- 12 Temmuz 2006
- 56.354
- 216.915
- 1.223
- 52
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eskiden Kemalist aydın azınlığa karşı kullanırdık, Demokrasiyi hazmedin, sandıktan çıkan iradeye saygı gösterin laflarını...
En demokrat bilinenlerinin (en demokrat bilinenleri 9 Mart darbesine kalkıştıkları için kendilerini sanık sandalyesinde bulmuşlardı), ilk cümlesi şuydu: Kaç oyla gelirseniz gelin, isterse yüzde 90 oy alın, bu ülkeyi yönetemezsiniz...
Bu rolü, liberal görünümlü eski Marksistler üstlenmiş görünüyor.
Kemalist seçkincilik gitti, liberal seçkincilik geldi.
Daha kibirli, daha tahammülfersa, daha rezil bir seçkincilik bu...
Daha ilkesiz üstelik...
Mideleri, bir dönem merkeze yakıştıramadıklarıyla şer ittifakları kurmayı kaldırıyor; kapalı ve otarşik yapılarla işbirliğine girmekte beis görmüyorlar; kriminal odaklarla demokratik blok kurabileceklerine hem kendilerini hem müşteriyi inandırabiliyorlar; cami ve kışla metaforlarını rafa kaldırıp soluğu camide alabiliyorlar ve bunda bir ilkesizlik görmüyorlar.
Meşru siyasete karşı, kapalı otarşik yapılar...
Parlamenter demokrasiye karşı, camia...
Biri (bir sol teorisyen) seçimden önce, yüzde 40ın üzerinde oy alacak (oy alması olası) Erdoğana karşı demokrasi dışı zeminde mücadelenin artık zorunlu hale geldiğini söylemişti.
Hiçbir darbeyi ıskalamamış, darbe ihtimali belirdiğinde elinde tuzlukla koşan duayen refikimiz de, Yüzde kaç alırsa alsın... türküsünü çığırıyordu.
Seçimin ertesinde, türküsünü çeşitlendirerek çıktı ortaya:
Diktatör Erdoğan bu ülkeyi yönetemezmiş. Bu, iyice görülmüş.
Niye?
Çünkü Erdoğanın başımıza sardıran seçmende de (halkta da) sorunlar varmış.
Demek ki kötü, eğitimsiz ve cahil halkın seçtikleri de kötü oluyor...
Bunu motamot böyle söylemiyor tabii... İnceden geçirme konusunda hatırı sayılır bir uzmanlık edinmiş durumda. Demokrasiye, kendince, birtakım nitelikler atfederek hallediyor bu işi.
Bu niteliklere sahip bulunmayan kahir ekseriyetin seçimi de, doğal olarak, problemli olacaktır. Yani halk, demokrasinin temel ilkelerine aykırı davranan, birtakım yasaklar getiren, çatışmacı bir siyaset dilini benimseyen birini seçerek, ortaya demokratik bir sonuç çıkarmış olmuyor.
Daha açık söylemek gerekirse, şu:
Bir siyasetçi, Hasan Cemal ve hemcinslerini dinlemiyorsa, Şu Kürt meselesi ne olacak Cengiz Bey? Bir koşu havaalanına gel de, bana bir akıl ver demiyorsa, Mehmet Altanın aldığı bol sıfırlı maaş niye devam etmiyor Mustafa? diye genel yayın yönetmenlerine baskı uygulamıyorsa, otomatikman demokrasinin temel niteliklerine de aykırı davranmış oluyor.
Madem kötü, eğitimsiz ve cahil halkın seçtikleri de kötü oluyor, bu cümleden olarak iyi, eğitimli ve aydınlanmış halk azınlığının seçtiği tek parti yöneticilerini makbul ve muteber sayabilir miyiz?
Belki de çare, tek parti dönemine ve müntehib-i sani uygulamasına dönmek?
Olabilir mi?
Hasan Cemalin, Neden olmasın! dediğini duyar gibiyim.
Şahin Alpaya sorsan, aracı kurumlara da gerek yok. Doğrudan demokrasi pekala işimizi görebilir... Atina örneği mesela...
