Nedense bende bu olaylara böyle rahat yaklaştıkları için dahada fazlalaştığı kanısındayım.Aksine birilerinin çığlığı duyuluyor. Çektikleri acıyı kesmese de denetleyici bir güç oluşturduğu kanısındayım.
Biraz baskı oluşturuyordur, hiç duyulmasa o da olmayacak sanki?Nedense bende bu olaylara böyle rahat yaklaştıkları için dahada fazlalaştığı kanısındayım.
Baksana daha hukuk çalıştayını bekliyorlarmış.Sanki alalede bir olay şu yaşanılanlar bunlarda beklesede olur kafasında...Biraz baskı oluşturuyordur, hiç duyulmasa o da olmayacak sanki?
Biri şu kadını.... Başka bişey dicektim, yazını gördüm. Ya sabır!Biri şu kadını sustursun...
Kesinlikle ifşa olmamalılar eylemi gerçekleştirenin ailesinde ifşa olmamalı masumlar mağdur edilmemeli mağdurlara ise gerekli destek sağlanmalı.Ama cinsel istismara uğrayan kişilerin ve ailelerin kimliğinin ifşa olmasını uygun bulmuyorum.
Deynepciğim, zaten menfi olaylarda kimlik ifşa etmek hukuken suçtur.. Basında yada bu tip bloglarda, artık en azından suçunuzu bilin demek, suç olmamalı.. Zaten aileler ifşa edilse, hukuken kimse hesabını veremez..Keşke rencide olan cinsel istismara uğrayan değilde o eylemi gerçekleştirenler olsa,utanıp sıkılsa ,tepkilerden ibret alsa da yapmasa.20 küsür sene önce Fatma Girik'in yaptığı bir program vardı.Bu tür istismar haberler yapılıdı.Fatma Girik tükürürdü yüzlerine.O zamanlar reyting için uydurma yapılıyor bu haberler sanılırdı ama görüyorum ki şimdi değilmiş.Sorun haberin yapılmaması değil ki,varsayalım yapılmadı çözüm mü?Hz.Ali'nin olması lazım bir söz vardı.
Bir zulmü engelleyemiyorsanız en azından onu herkese duyurun diye.Ama cinsel istismara uğrayan kişilerin ve ailelerin kimliğinin ifşa olmasını uygun bulmuyorum.
Böyle diyerek gündem mi değişiyor ,daha çok mu gündemde kalıyor.Ne yapmak istediğini bende tam anlayamadım.Konuşulacağı kadar konuşuldu zaten,tekrar alevlendirmenin mantığı ney anlamadım.Böyle konuşmasının kendisine ve partiye ne faydası olacak ki ,böyle konuş desinler.Ama bende K.Kyı geçen sefer yönlendirdiklerini düşünüyorum.Halk olarak çok tepki verdik.Bu durum siyasete malzeme olmamalıydı bana göre.Deynepciğim, zaten menfi olaylarda kimlik ifşa etmek hukuken suçtur.. Basında yada bu tip bloglarda, artık en azından suçunuzu bilin demek, suç olmamalı.. Zaten aileler ifşa edilse, hukuken kimse hesabını veremez..
Cidden bakan hanımın gündem değiştirmek için böyle garip konuştuğunu düşünüyorum, çünkü okumuş etmiş, doktor olmuş, aklı başında kadın.. Kılıçdaroğlunun lafı üzerindenki gündem azalınca şimdi bu lafı etmesi, kadının aptal olduğunu değil, tam tersine çok uyanık olduğunu yada birileri böyle konuş dediği için böyle konuştuğunu düşünenlerdenim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?