• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinnet

Onu gibi görmek dahi istemiyorum,sanki 13 yıllık emek bir anda silindi.Hicbir sevgi,saygı kalmadı içimde.Bilmiyorum nasıl üstesinden gelip,nasıl unutucam.Daha önemlisi kızlarım nasıl unutucak
Söyle düşünebilirsiniz; size vurmamis o sinirle. Eğer öyle birsey olsaydı ne olacaktı düşünsenize? Hem siz hem çocuklar bunu nasıl atlatacaktiniz?
Ben olsam hemen yumuşamazdim evet, çocuklar için üzülürdüm en çok da. Ama mutlaka inanacaklari bir açıklama bulurdum. Babanız hastaymış, içtiği bir ilaç gerginlik yapmış, ne yaptığını sonradan farketmiş vs derdim ve eşim yalvardiginda, çocuklardan da özür dilemesi ve onlara bunun gibi makul bir açıklama yapmasını şart koşardım.

Bi anlık sinirle olmuş sizde cok ustunde durmayın derim. Benim Esimde cok gergindir işi çok sıkıntılı ve beyin olarak cok yorucu haliyle konusmadı bıle degısıyor ama dicek bısey yok huyunu bıldıgım için ses cıkarmıyorum.
İnsan. Sinirliyken agzından cıkanı kulağı duymuyor. Ona sorsan oda hatrlamıyordur çoğu şeyi sizde üstelemeyin derim. Oda üzülmüştür baya hepimize düşkün diyorsunuz bu çok güzel bişey.

Eşinizle sakin bir zamanda güzelce konuşun.O, şimdi yaptığının yanlış olduğunu biliyor ama, durumu toparlamak için ne yapacağını da bilemiyor olabilir.Bir süre kendi haline bırakmakta fayda var.Siz kendi aranızda çözer,anlaşırsanız çocuklarında gönlünü alması kolay olur.Onların çok üzülüp korktuklarını söyleyin.Sinirliyse sinirli.Özür dilemeyi de bilsin bir zahmet.En geç bayramda barışırsınız inşallah.

Bi anlık sinirle olmuş sizde cok ustunde durmayın derim. Benim Esimde cok gergindir işi çok sıkıntılı ve beyin olarak cok yorucu haliyle konusmadı bıle degısıyor ama dicek bısey yok huyunu bıldıgım için ses cıkarmıyorum.
İnsan. Sinirliyken agzından cıkanı kulağı duymuyor. Ona sorsan oda hatrlamıyordur çoğu şeyi sizde üstelemeyin derim. Oda üzülmüştür baya hepimize düşkün diyorsunuz bu çok güzel bişey.
Evet çok düşkündür.Hakkini yiyemem eline ne geçerse evlatlarına ,bana harcar.Ama bu olayda gideceksin bu evden dedi.Senden nefret ediyorum dedi.Dedide dedi işte.Nasil evden kovma gibi bir kelime kullanır aklım almıyor.O kizginken hemen susmali ,hiçbir şekilde tepki vermemeliymisim.Yanimda sandalye kırıp bulduğu tabak ,çanağı yere firlatirken nasıl susardim onuda ben yapamadım.Tek söylediğim defol git,evime zarar verme ,çabuk dışarı çık dedim.Bunlari hatirliyorum

Eşinizle sakin bir zamanda güzelce konuşun.O, şimdi yaptığının yanlış olduğunu biliyor ama, durumu toparlamak için ne yapacağını da bilemiyor olabilir.Bir süre kendi haline bırakmakta fayda var.Siz kendi aranızda çözer,anlaşırsanız çocuklarında gönlünü alması kolay olur.Onların çok üzülüp korktuklarını söyleyin.Sinirliyse sinirli.Özür dilemeyi de bilsin bir zahmet.En geç bayramda barışırsınız inşallah.
Allah razı olsun.Bayram tatilinde zaten evden dışarı çıkmadı.O hangi odadaysa ben kızlarla başka odaya geçtim.Kizlari çağırıp durdu,sözde onlarla konuşup,sevdi .Oruç tutuyor.Tutmasa içtiği sigaradan anlarım.Tartistigimizda bile arka arkaya sigara içer.Bu olaydan sonra sesi bile cikmiyor