Eski Marksist yeni liberal seçkinciler böyle de, çevrenin de çevresinden gelip liberal kanona intisap eden camia mensupları çok mu farklı?
Biri aynen şöyle yazmış: Faşistler halkın arasından çıkar...
Platon böyle diyormuş.
Hitleri de halk çıkarmış.
Eh, Erdoğanı da halk çıkardığına göre, kabahatin çoğunu onda aramak gerekir:
Pis halk, yine Erdoğanı seçti.
Zaten bunlar kısa bacaklı, kıllı, bidon kafalı olurlar. Göbek kaşırlar. Makarna tükettikleri için boyları kısadır.
Kısa hallerine bakmadan, bir de kalkıp uzun adamı seçerler.
http://haber.stargazete.com/yazar/cirkin-kisa-bacakli-killi-ayilar-yine-uzun-adami-secti/yazi-863247
Ben neden sizin gibi hissedemiyorum peki......içimdeki bazı şeyler öldü.....konu kesinlikle akp değil.....ben isimde gücümde bir insanım........bu ülkede her kesim belli dönemlerde acı çekmişken hatta ve hatta işgencelerden geçirilmişken neyin ağlaklığı bu hala......elvan öldüğünde sosyal medyada yazanları okumuşsunuzdur.....elvan helvan çok güzelmiş..........çalma çîrpma olaylarını geç......ne biçim bir millet olduk biz........bugün yine bahsetmiştim insanlarıyakmak ve öldürmek için saatler içersinde binlerce adam toplayabiliyorsunuz........hanım kızımız böyle bir ülkede şeriat istiyor......o kadar meraklılar ki başkalarının hayatlarına burnunu sokmayı
Karşınızda sizin tahayyul ettiğiniz saf anadolu insanı yok.......bence yok.........insanları severim ama arsız ve vicdansız insanlarla uğraşılmaz.......
dönsün her neyse ona dönsün aynen..
evet gene aynı konu değilmi:)))
sen salon kadını ben mahelle kavgası çıkaracak kadın ...ha ha haaa
kapat mune gerçekten ..yoksa eğlence alanları oldu burası
Kağızmana ısmarladım nargele nargele
Gümüş kemer ince bele dar gele dar gele oy
Selam hanımlar
paylaşamadığınız nedir?
Selam hanımlar
paylaşamadığınız nedir?
biraz önce kimse yoktu...tartışma olunca herkes burda :))
tabi monolog yapıyorum ben burda
selam mune. bir anlasam neyi paylaşamıyorsak artık.Kağızmana ısmarladım nargele nargele
Selam hanımlar
paylaşamadığınız nedir?
eveett sonunda mune abla çıldırdı
abla şu ceza sistemi geri dönse ne ka hoş olur bazılarının kendini frenlemesi lazım yoksa siyaset topiği değil çocuk kavgasına dönecek konular.
Tabi ne güzel eğleniyorsun demi Muniş Abla
Eski sistemle yeni sistemin ortası bir şey lazım abla
Sadece bir tanesini sildim. O da Berkin için , iyi ki öldü yazmıştı.
Onu da Akp'li olduğu için değil, kalbinde böylesine kin ve nefret olduğu için sildim.
Konuyu kapatmamı istemişsiniz ama ne yapalım kapatalım mı konuşmaya devam mı
selam mune. bir anlasam neyi paylaşamıyorsak artık.
Rahatlayın biraz valla koyarım şuraya bakkal amca bakkal amca unun var mı yağın var mı helva yapsana türküsünü bezersiniz
Rahatlayın biraz valla koyarım şuraya bakkal amca bakkal amca unun var mı yağın var mı helva yapsana türküsünü bezersiniz
Sadece bir tanesini sildim. O da Berkin için , iyi ki öldü yazmıştı.
Onu da Akp'li olduğu için değil, kalbinde böylesine kin ve nefret olduğu için sildim.
hiç güleceğim yoktu ya sorçumMuneeee Ablaaa, Mune Ablaaaa..... Banın var mı?
Var var.
Saygısız var mı ?
Var var.
E ne duruyorsunnnnnn? Banlasanaaaa, banlasanaaaaa