marksist, leninist, kapitalist, liberal vs... İnsanlar sürekli bir şeylere inanırlar, ve inandıkları şey hoşlarına gider heyecalandırır. Bu "şey"i etrafları ile de paylaşmak isterler. Nitekim kimse kimseye "sen, ben" diyemez. Mahremiyet bölgesi vardır. Toplum bireylerden oluşur ama bu bireylerin her biri ayrı kişiliktedir. Bu ayrı kişiler ile çatışmadan yaşamak durumunda olunduğu yada kaos ortamı oluşmaması için yazılı olmayan bazı kurallar vardır. Buna "etik" denir.
Etik çerçeve de nasıl biz başbakanı eleştiriyorsak çapulcu, haşhaşi gibi kelamlar ettiği için, kendi partimizden biri de bunlar dinci, yobaz dese eleştirmek durumundayız. aksi durum iki yüzlülük olur. Fasarya öfkelerle bir yere varılmaz. Bu yazıyı yazan yazar kültürel açıdan çok da geniş bir mizaca sahip değil. Birine kendini dinletmek istiyorsan öncelikle başlangıcı iyi yapmalısın. Nitekim ben bu yazıyı okumadım. Çünkü başlık hoşuma gitmedi. Maalesef mutlu olmasam da ben bu ülkenin ferdiyim bir çoğu gibi gidecek başka yerim yok, burası vatanım benim ve bu vatanda yaşayan ve sevmesem bile geleceğin daha farklı doğru oalcağını düşünen insanlar benim teyzem, kuzenim, arkadaşım, ankara da ki fatma teyze... Bizim insanımız.
Ben de kızıyorum sinirleniyorum hatta üslubumu bozuyorum ve bunun sebebi tahrik edilmek. Bu bir bahaneden öteye geçemez ama o kadar güçlü insanlar değiliz çoğumuz.
CHP li de olsam Akp seçmenine, AKP li de olsan CHP seçmeni-ne muhtaçsı. Türkiye tek. Başka vatanımız yok.
Ve Akp yi sevmesem bile seçmenine ağır hitaplar kullanan herkesi kınar gerekirse cevabını veririm.
Çünkü Kul hakkı önemlidir.
tanımadığın biri için sırf senin görüşünden değil diye çapulcu, ayı, yobaz diye bahsedemezsin.
Bahsedersen hem gözümde saygısız hemde dinine ihanet etmiş olursun.
Her kulvar da cevap verebilirim bir çok şeye ama tahrik olmamalı, hakaret olmamalı.
Türk toplumunu en büyük yarasıdır tartışamamak. Buna siyasetçilerde, mizahçılarda, yazarlar da dahil.
onlar da insan hataları elbet olur ama bu hatalar spontane olursa insanlar çok dikkate almaz, kalkıp gazete de yayınlanırsa.. göze batar.