• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsellik yüzünden evlilik biter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten o kadar haklısın ki. Benimde demek istediğim bu, yoksa eşime sevgimde bir eksiklik yok. Fakat bir süre sonra o başka tatmin olma yolları bile insanı gıcık eder hale geliyor. Bende çocuk düşünmüyorum bu sorun aşılana kadar. Peki siz terapileri denediniz mi? Psikolojik olabilir mi diye düşündük.
Terapi almadık ama şu an davranış terapisi gibi bir şey görüyor. Yani görevler vs. Ama yok. Hiçbir şekilde faydası yok. Konum var benim de okuyun isterseniz. Yapay vajinaya kaldı son umut. Onunla sil baştan öğrenmeye çalışacak.

Terapi almadık ama şu an davranış terapisi gibi bir şey görüyor. Yani görevler vs. Ama yok. Hiçbir şekilde faydası yok. Konum var benim de okuyun isterseniz. Yapay vajinaya kaldı son umut. Onunla sil baştan öğrenmeye çalışacak.

Konunuza bi göz gezdirdim, aşırı benzer şeyler yaşamışız. Bizde evde her türlü yiyecek, jel krem, geciktirici ne varsa denedik. İlkinde 10 saniye kadar sürüyor. İkincisine geçmek zaten çok zor ereksiyon sebebiyle. Mucizevi bir şekilde ikinciye hazır olduysa o da taş çatlasın 15 saniye sürüyor. Gittiği doktor p ile başlayan, genelde herkese aynı verilen antidepresanı verdi onu kullandı. Bu sefer de başını yastıktan zor kaldırır hale geldi, işe bile zor gidiyordu. Yakın zamanda ilacı da bırakmak durumunda kaldı. Terapiden ümitliydim bende aslında :KK43: Yapay vajinayla da gerçeği bir olmadığı için işe yarar mı sizce? Sonuçta gerçeğinde uyarıcı etken çok daha fazla, kayganlık sıcaklık gibi.

Senelerdir evli biri olarak her zaman evlilikte seks çok önemli diyorum.
Elbette dönemsel sorunlar, isteksizlikler olur. Ama hiç olmuyorsa evlilikte sorun vardır.
Seks sadece seks değil, duygusal anlamda da fiziksel anlamda da insan daha mutlu oluyor.
İleriki yaşlarda, hastalık durumlarını hariç tutarak diyorum bunu.
Bence evlilikteki önemli ayaklardan biri. Eksik olunca da dengesiz sallanıp duran bir eşyaya dönüyor sanki.
Büyük ablam da evliliğinde sorunlar yaşadı, ayrı yataklarda yattılar. Sizin gibi önemsemedi. Neticede sonu da güzel bitmedi.
Hanimefendi sorun yasadigim ve onemsemedigimi nereden cikardiniz? Guzel bir evliligim var cok sukur. Anlatmaya calistigim sey suydu, ben buradaki yuzde doksan cinsellik soylemine katilmiyorum evet belki yuzde ellinin ustundedir ama iyi bir cinsel yasam insanlara iyi bir evlilik getirmek zorunda degil. Sadece isi bu endekste tutmanin ne derece dogru oldugunu sorguladim. Cok iyi seks hayati olan ve aldatilan kadinlar da var burada, e demek ki sorun o degil. Herkes kendine cok saygi duyan adamlarla mi evleniyor, su konularda neler okuyoruz. Evlilik cinsellikle cok daha guzel ve onemi azimsanamaz ama cinsellik uzerine kurulu degil anlatmak istedigim buydu.

evli değilim ve bence de evliliğin %90 değilse bile büyük kısmıdır cinsellik...
ama

zatn dünya görüşünün uyduğu
sevgi saygının olduğu
anlaştığın
bütçe ve ortak zaman konusunda fikir birliği içinde olduğun
çocuk yetiştirmek istediğin
ailesiyle dünyayla işiyle sorunları olmayan....büyük sorunlar çıkarmayan, bir sorun olursa da çözüm yoluna giden.
....
insanla evleneceğini düşünerek diyoruz bunu
çünkü normalde de "arkadaş" olduğum insanlar benim anlaştığım, sevdiğim saydığım insanlar. hayatıma "sevgili" alıyorsam da az çok bu faktörler vardır. ama bir de tutup evleniyorsam bunlar yoksa zaten evlenmem. anlatabildim mi?

