• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cıpralex 10 mg antidepresan

srkygldndry

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2018
17
8
6
37
Merhaba ben 7 yıldır 10 mg cıpralex antidepresan kullanıyorum 3 aylık hamileyim mecburen kullanmaya devam ediyorum kadın dogum doktorum gebelikte kullanmasan daha iyi ama eger mecbur hissediyosan kullan dedi.ben kullanmadığım zzaman titriyorum nefesim skısıyo baygınlık geçiriyorum.gebelikte kullanıyorum tammda peki emzirme dönemini ne yapacagım yardımcı olurmusunuz kullanan varmı gebelikte

Kullanmadığınızda yaşadığınız belirtiler psikolojik mi ilacın etkisi mi peki? Psikiyatristiniz ne diyor?
Terapi almanız fayda sağlamaz mı?
Bebek hassas konu. İnsan ağrı kesici almaya çekiniyor hamileyken.
Emzirirken de geçer herhalde ilaç bebeğe.

Merhaba ben 7 yıldır 10 mg cıpralex antidepresan kullanıyorum 3 aylık hamileyim mecburen kullanmaya devam ediyorum kadın dogum doktorum gebelikte kullanmasan daha iyi ama eger mecbur hissediyosan kullan dedi.ben kullanmadığım zzaman titriyorum nefesim skısıyo baygınlık geçiriyorum.gebelikte kullanıyorum tammda peki emzirme dönemini ne yapacagım yardımcı olurmusunuz kullanan varmı gebelikte
Zaten bir anda kesersen hem titrersin hem bayılırsın hem kusarsın uyuyamazsın paranoya başlar iştah kesilir
Kendimden biliyorum
Ama bir kurtuluş var en kısa kısa Zamanda psikiyatriste git ilacı bırakman gerektiğini söyle
Onlar sana bir iki haftalık sürecek başka bir ilaç tedavisi verecekler ve yokluk hissi krizi olmadan çizelgeye uyarak bırakacaksın
Birdaha titreme ve bayılma kusma olmayacak

Yasadiklariniz ilacin yan etkisi. Kaldiki antidepresanlar bicak gibi kesilmez. Dozu azaltilarak birakilir ya da ilacin yarısını içerek biraktirilir. Psikiyatristinizle konusun size en dogru yolu o gosterir

Kullanmadığınızda yaşadığınız belirtiler psikolojik mi ilacın etkisi mi peki? Psikiyatristiniz ne diyor?
Terapi almanız fayda sağlamaz mı?
Bebek hassas konu. İnsan ağrı kesici almaya çekiniyor hamileyken.
Emzirirken de geçer herhalde ilaç bebeğe.
Psikiyatriste gıttim bana bı hafta yarım kullan ve hemen bırak dedi denedim ama olmadı bırakamadım bana bitkisel birşey verin dedim hayır diyerek sert çıktı.bi anda bırakmamı istiyor resmen.kullanmadığımda psikolojik etkisini geçtim bedenen zarar goruyorum

Psikiyatriste gıttim bana bı hafta yarım kullan ve hemen bırak dedi denedim ama olmadı bırakamadım bana bitkisel birşey verin dedim hayır diyerek sert çıktı.bi anda bırakmamı istiyor resmen.kullanmadığımda psikolojik etkisini geçtim bedenen zarar goruyorum
Başka bir psikayatriye git
Sürekli kullandığın ilacı yarıma düşüremezsin aksine dozunu arttırırsın çünkü yetmez

Bende cok zor birakiyorum once 4/3 ic bir sure basin donecek yan etki yapacak gecince 1 hafta daha boyle devam et
Sonra yarima düs ceyrege dus ceyregede alisinca birak baktin yan etki yapiyor 1 ceyrek ic
yavas yavas hap aralari azaliyor ve birakiyorsun
2 ay kadar suruyor tabi bu durum
Emzirirken cok ihtiyacin olursa veriyor dr
Ama mumkun oldugu kadar uzak dur

Bir dönem antidepresan kıllanıyordum. Ben de bırakırken ilk önce yarıya düşürdüm, doktorumun önderliğinde ve tamamen bırakmak 1-2 haftalık sürece yayılmıştı, bir problem olmadı. Sizde bu işe yaramadıysa doktorunuza söylemelisiniz olanı biteni. Bu işler biraz da deneme yanılma meselesi. Her hastada her yöntem işe yaramaz, herkes farklı.
Öte yandan, umarım sadece hamilesiniz ve ilerde emzireceksiniz diye depresyon tedavisini yarıda bırakmıyorsunuzdur. Depresyon ciddi bir hastalık çünkü. Emzirirken tüm ilaçlar bebeğe geçer, ama geçse de bebeğe zarar vermeyecek ilaç alternatifleri var. Yani depresyonunuz varsa hamilelik ve emzirirken kullanabileceğiniz ilaçları doktorunuza sorabilirsiniz. Çocuğunuzun en çok psikolojisi yerinde bir anneye ihtiyacı olacak çünkü. Emzirmede zararsız depresyon ilacı kullanı ihtiyacınız varsa, çocuğa geçer diye kendi psikolojinizi sakın küçümsemeyin ve çevre baskısına aldanmayın derim.

Dozu düşük aslında, yaşadığın psikolojik olma ihtimali yüksek bu kadar fazla yoksunluk göstermesi. O ilacı ben de kullanıp bırakmıştım, anlattığınız kadar çok bir eksikliğini hissetmemiştim. Başka bir doktorla konuşun. Bir de sadece bir doz mu alıyorsunuz? Kullanım süresi arttıkça genelde dozu artar ya da ilaç değişir vücut alıştığı için.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.başka bi psikiyatristten randevu aldım en kısa zamanda kurtulmam lazım .ben iyi olmalıyımkı bebeğimde iyi olsun.

Dozu düşük aslında, yaşadığın psikolojik olma ihtimali yüksek bu kadar fazla yoksunluk göstermesi. O ilacı ben de kullanıp bırakmıştım, anlattığınız kadar çok bir eksikliğini hissetmemiştim. Başka bir doktorla konuşun. Bir de sadece bir doz mu alıyorsunuz? Kullanım süresi arttıkça genelde dozu artar ya da ilaç değişir vücut alıştığı için.
Uzun yıllardan beri kontrolsüz kullandım.5 ay önce doktora gıttım 10 mg.dan 20 ye çıkarttı ama ben değiştirmedim 10 a devam ettim.iyikide etmişim.bu ilacın kötü yanı psikolojiden çok bedenen bağımlılık yapması.tıtremem olmasa baygınlık falan bırakıcam sırf bunlar için bırakamıyorum

Uzun yıllardan beri kontrolsüz kullandım.5 ay önce doktora gıttım 10 mg.dan 20 ye çıkarttı ama ben değiştirmedim 10 a devam ettim.iyikide etmişim.bu ilacın kötü yanı psikolojiden çok bedenen bağımlılık yapması.tıtremem olmasa baygınlık falan bırakıcam sırf bunlar için bırakamıyorum
Doktor kontrolü olmadan antidepresan kullanmayın, yıllarca kullandığınız için bu tarz etkiler görüyor olmanız olası.

Keşke, bebek düşünmeye başladığınızda bırakmaya çalışsaydınız. Ablam da çok kötü olmuştu ama hiç kullanmadı. Tabi gebeliği sürpriz olduğu için öğrenene kadar kullanmış bulundu. Şimdi 5 yaşında, maşallah dünya tatlısı bir evladı var. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Back