Evet benimde aynısı. Hatta eşimle bu yuzden birlesmek bile istemiyorum. Mantar olabilir ya da cinsel yolla bulasan baska bir hastalık. Bende neler olmuyor ki ilişkide ağrı acı o pembelikler bende de oluyor hatta dün gittm doktora jinekolojik muayene olurken bile kanadı doktor enfeksiyondan bu dedi. Kadın olmak cok zor allah yardım etsinAnladım çok geçmiş olsun
Kanama dediğiniz nasıl ne kadar ?
Mesela benim kanama tarzında değildi
Sadece 2-3 defa eşimin bende kalan menisinde pembelik gördüm silerken
Yani öyle adet kanaması gibi ya da kırmızı renkte bişey görmedim
kendimi teselli ediyorum sanırım
Ben de ilk evlendiğim günden beri ara ara kaşıntı ve yoğun enfeksiyon yaşıyorum ama kanama ve ağrılı ilişki ilk defa oldu
İnşallah enfeksiyondadır ben de 3 gündür ne yaşıyorum Allah biliyorEvet benimde aynısı. Hatta eşimle bu yuzden birlesmek bile istemiyorum. Mantar olabilir ya da cinsel yolla bulasan baska bir hastalık. Bende neler olmuyor ki ilişkide ağrı acı o pembelikler bende de oluyor hatta dün gittm doktora jinekolojik muayene olurken bile kanadı doktor enfeksiyondan bu dedi. Kadın olmak cok zor allah yardım etsin
Eşininde gözle görülür siğil var mı? Yoksa endişelenme enfeksiyondandır. Seni anlayabiliyorum gercekten internette cok okumamaya bak cunku okudukca içine çekiyor insanı ben okumaktan anksiyete oldum sürekli şüphe duyuyorum ve kaygı. Psikolojim bozulduİnşallah enfeksiyondadır ben de 3 gündür ne yaşıyorum Allah biliyor
Yok eşimde de yok bişeyEşininde gözle görülür siğil var mı? Yoksa endişelenme enfeksiyondandır. Seni anlayabiliyorum gercekten internette cok okumamaya bak cunku okudukca içine çekiyor insanı ben okumaktan anksiyete oldum sürekli şüphe duyuyorum ve kaygı. Psikolojim bozuldu
OZaman içini ferah tut bir sey cıkmaz inşallah senin smear sonucun mu ascus geldi? Onun için mi hpv istedi doktor?Yok eşimde de yok bişey
Hatta epeyce inceledikama yok
Dün hpv verirken de hemşire içerde bi yara siğil yok bişey çıkmaz bnce dedi ama bilmiyorum
Allah taşıyamayacağımız yüklerle imtihan etmesin
Evet sonucum ascus geldiOZaman içini ferah tut bir sey cıkmaz inşallah senin smear sonucun mu ascus geldi? Onun için mi hpv istedi doktor?
Anladım. İnşallah iyi sonucların gelir. Hpv negatif görürsünEvet sonucum ascus geldi
Ne olduğu belli olmayan hücreler demekmiş
Yani iyi huylu da olabilir kötü huylu da olabilir hücreler.
Sende hiçbir şey yok merak etme. HPV’nin kanser yapan türü bile 1 sene sonra negatife dönüyor. Sende zaten siğil yapan türü varmış muhtemelen yaktırınca o da negatife dönmüş bir süre sonra. Merak etme hiç. Korkulacak bir şeyin yok. Zaten smear’de bir şey olsa çıkardı. Sevgiler...Evet bende siğil cıkmıstı hatta kahverengi ve karnabahar seklindeydi doktor yaktı. Ama ben ozamanlar bunun hpv oldugunu bilmiyordum daha doğrusu hpvnin varlığından haberim yoktu. Sonra arastırdıkca bu bende de vardı falan deyip korkmaya başladım. Yaklasık 6 yıl gecti yani ben 6 yıl sonra bunun hpv denen sey oldugunu anladım sağlık ocağına gittm orda ücretsz yapılıyor diye. Smear+ hpv aldılar yaklasık 15 gün bekledim sonuc hpv negatif geldi. Negatif gelince smeara bakmadıklarını söyledi ordaki doktor. Ona kafam takıldı benimde smearda bisey cıkmıs mıdır diye. Yorumunuz için cok tesekkur ederim inanın korkudan ne yaptıgımı bilmiyorum panik atak falan da var bende cok zor gercekten allah herkesin yardımcısı olsun
Evet bi sürü siğil vardı önceleri minikti sonra çoğaldılar büyüdüler kahverengi böyle tırtıklı karnabahar gibiydi görüntüsü. Doktora gttm yaktı hepsini. Sonra birdaha cıkmadı. Ben ozamanlar bilmiyordum tabi bunun tehlikeli bir sey oldugunu doktorda uyarmadı ki anlamadım test falan istememişti ben de üstünde durmamıştım. Bu kadınlar kulubünü falan okuyunca cok tedirgin oldum gecen yıl gittim sağlık ocağına hpv testi verdim negatif geldi işte. Siğil yapan türleri kanser yapmıyor deniyor ama burda tip 16 olup siğil yapan da okudum cok korktum acıkcası. Negatifken pozitif olunur mu ki sonra?Sende hiçbir şey yok merak etme. HPV’nin kanser yapan türü bile 1 sene sonra negatife dönüyor. Sende zaten siğil yapan türü varmış muhtemelen yaktırınca o da negatife dönmüş bir süre sonra. Merak etme hiç. Korkulacak bir şeyin yok. Zaten smear’de bir şey olsa çıkardı. Sevgiler...
