cinnet gecirilirmi yoksa getirilirmi ?

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.385
26.109
598
evet kizlar biraz once bi topikte konusurken genele sormak geldi aklima ben cinnet gecirmek olarak biliyordum ama gecen haberlerde cinnet getirdi diye soylediler sizce cinnet gecirilirmi getirilirmi ?

Cinnet geçirmek:Kişisel bir olay,kendi kendine sıkıntı yaratmak (intahar)
Cinnet getirmek:Kişinin problemleri yüzünden başkalarına da zarar vermesi.(Başkasını vurmak,aile katliamı vs.)

Cinnet getirmek:Kişinin problemleri yüzünden başkalarına da zarar vermesi.(Başkasını vurmak,aile katliamı vs.)

bunu okudum ama ikna olmadim

evet kizlar biraz once bi topikte konusurken genele sormak geldi aklima ben cinnet gecirmek olarak biliyordum ama gecen haberlerde cinnet getirdi diye soylediler sizce cinnet gecirilirmi getirilirmi ?

Bak git adama cinnet bilmem naptirma

CİNNET

Cin tutma, delilik, çılgınlık, davranış uyumsuzluğu, aklın zail olması Buna cünûn da denir Cinnet Kur'an-ı Kerîm'de bu mânâda birkaç yerde geçer: "Yoksa O'nda Cinnet mi vardır?" (Sebe', 34/8)

Diğer bir manasıyla; cin ve bu kelimenin çoğulu olarak cinler veya cin taifesi demektir: "Cinlerden ve insanlardan" (en-Nâs, 114/6)

Cinnet, örtü ve gizlilik mânâsında değerlendirildiğinde; Cennet, cenân (kalb), cünnet (koruyucu), cenîn ve mecnûn ile alâkalıdır

Cinnet, dilimizde delilik mânâsına kullanılmaktadır Cin çarpması olarak da tanımlanmaktadır Gözle görülmeyen varlık olan cinlerin,insan vücuduna girerek, zarar verdiklerine inanan kimseler vardır...
O halde delilik getirilmeyecegine gore,geciriliyordur muhtemelen

bunu okudum ama ikna olmadim

tövbe tövbeeee amaninnn:18::18::18:

bilmem ki ne yapsam
yok baska yerde okudum ikna olmadim ondan actim konuyu yoksa senin yazina ikna olmadim degil

bence de geçirilir

o nee öyle yaa pazardan bişey mi alıyon da getiriyon

eskiden haberlerde hep ''cinnet geçirdi'' denilirdi.biz de öyle alışmışız.ama son yıllarda hep cinnet getirdi deniliyor ama ben hala buna alışamadım.sanki sunan kişinin dili sürçmüşte öyle söylemiş gibi geliyor bana :44:

halk arasında ''cinnet geçirmek '' denir..ama aslı ''cinnet getirmek '' miş ......araştırmıştım benimde dikkatimi çekmişti

ben cinnet geçirmek derim hep haberlerde niye öyle diyorlar anlamıyorum ki

ben de merak ederdim bunu

ama bilmediğim bi şeyler var sanırım:26:

Doğrusu Cinnet getirmek diye biliyorum ama:26:

bende hep cinnet gecirecem derdim gecen haberlerde cinnet getirdi dedi sanirim gecirmek tekil getirmek cogula geciyor :26:

merhaba kızlar :) insan bazen öyle şeyler yaşıyorki akıl sağlığını koruması zorlaşıyor gerçek olan cinnetlerde üzülüyorum ben...

Getirmeye bir türlü alışamadım ben saçma geliyor.
Cinnet geçirmek diye alıştığım için sanırım.

cinnet getirmek üzereyim:26:
doğurmak üzereyim gibi oluyo

valla son yıllarda yeni moda çıktı bu getirmek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…