- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
-
- Konu Sahibi Bahar Yildirim
hangi halk eğitim bu arada. çok şaşırdım. genelde yaygın değil çünkü. çok güzel bir şey.Merhaba;
Yaklaşık 5-6 ay önce Çince öğrenmeye başlamıştım.
Halk eğitim kursuna gidiyordum ve çok da güzel ilerliyorduk.
Fakat işim nedeniyle bir ay kadar dayanabildim.
Şimdi ise fırsat buldukça çalışmlarıma devam ediyorum.
Ancak Çince kaynak kitap konusunda feci bir kıtlık var.
Bir dil bilgisi kitabı buldum, basımı durdurulmuş ve tüm kitapçılarda tükenmişti.
Sadece nett üzerinden çalışabiliyorum.
Bir de dil kartı almıştım, fakat öyle kötüydü ki, birkaç sayfadan sonrasına çalışamadım.
Tonlamalar yoktu. Hiçbir kelime tam anlamıyla yazılmamıştı.
Özet ile; bildiğiniz Çince kaynak var mı?
Cd ya da internet üzerinden uygulama olmasın ki yanımda taşımam gerekiyor, işe götürmem lazım.
Dil bilgisi, kelimeler, telaffuz vb en azından orta seviyeye kadar temelden anlatan kitaplar lazım.
Not: İngilizce olmasın. Onlardan öğrenmek ayrı bir zor oluyor. Özellikle dilbilgisi mantığını ingilizce kitaplarlardan anlayamıyorum.
Şimdiden teşekkürler.
canım, türkçe kaynak bulmak zor sanırım.
ben de ingilizce çince bir online set kullanıyorum.
uluslararası alanda okutulan bir kitap vardı. çince hocam tavsiye etmişti ama almamıştım.
onun dısında app store'dan HSK çalışmasına yönelik application lar yükledim.
kitap ingilizce ama şu kitap benim tavsiyem. ingilizcesi de basit bence. bir ufak sözlük yardımıyla rahat öğrenirsin.
Sen Çince biliyor musun?hsk için kelime listeleri var. çıktı alıp çalışabilirisn.
tonlama için de applicationlar yardımcı olabilir.
evet ben daha ilk seviyedeyım. 1. level bitti. 2 ye geçeceğim ama şu aralar almancaya yoğunlaştım.Ben Çince ilk adım (3Cd'li) isimli kitabı sipariş verdim. Birkaç güne elime ulaşır.
Elimde iki tane ingilizce anlatımlı kaynak mevcut.
Evet, internet üzerinde çok güzel uygulamalar, dil kartı şeklinde hazırlanan görseller var.
Kelime öğrenmek sorun değil fakat dil bilgisi ve cümle kurma şeklinde sistematik ilerleyebilmek için kaynak şart.
Tc'de bir kitap buldum, prof tarafından kaleme alınmış ama onun da basımı tükenmiş.
sadece ilk seviye. 100 kelime..Sen Çince biliyor musun?
Sinoloji mi okuyorsun?evet ben daha ilk seviyedeyım. 1. level bitti. 2 ye geçeceğim ama şu aralar almancaya yoğunlaştım.
zaten 101 dersini okulda almıştım. 102 kontenjan yetersizliğinden açılmadı, videolar ile ilerlemeyi düşünüyorum
Hımm, şimdi anladım. Demek kelime sayısına göre seviye belirleniyor...sadece ilk seviye. 100 kelime..
sen ?
hayır uluslararası lojistik okuyorum .Sinoloji mi okuyorsun?
İki dil çok zor olmalı.
101 ve 102 nedir? İlk defa duyuyorum.
Ha sende kendi kendine öğreniyorsun.hayır uluslararası lojistik okuyorum .
bölümüm ingilizce. ek olarak almanca ve çince öğreniyorum.
101 başlangıc seviyesi demek. elemantary
102 intermadiate seviyesi.
okuldaki ders kodları :)
ama belli bir sıralamada gidiyor kelimeler.Hımm, şimdi anladım. Demek kelime sayısına göre seviye belirleniyor...
Ben kaç kelime ezberledim emin değilim, sanırım 100 kadar.
Bir ara dil kartından çalışıyordum, orada bayağı bir ilerlemiştim.
İşin kötü yanı, sanayide çalışıyorum, bu nedenle oturma şansım olmuyor.
Yani, elime kağıt kalem alıp karakter öğrenemiyorum.
Sadece okunuş ve tonlaması.
Fırsat bulursam, tüm kelimelerin yazılışlarını da öğreneceğim.
Almancada daha önce c1 seviyesine gelip 5 yıl yüzüne bakmamıştım. o yuzden hızlı ilerliyorum ama çince zorluyor hafif hafif. gramer iyi hoş da ahh karakterler :)Ha sende kendi kendine öğreniyorsun.
Ticaret için sanırım en önemli dil Almanca.
Bizim kullandığımız tüm makinalar Alman malı.
Staj için gittiğim firmalar bile İngilizce'den önce Almanca bilip bilmediğimi sormuşlardı.
50000 mi 5000 mi?ama belli bir sıralamada gidiyor kelimeler.
bu arada yanlışlık olmuş.
150 kelime 1. seviye. 150 biliyormuşum demek.
300 kelime 2. seviye
600 kelime 3. seviye
1200 kelime 4. seviye
2500 kelime 5. seviye
vee 50000 kelime 6. seviye.
bu da son zaten artık bir üstü yok.
daha çooook başındayızzz