Evet çok düşkündür.Hakkini yiyemem eline ne geçerse evlatlarına ,bana harcar.Ama bu olayda gideceksin bu evden dedi.Senden nefret ediyorum dedi.Dedide dedi işte.Nasil evden kovma gibi bir kelime kullanır aklım almıyor.O kizginken hemen susmali ,hiçbir şekilde tepki vermemeliymisim.Yanimda sandalye kırıp bulduğu tabak ,çanağı yere firlatirken nasıl susardim onuda ben yapamadım.Tek söylediğim defol git,evime zarar verme ,çabuk dışarı çık dedim.Bunlari hatirliyorum
Çok ağır konuşmuş doğru ama işte sinir anı dedım ya insan kendisini kaybediyor cinnet geçirip ailesini katleden var Allah korusun. Ama eminim çoktan pişman olmuştur sakinlesince güzelce konuşup dertleşin tabi sizinde o lafları hazmetmeniz lazım ama dedıgım gibi sinirle söylenmiş sözler.

Söyle düşünebilirsiniz; size vurmamis o sinirle. Eğer öyle birsey olsaydı ne olacaktı düşünsenize? Hem siz hem çocuklar bunu nasıl atlatacaktiniz?
Ben olsam hemen yumuşamazdim evet, çocuklar için üzülürdüm en çok da. Ama mutlaka inanacaklari bir açıklama bulurdum. Babanız hastaymış, içtiği bir ilaç gerginlik yapmış, ne yaptığını sonradan farketmiş vs derdim ve eşim yalvardiginda, çocuklardan da özür dilemesi ve onlara bunun gibi makul bir açıklama yapmasını şart koşardım.
Evet çok ama çok sinirliydi.Diyorumya kahve makinesi,şu bu ne bulduysa fırlattı.Taniyamadim onu o anda.Ama hemen önünde bende ona bağırdım,çığlık attım ama bana dokunmadı.Git gözümün önünden diye çığlık attı ama o anda saçma bir şekilde evimi koruma moduna girdim.Ne bileyim ordan nurdan kısıp aldığım seyleri bir anda fırlatmaya başlayınca bende delirdim

Patlamayasınız inşallah ileride şiddete falan başvurmaz bana çok korkutucu geldi anlattıklarınız Bu kadar küçücük bir şeyden bu kadar delirmesi normal değil
Bekarken cok sınırlı mis ama evlenince çok değişmiş.Annesi hep bunu der.Demekki bir anda bekarlık cinneti çöktü üstüne

Böyleleri oruç tutmasın arkadaş ya
Dedim zaten o anda ne tür teşekkür uygun oruç kabul oldu,ne kildigin namaz dedim.Bilmiyorum yaaa o anda odaya geçip onun sakinleşmesini mi beklemeliydim .Ama yapamadım arkadaşlar ,yapamadım.O herşeyi kırıp ,dökerken yerimde duramadim

Bana çok düşkündür,kizlarada öyle.Herseyi anlatır ,konuşur.Ama dediğim gibi bu bir ilkti ama çocukluğuma döndüm.Babam geldi gözlerime .Babam her cinnet geçirdiğinde annemide benide doverdi.İstemsiz bana vuracak sandım.O buna daha çok sinirlendi.Sana nasıl dokunucagimi sanıyorsun diye eline geçeni firlatti
Ablacığım her evlilikte olur böyle kriz anları.
Çocukların nasıl unutacak?Diye kendinizi de körüklemeyin,eşinize de tapa yapmayın.
Normal şartlarda eviniz huzurlu olduğu için eşiniz kızlarına uygun bir açıklama yapıp,
özür dileyerek gönüllerini alsın.

Çocukların bir durumdan olumsuz etkilenmesine sebep olan unsurlardan
biri de maruz kalma sıklığıdır.
Böyle kırk yılda bir defa yaşanan ve ardından telafisi yapılan bir olumsuzluk travma oluşturacak diye bir kuralımız yok.
Muhtemelen siz,kendi çocukluk travmalarınız nedeniyle bu olaydan çok etkilendiniz.

