun hiçbir şey bulamazsanız evde saçma bir şekilde koşun ben tv istediğinde topu alıp atıyorum'' aaaa gitti acaba kim alacak' 'diyorum mesela ya da bağırarak şarkılar söylüyorum hemen o kadar gülüyor ki unutuyor alıyorum havaya atıyorum onu yani nebilim çaresi var gibi insam neyi başarmak isterse başarır bence iki küçük ihtiyaçları farklı bebekler için bunu yapamaya çalışıyorum dediğim gibi yorucu ama oluyor. Hıh birde zevkleri farklı olabilir kum oynasınlar mesela su ile oynasınlar belki koşmak iyi gelir ya da zıplamak birisi oturarak oynar diğeri çok hareket ister bilemiyorum siz gözlemleyip bulun derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?