• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cinsiyeti belli olmazmı 15+5 yardımm....

bitanemo

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
685
19
318
ankara
mrhaba kızlar ben 15+5 hamielyim ün kortrole gittim dokrotıum henüz göremem dedi sanırım hem ultrasonu müsait değil ancak 1ay sonra dedi birde bebiş maşallh hiç duruyor taklalar atıyor sürekli buda sebeb oluyor olabilirmi benim gibi olup cinsiyetini öğrenen varmı cok merak ediyorum:1:

Bebeğin pozisyonuna bağlı olarak göremeyebilir. Ben 16. hafta sonunda görmüştüm bebeğimi. Ama doktor, "şanslısın bu hafta bebekler genellikle bacaklarını büzerek yatarlar, görmekte zorlanırız, seninki edepsiz olacak, sermiş malı yatıyor." demişti gülerek. Normal yani görmemesi, bebiş göstermemiştir.:)))

canım 15.haftada görebilirsin bebeğin cinsiyetini benim doktorum 12.haftada bakmıştı ama pozisyonu uygun değildi,eğer bebiş kendini gösterirse,ultrason cihazının çözünürlüğü yüksekse ve doktor tecrübeli biriyse öğrenebilrisin.14.haftada da poziyonu uygun değildi,15.haftada başka doktora gitmiştim oda göstermiyor ama erkeğe benziyor göbek kordonuyla karışmadıysa demişti,16 haftada başka doktora gitmiştim oda göstermiyor ama erkek gibi kesin değil demişti,en son 19.haftada 2.düzey 4 boyutlu ultrasonda öğrenmiştim cinsiyetinin kesin erkek olduğunu...:9::9::9::9::9:

İyi bir aletle, tecrübeli bir doktor bebek izin verirse 12. haftadan sonra cinsiyeti görebilir. Benimki 13. haftada rutin muayenemde gayet net bir şekilde belli olmuştu. Hatta ultrason o kadar iyiydi ki eşim ve kayınvalidem doktor demeden farkettiler.
Ama bebek göstermezse değil 15. hafta 33-34 e kadara nadirde olsa saklayıp göstermeyen bebekler var. Bebşin süpriz yapmayı seviyorsa seni birazcık daha merakta bırakabilir.

Yorumlarınız için cok sağolun galiab bebiş göstermiyor o halinden memnun taklalr atıyor cok kıpırdak massalşh neyse keyfinin gelmesini bekleyeceğim artık yapacak bişi yokk... 1 ay beklicez önümüzdeki kontrolde insallah....

Yorumlarınız için cok sağolun galiab bebiş göstermiyor o halinden memnun taklalr atıyor cok kıpırdak massalşh neyse keyfinin gelmesini bekleyeceğim artık yapacak bişi yokk... 1 ay beklicez önümüzdeki kontrolde insallah....

Kendini göstermiyordur bebişin. Ben tam 3 aylıkken öğrendim. Doktor kontorülüme gittiğimde orda hamile bir bayanla karşılaştım bebeğinin 18 haftalık olduğunu ve hala kendini göstermediğini söylemişti. Sabret gösterir sadece biraz nazlanıyordur. :34:

Benim gittiğim doktorun ultrasonuda çok iyiydi ama bebişim ısrarla göstermek istemedi :) bu sebeple 18. haftada öğrenebildim prensesimi :)

ben 12. haftada öğrendim. Ama doktordan veya ultrason aletinden bağımsız bir durum bu. bebek arkasını dönüyorsa, alet-doktor ne yapsın? Hatta emin olmak için çikolata ve su iç demişti yarım saat sonra tekrar girmiştik ultrasona. Yani gitmeden yarım saat önce çikolta yiyip su için. Hareketleniyor bebek ve hareket edince mutlaka bir pozisyondan gözüküyor. Bunun doktor veya aletle alakası yok. Çok saçma bir mantık zaten. Tamamen bebeğin duruş pozisyonu ile alakalı bir durum.

ben 12. haftada öğrendim. Ama doktordan veya ultrason aletinden bağımsız bir durum bu. bebek arkasını dönüyorsa, alet-doktor ne yapsın? Hatta emin olmak için çikolata ve su iç demişti yarım saat sonra tekrar girmiştik ultrasona. Yani gitmeden yarım saat önce çikolta yiyip su için. Hareketleniyor bebek ve hareket edince mutlaka bir pozisyondan gözüküyor. Bunun doktor veya aletle alakası yok. Çok saçma bir mantık zaten. Tamamen bebeğin duruş pozisyonu ile alakalı bir durum.