Gardasil aşı alıyorsunuz. Herhangi bir hastane 30 TL alarak yapıyor bu aşıyı. Hatta ben son dozu eczanede yaptırdım. Bu şekilde kafanızdan HPV’yi atıyorsunuz. Negatif HPV pozitif olmaz. Ancak partnerinizden geçebilir başka türleri. Prezervatif de tam bir koruyuculuk sağlamadığı için sizin yerinizde olsam hemen aşı yaptırırım. 11 yaşından itibaren herkese yapılıyor bu aşı. Pek çok gelişmiş ülkede yaygın. Aşı 600 TL ve üç doz yapılıyor. İlk ikisi bir ay arayla sonuncusu ise 5 ay sonra. Ben HPV 16 pozitif olmama rağmen doktor ısrarla yaptırmamı istedi.Evet bi sürü siğil vardı önceleri minikti sonra çoğaldılar büyüdüler kahverengi böyle tırtıklı karnabahar gibiydi görüntüsü. Doktora gttm yaktı hepsini. Sonra birdaha cıkmadı. Ben ozamanlar bilmiyordum tabi bunun tehlikeli bir sey oldugunu doktorda uyarmadı ki anlamadım test falan istememişti ben de üstünde durmamıştım. Bu kadınlar kulubünü falan okuyunca cok tedirgin oldum gecen yıl gittim sağlık ocağına hpv testi verdim negatif geldi işte. Siğil yapan türleri kanser yapmıyor deniyor ama burda tip 16 olup siğil yapan da okudum cok korktum acıkcası. Negatifken pozitif olunur mu ki sonra?
Hayir tip16 sigil yapmaz tip16 pozitifken ayni zaman da baska birinden tekrar hpv virusu kapip sigil yapan tipi yani o sekilde iki ayri tip pozitiflik olabiliyor negatifken pozitif olabilmeniz icin de hpv pozitif biriyle iliskiniz olursa tekrardan pozitif olursunuz ama evliydiniz yanlis hatirlamiyorsam o yuzden bu sizin icin pek mumkun degilEvet bi sürü siğil vardı önceleri minikti sonra çoğaldılar büyüdüler kahverengi böyle tırtıklı karnabahar gibiydi görüntüsü. Doktora gttm yaktı hepsini. Sonra birdaha cıkmadı. Ben ozamanlar bilmiyordum tabi bunun tehlikeli bir sey oldugunu doktorda uyarmadı ki anlamadım test falan istememişti ben de üstünde durmamıştım. Bu kadınlar kulubünü falan okuyunca cok tedirgin oldum gecen yıl gittim sağlık ocağına hpv testi verdim negatif geldi işte. Siğil yapan türleri kanser yapmıyor deniyor ama burda tip 16 olup siğil yapan da okudum cok korktum acıkcası. Negatifken pozitif olunur mu ki sonra?
