- 8 Aralık 2020
- 95
- 37
- 26
Evet hpv pozitifmissiniz o zaman ama artik degilsiniz. Hpv soyle bir sey ki suan ne kadar tedavisini olsakta evet leep olduk veya sigillerinizi yaktirdiniz tamamen tedavi olmus oluyoruz ama bu tedaviyle hpv direkt negatif olmuyor benim daha cok yeni oldugu icin leep islemim de ben hala hpv pozitifim tip16 sizin vucuttan atmaniz da cok iyi olmus sanslisiniz Genelde hpv pozitif oldugunda smear de bir seyler cikar anormallikler ama siz negatif oldugunuz icin bakma geregi duymamislardir. Ama size tavsiyem hpv negatif olmusken hpv asisi olun mutlakaEvet bende siğil cıkmıstı hatta kahverengi ve karnabahar seklindeydi doktor yaktı. Ama ben ozamanlar bunun hpv oldugunu bilmiyordum daha doğrusu hpvnin varlığından haberim yoktu. Sonra arastırdıkca bu bende de vardı falan deyip korkmaya başladım. Yaklasık 6 yıl gecti yani ben 6 yıl sonra bunun hpv denen sey oldugunu anladım sağlık ocağına gittm orda ücretsz yapılıyor diye. Smear+ hpv aldılar yaklasık 15 gün bekledim sonuc hpv negatif geldi. Negatif gelince smeara bakmadıklarını söyledi ordaki doktor. Ona kafam takıldı benimde smearda bisey cıkmıs mıdır diye. Yorumunuz için cok tesekkur ederim inanın korkudan ne yaptıgımı bilmiyorum panik atak falan da var bende cok zor gercekten allah herkesin yardımcısı olsun