- 28 Mart 2020
- 4.025
- 16.585
-
- Konu Sahibi Morningstarrr
siz kendi üslübunuzun farkında değilsiniz galiba. eşcinsellerden midem bulanıyor demek fazlasıya çirkin bir üslup zaten. daha fazla laf anlatmaya çalışmayacağım zaten anlamıyorsunuz, kendinizden bir haber, ne dediğinizi bile bilmeyen birisiniz.
zıt görüşte bir saygı çerçevesi içinde belirtilir. sizin yaptığınız gibi midem bulanıyor diye aşağılayarak değil.Kendi üslubumun gayet farkındayım ve sizin görüşünüze arkasında durduğunuz doğruya da saygım var ama sizin kesinlikle sizin görüşünüze zıt olan şeylere asla saygınız yok. Niye bu kadar uzattığınızı da anlamış değilim.
zıt görüşte bir saygı çerçevesi içinde belirtilir. sizin yaptığınız gibi midem bulanıyor diye aşağılayarak değil.
bir öğretmen olarak neden inanmadığınızı anlamadım , eğitim fakültesi yerine sonradan formasyon falan aldınız sanırım meslek olsun diye.ya da sadece mezun oldunuz tecrübeniz yok.burdan öyle gözüküyor bilesiniz.Benim kardeşimin de o yaşlarda cinsel kimlik karmaşası vardı ve kafa karışıklığını aynı bu şekilde ifade edebiliyordu.yaş aldıkça oturdu.yine bir ortaokul öğretmeni kuzenim çalıştığı imamhatip ortaokulda bile üzerine önlüğünü giymediği bi gün kız öğrencilerin nelerden bahsettiğini duyunca şok olmuş.görev yaptığı yerlerin birinde de samsunun küçük bi ilçesiydi 11-13 yaşında nişanlayıp kendisi araştırmasa bile her şeyi anlatıyolarmış erkeğe hizmet etmeyi bilsin kafasıyla.ergenlik de öne çekildi, hormonlar da eskiye nazaran daha önce aktif oluyo.çocuklar 18 ine kadar evcilik oynamıyo artık gözü kapalı yaşamıyo.neler konuşup neler okuyolar araştırıyolar.ellerinin altındaki aletlerde onlar aratmasa bile karşılarına cinsel pop-up'lar çıkıp dikkatlerini çekiyo.ben öğretmenim deyip bunları yazmak bilemedim ..Bir öğretmen olarak bu hikayeye asla inanmadım. 15 yaşındaki öğrencilerimi gözümün önünden geçiriyorum, böyle cümleler kurabilirler mi diye ama ı ıh olmuyor. 11-12 yaşlarındaki eski öğrencilerimi düşünüyorum, 5.sınıflarımı... Lezbiyenliği falan araştırıp bilgi sahibi olacaklar ha? Mümkün değil.
İnsanları kandırmanızın çirkinliği bir yana, amacınız ne tam olarak? İyi niyetli olmadığınız kesin.
Hayır formasyon almadım tam olarak öğretmenlik mezunuyum merak etmeyin o yaşlarda kimlik arayışı yaşandığını en az sizin kadar iyi biliyorum :)bir öğretmen olarak neden inanmadığınızı anlamadım , eğitim fakültesi yerine sonradan formasyon falan aldınız sanırım meslek olsun diye.ya da sadece mezun oldunuz tecrübeniz yok.burdan öyle gözüküyor bilesiniz.Benim kardeşimin de o yaşlarda cinsel kimlik karmaşası vardı ve kafa karışıklığını aynı bu şekilde ifade edebiliyordu.yaş aldıkça oturdu.yine bir ortaokul öğretmeni kuzenim çalıştığı imamhatip ortaokulda bile üzerine önlüğünü giymediği bi gün kız öğrencilerin nelerden bahsettiğini duyunca şok olmuş.görev yaptığı yerlerin birinde de samsunun küçük bi ilçesiydi 13 yaşında nişanlayıp kendisi araştırmasa bile her şeyi anlatıyolarmış erkeğe hizmet etmeyi bilsin kafasıyla.ergenlik de öne çekildi, hormonlar da eskiye nazaran daha önce aktif oluyo.çocuklar 18 ine kadar evcilik oynamıyo artık gözü kapalı yaşamıyo.neler konuşup neler okuyolar araştırıyolar.ellerinin altındaki aletlerde onlar aratmasa bile karşılarına cinsel pop-up'lar çıkıp dikkatlerini çekiyo.ben öğretmenim deyip bunları yazmak bilemedim ..
