Cinsellik yüzünden evlilik biter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence ortada bir yanlış anlaşılma var. Evlilikte cinsellik her şeydir cümlesini yanlış yorumladığınızı düşünüyorum ben. Şiddet aldatma hakaret olan bir evliliği cinsellik tabi ki götüremez. Götürmemeli de zaten ama cimselliğin olmadığı bir evlilikte de sevgi saygı dayanışma evliliği götürmeye yetmiyor çünkü bu fizyolojik ihtiyaç, eşlerden biri bunun yoksunluğunu çekiyorsa ve diğeri de bunu umursamıyorsa sevgi saygı sadakat evliliği götürmeye yetmiyor. Ben boşanmanın kıyısından döndüm bu yüzden. Başlangıçta harika olan yatak odası çocuklardan sonra talan oldu ve 3 5 ay değil 5 6 yıl sürdü u süreç, isteksizdim, eşime hayır demiyordum ama bitse de gitsek mondaydım. Eşim yeterli bedensel ve duyusal tatmini sağlayamadığından artık onu sevmediğime karar vermiş ve boşanmayı düşünmeye başlamış. Çocuklar büyüyüp ben bu sorunun üzerine eğilmeye başladıkça, sorunlar çözülmeye başladıkça eşim daha mutlu ve şefkatli bir adam oldu yeniden. Her çift aynı olmayabilir, iki aseksüel evlenir mutlu mutlu yaşar belki ama eşlerden biri bunun yoksunluğundan rahatsızsa o evlilik yürümüyor, zorla yürütseniz de asla tam huzurlu bir aile olamıyorsunuz. Ayrıca pek çok kültürde evliliğin temel amacı cinselliği ahlaki boyutlar içinde yaşayıp soyu belli nesiller üretmektir. Buna bağlı olarak da eşlerin birbirine görevleri ve beslemesi gereken duygular vardır.

Adam belli ki tedavi olmak istiyor. Özelde çok daha iyi prof var. Oralara da gidip biraz uğraşın hemen ayrılmak olmaz

O şekilde yorum yapanlardan biri de benim. Sevgi saygi önemsizdir demiyoruz cinselligin öneminden bahsederken aslinda.

Ayni eve girdigim bir arkadasimla da saygi ve sevgi duyarak yaşayabilirim cinsellik olmak zorunda değil ki öyle arkadasim da oldu. Konuştuğumuz, iyi anlastigimiz cok sevdigim bir arkadasim. Cinsellik yoktu elbet bu ev arkadasligidir.
Şimdi cinsellik olmayan saygili sevgili bir evliligin ev arkadasindan coook farki yoktur. Geri kalan ortak zevkler, hobiler gezmeler sohbetler bir kiz arkadaşimla bile karşilayabilirim bunlari.

Bana göre aşık oldugum adami iyi bir ev arkadaşindan ayıran şeylerden biri zaten farkli bir tutku, şehvet, arzu uyandirmasi hissettirmesidir ona dokunmanin farkli hiasettirmesidir bu istemesen de böyle oluyor zaten otomatik olarak.
Bu çekim yoksa ev arkadasindan hallicedir o, cinsellikte önemsenmeyebilir. Ben boyle dusunuyorum en azindan.

İki tarafta onemsemiyorsa ve evliliklerinden memnunlarsa sorun yoktur evliligini sorgulamasina gerek yok bu duruma kimsenin.

Son düzenleme:
cinselliğin rahatça yaşanması için evlenilmiyor mu sevdiğin kişiyle
bilemiyorum
bitebilir

Senelerdir evli biri olarak her zaman evlilikte seks çok önemli diyorum.
Elbette dönemsel sorunlar, isteksizlikler olur. Ama hiç olmuyorsa evlilikte sorun vardır.
Seks sadece seks değil, duygusal anlamda da fiziksel anlamda da insan daha mutlu oluyor.
İleriki yaşlarda, hastalık durumlarını hariç tutarak diyorum bunu.
Bence evlilikteki önemli ayaklardan biri. Eksik olunca da dengesiz sallanıp duran bir eşyaya dönüyor sanki.
Büyük ablam da evliliğinde sorunlar yaşadı, ayrı yataklarda yattılar. Sizin gibi önemsemedi. Neticede sonu da güzel bitmedi.

