Umarım kurtulursunuz. Bugün smear sonucum normal geldi. 3 ay sonra tekrar yapılacak.İnanın her şeyin bir çözümü var. Doktor sizi sakın korkutmasın. Leep ya da konizasyon sonrası 1 sene gebelik önermiyorum dedi dün görüştüğüm prof. Rahim ağzınızın toparlanması için zaman tanımak lazım 3/2si alınıyor leep/konizasyonda dedi. Ancak onun bile bir çözümü var serklaj denilen bir dikişle gebelik öncesi/sırasında rahim ağzınızı güçlendirebiliyormuşsunuz. Hamile kalırsanız kalır kalmaz progesteron kullanımını sorun ki rahim ağzını ne kadar güçlü tutabilirseniz tutun doktorunuzla. Bu yüzden ne kadar ben de kafaları kırsam da endişe etmeyin. Ben inanın nasıl kurtuldum bilmiyorum ancak yeniden baş gösterme riski halen var hiç kurtuldum gözüyle bakmadım. Keşke küçük yaşlardan aşısını olabilseymişiz. Doğum olursa inşallah hemen aşılarımı yaptırmak istyorum.
Çok geçmiş olsun. amh nedir acebaSelamlar yardımcı olabilmişim ne mutlu bana. Benim hpv pozitifliği devam ettiği için maalesef kolposkopi yapıldı. Bir de amh bakıldı ve çok yüksek uzun süre problemin olmaz dedi kadın doğum doktoru. Yani yaşıma göre değer yüksek açıkçası 10’un üzerinde. Şu an tek derdim hpv negatifliğini yakalamak ve bir daha tekrarlamaması.
Meehaba ben de 2018de cin2den leep pldum 1 kere hpv baktrfm tipi degismsti sonra baktrmaadm ama smearler hep temiz geldi daha gecen ay verdim kasinti kabarma oluyo akinti mantardir umarim ben de 2 bucuk yllik evliyim 32 yasindaym umarim bubsene icinde gebelik olur baslicam dusunmeye hpvyi ne kadar surede negatuf oldun ben asi olmadim ilk 6 ay sonraki kkntrolumde hpv vardi belki de yokrur 3 yildan fazla olduCanım benim merhaba,
Ben kadınlar kulübüne yeni üye oldum ancak Şubat ayında kolposkopide cin2 görünce Z.kamilde Murat Api'ye ameliyat olacağım söylendiğinden bu yana hep burayı okurdum. Şimdiyse gebelikten dolayı buraları talan ediyorum çünkü leep operasyonunun üzerinden 1 sene geçmeden hamile kaldım ve erken doğum riskim mevcut rahim ağzı boyu kısalığından.
Tekrar bu başlığa denk gelince sana teşekkür etmek istedim. Tüm o süreçle ilgili beni, eşimi bir çok kişiyi aydınlattığın için. Dualarımdasın.
Kendi sürecimden bahsedeyim; Şubatta ameliyat oldum sonuç cin3 ancak sınırlar sağlim geldi. (diğer üyeler için; Ameliyat deneyimi çok kötüydü Zkamilde. Coronadan dolayı basit ameliyat olarak gördükleri için refakatçi kabul etmediler...) Ağustos ayında ise 4 haftalık hamile olduğumu öğrendiğimde takip için smear+hpv bakılması gerektiğini hatırlayıp gittim ve sonucum neg. geldi. Altı ay sonra smear aldırabilir miyim bilmiyorum doktorum ne der ama inşallah negatif gelmeye devam eder. Temmuz ayında Gardasillerimi almıştım ancak hamilelikte önerilmiyormuş o yüzden o süreci durdurduk.