Evlendim evet. Zaten o erkek arkadasımdan hemen ayrıldım. Kendisinde siğiller vardı. Yaktırıyordu. Cok cahildim. Bendeki siğilleri yakan doktor cok kızmıstı hatta. Sonra Kimseyle ilişkiye girmedim senelerce. Allah belamı verdi deyipHayir tip16 sigil yapmaz tip16 pozitifken ayni zaman da baska birinden tekrar hpv virusu kapip sigil yapan tipi yani o sekilde iki ayri tip pozitiflik olabiliyor negatifken pozitif olabilmeniz icin de hpv pozitif biriyle iliskiniz olursa tekrardan pozitif olursunuz ama evliydiniz yanlis hatirlamiyorsam o yuzden bu sizin icin pek mumkun degil
Yani kendinizi suclayacak ya da kizicak bir sey yok bunda ulkemizde ne yazik ki bu tur konular cok aktif olmuyor ailemiz tarafindan cocuk yasta bilgilendirilmiyoruz herkes basina gelince ogreniyor neyin ne oldugunu ne yazik ki o yuzden kendinize kizmayin yani ya da suclamayin herkesin basina gelen seyler bunlar onemli olan bunun ustunde durup tedaviyi tamamlamak siz de ustunuze dusen seyleri yapmissiniz artik dusunmeye pek gerek yok acikcasiEvlendim evet. Zaten o erkek arkadasımdan hemen ayrıldım. Kendisinde siğiller vardı. Yaktırıyordu. Cok cahildim. Bendeki siğilleri yakan doktor cok kızmıstı hatta. Sonra Kimseyle ilişkiye girmedim senelerce. Allah belamı verdi deyipdaha sonra şükürler olsun evlendim eşime de anlattım zaten her seyi biliyor. Kendime cok kızıyorum gercekten
Ozaman hemen yaptırayım tesekkur ederim cok sağ olunGardasil aşı alıyorsunuz. Herhangi bir hastane 30 TL alarak yapıyor bu aşıyı. Hatta ben son dozu eczanede yaptırdım. Bu şekilde kafanızdan HPV’yi atıyorsunuz. Negatif HPV pozitif olmaz. Ancak partnerinizden geçebilir başka türleri. Prezervatif de tam bir koruyuculuk sağlamadığı için sizin yerinizde olsam hemen aşı yaptırırım. 11 yaşından itibaren herkese yapılıyor bu aşı. Pek çok gelişmiş ülkede yaygın. Aşı 600 TL ve üç doz yapılıyor. İlk ikisi bir ay arayla sonuncusu ise 5 ay sonra. Ben HPV 16 pozitif olmama rağmen doktor ısrarla yaptırmamı istedi.
Evet doğru söylüyorsunuz coğu genc kız bir sey bilmiyor. Erkeklerin de zaten umrunda değil yeterli cinsellik olsun. Cok dikkat etmek gerekliYani kendinizi suclayacak ya da kizicak bir sey yok bunda ulkemizde ne yazik ki bu tur konular cok aktif olmuyor ailemiz tarafindan cocuk yasta bilgilendirilmiyoruz herkes basina gelince ogreniyor neyin ne oldugunu ne yazik ki o yuzden kendinize kizmayin yani ya da suclamayin herkesin basina gelen seyler bunlar onemli olan bunun ustunde durup tedaviyi tamamlamak siz de ustunuze dusen seyleri yapmissiniz artik dusunmeye pek gerek yok acikcasi
Merhaba bundan 1 ay kadar öncesinde genetal bölgemde et beni karnıbahar şeklinde bi top gördüm önce aldırış etmedim alerjidir geçerdiye düşündüö daha sonda arttığını görünce panikle özel hastaneye gittim doktorum çpk kötüydü bana önce akıntımı sordu akıntımın normal düzeyde olduğunu söyledim normal akıntı diye bir şey yok aslında hiç akıntı olmaması gerektiğini söyledi üslupsuzca ve önce antibiyotik verdi bi hafta sonra sigillere baktı yakılması gerekiyor dedi hiç test bs yapmadı türüne bakmadı benim içime sinmedi malum artık her doktora güven olmuyor çok korkuyorum da nişanlım ciddiye almıyor ve tedavi süreci bitmeden ilişkiye girmek istiyor tedavi olmadan ilişkiye gitmek daha çok arttırır mı önerebileceğiniz İstanbul içi doktor var mı adım adım nasıl ilerlemek doğru olur 1 aydır uyku uyuyamıyorum psikolojimi bozdu bu hastalık rica ediyorum bilgisi olan varsa yazabilir mi16 ve 18 tipleri olsaydiniz doktorunuz bunu size soylerdi zaten o tipler tedavisi olmadan kolay kolay gecebilen bir tip degil sizde direkt sigil cikan tipleme olusmus yani genelde onlar dusuk risk ve orta riskli tipler oluyor siz hic kafanizi kurcalamayin artik bence endisenizi anliyorum bende de ileri derece anksiyete ve panik atak var o yuzden icin rahat olsun hpv negatifse vucut atmistir ve kurtulmussunuz demektir sadece 6 ayda bir ya da yilda bir smear kontrolu yaptirin aktif cinsel hayatiniz varsa ve hpv asisi olun