Siz o yaşlarda bir şey bilmiyorsunuz diye şimdiki gençler de öyle olacak diye bir kaide yok. Kız kendini güzel açıklamış, kendini bulmaya çalışan bir insana “çocukluğunu yaşa” deme sığlığını nasıl elde ettiniz?15 yasinda ne kadarda cok sey biliyormussun sen...11..12 yaslarinda bilmem neleri merak edip arastirdim diyosun,cocuklugunu yasa...
Siz o yaşlarda bir şey bilmiyorsunuz diye şimdiki gençler de öyle olacak diye bir kaide yok. Kız kendini güzel açıklamış, kendini bulmaya çalışan bir insana “çocukluğunu yaşa” deme sığlığını nasıl elde ettiniz?
Bu engin ve cok genis dusuncelerinizle size mutluluklar dilerim ne diyelim umarim cocugunuz varsa yada ilerde olursa insallah boyle bilgili engin tecrubeli arastirmaci bir cocuk olurda her bir halti bilir ve bu cocuk demeyelim cocuk degil diyorsunuz boyle aydin parlak bir genc olur.Siz o yaşlarda bir şey bilmiyorsunuz diye şimdiki gençler de öyle olacak diye bir kaide yok. Kız kendini güzel açıklamış, kendini bulmaya çalışan bir insana “çocukluğunu yaşa” deme sığlığını nasıl elde ettiniz?
Bir öğretmen olarak bu hikayeye asla inanmadım. 15 yaşındaki öğrencilerimi gözümün önünden geçiriyorum, böyle cümleler kurabilirler mi diye ama ı ıh olmuyor. 11-12 yaşlarındaki eski öğrencilerimi düşünüyorum, 5.sınıflarımı... Lezbiyenliği falan araştırıp bilgi sahibi olacaklar ha? Mümkün değil.
İnsanları kandırmanızın çirkinliği bir yana, amacınız ne tam olarak? İyi niyetli olmadığınız kesin.
Belki biseksüelsindir. Akışına bırak bence, yüreğinin götürdüğü yere git. Lezbiyen olmak veya biseksüel olmak kötü şeyler değil sanılanın aksine. Yönelimin ne olursa olsun, heteroseksüel bile olsan cinsel yakınlaşmalr için 18 yaşını beklemeni öneririm. Hem duygusal olarak cinsel ilişkinin sorumluluklarını kaldırabilme, duygusal olarak hazır bulunma hem de hukuki açıdan sorun olabilir erken yaşta. Acele etme. Sevgi güzeldir. Paylaşmak güzeldir. Ama cinsi münasebetler için biraz daha vakit var. Sevgiler...Merhabalar. Bu siteyi bazen kafama takilan konular icin takip ediyordum. 15 yasinda bir kizim yasim uygun degil belki ama umarim konu kaldirilmaz. Bu aralar kendimi sıkıntıda hissediyorum yönelim konusunda ve bir karmaşa yaşıyorum. Ben normalde erkeklerden hoşlanan biriyim. Ve 9 yasinda ergenlige girdim yasitlarimdan erken gelistim bu donemde de zaten cinsel hisler veya masturbasyon oluyor illa ki. Kimseye yaklasan veya bunu cevreme yansitan konusan o tarz biri degilim hic kotu algilanmak istemiyorum asla. Ama o yaşlarda sonralarda kadinlari dusunmeye basladim ve onlari izlemeyi, sadece kadinlardan zevk almaya basladim kendimi bir kadinla hayal edip. Yani hemcinslerime karsi ilgim oldu ve erkekler cinsel yonden asla ilgimi cekmiyordu. Ama bir kadina da oyle asik olmuyordum. Bir erkek arkadasim vardi ama duygularim azaldi bunu ona da soyleyemiyorum ve son zamanlarda bu konuyu dusundukce ona karsi bir soguma ve uzaklasma da yasadim. Onu oyaliyor gibi hissediyorum zaten. Kadinlara