dünyadaki geri kalan kimseyle sevişmeyip kocamla sevişecem diye tutup imza atıyor söz veriyorum ya hani evlenirken...e bir zahmet cinsel hayatım iyi olmalı o zaman.
Bakin ben cinsellik cok onemsiz yazmadim, cinsellik olmadan evlilik olur diye de yazmadim. Sadece evliligin en onemli parcasinin cinsellik olmadigini dusunuyorum. Sizin yukarida listelediginiz her bir maddenin yarattigi sorun nasil evliligi sarsabilir tahmin ediyorsunuz. Bunlarin hepsi nasil oluyorda bir araya gelince cok kucuk bir kismi yaratiyor anlayamiyorum. Ben sadece bu soylemin cok dogru olmadigini ifade ettim.

O şekilde yorum yapanlardan biri de benim. Sevgi saygi önemsizdir demiyoruz cinselligin öneminden bahsederken aslinda.

Ayni eve girdigim bir arkadasimla da saygi ve sevgi duyarak yaşayabilirim cinsellik olmak zorunda değil ki öyle arkadasim da oldu. Konuştuğumuz, iyi anlastigimiz cok sevdigim bir arkadasim. Cinsellik yoktu elbet bu ev arkadasligidir.
Şimdi cinsellik olmayan saygili sevgili bir evliligin ev arkadasindan coook farki yoktur. Geri kalan ortak zevkler, hobiler gezmeler sohbetler bir kiz arkadaşimla bile karşilayabilirim bunlari.

Bana göre aşık oldugum adami iyi bir ev arkadaşindan ayıran şeylerden biri zaten farkli bir tutku, şehvet, arzu uyandirmasi hissettirmesidir ona dokunmanin farkli hiasettirmesidir bu istemesen de böyle oluyor zaten otomatik olarak.
Bu çekim yoksa ev arkadasindan hallicedir o, cinsellikte önemsenmeyebilir. Ben boyle dusunuyorum en azindan.

İki tarafta onemsemiyorsa ve evliliklerinden memnunlarsa sorun yoktur evliligini sorgulamasina gerek yok bu duruma kimsenin.
Ben onemsizdir demedim zaten, sadece yuzde doksani degildir dedim. Elbette onemlidir evlilikte onemli bir bilesendir ama tek basina iyi bir seks hayati iyi bir evlilik getirmek zorunda da degil.

Freud gibi insanların hayatının en önemli kriterleri cinsellik ve saldırganlık üzerine olmasını şahsen doğru bulamıyorum.. Ama insanlar adamı haklı çıkartıyor.. Cinsellik önemli mi diye sorulduğunda Erikson'cuyum, güven önemli diyorum🤣

Ben onemsizdir demedim zaten, sadece yuzde doksani degildir dedim. Elbette onemlidir evlilikte onemli bir bilesendir ama tek basina iyi bir seks hayati iyi bir evlilik getirmek zorunda da degil.
Bakın "ağrın neredeyse canın oradadır" diye bir söz var. Maddi, cinsel, duygusal hiçbir sorun yoktur ama adam dövüyordur boşarsınız. Cinsel, maddi, duygusal hiçbir sorun yoktur adam hakaret ediyordur boşarsınız, cinsel duygusal sorun yoktur adam cimridir boşarsınız, maddi, cinsel, bireysel hiçbir sorun yoktur sevemediğinizi farkederdiniz yine boşarsınız. Bunlar normalken, cinsellik eksikse yine boşarsınız çünkü evlilik bunların hepsini barındırmak zorundadır. Biri eksikse diğerleri hiçbir şey ifade etmez. Kanaatkar olmak zorunda değil hiçkimse böyle bir mecburiyetimiz yok. Arkadaşın biri yazmış ya "sadece onunla sevişmek için imza atıyoruz hani" diye. Evet yani başkasıyla sevişemediğimize göre onunla sevişelim bir zahmet. Bu hadsiz bir beklenti falan da değil. Ergenliğe giren çocuklarınızı harama el göz uzattırmadan evlendirmemizi öneren bir dine mensubuz çoğumuz, neden acaba 🤔