Bilakis doktorun ultrason tecrübesi çok önemli bence. Önemli olmasa neden bir doktorun farkedemediği kisti, zarı...v.s gibi detayları başkası görebilsin. Ya da aynı gün içinde bir doktorun ölü dediği bebeğe başka bir doktor canlı deyip haklı çıksın?Bazı şehirlerde bazı doktorlar erken cinsiyet belirleme ile ün salmış oluyorlar. Hatta bazı kendini geliştirmiş doktorlar 12. haftayı beklemeden kemik yapısı ve oranlarından yüksek doğruluk oranlarında cinsiyet tahmini yapıyorlar.
Ayrıca alet için de örnek vereyim. Son randevumda doktorumun ultrasonu tamire gidince eskisiyle muayene olduk 21. haftada yüz hatlarını ayırt ettiğim bebeğin 30. haftada kabaca hatlarını ayırt edebildim sadece.
Şöyle bir ayrıntıda var çocuk hareketsiz oluyor ama bacaklarını kapıyor göstermiyor. Ya da aşırı hareketli olup sabit görüntü yakalamayı zorlaştırıyor. İlla hareketli diye gösterecek değil.

Doktorun tecrübesi önemli ama bu tecrübe yıllarla olan birşey de değil. Benim doktorum 10+3te cinsiyetini söyledi ve bir daha da hiç konuşmadık üzerine. Tekrar bakma ve söyleme gereği duymadı hiç. Kayınvalidem inanmadı bu haftada cinsiyet belli olmazmış, o görememişmiş filan. Israrı üzerine çok güvendiği, yılların doktoru dediği tecrübeli bir doktora gittik 25. haftada. Bebeğin pozisyonu çok güzel ama ben penis ya da testis göremiyorum dedi. Kız mı yani dedim. Kız olduğunu da söyleyemem dedi. Nasıl yani dedim penis ve testis yoksa kız değil midir? Son anda bir sürpriz yapmazsa kız diyebilirim dedi. 25. hafta olmuş hala son anda sürpriz yapmazsa dedi ama bebeğim doktorumun 10. haftada gördüğü ve söylediği gibi pipili ve testisli doğdu.

kızlar bebekler cınsıyetını göstermıyosa cogunluk kız oluyor cunku kızların doğasında utangaçlık var bu anne karnında bıle bellı oluyomuş.
hatta geçen arkadaşta bızzat duyduk bunu: eşimin bekarken ev arkadaşının şuanda eşi hamıle ve göstermıyo demıştı ben de kesın kızdır o utanıyodur,saklıyodur dedım
ve bı kacgun sonra kız oldugunu duyduk..eltimin de kız olacagını hıssetmıstım ve kızı oldu..
erkekler göstermek istiyo ama kızlar saklıyo dogal olarak.. :))
acaba hamıle olan arkadaşlar sız bıseyler hıssedıyomusunuz kız veya erkek olacagı konusunda..o anda ıcınıze ne doğuyor????
doktordan once hıssedıp de soyledıgınız oldu mu ?????

kızlar bebekler cınsıyetını göstermıyosa cogunluk kız oluyor cunku kızların doğasında utangaçlık var bu anne karnında bıle bellı oluyomuş.
hatta geçen arkadaşta bızzat duyduk bunu: eşimin bekarken ev arkadaşının şuanda eşi hamıle ve göstermıyo demıştı ben de kesın kızdır o utanıyodur,saklıyodur dedım
ve bı kacgun sonra kız oldugunu duyduk..eltimin de kız olacagını hıssetmıstım ve kızı oldu..
erkekler göstermek istiyo ama kızlar saklıyo dogal olarak.. :))
acaba hamıle olan arkadaşlar sız bıseyler hıssedıyomusunuz kız veya erkek olacagı konusunda..o anda ıcınıze ne doğuyor????
doktordan once hıssedıp de soyledıgınız oldu mu ?????

İnternettede okumuştum, annemden de duymuştum. Hamile annenin cinsiyetle ilgili rüyalarının isabeti yüksek oluyor. Ben önce sağlıklı olsun ama bir anaya bir kız lazım derdim. Ama Hamile kaldığım anda içime bebeğimin erkek olduğu düştü. 2 kerede rüyamda gördüm birinde rahmetli dedem yanında bir erkek çocuğuyla geldi kendi gitti. Birinde de ben ağlayan bir erkek çocuğununu sarılıp susturdum. Doktor oğlun olacak dediğinde şaşırmadım. Allah öncelikle sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize. Cinsiyet bir yerden sonra önemli değil.

İlk hamileliğimde zaten daha hamile bile kalmadan koymuştum oğlumun adını. Hamile kaldığımı öğrendiğimizde de hiç kız ismi düşünmedik ve erkekti. Ama çok erken doğmuştu oğlum ve ne yazık ki kaybettik. İkinci hamileliğimde rüyamda bebeğimin yine erken doğduğunu gördüm, altında bez vardı ve cinsiyetini göremedim ama ilkinden daha büyük, pamuk gibi bir bebekti. Bu sefer o kadar da erken doğmadı galiba, bu yaşar belki diye düşünmüştüm. Ve gerçekten ikinci bebeğim de erken doğdu ama yaşama tutunmayı başardı rüyamdaki gibi.

Back
X