cinsel yonden hislerim daha agir basiyor ama erkekleri dusunup zevk alsam bile nadiren oluyor bu ve hoslanmiyorum. Eskiden beri boyleyim. Ve gecen sene saclarimi da kestirdim kendimi erkeksi hissediyordum aslinda onceden de bu erkeksi hissetme durumu baslamisti. Sonra saclarimi kestim ve cidden daha mutlu oldum boyle. Erkek olmak istemek degil asla yani maskulen hissetmek. Ve lisedeyim, okulda bir kiz vardi o da benim gibi kisa sacli ve erkeksi. Bir kizla takiliyor surekli el ele. Benden biraz buyuk biri. Nedense ilgimi cok cekti bu cinsel anlamda degil normal hoslanti gibi. Her gordugumde bakiyordum hep denk gelmek ve yakin durmak istiyordum o da bana bakiyordu surekli her gordugunde. Bir gun konferans veriliyordu okulda ve yanina oturdum sonra muhabbet acmak icin onceden şu okulda mi okuyordun diye bir soru sordum. Bana döndü gulumseyerek cevapladi o kadar mutlu oldum ki gozlerine bakarken ve benimle olan konusmasindan. Ilk defa oyle hissettim. Tabi saplanti seklinde bir durum olmadi zaten belki escinsel olsam bile bu yasta oyle birsey yasamak istemiyorum sevgili olmak da istemem suan ogrenciyim ve yasim kucuk zaten ve beni etkileyen durumlar olabilir kötü açılardan. Onceden de psikologa gitmistim gecen senenin sonlarinda bazi hafif durumlar sebebiyle. Bu konuyu da actim ama nasil mutluysan oyle ol belki gecicidir dedi. Escinsel olma korkusu veya istem disi dusunceler olmuyor asla. Onceden de kadinlardan etkileniyordum ama lezbiyenligi bilmiyordum haberim yoktu sonra arastirip ogrendim 11-12 yaslarimda internetten. Ama sonra unuttum kendimi bir kaliba sokmadim ama cinsel ilgim hep kadinlara oldu ayni sekilde devam etti yine. Erkeklere de oluyor ama bazen. Bu aralar daha cok ben neyim diye dusunuyorum artik ve bu karmasa bunaltiyor veya kabullenemiyorum. Uzunca bahsettim biraz ama yargilanmak veya kotulenmek istemiyorum asla. Boyle bir karmaşa hissediyorum kendi icimde. Aileme bahsettim ama takinti olabilir dediler sen oyle degilsin dediler yani kabullenmeye yanasmadilar ve bu belirsizlik daha cok karmasik hissettiriyor.
Yavrum erken diyenler 20 yaşında çocuk yaptı diye birilerine kızarken siz milletin hayatına ne çok karışmayı seviyorsuuz diyenler.Bu tarz şeyler özenmekle olsaydı en çok toplum tarafından anormal görülen kişiler, normal görülen heteroseksüelliğe özenirdi. Farklı yönelimlerin nesine özenilir? Tecavüze uğrayıp öldürülüp haberlere dahi taşınmamaya mı? Hemcinsi ve karşı cins tarafından sürekli dışlanmaya, anormal görülmeye mi? Belki ailesi tarafından silinmeye, ailesini hayal kırıklığına uğrattığını sanmaya mı? Kendi elinde olmayan sebeplerden dolayı "anormal" olup iş bulamayıp fuhuşa zorlanmaya, apartmanlarda istenmemeye mi?
Toplum normlarından farklı cinsel yönelimlere, cinsel kimliğe sahip olmayı gerçekten özenilecek bir şey mi sanıyorsunuz?
Konu sahibi banlanmış. Belki gerçekti, belki de değildi. Ancak 15 yaş cinselliği keşfetmek, kendini tanımak için hiç de erken bir yaş değil.