4 yaşında ki çocuk etek, pantolon yada araba, Barbie bebek ayrımını nasıl yapsın da cinsel karmaşa yaşasın. Daha cinsiyet ne hangi ürün hangi cinsiyeti temsil eder hiç farkında bile değildir. Bence siz fazla evham yapıyorsunuz rahat olun çocuk bu ilgisini çeken şeye bakıyordur sadece.Merhaba danışmak istediğim bir konu var. Kızım 4 yaşında . Birkaç aydır elbise etek vb. Şeyleri giymeyi reddediyor. Sadece pantolon tayt şort giymek istiyor. Bu çok dikkatimi çekmemişti ama son zamanlarda alışverişe çıktığımızda sadece erkek reyonu ilgisini çekiyor. Oyuncakçıda sadece arabalar. Bebeklerle oynamak istemiyor . Hatta bebeklerin yüzüne bakmıyor. Oyunlarda baba olacağım kral olacağım . İlerde de asker olmak istiyorum diyor. İnternete göz gezdirdiğimde cinsel kimlik bozukluğunun tüm belirtilerini görüyorum. Psikoloğa da gittik çok da güvenemedim. Bu yaşta olur dedi. Ama artık çok bunaldım düşünmekten. Kimse de ciddi bir şey olduğunun farkında değil. Babası da dahil. Çevrenizde bunun gibi örnekleri olan var mı düşüncelerinize ve örneklerinize ihtiyacım var.
Hayır, gerçekten farklılaşmalar düşündüğünüzden çok erken başlıyor.4 yaşında ki çocuk etek, pantolon yada araba, Barbie bebek ayrımını nasıl yapsın da cinsel karmaşa yaşasın. Daha cinsiyet ne hangi ürün hangi cinsiyeti temsil eder hiç farkında bile değildir. Bence siz fazla evham yapıyorsunuz rahat olun çocuk bu ilgisini çeken şeye bakıyordur sadece.
Düşünüyorum da nerde yanlış yaptığımızı bulamıyorum. Babası da ben de çok ilgiliyiz. Hayatımızda da çok kalabalık bir ortam yok eşimle benden başka sadece bu sene kreşe başladı oradaki arkadaşları var.Merhaba. Ben boyle bir cocuktum. Erkek oyunlari oynar, erkek gibi oturur, erkek gibi konusur, erkek olarak dogmadigim icin de cok uzulurdum. 4 yaslarinda etek giymeyi reddederek basladi bu durum saniyorum. Annem cok ilgisiz, sevgisiz bir kadindi. Babam yasakci, gaddar bir adamdi. Kadin olmayi asagilik algiladigim icin erkek olmak istedigimi ailemden ayrildiktan sonra farkettim. Erkek olma ozentimden kurtulmam 13 yasini buldu. Ama sunu soyleyebilirim, erkek olmaya calismam onaylanmis ve pekistirilmis olsaydi o yonde devam ederdim. Cunku zaten erkek olma istegi guc ve sayginlik istegimden kaynaklaniyordu. Birileri bu yonumu pekistirdiginde bu ihtiyaclarim karsilandigi icin erkek rolunde kalmaya seve seve devam ederdim.
Kizinizin hayatindaki kadinlarla yeterince ozdesim kurup kuramadigi konusu uzerine biraz dusunmenizi tavsiye ederim ben.
Sizdeki nasıl son buldu ya da tam olarak bu düşünceniz geçti miMerhaba. Ben boyle bir cocuktum. Erkek oyunlari oynar, erkek gibi oturur, erkek gibi konusur, erkek olarak dogmadigim icin de cok uzulurdum. 4 yaslarinda etek giymeyi reddederek basladi bu durum saniyorum. Annem cok ilgisiz, sevgisiz bir kadindi. Babam yasakci, gaddar bir adamdi. Kadin olmayi asagilik algiladigim icin erkek olmak istedigimi ailemden ayrildiktan sonra farkettim. Erkek olma ozentimden kurtulmam 13 yasini buldu. Ama sunu soyleyebilirim, erkek olmaya calismam onaylanmis ve pekistirilmis olsaydi o yonde devam ederdim. Cunku zaten erkek olma istegi guc ve sayginlik istegimden kaynaklaniyordu. Birileri bu yonumu pekistirdiginde bu ihtiyaclarim karsilandigi icin erkek rolunde kalmaya seve seve devam ederdim.
