• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CIN3 HPV 35-66-90 Pozitif

lotus96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz günlerde leep operasyonu geçirdim. 25 yaşındayım ve rutin smear kontrolümde doktorum ascus ve lsil görünmesi üzerine kolposkopi yaptı. Sonuç Cın3 geldi ve operasyon geçirdim. Bu süreç psikolojik açıdan gerçekten yıpratıcı ve şu an biyopsi sonuçlarını beklerken çıldırmak üzereyim. Bu süreci atlatanlar ya da yaşayanlar varsa benimle deneyimlerini paylaşabilirler mi? Teşekkürler

Merhaba leep sonucunuz geldimi? Benimde smearda ascus çıktı sonra cın-2 cın-3 5 gün önce leep oldum patoloji sonucu bekliyorum çok gerginim tam bebek planlarken oldu bu durum çok gerginim
Evet leep sonucum geçenlerde çıktı. Şu şekildeydi;
''Yüksek Gradeli Skuamoz İntraepitelyal Lezyon (HGSIL, CIN3, AĞIR DERECELİ DİSPLAZİ)
Cerrahi sınırlarda lezyon izlenmedi.''

Doktorum cerrahi sınırlar temiz olduğu için artık bir sorun kalmadığını, hpv aşısı ve takiple devam edeceğimizi söyledi. 6 ay sonra kontrolüm var.
Çocuk için bence lütfen endişe etmeyin çünkü bu rahatsızlığın bende olduğunu öğrendiğimde yüzlerce makale ve doktor görüşü okudum ve ben de birkaç yıl içinde çocuk sahibi olmak istiyorum. Zaten leep işlemininin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri kadının hamilelik düşünüyor olmasıdır. Allahın izniyle cerrahi sınırlarınız temiz geldikten sonra doktorunuza da danışarak en kısa zamanda tekrar gebelik planlamaya başlayın derim. Strese ve paniğe kapılmayın lütfen, bu hastalığın leep sonrası 5 yıl içinde tekrarlama olasılığı çok çok düşük.

''Yüksek Gradeli Skuamoz İntraepitelyal Lezyon (HGSIL, CIN3, AĞIR DERECELİ DİSPLAZİ)

Doktorum cerrahi sınırlar temiz olduğu için artık bir sorun kalmadığını, hpv aşısı ve takiple devam edeceğimizi söyledi. 6 ay sonra kontrolüm var.
Çocuk için bence lütfen endişe etmeyin çünkü bu rahatsızlığın bende olduğunu öğrendiğimde yüzlerce makale ve doktor görüşü okudum ve ben de birkaç yıl içinde çocuk sahibi olmak istiyorum. Zaten leep işlemininin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri kadının hamilelik düşünüyor olmasıdır. Allahın izniyle cerrahi sınırlarınız temiz geldikten sonra doktorunuza da danışarak en kısa zamanda tekrar gebelik planlamaya başlayın derim. Strese ve paniğe kapılmayın lütfen, bu hastalığın leep sonrası 5 yıl içinde tekrarlama olasılığı çok çok düşük.
Meehaba ben de 2018de oldum 2019da wvlendim cin2ydi hpv ne durumda blmiorm ama gecen ay smear temiz cikti hpv aldim dedi dr almamsi bu sene iicinde ben de istiyorum ilk hamileligim olcak umarim guzel gecer surecc herkese cok gecmis olsun. Suan kasinti kabarma var ama mantar oldugunu dusunmek istiorm :(

Meehaba ben de 2018de oldum 2019da wvlendim cin2ydi hpv ne durumda blmiorm ama gecen ay smear temiz cikti hpv aldim dedi dr almamsi bu sene iicinde ben de istiyorum ilk hamileligim olcak umarim guzel gecer surecc herkese cok gecmis olsun. Suan kasinti kabarma var ama mantar oldugunu dusunmek istiorm :KK43:
Merhaba canım, smearda sorun yoksa muhtemelen iyileşiyorsun demektir. Zaten bir sorun olsa biliyorsun ki kolposkopi ve diğer tetkikleri isterler. Hpv testini yaptım diyip yapmamaları gibi bir durum nasıl oluyor onu anlamadım canım. Doktor yaptım dediyse sonuçlarını isteyebilirsin. Kaşıntı ve kabarıklığın da rahim ağzından ziyade dışarıdaki siğillerle yani hpv 6-11 tipleriyle alakalı olabileceğini düsünüyorum. Kaç yaşındasın? Çocuk istiyorsan tekrar bir kontrole git bu kaşıntı ve kabarıklık için canım, İnsallah endiselenmeni gerektirecek bisey yoktur.

