Çince mi Japonca mı .?

Hekime

UZMAN DOKTOR
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
92
7
86
Diğer
KEndim için soruyorsam namerdim sırnaşık şey
bir arkadaşım kursa gidecek karar veremiyor. çince çok zor ama geleceğin ticari dili diyor. ben ona ancak tıp okuma da naparsan yap diyebiliorum kafamçokkarıştı siz ne dersiniz ????

çince öğrenmeye çalışan biri olarak arkadaşına tavsiyem çince öğrenmeye çalışsın
zaten çince öğrenirse japonca ve korece okadar zor gelmez onları öğrenmesi daha kolay olur...

Bende tam tersini öneriyorum.
Ben japonca öğreniyorum ve önce japonca dan başlarsa daha ii olur. Çünkü japoncada 3 farklı alfabe öğreniliyor, ki bunlardan biride çin alfabesi. Yani biz şuan çince yazılmış afişleri falan okuyup anlayabiliyoruz. Çince ye de başlayan arkadaşlarım var. Japonca temelli oldukları için daha kolay öğrendiklerini biliyorum.
Tabi amacı çin kaynaklı ticaretse çince daha mantıklı.

elbette iki dilde zor. Çünkü hiç bilmediği bi dizilim yani hece mantığı ile işliyor. Ama eğer severek başlarsa hiç zor gelmeyecektir.

'wednesday' arkadaşın dediğini katılıyorum.
araştırmasını yapsın hangisini daha çok severse ona başlasın.severek başlamak her iki dilli öğrenmesi için en önemli başlangıç.

yahu hatunlar nası ooreniosunuz bu dilleri hayranım valla ben bi latince oorendim tıp için anam agladı

bence çok zevkli. Tabi bazen dibimin düştüğü anlar oluyor ama bir yerlerde japonca duyduğumda yada gördüğümde anlayabilmek duygusu süper :lepi:

bir çince öğretmeni olarak çince diyorum:) hayatta yapılabilecek en zor ama en kazançlı şey :) ama sevmek şart...ben bayılıyorummmm:)

ben asya bilimleri okurken japoncayi secmistim... gelecekte para kazanmak isteyenlere cinceyi önerirdim, benimle okuyan ve cinceyi secen arkadaslarimin cogu simdi cince yasiyor.. iyi para kazanabilinir... amaaaa ben japoncayi hicbirseye degismem..cok seviyorum ve türkce bilenlere zor bir dil olmasina ragmen ögrenmesi basit de gelebilir, ki gramerimiz benziyor..

çinin pazarının tükenceğini düşünüyorum geleceği olan bence japonca

ış için :

ıngilizce
Almanca
ıtalyanca
Rusça
Çince

Türkiye'nin ticaret hacminin en çok ülkeler bunlar..

ış için dil öğrenmek isteyenler bu dillerden birini hatta birkaçını öğrensin. Biliyosunuz artık tek dil yetmiyor en az iki dil bilmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…