Kizinizin hayatindaki kadinlarla yeterince ozdesim kurup kuramadigi konusu uzerine biraz dusunmenizi tavsiye ederim ben.
Erkek güzellemesi yapan yok çok da sevilir nazlı büyüdü. Erkek kardeşi abisi kuzeni filan yok sadece okulda arkadaşları var hep dilinde onlar. Bilmiyorum ya neden böyle olduBu yaşta olabilir. Özellikle çevrede erkek çocuk güzellemesi yapılıyor mu dikkat edebilirsiniz. Erkek gibi olacak benim kızım ilerde vs gibi şeyler buna sebep olabilir. Toplumumuz malesef erkek egemen toplum ve erkeklerin bir şekilde daha çok ilgi gördüğünü hissedip o şekilde davranıyor olabilir.
Yine aynı şekilde abi, erkek kardeş varsa ona özeniyor olabilir.
Okulda oyun oynarken sen kızsın oynayamazsın tarzı bir tepki almış olabilir. Muhtemelen geçici bir süreçtirErkek güzellemesi yapan yok çok da sevilir nazlı büyüdü. Erkek kardeşi abisi kuzeni filan yok sadece okulda arkadaşları var hep dilinde onlar. Bilmiyorum ya neden böyle oldu
Bu konuda bilgili bir psikolog bulmam gerekiyor sanırım. Çünkü danıştığım biri önemsemedi ve gerçekten bilgili olmadığını düşündüm. Maalesef geçiştirilen bir konu ve geç kalınıyor haliyle. Bunun bir tedavisi olmadığı da kesin. Çok çaresiz hissediyorum.Bu ciddi bir durum çok yakınımda biri bu sekıldeydı ve suan hala bu sekılde devam edıyor erken farektmenız büyük şans hemen destek alın ne yapılması gerekıyorsa yapın kreşte falan etkılendıgı bıseyler varsa kresten alın cocugunuzu bu önlenebılır ama eger bısey olmaz gecerle gecıstırılırse kesınlıkle geçmiyor bilginiz olsun
Neden tedavisi olmasın eger boyle caresız hıssedersenız asıl o zaman gerçekten caresız kalırsınız ben bunun kesınlıkle aşılabılır olduğunu düşünüyorum benımde bır kızım var sızı yürekten anlıyorum kesınlıkle çözülür yeterki gec kalınmasınBu konuda bilgili bir psikolog bulmam gerekiyor sanırım. Çünkü danıştığım biri önemsemedi ve gerçekten bilgili olmadığını düşündüm. Maalesef geçiştirilen bir konu ve geç kalınıyor haliyle. Bunun bir tedavisi olmadığı da kesin. Çok çaresiz hissediyorum.
Evet tamamen gecti, cok severek evlendim ve anne oldum sukurler olsun :)Sizdeki nasıl son buldu ya da tam olarak bu düşünceniz geçti mi
Gerçekten insan başıma gelmez dememeli ve kimseyi bu durumundan dolayı yargılamamalıymış ben bunu bu şekilde tecrübe etmiş oldum . Teşekkürler cevabınız içinNeden tedavisi olmasın eger boyle caresız hıssedersenız asıl o zaman gerçekten caresız kalırsınız ben bunun kesınlıkle aşılabılır olduğunu düşünüyorum benımde bır kızım var sızı yürekten anlıyorum kesınlıkle çözülür yeterki gec kalınmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?