Merhaba Ben test yaptım sonuçlarımı bekliyorum,siğilim falan da yok sadece ilişki esnasında ağrım vardı..Merhaba bundan 1 ay kadar öncesinde genetal bölgemde et beni karnıbahar şeklinde bi top gördüm önce aldırış etmedim alerjidir geçerdiye düşündüö daha sonda arttığını görünce panikle özel hastaneye gittim doktorum çpk kötüydü bana önce akıntımı sordu akıntımın normal düzeyde olduğunu söyledim normal akıntı diye bir şey yok aslında hiç akıntı olmaması gerektiğini söyledi üslupsuzca ve önce antibiyotik verdi bi hafta sonra sigillere baktı yakılması gerekiyor dedi hiç test bs yapmadı türüne bakmadı benim içime sinmedi malum artık her doktora güven olmuyor çok korkuyorum da nişanlım ciddiye almıyor ve tedavi süreci bitmeden ilişkiye girmek istiyor tedavi olmadan ilişkiye gitmek daha çok arttırır mı önerebileceğiniz İstanbul içi doktor var mı adım adım nasıl ilerlemek doğru olur 1 aydır uyku uyuyamıyorum psikolojimi bozdu bu hastalık rica ediyorum bilgisi olan varsa yazabilir mi
Merhaba oncelikle gecmis olsun. Ben sigil cikaran tiplemeden pozitif olmadigim icin sadece arkadaslarimin yasadiklarindan bilgim var. Sigil oldugu zaman doktorlar hpv testi yapmaya gerek duymuyor cunku zaten hpv pozitifsiniz sigillerin iki sekilde tedavisi var ya ilacla krem ya da ustune damlatilan bir su seklinde ya da yakiyorlar ilerlemisse direkt yakiyorlar ilac tedavisi vermiyorlar. Ama nisanlinizda da ayni problem varsa onunda tedavi olmasi gerek ve bu surecte iliskiye ara vermelisiniz. Bir de kadinlar da hic akinti olmamasi gerek diye bir sey yok normal beyaz akinti cok olmadan koku vs olmadan kadinlarda olmasi gereken bir seyMerhaba bundan 1 ay kadar öncesinde genetal bölgemde et beni karnıbahar şeklinde bi top gördüm önce aldırış etmedim alerjidir geçerdiye düşündüö daha sonda arttığını görünce panikle özel hastaneye gittim doktorum çpk kötüydü bana önce akıntımı sordu akıntımın normal düzeyde olduğunu söyledim normal akıntı diye bir şey yok aslında hiç akıntı olmaması gerektiğini söyledi üslupsuzca ve önce antibiyotik verdi bi hafta sonra sigillere baktı yakılması gerekiyor dedi hiç test bs yapmadı türüne bakmadı benim içime sinmedi malum artık her doktora güven olmuyor çok korkuyorum da nişanlım ciddiye almıyor ve tedavi süreci bitmeden ilişkiye girmek istiyor tedavi olmadan ilişkiye gitmek daha çok arttırır mı önerebileceğiniz İstanbul içi doktor var mı adım adım nasıl ilerlemek doğru olur 1 aydır uyku uyuyamıyorum psikolojimi bozdu bu hastalık rica ediyorum bilgisi olan varsa yazabilir mi
Detaylı bir şekilde yanıtladığınız için çok teşekkür ederimMerhaba oncelikle gecmis olsun. Ben sigil cikaran tiplemeden pozitif olmadigim icin sadece arkadaslarimin yasadiklarindan bilgim var. Sigil oldugu zaman doktorlar hpv testi yapmaya gerek duymuyor cunku zaten hpv pozitifsiniz sigillerin iki sekilde tedavisi var ya ilacla krem ya da ustune damlatilan bir su seklinde ya da yakiyorlar ilerlemisse direkt yakiyorlar ilac tedavisi vermiyorlar. Ama nisanlinizda da ayni problem varsa onunda tedavi olmasi gerek ve bu surecte iliskiye ara vermelisiniz. Bir de kadinlar da hic akinti olmamasi gerek diye bir sey yok normal beyaz akinti cok olmadan koku vs olmadan kadinlarda olmasi gereken bir sey
Merhaba tekrardan istanbul Avrupa yakasında Hpv pozitif için önerebileceğiniz doktor yada hastane var mı araştırdım ama içime sinmiyor hiç bir yer bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir miMerhaba oncelikle gecmis olsun. Ben sigil cikaran tiplemeden pozitif olmadigim icin sadece arkadaslarimin yasadiklarindan bilgim var. Sigil oldugu zaman doktorlar hpv testi yapmaya gerek duymuyor cunku zaten hpv pozitifsiniz sigillerin iki sekilde tedavisi var ya ilacla krem ya da ustune damlatilan bir su seklinde ya da yakiyorlar ilerlemisse direkt yakiyorlar ilac tedavisi vermiyorlar. Ama nisanlinizda da ayni problem varsa onunda tedavi olmasi gerek ve bu surecte iliskiye ara vermelisiniz. Bir de kadinlar da hic akinti olmamasi gerek diye bir sey yok normal beyaz akinti cok olmadan koku vs olmadan kadinlarda olmasi gereken bir sey