Doğuma Hazırlık Çin takvimi doğrumu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Koreanmom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
656
376
103
Merhaba kızlar ben 21 yaşındayım 10 haftalıkta gebeyim. Geçen gün çin takvimine göre cinsiyet tahmini yaptım kız çıktı. Sizce doğrumu yapanların cogu dogru diyor. Benim eşimin aileside erkek cocuk hastası. Ben hayırlısını ve saglıklısını istiyorum. Ama bir yandanda laf etmesinler diye erkek olsun diye dua ediyorum. Eşim erkek olursa adını muhammed koyucaz dedi. Bizde peygamber efendimizin duasını yaptık (
Peygamber Efendimiz buyurdu: "Eşi hâmile iken, elini hanımının karnına koyup: Bismillâhil ahadis samed ellezî lem yelid ve lem yûled, Allahümme inni semmeytü ma fi hazilbatne muhammeden bi ismi muhammed sallallahü aleyhi ve sellem, (yâ Rabbi, bu karında olan çocuğun ismini, Muhammed aleyhisselâmın isminin hürmetine, Muhammed koydum) derse, bu çocuk erkek olur."
) bu duayı eden varmı ve tutan varmı?

Allah gonlune gore versin canim ilk cocugum kız ikincide erkek olsun diye cok dua ettim belki bu duayida okumusumdur hatirlamiyorum oda kız oldu ;) ucuncu supriz oldu bana ondada once saglikli sonra erkek olsun diye cok dua ettim rabbim onuda kız nasib etti ;) çin takvimi rus takvimi hepsi erkek gosteriyordu taktir Allahtan ne yapalım demekki benim icin hayırlı olan üç kız evlatmış rabbim cumlesiyle beraber saglikli ömürler versin evlatlarıma inşallah seninde hakkinda hayırlıysa erkek evlat nasib etsin :)

Ne demek laf etmesinler diye erkek olsun istiyorum. Senin cocugunun cinsiyetinden kime neymiş. Rabbim ne verirse hayırlısını versin. Benim bir oğlum var ikinci kız da olsa erkek de olsa evlat evlattır. En önemlisi saglikli ve hayirli evlat olmalari. Sakin kafana takma boyle şeyleri. Hele de bir başkasinin senin çocuğunun cinsiyetine kadar karismasina asla izin verme. Daha yaşın çok küçük şimdiden taviz verirsen ileride çok sorunlar yaşarsin.

Doğru söylüyorsun ama benimde elimden gelen birsey yok. Doğu insanını bilirsin erkek cocuk için öldügünü. Ben kac tane kızı var diye laf yiyen erkek cocugu var diye övünen gördüm. Benim için tabikide hayırlısı olsun hep duam budur ama sesleri kesilsin diye erkek istiyorum hayırlısıysa ve sağlıklı doğacaksa. İnanki içinde olan insanin bi süre sonra psikolojisi bozuluyor. Tabikide cinsiyet allahın verdiği birsey benim adıma karar veremezler. Yaratan rabbimdir. İlki kız olunca ikincisi için çok baskı yapıyorlar hemen yap diye. Ben bu psikoloji yi yasamak istemiyorum. Kız olsada basımın tacı erkek olsada. İkiside evlat.

Daha Ilk cocukta mi yapiyorlar bu baskiyi yuhhh!!! Biz de doguluyuz, hatta esim 4 kizdan sonra dogan tek erkek cocuk ve bizim bi kizimiz var dunyalara degismeyiz, kimsenin tek bir laf ettigi yok. Suan hamileyim tabi ki farkli olsa guzel olur ama tek dedigimiz saglikli tastamam olsun yeter...kusura bakmayin ama bunun dogulu olmakla degil insan olmakla alakasi var...cevrenizdeki engelli cocuklari gorun lutfen..