Freud gibi insanların hayatının en önemli kriterleri cinsellik ve saldırganlık üzerine olmasını şahsen doğru bulamıyorum.. Ama insanlar adamı haklı çıkartıyor.. Cinsellik önemli mi diye sorulduğunda Erikson'cuyum, güven önemli diyorum🤣
Freudu doğrular nitelikte çok örnek var ama toplumda, maslovun ihtiyaçlar hiyerarşisinde bile piramidin temelindeki güdüler arasında cinsellik, bu kadar bilimsel veri de olduğuna göre doğrudur bence de

Evl
Hanimefendi sorun yasadigim ve onemsemedigimi nereden cikardiniz? Guzel bir evliligim var cok sukur. Anlatmaya calistigim sey suydu, ben buradaki yuzde doksan cinsellik soylemine katilmiyorum evet belki yuzde ellinin ustundedir ama iyi bir cinsel yasam insanlara iyi bir evlilik getirmek zorunda degil. Sadece isi bu endekste tutmanin ne derece dogru oldugunu sorguladim. Cok iyi seks hayati olan ve aldatilan kadinlar da var burada, e demek ki sorun o degil. Herkes kendine cok saygi duyan adamlarla mi evleniyor, su konularda neler okuyoruz. Evlilik cinsellikle cok daha guzel ve onemi azimsanamaz ama cinsellik uzerine kurulu degil anlatmak istedigim buydu.
Evlilik sadece tek bir şey üzerine kurulu değil. Cinsellik, çocuk, para, arkadaşlık , sadakat üzerine kurulu değil. Evlilik belki de onlarca birbirinden farklı konu üzerine kurulu. Hepsi karı kocanın ilişkini düzenleyen dişliler gibi , ama bu dişlilerden hangisinin büyük, hangisinin küçük olacağına eşlerin uyumu karar verir. Belki cinsellik iki taraf içinde çok büyük önem taşımaz olmasa da olur , bazilari için çocuk olmasa da olur. Bazıları mutlaka evim arabam olsun der , bazıları hayata bir kez geliyorum , yiyeyim içeyim gezeyim der. Siz belki her hafta sevişmeye gerek yok diyorsunuz , eşiniz de öyle diyorsa ne ala , tam birbirinizi bulmuşsunuz, uyumu yakalamışsınız. Ama ya siz cinsellik yaşamak isterken eşiniz yaşamak istemezse bu sefer çarklar bozulur. Bu bozukluk yatak odasından çıkar, karı koca ilişkisinin her alanına yayılır. Burda konu açanlar için artık o çarkta mutlu değiller, bir sorun olduğunun ve mutlu ve tatmin olmadıklarının farkındalar. Bu yüzden şu da olabilirdi , aldatabilirdi , saygı duymayabilirdi sözlerinizin bir anlamı olmuyor. Çünkü bu kadınların yaşadığı sorun açık ve net kocalarindaki cinsel isteksizlik ve başarısızlıktan dolayı üzgünken , aman aldatamıyor, sövmüyor, dövmüyor diye mutlu olmalarını beklemek çok makul değil.

Evlilikte cinsellik yoksa bitmeye mahkumdur. Şiddetli geçimsizliğin temelinde cinsel uyumsuzluk, noksanlık yatar. Ama cinsellik çok iyi olunca da o ilişki çok dört dörtlük olacak diye bir şeyde yok. Sevgi, saygı, sadakat, maddi olarak refah olmak… gibi pek çok etkenin yanında bir tanesinde sekstir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back