açıkçası sana göre neyin sorun olup olmadığı beni ilgilendiren bir durum değil. canım ne isterse onu düşünür, onu yazarım, buna keyfimden başkası karar veremez. güzel ya da çirkin, iyi ya da kötü, öyle yazmak istedim öyle yazdım. rahatsız olan bakmamayı öğrensin, gözardı et geç. üstte alıntı yaptığın tipe ben öyle yapıyorum mesela, ara sıra saldırır bana ama ciddiye alıp tek satır cevap vermem, haketmez zira :)
sen de saldırmakta ve sallamakta özgürsün, ben şikayet et butonuna basar geçerim, benim sorunum değil.

Her yolu denememiş tekrar okuyun.
Penis küçüklüğünü en başından beri biliyordu mesela adam. Bile bile bu kadınla evlenmesi çok mu şereflice?
Başka ne tür bir çözüm var? Bilmediğim için soruyorum. Doktor tedavisinden başka ne yapılabilir? Plastik cerrahi gibi bir şey mi penis büyütmek için? Yani küçük penisi olanlar evlenmemeli diye bir şey duymadım daha önce. Hani erkekler küçük göğüs sevmez, kadınlar küçük penis diye düşündüm. Yani bu evlenmeye engel değil de vücudun yapısı gibi.. ama siz böyle yazinca merak ettim, bu ciddi işlev kaybi mi yapıyor? Hani boyu değil işlevi önemli derlerdi

şöyle, aslında orada işlevden kasıt sadece penis değil. vajina zaten 8-9 cm falan derinlikte diye biliyorum yani aslında 8-9 cm'lik bişey tabii ereksiyon sorunu olmaması kaydıyla iş görebilir. (bu bilgi yanlışsa biri düzeltsin beni) ama hani cinsellikte tek tatmin ille de vajinal orgazm olacak, adamın şeyi hem kalın hem kocaman olacak anlamına gelmiyor. seks oyuncakları denenebilir, klitoralden yürüyebilir, ön sevişme ile arzuları körükleyebilir. ben de şöyle düşündüm, madem penis küçük o zaman bu adam kendini başka yönlerden geliştirmeliydi. penis büyütme ameliyatı zaten maksimum 2 cm etki eder demiş doktor. ama adamda bir de aşırı erken boşalma sorunu da var. erkenden boşalınca sertlik de gidiyor ve kadın kesinlikle tatmin olamıyor. yani bunun dediğim gibi klitoral tatmini var, oral tatmini var, ellerini kullanabilir yani insan o açığı kapamak için her yolu denemeli. operasyonel şeylerin dışında cinsel terapiler de var ki konu sahibi yazmış yorumlarının birinde, cinsel terapi alacağız falan diye. bu iyi bişey. yani bir yerdeki açığı başka bir şekilde kapamak gibi düşünün. kapatabilmiş olsa bu kadıncağız buraya tahammülüm kalmadı falan yazmazdı yani. aslında sorun dönüyor dolaşıyor kendini cinsel anlamda evlenmeden önce bilmeme ve keşfetmeme meselesine dayanıyor.

Muhtemelen çok muhafazakar, cinselliğe öcü şeklinde bakılan bir ortamda büyüdünüz. Ama doktora gitmeye çekinmenize gerek yok ki. Cinsellik yaşayan tek siz değilsiniz, herkes yaşıyor. Cinsel sorun yaşayan da tek siz değilsiniz, bir ton yaşayan var. Buna özel bu konuda uzmanlaşan doktorlar var. Başta bunun utanılacak bir şey olduğunu kafanızdan atmanız gerekiyor. Bence siz malum videoları da izlemiyorsunuzdur utanıyorsunuzdur. Eğer doktora gitmeyecekseniz, bence bu tür şeyler izleyin olmadı hikayelerini okuyun. Bakın bi kimse o kadar utangaç değil neler neler yapıyor. İzleyince belki kafanızdaki tabular yıkılır.

