KEndim için soruyorsam namerdim sırnaşık şey
bir arkadaşım kursa gidecek karar veremiyor. çince çok zor ama geleceğin ticari dili diyor. ben ona ancak tıp okuma da naparsan yap diyebiliorum kafamçokkarıştı siz ne dersiniz ????
çince öğrenmeye çalışan biri olarak arkadaşına tavsiyem çince öğrenmeye çalışsın
zaten çince öğrenirse japonca ve korece okadar zor gelmez onları öğrenmesi daha kolay olur...
Bende tam tersini öneriyorum.
Ben japonca öğreniyorum ve önce japonca dan başlarsa daha ii olur. Çünkü japoncada 3 farklı alfabe öğreniliyor, ki bunlardan biride çin alfabesi. Yani biz şuan çince yazılmış afişleri falan okuyup anlayabiliyoruz. Çince ye de başlayan arkadaşlarım var. Japonca temelli oldukları için daha kolay öğrendiklerini biliyorum.
Tabi amacı çin kaynaklı ticaretse çince daha mantıklı.
'wednesday' arkadaşın dediğini katılıyorum.
araştırmasını yapsın hangisini daha çok severse ona başlasın.severek başlamak her iki dilli öğrenmesi için en önemli başlangıç.
ben asya bilimleri okurken japoncayi secmistim... gelecekte para kazanmak isteyenlere cinceyi önerirdim, benimle okuyan ve cinceyi secen arkadaslarimin cogu simdi cince yasiyor.. iyi para kazanabilinir... amaaaa ben japoncayi hicbirseye degismem..cok seviyorum ve türkce bilenlere zor bir dil olmasina ragmen ögrenmesi basit de gelebilir, ki gramerimiz benziyor..