Bu benim düşüncem değil. Etraftakilerin düşüncesi ben kızımda oğlumda olsun istiyorum. Daha 10 haftalıgım millet oğlan diye sevmeye başladı. Herkesi uyarıyorum daha cinsiyeti belli değil doktorumla bile konustum benimle ulttasona gelenlere oğlan diyen olursa daha belli değil kendinizi kaptırmayın demesini söyledim. Benim için hiç önemli değil. Önceden düşügüm oldu tek istediğim sağlıklı olması. Ama etraftakiler öyle değil bizimkiler kız erkek ayırmıyorlar bizde doguluyuz ama esimin tarafı öyle değil. Eşimin bi akrabası 3 tane kızı var diye kadına kafayı yedirttiler. Benim istediğim psikolojim bozuk dahada bozulmaması tabikide herkes farklı doguda hala eski kafalıda var modern kafalıda birde benim acımdan düşünün. Bu düşüncelerde hepsi erkek olsun kafasında olan biri değilim . Sağlıklı olsun yeter bana ama etraftakiler psikolojimi bozdu......
Daha Ilk cocukta mi yapiyorlar bu baskiyi yuhhh!!! Biz de doguluyuz, hatta esim 4 kizdan sonra dogan tek erkek cocuk ve bizim bi kizimiz var dunyalara degismeyiz, kimsenin tek bir laf ettigi yok. Suan hamileyim tabi ki farkli olsa guzel olur ama tek dedigimiz saglikli tastamam olsun yeter...kusura bakmayin ama bunun dogulu olmakla degil insan olmakla alakasi var...cevrenizdeki engelli cocuklari gorun lutfen..

Bu benim düşüncem değil. Etraftakilerin düşüncesi ben kızımda oğlumda olsun istiyorum. Daha 10 haftalıgım millet oğlan diye sevmeye başladı. Herkesi uyarıyorum daha cinsiyeti belli değil doktorumla bile konustum benimle ulttasona gelenlere oğlan diyen olursa daha belli değil kendinizi kaptırmayın demesini söyledim. Benim için hiç önemli değil. Önceden düşügüm oldu tek istediğim sağlıklı olması. Ama etraftakiler öyle değil bizimkiler kız erkek ayırmıyorlar bizde doguluyuz ama esimin tarafı öyle değil. Eşimin bi akrabası 3 tane kızı var diye kadına kafayı yedirttiler. Benim istediğim psikolojim bozuk dahada bozulmaması tabikide herkes farklı doguda hala eski kafalıda var modern kafalıda birde benim acımdan düşünün. Bu düşüncelerde hepsi erkek olsun kafasında olan biri değilim . Sağlıklı olsun yeter bana ama etraftakiler psikolojimi bozdu......
Tek kelimeyle yazik diyorum..bi de kadina niye laf soyluyorlar ki illa birilerini suclayacaklarsa o kadinin kocasini suclasinlar, senin y spermin yok mu desinler..tovbe yarabbim ya resmen isyan bu, sirk bu! Allahim boylelerini iflah etsin ne diyim..umarim esiniz ayni kafada degildir..

Yok oda erkek kız farketmez diyor. Hatta endişemin farkında. Kızlarıda seviyor.geçen gün kızımız olursa adını sare erkek olursa muhammed aras koyalım dedik. İnsanları dinlemek istemiyorum ama iç içe olunca takmamak zor oluyor
Tek kelimeyle yazik diyorum..bi de kadina niye laf soyluyorlar ki illa birilerini suclayacaklarsa o kadinin kocasini suclasinlar, senin y spermin yok mu desinler..tovbe yarabbim ya resmen isyan bu, sirk bu! Allahim boylelerini iflah etsin ne diyim..umarim esiniz ayni kafada degildir..

Yok oda erkek kız farketmez diyor. Hatta endişemin farkında. Kızlarıda seviyor.geçen gün kızımız olursa adını sare erkek olursa muhammed aras koyalım dedik. İnsanları dinlemek istemiyorum ama iç içe olunca takmamak zor oluyor
Insanlari dinlememekle kalma agizlarinin payini da ver lutfen...bir de bunu kadinlar yapiyor ya daha bi delleniyorum..ya bi insan hem kendini hem hemcinsini nasil asagilik, degersiz gorebilir ki...bu da guya bizim dindar halkimiz!!!

Back
X