Sizdeki nasıl son buldu ya da tam olarak bu düşünceniz geçti mi
Evet tamamen gecti, cok severek evlendim ve anne oldum sukurler olsun :)
Nasil son buldu kismi icin net bir cevap vermek kolay degil gercekten. An degil bir surec cunku bahsettigimiz sey. Aşık olduğum icin gecmis olabilir, muhafazakar bir sehirde sadece hemcinslerimle arkadaslik ettigim icin gecmis olabilir, anne ya da babamdan biri gibi olmak zorunda olmadigimi anladigim icin gecmis olabilir, etik degerlere cocuklugumda da cok onem verdigim icin cinsiyetimi kabullenmem gerektigine karar vermis de olabilirim, hepsi ya da hicbiri de olabilir. Cocuktum nitekim, nasil gelisti tam olarak tanimlayamiyorum. Ve benim icin cok zor zamanlar oldugundan yasadigim bir cok seyi unutmusum, kopuk kopuk seyler hatirliyorum sadece.
Sunu onerebilirim size, evde kendi kendinize bir oyuncak bebekle evcilik oyunu kurun neseyle oynayin, kiziniz bir sure sonra sizi duyup katilir. Imkaniniz varsa kiz cocugu olan komsularinizi, akrabalarinizi, kizinizin sinif arkadaslarini annesiyle birlikte evinize davet edin. Cocuklar geldiginde oynayabilecekleri evcilik oyun takimlari, bebekler, tokalar olsun mutlaka. Kiziniza sezdirmeden araba gibi erkeklerin tercih edecegi oyuncaklari azaltin.
Esinizi sizden rol calmadigindan emin olun. Kizinizla ilgili gece uyutmak, okula goturmek gibi esinize ait sorumluluklarin mumkun oldugu kadar fazlasini siz ustlenin. Tabi ki kendisi strese sokma pahasina degil, nesenizi ve hosgorunuzu koruyabileceginiz kadar is yuklenin. Ornegin siz sofrayi kaldiriyorken esinizle kiziniz oynuyorsa artik tam tersi olmali.
Oyuncak araba almak istiyorsa cocugu oyuncakciya goturmek yerine ona pembe, cicekli kizlarin tercih edecegi arabalardan alip getirin eve.
Fazla kontrolcu, buyurgan davraniyorsaniz cocugun guc ihtiyaci artmis olabilir, bunu telafi etmek icin erkeksi figurlere yoneliyor da olabilir.