Eşinizle sakin bir anında,yumuşak bir şekilde konuşup,duygularınızı anlatın ve durumu telafi etmesini isteyin.
Eşine ve çocuklarına düşkün bir erkek,bu yapıcı yaklaşıma duyarsız kalmayacaktır diye düşünüyorum.
Allah tez zamanda sıkıntınızı gidersin.

Ben anneymisim,onu hep ikinci plana atiyormusum Hep aklım ,fikrim çocuklarımız.Ona değer vermiyor,vakit harcamiyormusum .Ama tabiki bunlardogru değil.Tabiki en önceliğin evlatlarım ama asla onun dediği gibide degil

Çocukların nasıl unutacak?Diye kendinizi de körüklemeyin,eşinize de tapa yapmayın.
Normal şartlarda eviniz huzurlu olduğu için eşiniz kızlarına uygun bir açıklama yapıp,

Böyle kırk yılda bir defa yaşanan ve ardından telafisi yapılan bir olumsuzluk travma oluşturacak diye bir kuralımız yok.
Muhtemelen siz,kendi çocukluk travmalarınız nedeniyle bu olaydan çok etkilendiniz.

Eşinizle sakin bir anında,yumuşak bir şekilde konuşup,duygularınızı anlatın ve durumu telafi etmesini isteyin.
Eşine ve çocuklarına düşkün bir erkek,bu yapıcı yaklaşıma duyarsız kalmayacaktır diye düşünüyorum.
Allah razı olsun ablacim

Ruha şifa gibi yorumlarınız demeden geçedemedim :KK68:

Ex bana defalarca aynı davranısta bulunmustı aynı sözler aynı laflar artık aynı sözleri duyunca kendimi zor tutuyordum.. son defasında tekrar aynı sözleri duyunca cinnet geçirmiştim ben de duvarlara kapılara vurdum sinirimden aynen eşin gibi...birikim olmuş onda bence

İyi aksamlar hanımlar , evet eşim resmen cinnet getirdi.İki gün oluyor iş yerinde çok sıkıntı olduğunu zaten biliyorum.Cok streliydi zaten.Aksam işten geldi.Hemen tatile çıkalım köye gidelim dedi.Bende hemen gidemeyiz hazırlık yapayım sabah gidelim dedim.Resmen çildirdi ,bağırıp çağırıp eline ne geçerse fırlatmaya başladı.Evlendigimizden beri böyle bir seyle ilk kez karşılaştım.İste bir şey istemiş ben hemen yapmamisim bir görseniz kapılara ,duvarlara vuruyor.Bende çocuklarimda çok korktuk.Allahim resmen tekrar yaşadım o anı.İki gündür konuşmuyorum.İftar yemeğini ondan ayrı kızlarla odamızda yiyoruz.Ondan ayrı oturuyorum.Şu an içimde nefretten başka birşey yok.Biliyorum en geç bir haftaya yalvarmaya başlıyacak.Ama bu çok ağır geldi bana.Hele evden gideceksin demesi kulağımdan gitmiyor.Kavga esnasindada dedim kendisine ,bundan sonra sakın beni eşin olarak görme,zira ben seni görmüyorum dedim.Okuyan herkese teşekkür ediyorum
Bu olayın aynısını babam yaşattı bize. Birilerinin dolduruşuna gelmiş olması yüksekkk ihtimal. Ve inanıyorsanız nazar. Böyle çalışkan falan biri ise göze gelmiş olabilir.

Allah razı olsun ablacim
Bide bu olaydan eltimin haberi olmuş,aramız pek iyi değildir. Bana abla abim napmis öyle taaaaa diye konuştu.Bir nevi oh olsun gibi sanki Arkasinada durum paylaşıyor ne güzel bir gün ,ne güzel hava diye.Bana hep derdi abim sana çok düşüyor sana değer veriyor.Bu olaydan sonra dahada çok sinirlendim abla eşime.Herkese bir açık,konuşacak bir şey verdi diye.Cunku herkes bizi parmakla gösterirdi .Herkes biz gibi evlilik isterdi.En çok kızdığım nokta abuk sabuk bir sebepten bunların olmasi

Back