Anladım. Onun eşini tenzih ederek söylüyorum. Ülkede erkekler hanzo gibi olduğu için tüm bu yazdiklarinizdan bi haber takılıyorlar. Kaç erkek cinsel fantazi ürünü kullanmayı ya da parmak kullanmayı denemiştir? Pek sanmam.
Benim aklıma çok eskiden Tv'de gördüğüm bir arabesk film gelir hep. Başroldeki şarkıcı/oyuncu aktörün bir sevgilisi var. Kız düğün alışverişi için fantazi gecelik alıyor. Adam da ona diyor ki "benim anam hiç naylon gecelik giymezdi, pazen giyerdi" o sırada arabesk müzik devreye girer. Ahlaklı, namuslu çilekeş arabeskcimiz, ahlaksız kızdan ayrılır. Bu ahlaksız utanmaz kız gider, kendi gibi hayatin tadını çıkaran gayet de normal bir erkekle evlenir. Pardon kendisi gibi bir ahlaksız, gelenek görenek bilmez biriyle evlenir. Mutlu olurlar. Ama filmin mesajına göre başrol arabeskçi büyük haksızlığa uğramıştır.
Bu zihniyetlerin yetiştirdiği erkeklerden en fazla ne beklenir? Gelişmemiş ülke insanları hep aynı. Akıl yürütme, düşünme, iyi yaşama yok. Hep gördüklerini devam ettirme...

ben de bir filmde görmüştüm sanırım, ya yerli bir yapım ya da yeşilçam, emin değilim. kadın güzel bir gecelik giyiyor, bayağı da seksi oluyor hani. adam bi kızıyor, kötü kadınlara benzemişsin git çıkar şunu diyor. kötü kadından kastı fahişeler yani.
zaman içinde her şey gibi cinsellik de gelişti. ama hala daha dediğiniz türden insanların olduğuna eminim. insanlar bu konularda bencil olmasalar, karşıdakinin tatminini de kendi tatmini kadar önemseseler hoş olur. ben bu konuya yazdığım şeylerden dolayı eleştiri aldım, kocayı savunanlar oldu hatta benim kişiliğime bile dil uzattılar. güldüm geçtim benim için sorun değil. konudaki adamın bir çaba içinde olması hoş tabii ama bence daha daha fazlasını yapması lazım. ben pek savunulacak taraf görmüyorum. bu kadıncağızın da doya doya cinsellik yaşamaya hakkı var. 3 sene çok uzun bir süre. şimdiye dek tamamen düzelmese bile bir gelişme olması gerekirdi bence. hadi cinsel organa yönelik bişey yapamıyorsun bari kadını seks oyuncaklarıyla, oralla, parmakla falan tatmin et. en azından tahammül seviyesi bu kadar düşmesin. bu dediklerimi yaptğını konu sahibinin herhangi bir yorumunda görmedim, kaçırmadıysam eğer. üzücü bir durum, umarım düzelir.

Özel diye yazmamıştır belki. Neyse artık haklarında hayırlısı olsun. İnşallah duzelir

Cinsel terapi için haftaya randevu aldık. Tek denemediğimiz bu kaldı. Açık açık pek yazamıyorum fakat tatmin etme konusunda elinden gelenin fazlasını yapıyor (birleşme hariç) Kendisini eksik hissediyor bir şekilde tamamlamaya çalışıyor. Yorumlarınız için, ilgilenip vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiiiim

oyle oyle tabi dunyanin en cool insani seni ahjsahajha

ciddiye alip tek satir cevap vermem ama baska konularda ustu kapali ona sallarim, onu da kendi zeka seviyemde zannettigim icin anlamayacagini dusunurum mu demek istemistin? uzun uzun da yaziyorsun halbuki, daha acik konus asiri lowsun her seferinde suna cevap vermiyim diyorum ama haddini bilmedigin yerde araya girmek huyum iste ne yapacaksin.

İlişkiler uzun aralıklı mi ? Uzun süre geçince erken şey olabilir,siklastirmayi mi deneseniz diyeceğim bunu doktor da söylemiştir zaten herhalde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…