Şimdi sana doktor tavsiyesinde bulunamayacağım ancak bu yoldan geçmiş biri olarak tavsiyelerim; ilerde çocuk istiyorsan MUHAKKAK yumurtalıklarını dondurman, biliyorum çok pahalı ancak bu yolu denemeni tavsiye ederim. Yaşın 21-25se belki gerekmeyebilir ancak yine de AMH testi ile yumurtalıklarını saydır derim. Çocuk istersen de ilerde 1 sene önceden özel sigorta yaptır (gebelik teminatlı) inan bana ilerde çok ihtiyacımız olabiliyor leep geçirenler olarak (ihtiyaç duymayanlar da olabilir doktor değilim). Ona göre bir yol çiz. Allah bu illetten hepimizi korusun ve kurtarsın. Doktor bi arkadaşımla konuştuğumuzda çok şanslı olduğumu söylemişti çok önceden önlem aldığım için. Sen de aynı şekilde inşallah kurtulacaksın.
Murat Api ve ekibi şahanedir.Ben de ameliyatımı Murat Hoca’ya yaptırdım.Ekibine de kendisine de hergün dua ediyorumSenelerdir Kadınlar Kulubü’nü üye olmadan takip ediyordum. Başımdan geçen bu süreci doktor ve hastane adı vermeden yazacağım. Öncelikle bir arkadaşım smear sonucunda cin 3 olduğunu öğrendi kolposkopi ve ardından konizasyon oldu. Bunu öğrendiğimde hiçbir şikayetim olmamasına rağmen gidip smear aldırdım. Sonuç cin 2 geldi. Tamamen tesadüf oldu. Tabii benim için inanılmaz sıkıntılı günler başladı. Doktor kolposkopi yapıp detaylı olarak inceleyeceğini söyledi. Kolposkopi oldum, operasyondan sonra çok şaşırdığını, görünürde hiçbir şey olmadığını, ilaçtan dolayı belli belirsiz renk değişimlerinin olduğunu ve o alanlardan parça aldığını söyledi. Sonucun kötü gelmeyeceğini tahmin ettiğini söyledi. 1 hafta sonra sonuç geldi ve cin2 cin3 çıktı. Doktor beni yan odasındaki onkoloğa yönlendirdi. Onkolog sonucu gördüğünde lezyon olmadığı için beklememi ve 6 ay sonra kendisinin tekrar kolposkopi yapıp o sırada bir kısmını temizleyeceğini iletti. Ben tabii ki 6 ay bekleyemedim 3 ay sonra tekrar gittim onkoloğun yanına. Hafta sonu için tekrar kolposkopi randevusu verdi. Başka doktorların yaptığı kolposkopiye güvenmediğini ve kendisinin tekrar bakması gerektiğini söyledi. Çok yeni kolposkopi yaptırdığım için özel sağlık sigortam ikinci kolposkopiyi kabul etmedi ve sisteme leep olarak giriş yapıldı. İkinci kolposkopiden çıktıktan sonra onkolog doktorumuz lezyonların rahim ağzımı 360 derece kapladığını gayet de her şeyin apaçık ortada olduğunu belirtti. Yan odasındaki doktorun söylediğinin tam tersini söyledi. O kadar negatif konuştu ki yani kanser miyim dedim. Leep işleminin şart olduğunu ancak yaşım genç olduğu için koterle siğil yakar gibi rahim ağzına zarar vermeden tek tek yakacağını söyledi. Başka doktorların rahim ağzını tıkayabileceğini hatta işlemi yanlış yaparlarsa çocuk düşürme ihtimalim olacağından bahsetti. Kolposkopi sonucumu bu korkuyla 1 hafta bekledim. Ne dışarı çıkmak istedim ne yaptığım şeyden tad aldım. Sonuç geldi cin2 ve cin1 çıktı. Bu sonucu görünce biraz moral oldu en azından kötüye gitmemiş dedim. Doktorun yanına sonucu göstermeye gittim. Gerilemiş değil mi deyince lafı ağzıma tıktı durum hala kötümser rahatlamana gerek yok dedi. 2 hafta içinde operasyon yapacağım dedi. ( kendisi 6 ay sonra gel demişti halbuki) ücret için indirim istedim zaten leep ücretinin özel sağlık sigortası tarafından