Merhaba canım, smearda sorun yoksa muhtemelen iyileşiyorsun demektir. Zaten bir sorun olsa biliyorsun ki kolposkopi ve diğer tetkikleri isterler. Hpv testini yaptım diyip yapmamaları gibi bir durum nasıl oluyor onu anlamadım canım. Doktor yaptım dediyse sonuçlarını isteyebilirsin. Kaşıntı ve kabarıklığın da rahim ağzından ziyade dışarıdaki siğillerle yani hpv 6-11 tipleriyle alakalı olabileceğini düsünüyorum. Kaç yaşındasın? Çocuk istiyorsan tekrar bir kontrole git bu kaşıntı ve kabarıklık için canım, İnsallah endiselenmeni gerektirecek bisey yoktur.
Aldim dedi ama sonuc cikmiyor alamamis olabilir cok canm yanio smearde bende sigil hic olmadi bu arada kasinti vardi ama surekli kasintim oluyo zaten dusunuyorum kilo verip insallah bebek sahibi olmayii

Aldim dedi ama sonuc cikmiyor alamamis olabilir cok canm yanio smearde bende sigil hic olmadi bu arada kasinti vardi ama surekli kasintim oluyo zaten dusunuyorum kilo verip insallah bebek sahibi olmayii
İstersen hpv için tekrar doktora görünebilirsin, leep yapılmış, hasta bölge çıkarılmış ama hpv tiplemesinde gelen sonuca göre hareket etmek gerekebilir. Leep olanlar onkolojik tipte bir hpvye sahip oluyor zaten bunu biliyoruz ama 16-18 için aşılar var. Belki hpv sonucuna göre aşı da olabilirsin bu yüzden hpv testi yaptırman iyi olur. Rabbim inşallah sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip eder sana kısa zamanda canım🙏🏻

Patoloji sonucum geldi cerrahi sınırlar temiz 5-6 ay sonra gebelik planlıyorum inşallah tekrarlamaz🌺

Çok sevindim canım, cerrahi sınırların temiz olması şu aşamada en önemli gelişme. Tekrarlama riski ilk yıllarda cok az, Allahın izniyle saglıklı bi şekilde bebeğini alırsın kucağına🙂
Patoloji sonucum geldi cerrahi sınırlar temiz 5-6 ay sonra gebelik planlıyorum inşallah tekrarlamaz🌺

İstersen hpv için tekrar doktora görünebilirsin, leep yapılmış, hasta bölge çıkarılmış ama hpv tiplemesinde gelen sonuca göre hareket etmek gerekebilir. Leep olanlar onkolojik tipte bir hpvye sahip oluyor zaten bunu biliyoruz ama 16-18 için aşılar var. Belki hpv sonucuna göre aşı da olabilirsin bu yüzden hpv testi yaptırman iyi olur. Rabbim inşallah sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip eder sana kısa zamanda canım🙏🏻
Doğrudiyorsun ama inanilmaz canim aciyo ornek verirken ben jilet kullaniyorum ve 1 haftadir kasintim var biraz akınti da kasiyinca hemen sivilce gbi bsey cikmasi normal midir amin insallah yaa

Doğrudiyorsun ama inanilmaz canim aciyo ornek verirken ben jilet kullaniyorum ve 1 haftadir kasintim var biraz akınti da kasiyinca hemen sivilce gbi bsey cikmasi normal midir amin insallah yaa
bende jilet kullanıyorum canım ve jilet maalesef o bölgeyi fazlasıyla tahriş ediyor. Traş sonrası kaşıntı olması normal sayılır bende de oluyor. Akıntı idrar yolu enfeksiyonu ile alakalı olabilir eğer geçmezse bunun icin de ayrıca bir doktora görünebilirsin. Sivilce çıkması da normal sayılabilir, vajinada çıkan sivilceler bartholin apsesi de olabilir. Bartholin apsesi sorunu maalesef bende de var. Birkaç aydır reglime yakın dönemde vajina kenarında aynı yerde yumru gibi bir şişlik oluyor ve sıktığımda içinden oldukça yoğun bir irin geliyor. Senin sivilcelerin küçükse ve yoğun bir ağrı yaşatmıyorsa muhtemelen jilet sebeplidir ve önemli bir şeyin yoktur canım. Maalesef kadınlar olarak her ne kadar sağlıklı olsak da sürekli bu bölgeyle alakalı değişiklikleri takip etmemiz gerekiyor. İnsallah en yakın zamanda hepimiz sağlığımıza kavuşuruz🙏🏻

Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz günlerde leep operasyonu geçirdim. 25 yaşındayım ve rutin smear kontrolümde doktorum ascus ve lsil görünmesi üzerine kolposkopi yaptı. Sonuç Cın3 geldi ve operasyon geçirdim. Bu süreç psikolojik açıdan gerçekten yıpratıcı ve şu an biyopsi sonuçlarını beklerken çıldırmak üzereyim. Bu süreci atlatanlar ya da yaşayanlar varsa benimle deneyimlerini paylaşabilirler mi? L

Leep olalı bugün tam 15 günüm hala kanamam var sizeede öylemiydi birde leep. Operasyonunu yapan onkoloji cerrahımı ?

Son düzenleme:
bende jilet kullanıyorum canım ve jilet maalesef o bölgeyi fazlasıyla tahriş ediyor. Traş sonrası kaşıntı olması normal sayılır bende de oluyor. Akıntı idrar yolu enfeksiyonu ile alakalı olabilir eğer geçmezse bunun icin de ayrıca bir doktora görünebilirsin. Sivilce çıkması da normal sayılabilir, vajinada çıkan sivilceler bartholin apsesi de olabilir. Bartholin apsesi sorunu maalesef bende de var. Birkaç aydır reglime yakın dönemde vajina kenarında aynı yerde yumru gibi bir şişlik oluyor ve sıktığımda içinden oldukça yoğun bir irin geliyor. Senin sivilcelerin küçükse ve yoğun bir ağrı yaşatmıyorsa muhtemelen jilet sebeplidir ve önemli bir şeyin yoktur canım. Maalesef kadınlar olarak her ne kadar sağlıklı olsak da sürekli bu bölgeyle alakalı değişiklikleri takip etmemiz gerekiyor. İnsallah en yakın zamanda hepimiz sağlığımıza kavuşuruz🙏🏻
Benim kucuk canm kabarcik gbi icinden bsey ckmio sanirim hic denemedim skmayi kaaiyimca batma.oluo yururuken ya bi de kiloluyum ise giderken koşturuyorum kuyafetler de kalin ya hep ic cmasrm terden islanmis oluo o da surekli mantar mi yapio acana :( inşallah inşallah kadin olmak zor her anlamda. Aile hekimi travacort ve trivag mi neydi fitil verdi bugun bakalim

gecmis olsun Benimde smear testimde ascus ve hpv 16 cıkmıstı kolposkopimde cin2/cin3 cıktı sonra leep yapıldı onun sonucu cin1 ve cerrahi sınırlarım temizdi leep olalı 1 ay oldu herhangi bir kanamam vs akıntımda yok sizce gebelik düsünmelimiyim doktorumdan cevap almak cok zor bilemiyorum şubatta denemek istiyorduk çok kararsızım rahim 1 ayda kendini toparlıyormus bildiğim kadarı ile :(

Benim kucuk canm kabarcik gbi icinden bsey ckmio sanirim hic denemedim skmayi kaaiyimca batma.oluo yururuken ya bi de kiloluyum ise giderken koşturuyorum kuyafetler de kalin ya hep ic cmasrm terden islanmis oluo o da surekli mantar mi yapio acana :KK43: inşallah inşallah kadin olmak zor her anlamda. Aile hekimi travacort ve trivag mi neydi fitil verdi bugun bakalim
mesajını yeni görüyorum, geçti mi o kabarcık dediğin şeyler canım ?

gecmis olsun Benimde smear testimde ascus ve hpv 16 cıkmıstı kolposkopimde cin2/cin3 cıktı sonra leep yapıldı onun sonucu cin1 ve cerrahi sınırlarım temizdi leep olalı 1 ay oldu herhangi bir kanamam vs akıntımda yok sizce gebelik düsünmelimiyim doktorumdan cevap almak cok zor bilemiyorum şubatta denemek istiyorduk çok kararsızım rahim 1 ayda kendini toparlıyormus bildiğim kadarı ile :KK43:
Ben bu soruya bir doktor gibi cevap veremem ama isterseniz siz baska bir doktora da bu fikrinizi danısın. Okudugum makalelerde 6 ay kadar bir süre hamilelik planlamayın diyor, bir ay çok erken bir süre olabilir.

Back
X