Cinnet geçirmek:Kişisel bir olay,kendi kendine sıkıntı yaratmak (intahar)
Cinnet getirmek:Kişinin problemleri yüzünden başkalarına da zarar vermesi.(Başkasını vurmak,aile katliamı vs.)
evet kizlar biraz once bi topikte konusurken genele sormak geldi aklima ben cinnet gecirmek olarak biliyordum ama gecen haberlerde cinnet getirdi diye soylediler sizce cinnet gecirilirmi getirilirmi ?
Cinnet geçirmek:Kişisel bir olay,kendi kendine sıkıntı yaratmak (intahar)
Cinnet getirmek:Kişinin problemleri yüzünden başkalarına da zarar vermesi.(Başkasını vurmak,aile katliamı vs.)
Bak git adama cinnet bilmem naptirma
CİNNET
Cin tutma, delilik, çılgınlık, davranış uyumsuzluğu, aklın zail olması Buna cünûn da denir Cinnet Kur'an-ı Kerîm'de bu mânâda birkaç yerde geçer: "Yoksa O'nda Cinnet mi vardır?" (Sebe', 34/8)
Diğer bir manasıyla; cin ve bu kelimenin çoğulu olarak cinler veya cin taifesi demektir: "Cinlerden ve insanlardan" (en-Nâs, 114/6)
Cinnet, örtü ve gizlilik mânâsında değerlendirildiğinde; Cennet, cenân (kalb), cünnet (koruyucu), cenîn ve mecnûn ile alâkalıdır
Cinnet, dilimizde delilik mânâsına kullanılmaktadır Cin çarpması olarak da tanımlanmaktadır Gözle görülmeyen varlık olan cinlerin,insan vücuduna girerek, zarar verdiklerine inanan kimseler vardır...
O halde delilik getirilmeyecegine gore,geciriliyordur muhtemelen
yok baska yerde okudum ikna olmadim ondan actim konuyu yoksa senin yazina ikna olmadim degilbilmem ki ne yapsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?