ödendiğini bunu cebimden vereceğim için bir miktar indirim yapıp yapamayacağını sordum. Çünkü eşzamanlı hpv aşısı (üç aşı 1900TL), deflagyn (1300TL) gibi giderlerim de olacaktı. Önce bu ücretleri sigortanın ödemeyeceğinin belli olduğunu bu parayı önümüzdeki ay hazırlamam gerektiğini aşıdır ilaçtır leep ücretidir giderlerimin olacağını söyledi. Sen eninde sonunda bana geleceksin dedi. Kimse 2 ayda bir kolposkopi yaptırmıyor yan odanızdaki doktorun sonucuna güvenmedim dediniz kendinizi hasta yerine koyun dedim. işin üstadı sizseniz kadın doğumcunun smear sonucumu gördüğü an size yönlendirmesi gerekirdi dedim. Manevi olarak da zarar görüyorum dedim. Yani o da yapmış ben de yaptım işte dedi. Hem çok moral bozucu hem hastasıyla çok fazla maddi konuyu konuşan biri. Sağlığın piyasalaşmış olmasından nefret ediyorum. Odasından çıkıp zeynep kamil’e randevu aldım. Murat api ve ekibi sonuçlarıma baktı. Cin3 gelen bir sonuca tekrar kolposkopi değil hemen leep yapılması gerektiğini neden bu kadar süredir bunlarla uğraşıldığını anlamadıklarını söylediler. Tek tek lezyon yakmanın doğru olmadığını çünkü bu şekilde cerrahi sınırların anlaşılamayacağını ilettiler. Böyle bir işlem yapılırsa bununla sürekli uğraşacağımı söylediler. Ayrıca rahim kapanması gibi durumların evet olabileceğini ancak çoook nadir bir semptom olduğunu ayrıca açılmasının da çok kolay olduğunu söylediler. Murat Bey enerjisi yüksek ve pozitif biri. Ekibi de aynı şekilde. Leep için işlemleri başlattık. Zeynep kamil’de ameliyat olacağım. Ağustosta cin3 sonucumu almama rağmen doktorlar top gibi ordan oraya koşturdular. Bir daha o hastaneye ve o doktora asla gitmeyeceğim. Her bir adımdan prim alıyor özel hastane doktorları. Doktorla ilgili internetteki yorumlar iyi onu bile kendisinin yaptırdığını düşünüyorum. Umarım çok geç kalmamışımdır.
Özel bilmiyorum ama ,başak şehir çam ve sakura gayet başarılı bu konudaMerhaba,
İstanbul'da yaşayan arkadaşlara bir sorum olacak.
SGK'dan faydalanarak kolposkopi yaptırabileceğim özel hastane ve doktor ismi önerebilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim, sağ olun.Özel bilmiyorum ama ,başak şehir çam ve sakura gayet başarılı bu konuda
Cok guzelll evrt kontrole devam amaa cok sevndnHerkese merhaba,
Bugün smear ve hpv sonucumu aldım. Smear normal, hpv negatif. Kurtuldum sanırım.
Devlette .mi baktrdnzHerkese merhaba,
Bugün smear ve hpv sonucumu aldım. Smear normal, hpv negatif. Kurtuldum sanırım.
Güzel sonuç ama 6 ay kontrolü elden bırakmayınHerkese merhaba,
Ocakta özelde, mayısta devlette baktırdım. İki de temizdi.Devlette .mi baktrdnz
Kaç yaşındasınız acaba?Merhabalar. Tip 31 cin3 çıktı kolposkopi sonucum. Leep işlemini bir jinekolog yapabilir mi. Zira yaşadığım yerde onkolog yok. Ve çok korkuyorum..Devlet hastanesindeki jinekologum da çok çok genç. Acaba yapabilir mi diye saçma kuruntulara kapıldım
33 yaşındayım. İstanbulda değilim ama İstanbula bayram sonrası gitmeyi düşünüyorum bana önerir misiniz bir hastane ya da doktorKaç yaşındasınız acaba?
İstanbul da iseniz devlet hastanesi önerebilirim.
Bi de bayram sonrasına kadar çok gecikmiş olur muyumKaç yaşındasınız acaba?
İstanbul da iseniz devlet hastanesi önerebilirim.